okb hastasıyım tecavüze uğramış olabilir miyim?

Valla Allah göstermesin ama o hastalıklar etrafta ki insanlara zarar vermiyor bu tür hastaliklar önüne gecilmeyince cok kötü zararlar verilebiliyor.dislama korkusuyla ne ilgisi var
Konumuz insanlara zarar vermesi değil.Kadinin sanki rahatsızlığı elindeymiş gibi yorumlar yapılmış ona istinaden yazdım.Zaten mantıklı, sağlıklı düşünebilen insanlar bu yazıları yazmazdı.Tedavi olması gerekiyor konu sahibinin.

Saydıklarınızda kompulsiyon da var. Konu sahibinde salt kuşku var. Temizlik gibi takıntılar okb’de yaygın. Ama “ya gece tecavüze uğradıysam” düpedüz kötülük görme kuşkusu. Arada ciddi fark var.
Peki aile bireylerinin hapiste olduğunu yazmış.Hapiste olanların kötü olduğunu düşünüp çocukda da kötü bir eylem içerisinde olabilme düşüncesi bu kuşkuyu doğurmuş olabilir mi?Ciddi bir kuşku var evet malesef..

Peki aile bireylerinin hapiste olduğunu yazmış.Hapiste olanların kötü olduğunu düşünüp çocukda da kötü bir eylem içerisinde olabilme düşüncesi bu kuşkuyu doğurmuş olabilir mi?Ciddi bir kuşku var evet malesef..
Evet, kesinlikle. Paranoid bozuklukta böyle şeyler tetikleyici olur zaten. Mesela evinde kaldığı kişi bir cerrah olsaydı “gece gizlice bana tıbbi bir işlem yapmış mıdır?” diye düşünebilirdi. Mantığa uygun temeller üzerine kurgulanır bu hastalıkta paranoyalar. OKB’de böyle değil.

herkese merhaba.kendimi bildim bileli okb olduğumu belirtmem lazım sağlıklı yorumlar yapabilmeniz için.deprem korkusundan arkadaşta kaldım.evim 12 katlı ben 8.kattayım.arkadaşımın ise evi 10 katlı 10.katında oturuyor bişey olsa en azından üzerimize sadece tavan düşer dedik bu gece onda yatayım dedim.arkadaşım iyi.nisafirperver biridir ama eşi ve en büyük oğlu hapiste.bir tane liseye giden oğlu vardı evde bir de 4 yaşında kızı.neyse yatağımı hazırladı yattıım.arkadaşım da kızı da aynı odada kaldık.oğlu kendi odasındayı.
şimdi bundan sonrasını yazmak....inanın benim için de zor ve saçma geliyor düşğnce ama neden olmuş olmasın ki diyor? kim diyor biliyor musunuz beynimin kıvrımlarında dolaşan ince kıvrak bir yılan.gece uyuduğumuzda oğlu gelmiştir yanımıza beni bir şekilde bayıltmış olabilir ve bana tecavüz etmiş olabilir.arkadaşım da buna göz yummuş olabilir veya onun da haberi olmamıştır.hiçbir şekilde anlayamam ki tecavüze uğradığımı.aslında akşam burda yatarkrn aklımda bu düşünce yoktu ama sabah aklıma geliverdi birden pekala da mümkün görünüyor bu durum neden olmasın.aile biraz suça meyilli böyle biriylr neden arkadaşsın diyeceksiniz arkadaşım çok sıcakkanlı ve deprem gibi bir afette insan bir destek arıyor.
kusura bakmayın uzattım.sizce tecavüze uğramışsam haberim olur muydu?
anksiyeteniz cok artmis gibi duruyor.

Öncelikle cok gecmis olsun, Hatice hanım kırmak üzmek değil amacım fakat acıkca yorumlamak gerekirse bu dusunceleriniz hiiç ama hiç sağlıklı görünmüyor.
dusuncelerinizi takıntılarınızı eğer kontrol altına alamıyorsanız baskasının evinde Değil kalmak, bir kahve cay bile içmeye gitmeyin kimsenin evine lütfen.. acil sifalar diliyorum umarım en kısa sürede tedaviye baslarsınız

hanımefendi insanlar size yardım etmek için kapısını açmış madem hastasınız neden gidiyorsunuz gitmeseydiniz de insanları zan altında bırakmasaydınız. Onların suça meğilli olmasını bahane etmeyin sizde hastasınız onlar size hastasınız bize gelmeyin dememişler. Beyninize dur deyin siz tecavüze falan uğramamışsınız bu saçma sapan düşüncelerden sıyrılın

herkese merhaba.kendimi bildim bileli okb olduğumu belirtmem lazım sağlıklı yorumlar yapabilmeniz için.deprem korkusundan arkadaşta kaldım.evim 12 katlı ben 8.kattayım.arkadaşımın ise evi 10 katlı 10.katında oturuyor bişey olsa en azından üzerimize sadece tavan düşer dedik bu gece onda yatayım dedim.arkadaşım iyi.nisafirperver biridir ama eşi ve en büyük oğlu hapiste.bir tane liseye giden oğlu vardı evde bir de 4 yaşında kızı.neyse yatağımı hazırladı yattıım.arkadaşım da kızı da aynı odada kaldık.oğlu kendi odasındayı.
şimdi bundan sonrasını yazmak....inanın benim için de zor ve saçma geliyor düşğnce ama neden olmuş olmasın ki diyor? kim diyor biliyor musunuz beynimin kıvrımlarında dolaşan ince kıvrak bir yılan.gece uyuduğumuzda oğlu gelmiştir yanımıza beni bir şekilde bayıltmış olabilir ve bana tecavüz etmiş olabilir.arkadaşım da buna göz yummuş olabilir veya onun da haberi olmamıştır.hiçbir şekilde anlayamam ki tecavüze uğradığımı.aslında akşam burda yatarkrn aklımda bu düşünce yoktu ama sabah aklıma geliverdi birden pekala da mümkün görünüyor bu durum neden olmasın.aile biraz suça meyilli böyle biriylr neden arkadaşsın diyeceksiniz arkadaşım çok sıcakkanlı ve deprem gibi bir afette insan bir destek arıyor.
Zaman kaybetmeden Müge apla ya başvurun.

Çok zor..Bende de tiksinme, bulaşma takintisi çıktı 1 senedir.Allah başa vermesin..Stres, üzüntü sonrası çıktı..☹️ Bir sene içinde acayip sıkıntılar yaşadım.Öncesinde annem felan vefat etti.Zor işler cidden. Allah kimseye dermansız dert vermesin.O yüzden arkadaşı da kınamak istemiyorum.Bu konularda pek fikrim yokken bazen denk gelirdim de çok saçma bulurdum ama cidden empati kurabilmeyi öğrenebilmek hayat daha da yaşanılası hale gelir.Malesef biz bunu başaramiyoruz.Derdimiz hep insanları dışlamak..Eleştirmek.Koni sahibi de elbet bu durumda olmak istemez ama cidden bir rahatsızlığı olduğu kesin ve bunu bilerek yapmıyor.Doktor git tedavi ol vs diyenler var ama bir psikoloğ, psikiyatrist seansı ne kadar haberleri yok sanırım.Oyle git demekle de olmuyor malesef.
En pahalı tedavilerden maalesef...99 depreminden sonra ben de tedavi gördüm uzun bir süre ,pa okb,anksiyete için.O zamanlar bu kadar pahali değilken bile yine de pahali tedaviydi. Sözgelimi, dahiliye 300 se ,psikiyatri 500 dü ama kontrol diye bir sistem de yok psikiyatride. Şimdi aradaki fark iyice açıldı, 1000 küsürler duyuyorum yaşadığım yerde psikiyatri seans ücretlerini.Devlet hastanesinde psikiyatri bransi bile yok yasadigim yerde....Allah hepimizin yardımcısı olsun dilerim bu sistemde 🤲🍀

okb hastası birinden zor kurtulmuş ve sonrasında saçma sapan ithamlarına maruz kalmış biri olarak diyorum ki her şeyin farkındasınız saçma sapan fikirlerinizle kimsenin başını belaya sokmayın gidip sağlam bir tedavi olun gerçi ne kadar işe yarar bilmiyorum ama sizin tek arkadaşınız doktorunuz ve eczacınız olmalı uzun bir süre normal arkadaşlıklar size göre değil çok açık inşallah bu fikrinizi sadece burada yazmışsınızdır çocuk için çok üzülürüm

okb değil bu şizofreni..özel bölgenizde ağrı hissedersiniz ..mış li muşlu kafa kurmaca şüpheler olmaz. İçiniz rahat etmiyorsa jinokoloğa gidin
Aslında bilen biri bizi aydınlatsa çok iyi olurdu. Sizofreni sanırım en uç nokta. Benim dayım şizofreni sebebiyle 6 ay klinikte yattı. Yengem dayımı kendi evlerinde aldatmış. Aldattığı adam dayımı dövmüş. Sonra dayım bu durumu hazmedemedi hastalandı. Annem elektro şok verdiler demişti. Şizofrenler sanırım sanrı görüyor ve bunun gerçek olduğunu sanıyor 🤔

Hem rahatsizsiniz hem de sizin caninizi korumak icin size evini acan insanlar hakkinda pis pis dusunceler kurabiliyorsunuz. Gitmeyin kimsenin evine o zaman, hatta evinizden cikmayin

bilir kişi değilim ama durumunuz okbden daha ileri diye düşünüyorum. takdir edersiniz ki bu durumda bizim için de empati kurmak zor oluyor. yani öyle bir ihtimal olsa ki küçük bir ihtimal bile değil hadi bayılttı diyelim, uyanınca zaten zorlamadan dolayı bir ağrı çekersiniz. öyle tecavüze uğradım hiç anlamadım gibi bir şey olacağını zannetmiyorum.
bunları düşünmek yerine acilen bir doktorla görüşün.

uykuda 5 siddetinde bir deprem oldugunda cevredeki sesi hissediyorsaniz size tecaviz eden birini hissetmez miydiniz? (depremden dolayi herkes daha cok hassaslasti, bi tikirtida bile insanlar uyaniyor o yuzden dedim)

Back
X