Okb,kaygı bozuklugu olanlar

_Pulim_

SabrınSonuSelamet...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
253
140
103
Merhaba arkadaşlar,
Bi süredir okb oldugumu düşünüyorum yani internette vs okuduklarımdan kendime bu teşhisi koydum.
Önceleri aşırı el yıkama,sayı sayarak,dua ederek el yıkama,simetri takıntısı olarak başladı ( kumandanın düz durması gerektigi gibi sacma seyler) daha sonra titizlik olarak devam etti,yere bişey dökülmesin evi temizleyince kirlenmesin,
Aynı yeri 4- 5 defa silmek gibi vs. Bunların çogunu aştım diyebilirim,
Sayı tutmuyorum, kumandanın nasıl durdugu umrumda degil aynı yeri sürekli silmiyorum hepsini aştım gibi sadece ellerimi gereginden fazla yıkamaya devam ediyorum ama onuda azalttım kurtuluyorum derken,
Şimdide bi kaygı bozuklugu başladı daha önceleri yoktu sanırım okb de obsesyonların biri bitiyor digeri başlıyor ve ben bundan kurtulmak istiyorum artık hayatımı etkilemeye başladı,
Muslugu kapattımmı,ocagı acıkmı bıraktım ya telefonu kapatmadıysam biri dinlediyse evet son 1 senedir bu tür şeylerle ugrasıyorum ve kendimle bas edemiyorum obsesyon geldigi an nefes almakta zorlanıyorum,kalbim hızlı carpmaya baslıyor ve artık kafamda kurmaya baslıyorum,
İmkanım varsa o an kafama taktıgım seyi tekrar tekrar kontrol edıyorum yoksa işte o zaman butun gunum zehır oluyor gergın dusunceli neredeysem oldugum ortamdan bısey anlamıyorum.
Benım durumumda olup kendı kendine aşan varmı ?
Nedeni nedir bu obsesyonların,
Şizofreniye baglamaktan korkuyorum..

Psikologa mı psikiyatıra mı ? Gitmek gerekiyor,
Gerçekten faydası oluyor mu ?
Artık beynim yorulmuş durumda sürekli kendimle iç savaş halindeyim,
Fikirlerinizi bekliyorum,
Teşekkürler.

Kapattigin seylerin cep telefonundan fotografini cek, ya da sesli sesli kapatiyorum de, bir de psikiyatriye git sana dayasin sel... yi iyi geliyor oneririm :KK53:

Merhaba arkadaşlar,
Bi süredir okb oldugumu düşünüyorum yani internette vs okuduklarımdan kendime bu teşhisi koydum.
Önceleri aşırı el yıkama,sayı sayarak,dua ederek el yıkama,simetri takıntısı olarak başladı ( kumandanın düz durması gerektigi gibi sacma seyler) daha sonra titizlik olarak devam etti,yere bişey dökülmesin evi temizleyince kirlenmesin,
Sayı tutmuyorum, kumandanın nasıl durdugu umrumda degil aynı yeri sürekli silmiyorum hepsini aştım gibi sadece ellerimi gereginden fazla yıkamaya devam ediyorum ama onuda azalttım kurtuluyorum derken,
Şimdide bi kaygı bozuklugu başladı daha önceleri yoktu sanırım okb de obsesyonların biri bitiyor digeri başlıyor ve ben bundan kurtulmak istiyorum artık hayatımı etkilemeye başladı,
Muslugu kapattımmı,ocagı acıkmı bıraktım ya telefonu kapatmadıysam biri dinlediyse evet son 1 senedir bu tür şeylerle ugrasıyorum ve kendimle bas edemiyorum obsesyon geldigi an nefes almakta zorlanıyorum,kalbim hızlı carpmaya baslıyor ve artık kafamda kurmaya baslıyorum,
İmkanım varsa o an kafama taktıgım seyi tekrar tekrar kontrol edıyorum yoksa işte o zaman butun gunum zehır oluyor gergın dusunceli neredeysem oldugum ortamdan bısey anlamıyorum.

Teşekkürler.
Psikiyatrist

Bir psikikaytri doktora gözükün bence bende de vardı hala var elimi iki defa yıkarım bişey alırsam belli şeyler 2-4 yada 6 tane alırım yani çift olmalı
Geçmiş olsun

Kapattigin seylerin cep telefonundan fotografini cek, ya da sesli sesli kapatiyorum de, bir de psikiyatriye git sana dayasin sel... yi iyi geliyor oneririm :KK53:
Dediginiz şey beni sadece o an rahatlatır ben kökten kurtulmak istiyorum sürekli kendi kendimi ikna etmek istemiyorum.
O dediginiz ilac antidepresan mı ? Neye yarıyor ?
Teşekkürler.

Bir psikikaytri doktora gözükün bence bende de vardı hala var elimi iki defa yıkarım bişey alırsam belli şeyler 2-4 yada 6 tane alırım yani çift olmalı
Geçmiş olsun
Doktor şart diyorsunuz yani ?
Kendi kendime bi çare bulamazmıyım.
Şimdiye kadar bulamadım tabi de :/

Kaygı bozukluğu bende de var artı panik atak. Çok zor biliyorum. Ama bence kolayca atlatabilirsiniz bir psikiyatriste giderek. Kaygı bozukluğu panik bozukluğa çevirmeden daha kolay atlatırsınız.
Benim çok bilinen ve iyileştiren bir antidepresana alerjim var. O yüzden sadece atak geldiğinde semptom giderici olan ilacı alabiliyorum. Ona da bağımlı olmak istemiyorum çünkü anlık atağı bastırıyor sadece. Psikoterapi için de maddi durumum yok henüz, bir de yurt dışındayım. Neyse dolmuşum konunuzu sabote ettim. Demek istediğim hiç merak etmeyin bence ileri bir durum değil, atlatırsınız:KK24: Bu kaygılar aslında hayatınızda kaybetmekten korktuğunuz şeyler olduğunda daha çok oluyor. Yani demek ki seviyor seviliyorsunuz. Ben de eşimle tanıştıp aşık olduktan sonra başladı ölüm korkusu mesela.

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler.

Bunu kendi kendine aşıp aşamayacağını bence dr karar vermeli. Herkesin yapabileceği birşey değil çünkü. Kimisi atlatabilir daha güçlü karakteri vardır,kimisi zayıftır daha beter hastalanır.
Yani görünün dra beşki de böyle bir hastalığınız yoktur.

İşte tam olarak yapmanız gereken şey, imkan da olsa o tekrar tekrar kontrolü yapmamak. Bu obsesyon sizi ne kadar zorlasa da o an içgörülü davranmaya çalışmalısınız. Evet şuan beni zorluyor ama bu sadece bir düşünceden ibaret diyip dikkatinizi bulunduğunuz ortama vermeye çalışacaksınız. Düşünceler tekrar oraya kaydığında yine aynı farkındalıkla ortama yoğunlaşın. Bir kaç kez bu eşiği geçerseniz atlatırsınız. Bunun dışında tabiki terapi almak en etkili yoldur. Bu takıntıları yaratan kaygının kaynağı nedir bulmak gerekir.

Aynı ben..
Evden çıkarken kapıyı kilitledim mi diye iyice kontrol ediyorum :)
Fişte birşey takılı kaldı mı, musluk açık mı, yatarken kapıları kilitledim mi VS.. Ayrıca simetri hastaligi da var. Kahvaltı hazırlarken tabaklari simetrik yerleştiriyorum, düzgün duran yastıkları düzeltiyorum yamukluk var mı diye :KK53:
Haa kapı kollarını hep sildiğim halde açarken peçeteyle ya da kıyafetin koluyla aciyorum.
Valla doktorluk olabileceğimi simdi bu konuyu okuyunca düşündüm.
Gercekten aile ici ilişkiler çevre ile ilişkiler etkileniyor.. Eve misafir kabul etmek istemiyorsun. Azicik bi yer kirlense esine surat asabiliyorsun. Oysa ki her gün bir kez temizlik yeterli, hayati zindan etmeye lüzum yok :KK51:
Ben böyle hallerim gelecegi zaman düşünüyorum, kendimi üzmeme değmez, her anım değerli, böyle şeylerle zaman kaybetmeyim diye.. Çoğu vesvese zaten.
İlişkiden sonra gusül abdesti aldığında, her yerime su degdi mi diye düşünüp suyu israf etmek gibi...
Besmele cekip iyi düşünmek çok faydalı..
Doktorluk degilsin bence :dondurma:

Ya aynı seyler bnde de var mesela kapı yı kılıtlerken en az. On kere ust alt tekrar kıtlıyorum kıtledım dıye kndimle konuşuyorum kıtledım dıye en az 10 kere ocagın butun dugmelerını kontrol ederım esıme soylerım kıtledım dımı dye fotoğrafını cekerım ocagın offf bndemı okb yım arkadaslar

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler.
Bence hem psikologa hemde psikiyatıra gidin çok yakın bir tanıdığım da okb ve inanırmısınız şuan evden dışarı adım atmıyo hastalığından dolayı hiç bir yere dokunamıyo sürekli düşünüyo bence çok fazla ilerlemeden tedavinizi olun

Okb oldugunu dusunuyorsan doktora psikolog olur bence kapsamli bir testte ne varsa cikiyor eski sevgilim -cok eski- okb sikintisi yasiyordu ama kabul etmiyordu doktora gitmesine ragmen takintisi ben oldum ayrilinca tam olarak 6 yil oldu ve hala yazarak adima facebook hesaplari acarak milletle benmisim gibi konusarak surekli fake hesaplar acip beni izlemeye almaya calisarak rahatsiz ediyor. Oldugu yerde kalmiyor sikinti yani buyuyor buyuyor buyuyor onunu alamiyorsun.

Dediginiz şey beni sadece o an rahatlatır ben kökten kurtulmak istiyorum sürekli kendi kendimi ikna etmek istemiyorum.
O dediginiz ilac antidepresan mı ? Neye yarıyor ?
Teşekkürler.
Kaygiyi azaltiyor.. bende var cunku alarm kurdum mu, ocagi kapattim mi diye 1273774477 kere bakarim ama ilac baya baya iyi gelmisti bir de mutlaka sesli kapattim diyordum hatirlayayim diye, bir sure sonra demiyorsun alisip..

Iki cocuktan sonra iyilestim.suan kanepelerin aralarinda biskuviler findik fistik sagda solda sogan kabuklari oyuncaklar pislik icindeyin.ve tek istedigim biraz uyumak.yani bence dogur geciyor.saka bir yana 7 yil tedavi gordum halimda bir leke varsa sinir krizi geciriyordum.sonra bir gun bir makale okudum ve esime cocuguma hayati zindan ettigimi anladim ve kizim 6 yasinda hala yere bisey dokmekten korkuyor ve bunu ona yasattigim icin cok pismanim gecen hafta hastalandi ve yataga kustu defalarca ozur diledi agladim ve ondan baska herseyin onemsiz oldugunu dakilarca anlattim.konusmanin sonunda bana masumca bakti ve soyle dedi yani birdaha kusarsam bile kizmazmisin.hayir kizmam dedim.ve gercektende kizmadim kendimi hala sucluyorum bu konuda aglattin beni

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler.

Iyı geceler oncelikle cok geçmis olsun üzülme yanlız değilsin canım ben senin bu yasadıklarının kat ve katını yasadım vesvese vs olmayacak seylerın aklına gelmesi içinden cıkılmaz bir hal alması aslında suvlu degılsın ama bunları dusundugunuz ıçin sucluluk duymak vs vs daha neler neler bende senin gibi günlerce arastırdım okuyordum bıraz rahatlıyordum ertesı gun haydi sil sil bastan devam delirmek üzereydim buna inan bir suru kitap okumama ragmen hep aynıydım hep bir nilinmezlik ve bunalım elhamdulillah namazımı niyazımı kılan bir insanım namazlarımda aglıyodum o derece once namazlarıma hergun allahıma yalvararak dua ettim sonra ugur kosarın Allah de ötesini bırak 1. Ve 2. Kitabı bınların ikisinide okudum cpk sukur 2seneyi gecti bayagı iyiyim tabi yine biraz var ama o kitapta aldıgım tecrubeler var hemen uyguluyorum kafamdada buyutmuyorum cekip gidiyo alma sansın olursa cok ıyı olur bırde ınanarak oku ozellıkle 1.olanıydı sanırım bu hastalık için ozellikle yazması adam yazdıgı dahice fikirler degıl ama dıyoruum ya senden daha kotu durumdaydım sımdı hamd olsun cok ıyıyım rabnim senide kurtarsın teZ zamanda insallah allah yardımcınız olsun (birde Ayetle kürsi onuda cok okuyordum ben) rabbim kimseyi aklıyla imtihan etmesin iyi

Iyı geceler oncelikle cok geçmis olsun üzülme yanlız değilsin canım ben senin bu yasadıklarının kat ve katını yasadım vesvese vs olmayacak seylerın aklına gelmesi içinden cıkılmaz bir hal alması aslında suvlu degılsın ama bunları dusundugunuz ıçin sucluluk duymak vs vs daha neler neler bende senin gibi günlerce arastırdım okuyordum bıraz rahatlıyordum ertesı gun haydi sil sil bastan devam delirmek üzereydim buna inan bir suru kitap okumama ragmen hep aynıydım hep bir nilinmezlik ve bunalım elhamdulillah namazımı niyazımı kılan bir insanım namazlarımda aglıyodum o derece once namazlarıma hergun allahıma yalvararak dua ettim sonra ugur kosarın Allah de ötesini bırak 1. Ve 2. Kitabı bınların ikisinide okudum cpk sukur 2seneyi gecti bayagı iyiyim tabi yine biraz var ama o kitapta aldıgım tecrubeler var hemen uyguluyorum kafamdada buyutmuyorum cekip gidiyo alma sansın olursa cok ıyı olur bırde ınanarak oku ozellıkle 1.olanıydı sanırım bu hastalık için ozellikle yazması adam yazdıgı dahice fikirler degıl ama dıyoruum ya senden daha kotu durumdaydım sımdı hamd olsun cok ıyıyım rabnim senide kurtarsın teZ zamanda insallah allah yardımcınız olsun (birde Ayetle kürsi onuda cok okuyordum ben) rabbim kimseyi aklıyla imtihan etmesin iyi
Dualarınız için amin,
Çok içten yazmışsınız inşallah banada bi çare olur,
Bugünlerde biraz daha iyiyim.
Kitaplar bende var ama tamamen okumadım hiç
Hemen Okumaya başlayacagım.

Back
X