okb ve anksiyete bozuklugu tedavısı esnasında hamile kalanlar yardım tükendim

• Konu Sahibi Konu Sahibi stak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

stak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
71
2
86
41
Antalya
daha önce başka bi topicte de bahsetmiştim ama daha ayrıntılı olsun istedim.
1 senedir okb ve anksiyete tedavisi görüyordum sonuna yaklaştıgımız aylarda hamile kaldım ve pat diye doktorum hapı kesti. şimdi haftalardır süregelen bi mide bulantısı iç sıkıntısı var. psikologun dediğine göre çok da onunla alakalı değilmiş hamileleik sıkıntılarıymış, ama ben korkup başka şeylerle birleştirince panik oluyorum ve belirtiler içinden çıkılamaz hale geliyor. özellikle akşam üstü aynı saattlerde hergün daha da azıyor. en sonunda doktor pasiflora verdi o saatlerde iç biraz rahatlatabilir bi yan etkisi de yok ama asıl düşünce sistemimizi değiştirireek işimizi halletmeliyiz dedi. doktora hak veriyorum şimdi başedebilirsem ilerde herşey için daha kolay olur ama bazen içinden çıkamayacak duruma geliyorum hele bi de uykusuzluk girince işin içine ne yapacağımı bilemiyorum kendimi toparlamaya çalışırken bu sefer de uykusuzluğun verdiği yorgunluk huzursuzluk iyice kötü oluyorum.sizler ne yapıyorsunuz nasıl başediyorsunuz lütfen bişiler söyleyin. önüme gelen herkese soruyorum sende de böylemiydi falan diye sırf eski hastalıgımla bagdaştırmayayım diye. yardım edin lütfen tükendim iyice

Bisiler deyin lütfen. Nasilatlatiyotsunuz

Yapacağın ilk şey kabullenmek olsun kabul et hamilesin ilac kullanamazsin bende hemen hemen ayni seyleri yasiyorum stres yaptığım zamanlarda tansiyonum tavan yapiyor çarpıntım oluyor ve daha bir suru şey ama elimden kabullenmek disinda birsey gelmiyor sakinlesmeye çalışıyorum her gun bir bardak ıhlamur içiyorum gb.umarim atlatirsin

kabulleniyorum ama bazen dayanamıyorum geeleri uyumadan sabah oldu mu bedenim ruhum rahatlayamıyor. Allahım sen sabır ver

Biri beni cagirmis hemen geldim:)17 senedir okb hastasiyim ansiyete bozuklugumda 7 sebedir var.ben bu hastaliklar yuzunden hamile kalamadim tedaviye basladim ay hamile kalmisim hemen ilaci kestiler psikiyatrim sana en iyi ilac yuruyus demisti.ilk zaman kabullenmek zor oldu ama duzenli yuruyunce hamilelige adapte oldum.icin daraldimi sana en guzel ilac yuruyus inan oyle rahatlarsin ki.ben simdi tekrar hamileyim hergun yine yuruyorum hastaliklarimin uzerine gitme fikri beni cok rahatlatiyor.daralma canim inan hepsi geciyor.mide bulantilarinda hamilelikten.allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah.

Allah razı olsun:) ben de daha adapte olmadım galiba kendimi gün içinde o kadar sıkıyorum ki gece titremelerle gelen bi sıkıntı uyuyamıyorum. doktor bana çok yalnız kalma dedi(gerçi takıntılı bi insan olarak şimdi de evde annemin varlığına alışsırsam diye düşünüyorum:)) annem geldi sağolsun. ben de yürüyüs yapmaya çalışıyorum. ben hastalık fikrini kabullenemeyen bi insanım, yani midem bulanıyorsa tamam onun geçmesi lazım ya gecmezse devam ederse falan diye kuruyordum. bu yüzden adapte olamadım galiba. yeni yeni bendeki belirtilerin hamilelikten olduğunu kabul etmeye başaldım biraz rahatladım şükür olsun ki dün gece biraz uyudum. bi de yedi kardeş kanı yada ejderkanı denen bi bitki varmış, sıkıntıya korkuya iyi geliyormus rahatlatıyormuş onu da deneyeceğim daha denemedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. forum çok iyi geldi bana:)

gunduzleri süper geçerken akşamüstü bi huzursuzluk ruh sıkıntısı giriyor içime dayanamıyorum ben. ben hala bilemedim hamilelikten kaynaklanan sıkıntı mı yoksa eski rahatsızlıgımdan mı. kim ne dese de tam inananamıyorum. kendimi ikna edemiyorum. zira midem çok rahatken sıkıntı basınca hemen bulantı öğürme ishal oluyorum anında. doktorun dediği gibi telkin etmeye çalışıyorum kendimi anı düşünmeye bunun geçeceğine kendimi ikna etmeye çalışıyorum. huzursuzluğun her insanda olabileceği geçecegı bugun geçmezse yarın geçecegi gibi cümleler kuruyorum olmuyor. kendimi bi işe adapte etmeye çalışıyorum içimden gelmiyor zorlamam mı lazım bilemiyorum. kızlar ne olacak bilmiyorum delirmek üzereyim eşime benden ayrıl benimle ugraşma diyorum Allaha yalvarıyorum al canımı diye kapatın beni bi yere uyutun diyorum sakin olamıyorum ne yapacağım ben nasıl olacak ne olacak . bugun geçse sürekli yarından korkuyorum nasıl atlatacağım

mrb bende 7 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum..ve 6 yıllık evliyim bir düşük gebelik yaşadım.şimdi bebek tedavisi görüyorum polistik over çıktı..bende gebelik konusunda çok korkuyorum ama sağolsun kadın doktorum hemde pskiyatrim rahat olmamı söylediler öncelikle annenin sağlığı önemli dediler doktor kontrolünde verilen ilaçlar var birçok hastasıda böyle doğum yapmış..biraz rahatladım bende gebelikte kullanılan ilaçlar var ama dediğim gibi kesinlikle doktorların kontrolünde...

17 yildir donem donem anksiyete, okb, p.a. ile savasiyorum.
Hamileligimde hortlamadi cok sukur.
Bence hapi hemen biraktiginiz icin psikolojik olarakda etkilenmis olabilirsiniz.
O sikintilariniz sanirim hamilelik kaynakli, ben hamilelikte ne sikintilar yasadim buralara yazsam okumaya sikilirsiniz, gece uykusu huzursuzluk had safhada oluyor zaten.

Durru meknun kasidesi cooook faziletli ve faydali. Net den de bulabilirsiniz taviye ederim. 7 kez lokman suresi 7 kezde hucurat suresi de ayni sekilde, bebeginiz icinde cok iyi olur.

Kuzunuzla gecireceginiz gunlere adapte olun.

Ayrica kaygilarim arttiginda bende aksam ustu vaktini sevmem, zaten sikintilarinda artabilecegi bir zamandir o.

Bol bol dua etmenizi tavsiye ederim. Hayirli saglikli dogumlar...

herkese teşekkürler.
uyku sorunumu Allahın izniyle atlattım gibi, kafam rahatlayınca mide bulantım da çok azaldı. ben sadece korkuyorum, işte bugunu geçirdik yarın ne olacak, sabah kalkarken bugunu nasıl geçireceğim neler yaparak geçireyim falan diye, ama onun da üstesinden zamanla geleceğim. bebeğimiz o kadar güzel zamanda geldi ki, eşim terfi aldı, benim terapilerin sonuna geliyorduk, yaz mevsimi benim için çok zor geçiyor kışa denk geldi hamileliğim.İnş bu sıkıntılarda geçecek. doktorumun dediklerini sizinle de paylaşmak istiyorum benim gibi olanların içine bi nebze de olsa su serpersem ne mutlu bana.
gündüzleri mantık akşamları duygu zamanı imiş. her insan akşama doğru biraz değişik hissedebilirmiş. diyet yapmanın akşamları daha zor oldugundan örnekledi. vücüt tam rahatlamaya hazırlandığı zaman bu sıkıntılar kendini gösterebilrmiş. kafamız ne kadar rahat olursa hamilelik sıkıntıları o kadar azalırmış. biliyorum bunların hepsini biz de biliyoruz. ancak bunu bi doktor söylediğinde daha ikna edici oluyor benim için. benim en büyük talihsizliğim, sıkıntılı anlardaki tepkilerim hamilelikle aynı belirtiler o yüzden beni çok korkuttu. umarım kalan sıkıntıları da düzeldiğimi gördükçe hafifleteceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bence buyuk olcude duzelmissiniz, cumlelerinize yansimis
Bebeginiz sanirim simdiden size iyi geldi
Esinizin terfiside hayirli olsun bu arada, tekrar gecmis olsun

yinew gelenler geldi arkadaşlar dün durduk yere başladı ve hala devam ediyor. gerçi şükür ki bundan önce size yazdıklarımdan daha hafif. en azından kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. korkularımı azaltmaya çalışıyorum. titreme krizlerine girmiyorum, ya da ağlama krizlerine. ama çok yorduğu bi gerçek. bayram boyunca çok iyiydim. ne oldu diyeceğim kendi kendime ama bişi olmasına gerek yok artık biliyorum. umarım en kısa zamanda atlatırım. netten neler yapabileceğime bakıyorum herşey insanın kendinde bitiyor. bitiyor ama berni de çok yoruyor. Allahım hepimize yardım etsin. benimle aynı durumda olanlarda durumlar nasıldır?
paylaşmak istedim zira başka yapabilecek bişeyim yok. dualarınızı bekliyorum.

günlük niyetine kullanıyorum galiba ben bu forumu:)
Allaha şükür kızlar, uyuyabildiğim ve rahatladığım bi gecenin ardından şükür diyorum.
dediklerinize uyuyorum, yorumlarınızı okuyup yalnız olmadıgımı ve gececeğini hissediyorum.
şükür Rabbime

Merhaba,bende aynen cok hastayim ve iki tane cocugum var,bu ay ucuncusunun olabilme ihtimalini hissetdim ilaclarimi kestim,eskisinden kotuyum,bir iki gun icinde belli olucak bebek varmi yokmu,iliclarima devam edicem yoksa,Allah yardimcim olsun cok zor

kızlar yine portladı benim sıkıntı. sanırım artık hamilelikten oldugunu ancak benim kişiliğimden dolayı biraz daha arttığını düğşünüyorum ama bu bişi değiştirmiyor. dayanamıyorum herşey zor geliyor. uyuyorum uyuyamıyorum günüm günüme uymuyor ne yapacağım bilemiyorum. sadece dua etmeye çalışıyorum

Cok gecmis olsun
Benimde bu aralar yine hortladi kaygilarim, görumcemin bir tanidigi beyin tumorunden dün öldu. Kadin 30 unda bile degil ve 1 yasinda cocugu varmis Allah acisin. Uyusma halsizlik ve panik atagi varmis 10 yildir, teshis edildiginde cok gec kalinmis ameliyatdan sonra ayilamamis.
Tabi ben bunlari duyunca eyvah bendede oabilirmi korkusu basladi, uyusma halsizlik kwnsizlik kaygi bozuklugu panikatak bunlar bende mevcut uffff yaa hayati zehir ediyorum kendime
Kan ikaci ve b 12 ignesi kullanina halsizligim ve karincalanmalarim baya gecmisti ama sanki 3-4 gundur geri geldi sanki yinemi dustuler acaba ama niye surekli duserki uffff kaygilarimda cogaldi.
Bide siz hamilesiniz Rabbim yardimciniz olsun

İse gidemiyorum ise gideceğim diye düşündüğümde kendimi sıkıştırılmış hissediyorum, evde nasil vakit geçireceğini bilemiyorum. Sürekli gelgitler yaşıyorum içimde 3. Ayın sonunu bekliyorum umarım geçer. Nasil atlattiginiza inanamıyorum zira bana hiç gwcmeyecekmis gibi geliyor. Benim gibi başından geçenler nasil geçirdiniz o günleri. kocqmla yatamiyorumyatak odasında. Annem geldi onunla tv karşısında uyumaya sızmaya çalışıyorum ama gündüz ne yapacağım bilmiyorum dua edin kizlar

bencede yürüyüş en güzel çözüm temiz hava al. özellikle akşam üstleri çık en çok o zaman oluyor diyorsun madem.
hep bebeğini düşü. onunla ilgili video izle.
hamile arkadaşların yada bebkli arkadaşın varsa çevrende onlarla takıl bak nasıl ilaç gibi gelecek sana

bahsettıgın durumu suan yasıyorum tam olarak ıyılesemedıgımızden kaynaklandığını düşünüyorum ben bayağı yol katettıgımı sanıyordum eskıden bıtane takıntı vardı tam halloldu derken hamılleık ve uzerıne bıldıgım butun takıntıların bende başladığı korkusu ve hep onları düşünme... bırgun ıyı ıkı gun kötü gece uyuyorum uaynıyorum öyle bır huzursuzluk can sıkıntısı oluyorkı illa hamıllelıgınde etkısı vardır dıye düşünüyorum dr ılacta vermıyor bıde korkuyorum hep okb geçmez dıye sanırım ondan o kadar form okumasam öğrenmesem hıc bıseyım yoktu kendı kendıme hepsını takıntı yaptım herduydugumu okuduğumu bu seferde daralıyorum hıc bıyere sığmıyorum bazen ağlıyorum rahatlıyorum ama yokkk daha 5 ay var nasıl geçecek bılemıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…