- Konu Sahibi xixrmakcan
-
öksürük otu aktarlarda rahatlıkla bulabileceğin çok iyi bir balgam söktürücü.bir tatlı kaşığı öksürük otunu 1 bardak suda haşlayıp 4-5 dk dinlendirdikten sonra balla tatlandırıp ılık ılık içir.. umarım iyi gelir geçmiş olsun..
Argentocum seni uyarayım öksürük otu için şunlar yazıyor kitapta:
Bitkideki etken maddelerin karaciğere zarar verdiği saptanmış, çok çok düşük dozda alınması gerekiyor. Ayırca yılda 4-6 haftadan daha uzun süre kullanılmamalıdır. Bu kullanması riskli bir bitki. Ben bunu bilerek listeye eklemedim. Bence alternatifleri dene bu bitkiden önce...
canım ben dört çocuğumuda keten tohumuyla büyüttüm çok olurdu balgam benim kilerde
önce bi su bardağına bi tatlı kaşığı keten tohumu koyup kaynatıyosun demlenince suyunu süzüm içir tadı kokusu pek yok rahat içer daha yoğun kullanman gerekiyorsa toz keten tohumunu balla karıştırıp sabah akşam tatlı kaşığınla yedir yiyebilirse tabi tadı kötü değil ama ağzında ğütürü rahatsız ediyo çocukları ben oğlanlara bir çay kaşığı kadar toz keten tohumunu az ıslatım hap gibi yapar bu kuvvet hapı çocuklar hemen yutun derdim yazık canlarım yutarmış sende dene hangisini içe bilirse artık
harnup pekmezi diye duymustum bende hic denemedim ama oyle duydum gecmis olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?