• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öksürük:(

marauder

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
19
16
18
- Yurtdışı
Arkadaslar cok fenayim kac haftadir öksürüyorum gecmiyo bi türlü. Ne ilaclar ictim ne bitkisel şeyler yaptim bana misin demiyo:( hele gece olunca daha da kötü oluyorum yatamiyorum resmen yattikca daha çok öksürüyorum kac gündür adam gibi uyuyamiyorum. Var mi bana bir önerisi olan? :(

Arkadaslar cok fenayim kac haftadir öksürüyorum gecmiyo bi türlü. Ne ilaclar ictim ne bitkisel şeyler yaptim bana misin demiyo:( hele gece olunca daha da kötü oluyorum yatamiyorum resmen yattikca daha çok öksürüyorum kac gündür adam gibi uyuyamiyorum. Var mi bana bir önerisi olan? :(

bronşit olabılır mutlaka doktora gorun ılerleyınce daha kotu oluyo kendımden bılıyorum...

bennı dınlermısın bılmıorumm..
eylulun 11 ınden kasıma kadar öksurmekden gözlerımden yaslar gele gele uyuyordum
telefon gorusmelerı yapamıyordum
canım ablam meyan köku aldı ıcmedım durdu durdu ıcmedım
artık kasımda pes ettım halen cok kuvvetlıydı oksurugumm...
ve meyan kokunu gunde 2 bardak 3 gun ıctım
3 gunde bıle etkı ettı ve kasımdan berı oksurmuorum
oksuruk ılacları fayda etmemıstı
ve zatn ablam ısrarla bunu ıctıgınde gececek ınan bı dene dıodu

Aynı durum bende de var 1 ay oldu öksürük geçmedi.
Geceleri ne kendim uyuyabiliyorum ne de küçük kızım, benim öksürmemden sürekli onun da uykusu bölünüyor.
Ihlamur, zencefil, ada çayı, hiç biri geçirmedi maalesef.

En Etkili Yöntemi Söyleyeceğim Size Bende Yatınca Öksürüyodum Geçmiyodu Hiç Birgün Toz Zencefile Bal Karıştırdım Yedim Tek Gün Yedim Geçti Hemde Bidaha Öksürmedim O Günden Sonra :53:

En Etkili Yöntemi Söyleyeceğim Size Bende Yatınca Öksürüyodum Geçmiyodu Hiç Birgün Toz Zencefile Bal Karıştırdım Yedim Tek Gün Yedim Geçti Hemde Bidaha Öksürmedim O Günden Sonra :53:
Kac gündür yiyorum zencefilli bal biliyo musun? :( herkes senin gibi cok etkili diyo ama o bile fayda etmedi iste

Neden dinlemiyim arkadasim cok sagol.. Nerden bulunur bu meyan kökü acaba gercekten kurtulmak istiyorum artik ben de anlattigin durumdayim

cnm zencefıl aldı ablam kar etmedı
zerdcal kar etmedi
bısı daha vardı oda kar etmedi
meyan kökunu ıctım ya demleyıp
bı dene yaaa...
ben neleer denedıydım
bak saydım
AKTARDAN ALMIŞ ABLAM

Allah Allah Çok İlginç Kime Bu Tarifi Verdiysem Herkes Memnun Kalmıştı Halbuki :26::44: Başka Yöntem Bilmiyorum kiiiiiii

Ben kök zencefili kestane balı ekleyip ictim ama fayda etmedi.
Toz zencefil daha mı etkili acaba:26:

ısrarla meyan kökü dıorum...:)

Meyan kökünü de deneyeceğim. Teşekkürler:34:

Çok geçmiş olsun...maalesef ki öksürük şurupları dahada artırıyor öksürüğü, kuru öksürüğe iyi gelmiyor...annem de ve oğlumda bir ara olmuştu çok şükür kısa süre de geçrdim...bu dirençli öksürüklerde bulunduğunuz odanın nemli olması çok işe yarar...mutfaktayken bulduğnuz her buharı soluyun... Çay mı demliyrsunuz eğilin üstüne bo bol soluyun buharı....ecz.den viks alın, boynunuza ensenize iyice sürün... Yatmadan önce bir tatlı kaş.bala bir çay kaş. Zencefili karıştırın yutun üstüne hiç bir şey içmeyin...ayak tabanınıza viks sürüp üstünh çorap giyip yatın... Ballı tarçınlı zencefilli sıcak süt için bol bol... Yatarken de mutlaka çift yastık kullanın inşaalah geçer.:16:

Harnup ( keçiboynuzu) pekmezi.. bende de vardı öksürük, 2-3 hafta önce aldım ve hala da içiyorum. İnanın Allahın izniyle şifa kaynağı. Benim babam bronşit oldu sonra zatürreye çevirdi.en son da verem hastalığına yakalanmıştı,bu pekmezden içti hergün ve Allahın izniyle hiçbişeyciği kalmadı elhamdülillah.

Son düzenleme:
Ayağının altına nanelı bır krem sur dıcektımde kremın adını unuttum bı ınternet sıtesınde gormustum..Öksürügü kesiyormuş çok etkılıymıs.Hatta örnek olarak ayağın altına sarımsağı falan surunce ağzında sarımsak tadı alıyormuşsun yanı çoğu hastalıklar ayak altından oluyor .ayağını sıcak tut..
bulursam o notu buraya yazarım..

evet bende şey biliyorum arkadaşıma yapmıştı başka bir arkadaşımızın annesi gazete kağıda bal ve zencefil sürdü göğsüne koydu inan ki geçti bal ve zencefil iyi geliyor bir dene istersen geçmiş olsun..

Arkadaşım geçmiş olsun öksürüğe en iyi gelen şeylerden birisi de boza.Marketlerde bile satılıyor dene mutlaka faydasını görürsün.

benim de reçetem: zencefil, zerdeçal, tarçın ve karabiber bal ekleyebilirsin. ılık sütle içersen sabaha bomba gibi olursun. geçmiş olsun.

Back
X