merhaba kızlar beni hatırlarsınız yurtta kaldığım için hafta smutonu burada yaşayan bir akrabamın evine gittim mutfağa gitmişken telefonu kanepenin üzerinde bırakmışım .Akrabamın 17 yaşındaki oğlu sanırım erkek arkadaşıma attığım mesajları okudu hem de öyle böyle mesajlar değildiorum ya ou yani öptüm falan dünden beri kafamdan atamıyorum ya okuduysa ya ailemin kulağına giderse offff offff normal mesajlar bile değildi
okuduysa okudu yani ne yapalım canım.olan olmuş takma artık kafana.hem niye izinsiz okuyor ki?sonuçta siz erkek arkadaşınla ciddi düşünüyorsunuz.hem ilk önce çocuk kendi ailesine söyler,senin ailene değil.sende laf arasında telefonumu arkadaşım istemişti,arkadaşına mesaj atmak için diye bişeyler uydur:):):)çocuğun ağzundan laf almaya çalış,okuduysa zaten söyler kendiliğinden.:)üzme tatlı canını.gerekirsede çocuğa güveniyorsan erkek arkadaşın olduğunu söylersin.
17 yaşındaymış aklı başında olması gerek. Kendi evlerine misafir gelen birinin özel eşyalarını karıştırmaya bir kere hiç hakkı yok. Koskoca adam olmuş sonuçta bunu bilmiyor mu? Ben evde kendi kardeşlerime bile karıştırtmam. Ki bir başkası karıştırsın benim telefonumu. Eğer öyle bir şey olay çıkarsa telefonun karıştırılmasının büyük bir suç olduğunu söylersin.
Yani çocuk mu bu özel esyalarını karıstırıyor
sende bı dahakıne guvenlık kodu felan koymayı dene tedbirli olmus olursun
Ailenede karıstırmaması gerektıgını mesajları arkadasının attıgını felan soylersın
normal mesajlar degildi dıyosun orasını tam anlayamadım ama sıkma kendını hal olur bı sekılde.
bence akrabana gitme, gidersen de telefonuna kilit koy, ya da o tür mesajları okuduktan sonra sil...
olan olmuş, annesine falan söyler bi ihtimal.
onlar da ailene söylemezler..
Öncelikle sunu söylemek istiyorum: her insanin bir özeli vardir, ve izinsiz bir sekilde bu özelin kapilarini acmak hic hos bir davranis degil. Benim de cok sükür telefonum ulu orta bir yerde olsa dahi kimsecikler dokunmaz. Ki baya bir kalabalik ailem vardir.
Duruma gelincede sevdiginizle özel seyler yazismisiniz. Dove'a katiliyorum okuduktan sonra o tür mesajlari ya hemen sileceksiniz, yada eger hala telefonunuz baskalari tarafindan karistiriliyorsa kilit koyacaksiniz.
Siz hic irdelemeyin bence. Eger o mesajlari okuduysa elbet bir gün foyasi ortaya cikar. O zamanda benim özelimi karistirmaya hakkin yoktu ve sevdigimle neler yasadigim seni irgalamaz dersin olur biter.
Benden bir tavsiye: Ben mesela onun mesajlarini bir deftere yaziyorum hep Hem ilersi icin güzel bir ani olur. Hem sizin durumunuzda belki telefonda duracagina gizli sakli bir defterin icinde olsa daha güvenilir olur? :44:
ya ne haddine ki sizin telfonunuzu karıştırıyo ne kada uyuz bişey siz genç insansınız ona ne peki arkadaşlarnda sorduğu gibi nerden anladın okduğunu yazık seni zora sokmuş nnasıl sinir oldum valla
eğer okuduysa bence annesine söyler hazırlıklı olun o yaşlarda özellikle erkekler özel falan bilmezler yaşı 17de olsa zekaları 13 14 oluyo inş okumamıştır
Koskoca ergenlik cagina gelmis bir erkegin yaptigi utanilacak sey aslinda, sen korkma.
Hangi hakla senin telefonunu karistiriyor? Terbiyesizlik. Ailenin kulagina giderse, yakis yakasina hesap sor, ne öyle sehir eskiyasi mi bu.
Ailendende birseyi gizleme, sorarlarsa yalan söylemeden dogru olani söyle.
msjları silin...konu ailenize ulaşırsa öyle bir msjlaşmanın hiç olmadığını gerekirse operatörünüzden dökümü çıkarttırabileceğinizi (bu blöf tabi) ama sorunun o gençte olduğunu söyleyip karşı suçlama yapın..
yok bu genç sadece kendi ailesine anlatır ve onlara izah etmek durumunda kalırsanız da msj hakkı olmayan bir arkadaşınızın bir müddet telefonunuzu kullandığını msjların hafızada kaldığını söyleyin..msjların içeriğinden fazla haberiniz yokmuş gibi davranın.
kötü ve saldırganca bir fikir oldu ama şahsen bu tip msjlarla ailemle önemli sorunlar yaşardım..