Okuduğum bölümü sevmiyorum

pnrarsln

güneşe aşık . . .
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2010
1.217
4
66
Diğer
arkadaşlar ben türk dili ve edbiyatı 2.sınıf öğrencisiyim okuduğum bölüm oldukça zor ve çok çalışmama rağmen bazı derslerden ucuucuna puanlarla kalıyorum ve inanın bu durum artık çok canımı sıkıyor
bölümü sevmiyorum formasyonu da kaldırdılar iyice berbat oldu
zaten bırakmayı düşünüyodum ki bütün bu olanlarda tuz biber oldu ailem bırakmamı istemiyor ama hiç sevmediğim ve geleceği olmayan bi bölümde boşuna okumakta istemiyorum
öss başvurdum açıköğretim fakültesinde bi bölümde okumayı yada 2yıllık iş bulma imkanı daha iyi olan bi bölümde okumayı düşünüyorum ama tam karar veremiyorum sonuçta ortada bi gelecek sözkonusu
bu durumda olsanız siz ne düşünürsünüz fikirlerinize ihtiyacım var
şimdiden teşekür ederm

canım sevmediğin bir bölümse eğer elbette hiç zevk alamazsın yaptığın işten.birde fen-edebiyat fakültesindesin ki derslerin eğitim fakültesinden daha da ağır.bazı ünv.ler formasyon veriyordu benim bildiğim artık tamamen mi kalktı?mesela ben konya selçuk eğitim fakl .mezunuyum bizim okulda çok vardı formasyon alan.artık tamamen mi kalktı?
açık öğretimdende çok iş imkanı olur mu bilmiyorumki yani oradakinden farklı olur mu durumuniş konusunda emin değilim. :97: ama kazanılmış bir hakkın var ortada okulunu bırakma derim ben sana.
ama elbette senin geleceğin biz ne desek boş.bazen bende diyorum 2yıllık bir bölüm okusaymışım keşke belki daha iyi olurdu diye ama artık buzamanda iş bulmak her türlü zor.senin geleceğin senin karar vermen lazım.ama bölümün güzel bir bölüm.kendini geliştirirsen illaki formasyona ihtiyacın yok,osmanlıcan işine yarayabilir.öğretmene oranla daha fazla genişleyebilir iş bulma alanın.

cevap için teşekr ederm canım ya nasıl desem ben uğraşıyosun ama değmiyo açıkcası
bizde eğitimdekiler gbi okurken formayon alıcaktk ama onu kaldırdılar mezun olunca alıcaz 2 yıl fazladan okul yani kpss hazırlık falan derken 7-8 yıl edebiyat için geçicek bi de hiç sevmiyorum bütün sorun o zaten

53 kere görüntülenmiş ama pek ilgilenen olmamış
eğitimle ilgili konular sitenin pek ilgisini çekmiyor zaten

etkılemek istemem ama derslerden ucuucuna geçıosan geleceğide yok dıyorsan bence enkısa zamanda bırakman we iş yapabıleceğin bi alan yonelmen iyi olur ben tıyatro okudum 2009da mezun oldum hala işsizim keske dıorum işletme yada nebılıyım sağlık falan okusaymısım ebelık fılan 50puanla atanıyosun ama ben sewerek okudum.bırak dıyorum sonrasında neyapacağın hakkında fıkrım yok

canım eskıden formasyon alabılıyodunuz sımdı ıse formasyon kalktıgı ıcın bıldıgım kadarıyla ogretmen olarakta atanamıyosunuz..benım ıngılızce ogretmenıyım ve benımde edebıyatta okuyan cok arkadasım oldu senınde dedıgın gıbı gelecek vadetmıyo..
anaokulu okuma sansın varsa acıkogretımden cok daha sanslı bır baslangıc yapabılırsın yada ıkı yıllıklarda anestezı yada optısyenlık gıbı bollumler secebılırsın..
benım cogu arkadasım edebıyat okuyan polıs oluyolar cunku hem atama puanları yuksek hemde formasyon da olmayınca bı ıse yaramıyacak..bn senın yarınde olsam gec kalmadan alan degıstırıdım..

bence devam et, bir yandanda acık öğretim yaz, üniversiteyi sadece bölüm olarak görme, arkadasların ile yaşayacakların, insan ilişkilerini ögrenmen acısından sana cok katkısı olur.
hem 2 yıllık bitirdikten sonra kadronu yükseltmen için 4 yıllık diplomanda işe yarayacaktır tam bilgim yok ama

alanını sevmediğin için zaten ne yaparsan yap sana zevk vermez canım bu iş.derslere çalışmakta buyüzden içinden gelmez anlıyorum seni.kaldı ki formasyonu aldıktan sonra da kpss derdi büyük malum.onunda bir garantisi yok.eğer ki bundan daha fazla seni mutlu edecek bir alan bulabiliyorsan hiç vakit kaybetme derim.okullun bittikten sonra daha bir hevessiz olacaksın busefer başka alanlara yönelmek içinde geç kaldığını düşüneceksin.oyüzden şimdiden bir girişimde bulunursan hevesin kırılmadan daha iyi olur sanırım senin için.

ben zihinsel engellr öğretmliği istiyodum olmadı
çocuk esirgeme yurdu huzur evi de olabilir
açıköğretim sosyal hizmetler düşünüyorum
biçok alan aynı zaten iş bulma imkanı türkiyenn şartları yüzünden düşük
ama en azından istediğim bi bölüm olursa daha azimli olurum die düşünüyorum

Bırak ya da bırakma diyemem çünkü 2 senen boşuna gidecek.fakat sevmediğin bir mesleğide ömür boyu yapmak pekte mantıklı değil.mesela bizim burda bir kız 2 yıllık işletme okumuş fakat çocuk esirgeme kurumunda çalışıyor.yani seninde söylediğin gibi artık ne okuduğuna bakmıyorlar.hem edebiyat hemde aöf yi birlikte yürüt diyeceğim fakat aöf de çalışmadan geçilmiyor....zor yanii...

Son düzenleme:
sevmediğim bir mesleği yapıorum bende istediğim meslek iç mimarlıktı ama ben muhasebeci oldum yaş 25 hala okuyup çalışıorum ve hiç memnun deilim halimden keşke elimde tekrar fırsat olsaydıda istediğim işi yapsaydım her gün işe gelirken off diorm ve bu hep böle devam edicek bence istediğin bölümü okumalısın sevmediğin bir bölümde okuyup istemediğin mesleği yapmak daha zor olucak

bu devirde fen edebiyat fakültelerinden mezun olmak pek birşeye yaramıyor. eğer hayalinde belli bir meslek varsa üniversite sınavı için tekrar çalışmaya başla bence.daha üniversiteye gireli çok olmamış çoğu şeyi unutmamışsındır.biraz daha çalışman yeterli olur.iki yıllık bölümlere de yönelebilirsin. bu şansın varken sadece açıköğretim okumak yerine bunu değerlendirmek daha doğru bence. aynı zamanda açıköğretim de okuyabilirsin nasılsa...

2 sene büyük bir kayıp değil.ama insanın sevmediği bir bölüm okuması çok zor hele de süper iş olanakları yoksa.

seni anlıyorum fen fakültesi mezunuyum ayrıca formasyon aldım daha kpss derdi var.yani bitmiyor dertler...

cevaplar için teşekür ederim
iş bulma imkanı çok az gerçekten olursan öğretmen olabiliyosun oda formasyon alıp kpss kazandıktan sonra dıdısının dıdısı çok büyük hayal yani
bütün bunları yapmak yaklaşık 6 yılımı alıcak ve istemediğim bir bölüm için nerdeyse 8 yılımı heba edicem
bu yıl sınava girip 2 yıllık bi bölüm tercih edicm inşallah iyi gelir puanım

bence senin için en doğrusu bu arkadaşım dile kolay sevmediğin bir bölümde 8 yıl okuycaksın ve iş imkanıda zor

lise-önlisans kpss ye girseydin keşke yani artık ünv. iş yok. hep lise mezunları daha çabuk atanıyo sanki. sonra tekrar ünv. sınavına girerdin

canım o kadar emek verip üniversiteyi kazanıyorsun üstüne 2 yılda okumuşsun ama istemediğin sevemediğin bir bölümse bırak derim bildiğim kadarıyla iş imkanıda kısıtlı formasyonuda kaldırdılar ,bende üniv.2 deyken bırakmayı düşündüm ama sonradan vazgeçmiştim şimdide keşke bıraksaymışım diyorum,başka bir bölüm okurdum sağlık alanından falan,imkanın varsa tekrardan gir sınava ygs kayıtları hala devam ediyor haftaya çarşamba son,bizim bölümde bir arkadaş vardı hem okulu devam ettirdi hemde ders aralarında çocuk sınava çalışıyordu yani öss ye o zaman için öss idi şimdi ygs oldu ,tıp ı kazandı heralde yanlış hatırlamıyorsam,kendi bölümünün sınavlarına derslerinin çoğuna girmedi öss ye odaklandı şimdi istediği bölümü okuyor ,2 yıl çok değil devam edersen 4 yıl birde bunun formasyonu kpss iydi derken zaten 6-7 yıl geçiyor,ki çok yüksek almak gerekiyor,mesala sağlıktan hemşireler 70-60 la atanıyorlar,iyice düşün canım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana öpüyorum

bence zararın neresinden donsen kar kardır madem sevmediğin bolum mezun olmadan yasın gecmeden degiştirmelisin canım etkilemek istemem ama... sen nasıl istiyosan senin hayatın oyle olmalı. dusunsene gunumuzun yarısı mezun olunca çalısarak gececek.. hayat sevmediğin işi yaparak gecmez... ben itu de okuyorum hazırlıkta bi arkadasım vardı 21 yasındaydı istanbul üni den gelmişti. hem meslegini sevememiş ( yine muhendislik okuyomus ama ).hem de teknik universite okumak hayaliymiş. son bi senesinde oss ye calısmıs bırakmıs oteki okulunu.yine muhendislik okuyo kazanmıstı istediği bolumu. su an da da gayet mutlu:) tabi sen en dogrusunu bilirsin ama bence vakit gecmeden mutlu olcagın seyi yap.

hangi bölüm ya da nasıl bi işte çalışsan mutlu olurdun?? ona göre değerlendirsek bence daha iyi. ben de bilgisayar programcılığı istiyordum hep ama olmadı makine seçtim. işimi de bölümümü de artık çok seviyorum. severek de çalıştım. önce istediğin işi seç bence. okulu bitirince illaki bitirdiğin bölğmle ilgili iş yapmazsın. benin bölüm mesela makine teknikeri oluyorsun. bayan olarak bu işi yapmam neredeyse imkansız gibi. çok zor iş yani. ben bu bölğmden sonra kalıp tasarımı yaptım. teknik ressamlık felan. yani illa öğretmen olmak istiyorsan ne bilim başka bölğm bile seçsen öğretmen olcaan kesin değil ki. şunu yap bunu yap diyebilmek için dediğim gibi önce nasıl bir işte çalışmak istediğini söylemen lazım.

aynen dedin gbi canım ya öyle 1-2 yıllık bişi değil ki 6-7 yılım gdicem
ygs başvurdum zaten inşallah puan iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…