- Konu Sahibi kenyalikiraz
-
Canım bol bol Ayetel Kürsi oku birde derse başlamadan önce başarmak istediğin şeyin hayalini kur
Yazarak çalış.. Ben öyle yapıyordum.. Not tutuyordum.. Anlatılanları yazıyordum böylece hep aklında kalır.
yazarak calısmam ıcın kısa bır sure var canım 15 ders dersane 2,5 ay suruyor 6 haftayı gerıde bıraktık... 15 ders var sınavımız test 120 sorudan olusuyor anca 10-15 dk konu bakıp testlerı yalayıp yutmam lazımmmmmmmmmmm
ama ınsan ogluyuz 6000-8000 bın sorudan bahsedıyorum cozmem gereken farklı farklıı ınsan sıkılıyor bunalıyor bırde stresı cabası
benı dahada azımlendırecek bır sıstem sarttt
nurumun dedıgı cok mantıklı geldı hayalını kurmak :26::26:
Yazarak çalışmanı tavsiye ederim. 1 kere yazmak 10 kere okumaya bedel.
Ben hep öyle çalışırdım. Hatta sınavda stresten unuttur gibi olurdum
fakat sorulara bakınca hemen gözümün önüne yazdığım şekilde gelirdi.
Gülmeyin Ama Ben Lisedeyken Şarkı Sözü olarak yapıp Şarkı olarak söylüyordumŞarkıları çok kolay ezberliyoruz sonuçta
duanın ya da zikirin konu ezberlemenizi sağlayacağına inanmıyorsunuz heralde?
bana ilkokulda bi arkadaşımı hatırlattınız.sınıfın tembellerinden olan kız arkadaşım sınav haftalarını dua ederek geçirirdi.
sınavdan önce de ağlayarak dua ederdi.
ve tabi ki tüm sınavlardan da kalırdı.
ne demişler sen önce eşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allah'a emanet et.
içinizde olmayan öz disiplin duayla gökten inmez.
kuru üzüm ve havuç hafızaya iyi geliyor diyorlar. belki okuduğunuzu aklınızda tutmanız konusunda faydası olur
Allah yardımcın olsun . O sınava bende hazırlanıyorum .Evliyim , hamileyim , çalışıyorum ve sondan 2. hakkım
Batsın bu dünya tam bizlik
Teşekkür ederim. İnşallah seninde son olur ve verirsin sınavı. Ben bir dönem gitmiştim. Şansıma o dönem eşimle tanıştım. Sözdü nişandı düğündü derken boşu boşuna kursa para vermiş oldum. Ama dediğin gibi evli, barklı , çocuklu insanlar var kursta. Önemli olan azmetmek. Bende biraz azim yok sanırım. Bak şurda2 ay kaldı ben hala akıllanıp kitaba bakmadımaminn canımm cumlemızın ınsallahhh .... sende dersaneye gıdıyormusun pekı .... bızım sınıftada evlı barklı coluk cocuklu ınsanlar cok ... okumanın egıtımın yaşı yok tabı ....
azmınden dolayı senı kutlarım ınsallah son olur bu gırısınn
*hergün aç karnına 21 adet kuru üzüm ,
*fetih süresi -sınava girmeden bir gece önce okumanı tavsiye ederim -
*el alim :
Bu ismin verilen miktarda ve şartlarına uygun olarak okunursa Zikrini virid edinip yapan kimseye dost,düşman içinde ne gizlerse bildirilir.
Bu simin zikrine devam eden kimse istediğini elde eder,her türlü arzu ve isteğine kavuşur.
Bu mübarek ismin büyüleme özelliği de vardır.İsteyen istediğini bu ismin zikr,yle tesir altına alabilir.Bu kişi ister amir olsun ister memur,isterse sevdiği biri olsun,üstünde hakimiyet kurup hükmünü ve bilgisini istediği gibi yürütür.
Her gün (150) defa zikreden kişi,allah hakkındaki ilim ve bilgiye iman ve izana yani kısaca marifetullaha sahip olur.Evham ve şüpheleri kalkar,İlmel-yakin derecesine ulaşır
*Rabbi Zidni Ilmen Ve fehmen ve İmanen
(Ya Rabbi ilmimi anlayışımı ve imanımı arttır)
Teşekkür ederim. İnşallah seninde son olur ve verirsin sınavı. Ben bir dönem gitmiştim. Şansıma o dönem eşimle tanıştım. Sözdü nişandı düğündü derken boşu boşuna kursa para vermiş oldum. Ama dediğin gibi evli, barklı , çocuklu insanlar var kursta. Önemli olan azmetmek. Bende biraz azim yok sanırım. Bak şurda2 ay kaldı ben hala akıllanıp kitaba bakmadım
tavsıyen ıcın sağol canım aslında şemasal algım kuvvetlıdır .....
hoca taytayı bolmelere ayırıp notları yazarken ( hep A4 kagıdı kullanırım duzenlı not alırım derste ) aynısını bende A4e not alırım zamanla farkettımkı ordakı detayları kafama yerlestırıyorum ve benımde aklıma o sekılde gelıyor unuttugumda ...
kızlar bana dua edın zıhnım beynım algılarımm kuvvetlensınde su sınavı atlatayım cok streslıyım cok :18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?