Okul 1.sınıf :(

Berrfeelinda

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
18 Aralık 2018
2.528
8.837
158
Merhabalar

Oglum 1.sinifa gidiyor. Okul ilk açıldığında severek hevesle gitti. Lakin 1. Dönemin son 1 ayı gitmek istemedi. Özellikle sabahları sınıfa girmiyor ağlıyor. Öğlen yemek molasinda ders başlayana kadar eve gitmemi istemiyor.

Sıkıldı yoruldu diye düşündüm ara tatilden sonra düzelir diye umdum ama öyle olmadi daha kötü oldu diyebilirim. Konusuyoruz surekli bi sıkıntı olmadığını söylüyor öğretmeni ve arkadaşlarıyla da bi sorunu yok varmı böyle sıkıntı yaşayan nasil davranmalıyım tecrübeli anneler yorumlarınız icin simdiden teşekkürler

Kuzenimin kızı böyleydi, bir sene göndermediler bir sonraki sene baştan aldı. Bence doğru bir karar değildi ama.
Bir uzman yardımı almayı düşünmez misiniz?

Ben cok yasadim ilk donemde...oncelikle kizmayin ordan asama asama uzaklasin...ayrica kararlı oldugunuzu hissettirin...
Çok zor sizi cok iyi anliyorum..ama gececek...

Kuzenimin kızı böyleydi, bir sene göndermediler bir sonraki sene baştan aldı. Bence doğru bir karar değildi ama.
Bir uzman yardımı almayı düşünmez misiniz?
Böyle devam ederse kesinlikle düşünüyorum. Okulda ki rehberlik servisinden randevü aldım umarim faydasi olur:KK43:

bu ısın tek cozumu pedegog yardımı ve kararlı oldugunuzu hıssettırmenız
okadar masum guzel dunyaları varkı kıyamam ya kımbılır ne hıssettı de boyle oldu :) allah esırgesın

cozulur yanı

bu ısın tek cozumu pedegog yardımı ve kararlı oldugunuzu hıssettırmenız
okadar masum guzel dunyaları varkı kıyamam ya kımbılır ne hıssettı de boyle oldu :) allah esırgesın

cozulur yanı
Kesinlikle öyle o kadar masumlar ki böyle olmasını oda istemiyo aslında umarim çözülür yorumunuz icin teşekkür ederim

Anaokuluna gitti mi daha önce?
Genelde anaokulu döneminde oluyor bu tip oryantasyon problemleri de ondan soruyorum.
Benim kızımda 1.sınıfta,okula bayılıyor,ödevlerini severek yapıyor diyemem yalan yok ama arkadaşlarını ve öğretmenini seviyor bu sebeple gitmek istememe durumu olmuyor. Ödev yapmak istemiyor sadece ki bence normal,sıkıldığını düşünüyorum artık,bende eve gelince önce birşeyler yemesini,dinlenip biraz oynamasını sağlıyorum,sonra ödev kısmına geçiyoruz.
Rehberlik servisi ile görüşün muhakkak belki size anlatmadığı sorunları vardır.

Acaba arkadaş mı edinemedi canı sıkılıyor? Ya da öğretmeni çocuğunuzu incitecek bir şey söylemiş olabilir mi?
Arkadaslariyla bi sıkıntısı yok öğretmenini de sevdigini söylüyor. Okul sınıf degistirmeyi de teklif ettim. Okulun basında olsa anliycam ama çözemiyorum

Anaokuluna gitti mi daha önce?
Genelde anaokulu döneminde oluyor bu tip oryantasyon problemleri de ondan soruyorum.
Benim kızımda 1.sınıfta,okula bayılıyor,ödevlerini severek yapıyor diyemem yalan yok ama arkadaşlarını ve öğretmenini seviyor bu sebeple gitmek istememe durumu olmuyor. Ödev yapmak istemiyor sadece ki bence normal,sıkıldığını düşünüyorum artık,bende eve gelince önce birşeyler yemesini,dinlenip biraz oynamasını sağlıyorum,sonra ödev kısmına geçiyoruz.
Rehberlik servisi ile görüşün muhakkak belki size anlatmadığı sorunları vardır.
Anaokuluna gitti evet. Ödev yapmada bir sıkıntı yok hatta böyle yaptığı icin evde daha cok okuma yapıyo telafi etmek ister gibi oryantasyon dönemi cok iyi geçti hatta ek olarak cocuk kulübüne kalmak istedi. Rehberlik servisinden randevü aldim görüşeceğiz

Anaokuluna gitti evet. Ödev yapmada bir sıkıntı yok hatta böyle yaptığı icin evde daha cok okuma yapıyo telafi etmek ister gibi oryantasyon dönemi cok iyi geçti hatta ek olarak cocuk kulübüne kalmak istedi. Rehberlik servisinden randevü aldim görüşeceğiz
Anladım,o halde belki arkadaşları ile sorun yasıyordur. Ödev yapmayi sevmesi bence çok iyi,hem sorumluluk açısından hemde öğrenme açısından ,sosyal anlamda bir sorunu olabilir belki. Girişkenmidir,sosyalmidir genel anlamda,genelde içine kapanık cocuklar sorun yasayabiliyor. Arkadaşımın kızı her sene muhakkak bir dönem okula gitmek istemezdi şu an pedagog destegi aliyorlar hala arkadaşları ile oynamak yerine annesinin yanında oturuyor kalabalık bir ortama girdiğimizde zaman zaman tabi eskiden daha da kötüydü,şimdi az da olsa düzelme var.

bence okulda zaman geçirmede sıkıntısı var

komşumuzun oğlu var

4. sınıfa gidiyor

hala her sabah okula gitmemek için ağlıyormuş

çocuk zeki destek eğitim vs alıyor

ama okuldaki ortam onu sıkıyor

arkadaşlık ilişkileri sıkıntılı

grubun içine dahil olup oynamıyor ağır abi modunda

sonra da sıkılıyor

benimki de okulu çok seviyor o sıkılmıyor mu diyorlar sıkılsa da oyun ile kendini eğlendiriyor

oğlunuzun özellikle öğle arasında sizi yanında istemesi bunu düşündürdü bana

diğer çocuklar öğle arasında ne yapıyor

öğle yemeği okulda yok mu hiç görünmeseniz öğlen de

komşumuzun oğlu var

4. sınıfa gidiyor

sonra da sıkılıyor

benimki de okulu çok seviyor o sıkılmıyor mu diyorlar sıkılsa da oyun ile kendini eğlendiriyor

Öğlen arası orda bulunmam yeterli benim yanimda durmuyor arkadaşlarıyla oynuyor garantiyim yani komsunuzunda Allah yardımcısı olsun

komşumuzun oğlu var

4. sınıfa gidiyor

sonra da sıkılıyor

Anladım,o halde belki arkadaşları ile sorun yasıyordur. Ödev yapmayi sevmesi bence çok iyi,hem sorumluluk açısından hemde öğrenme açısından ,sosyal anlamda bir sorunu olabilir belki. Girişkenmidir,sosyalmidir genel anlamda,genelde içine kapanık cocuklar sorun yasayabiliyor. Arkadaşımın kızı her sene muhakkak bir dönem okula gitmek istemezdi şu an pedagog destegi aliyorlar hala arkadaşları ile oynamak yerine annesinin yanında oturuyor kalabalık bir ortama girdiğimizde zaman zaman tabi eskiden daha da kötüydü,şimdi az da olsa düzelme var.
Cok girişken degil evet ama kendisini ifade edebilir. Bugun okul çıkışı arkadaşlariyla oyunu birakip gelmek istemedi mesela sabahlari sınıfa girerken oluyo ne oluyosa

Back
X