Ben normal şartlarda özel okul savunurum.
Ama savunduğum özel okullar yıllık 150 bin+ istiyor.
Bende bunu verecek para yoktu, hadi 1 2 sene verdim diyelim hayat uzun yani devamının riskine giremezdim.
Naptım? Elit semte eve taşıdım. Kiramı kendi isteğimle x 5 yapmış oldum. Kızım devlet okuluna gidiyor. Sınıfı 26 kişi, düzenli sinema/tiyatro günleri var, ücretsiz şekilde satranç ve drama dersi alıyor. Jimnastik ve dansa gitmek istemedi çünkü hımbıl benim kız

ne bileyim haftada 2-3 gün eşofmanla okula gidiyorlar rahat etsinler diye.
Evet şartlar devlet okuluna kıyasla oldukça iyi, ama bahsettiğim özel okulların yanından geçmez

çok sorulduğu için söyleyeyim 5 kuruş bağış ödemedik. Yıllık aidat da zorunlu değil, isteyen senelik 500 TL verebilir dediler. Uzaktan gelenlerden kayıtta bağış alıyor ve bu şekilde döndürüyorlarmış okulu. Yine ne zaman anlatsam sorulduğu için söylüyorum mülteci vs yok. Bu muhtemelen adres kaynaklı.
Şimdi sorsan devlet okulu derim. Ama standart şartlarda hala özel okulcuyum. Dışarıda aktif çalışıyor olsam yine özel okul derdim, bizim okul sabahtan ortaokul öğleden sonra ilkokul mesela tam gün değil.