• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogru olani mi yaptim?

Ne olursa olsun sakın geri dönme. Sen calisacaksin o da yiyecek. Allah yardım etmiş de gormussun bunları. Şefkat nedir canım, tüm gün evde yatacak 80000 borcu da sana odetecek , senin maaşı kendi parası gibi kullanacak sen eve yorgun argin gelince iki güzel söz söyleyecek, zor mu bunu yapmak hiçte değil. Kimden istersen yapar bunu.

Kizlar hepinize merhabalar

Ikinci bir üyelik aldim, desifre edilmekten korkuyorum. Konuya hemen gireyim.

Ben bosanmis, güzel bir meslegi olan, hayatini garantiye almis 29 yasinda bir kadinim.
3 ay önce biriyle tanistim, nasil oldu anlamadan istemeye geldiler ailemden, bende kabul ettim. Cok cabuk oldu hersey farkindayim, ama ona cok isinmistim. Beraber gülebilmemiz, eglenceli bir insan olusu beni cok etkiledi.
Gel gelelim ki, sözlendikten sonra bir akrabanin araciligi ile, onun borclarindan haberdar oldum.
Kendisinin 80 bin lira borcu var, bu paralari neye harcadigini sordugumda ise, merak etme tamamen keyfi harcamalar diyebilecek kadar da piskin, düsünebiliyormusunuz?
Bende bu sebebten dolayi hemen kestirip atmak olmaz dedim, ve bir sans verdim, bir geriye cekilip izleyim hele dedim.
Meslegi yok, bunu kabul ettim, önemli olan insanlik, adamliktir dedim.

Ama kendisi onu tanidim taniyali calismiyor.

Bunca borcuna ragmen, hunharca para harciyor, kendine yeni kiyafetler, ailesine hediyeler filan.

Sürekli dügünü nasil yapacagiz, evi nasil dayayip döseyecegiz, borcmu alsam, diye sizlaniyor. Calisip kazanalabilecek bir para bu dügün masraflari kizlar. Ama bey efendi hala borcuna borc katma pesinde. Hayir konusu acilinca, eve dügüne yardimci olurum, bu kadar endiselenme de diyorum. Ama yok konu yine dönüyor dolasiyor, "e yapmasak mi dügün, nikah olsa sadece" ye geliyor. Ben dügün istemedim aslinda ondan, kendisinin fikriydi, sonra vazgecti, aileme söyledim, vazgecemeyiz ki dedim.

Kizlar bende cok gerildim bu 3 ay icinde, borclarinada, dügünúnede, evinede Yeter artik dedim. Kendisi beni evlenmeye Ikna etti, e simdi bu ne?

Ya borc Almak yerine calis? Ama is begenmiyor bey efendi, orasi uzak, burasi zor maasi Az vs.
Bende borclarindan kurtulana kadar evlenmek istemiyorum seninle dedim. Onun üstüne bir sirkelendi sanki, ama ben hala cok endiseleniyorum.

Gecen hafta agzini aradim, benim harcamalarim cok yüksek aldigim maastan iki kurus arta kalmiyor dedim, cok büyüttü bunu. Bir kadin nasil bukadar harcarmis? E ozaman Evlenince bütün yük bunun omuzlarinda mi olacakmis? Kiz kardesi duysa nekadar sasirirmis falan filan. Bu konusmadan sonra, 2 gün ne aradi ne yazdi.

Halbuki sözlendigimizde, senin maasina hic el sürmeyecegim, evin giderlerini ben üstlenirim demisti. Beni yanlis anlamayin, ben tabikide destek olurum, sadece nabiz yoklamak istedim.

En basinda uyardim, tembel evde oturan bir erkege tahammül edemem diye. Ama o hala kös kös evde inanin, bunca borca ragmen.

Bende dün aksam bütün bunlari göz önüne alarak nisani attim kizlar.
Cok kötüyüm aslinda, sesi cok kötü geliyordu. Cok dramatik konustu, Bunlar disinda hic bir problemimiz olmadi, tanidigim en sefkatli en kibar erkek o. Bu yüzden baglandim aslinda, ama bukadar sorumsuz oldugunu bilmiyordum. Cok üzgünüm, dünden beri agliyorum, onu cok özleyecegim...

Dogru olanimi yaptim?

Çok yerinde bir karar , borcu var çalışmıyor sorumsuz hımmm bu adamdan bir cacık olmaz, asla arkana bakma evlenince bu adam yer gezer tozar paso kredi çektirir sana, sende elin böğründe kalırsın. Uzak durman daha hayırlı.

bu anlattiginiz beni cok etkiledi gercekten! Banada söylenilenler, sen cabalarsin kazanirsin, onu adam edersin di.. Yazik degilmi heba olan koca bir ömre.
elinize bir kalem kagit alin ve once akraba,arkadas vs cevrenizdekilere sormaya baslayin.kac tanesi esinin sorumsuzluk,kumar,aile duskunlugu,siddet vs gibi kabullenilemez davranislarini degistirmeyi basarabilmis?sonra forum gibi yuksek insan populasyonunun oldugu mecralarda da ayni soruyu tekrarlayin.yuzde olarak basari sansinizi kagitta goreceksiniz.ha ben o basaran yuzdelik dilimin icine girecegim,buna gucum var diyorsaniz ona kimsenin itirazi olamaz.ne kadar okuyup is sahibi olsak da maalesef toplumumuzun, kadinin bilincaltini kirleten dusuncelerine maruz kaliyoruz.evlenip bosandin daha iyisini bulamazsin,yasin geciyor dogurman lazim baskisi sizi farkinda olmadan etkiliyor.bunlari hic dert etmeyin.yoksa boyle ipsiz sapsizlari daha cok kendinize cekersiniz.
bu adamin sorunu sorumsuzlugu,tembelligi.borclari bu huylarinin sonucu.

elinize bir kalem kagit alin ve once akraba,arkadas vs cevrenizdekilere sormaya baslayin.kac tanesi esinin sorumsuzluk,kumar,aile duskunlugu,siddet vs gibi kabullenilemez davranislarini degistirmeyi basarabilmis?sonra forum gibi yuksek insan populasyonunun oldugu mecralarda da ayni soruyu tekrarlayin.yuzde olarak basari sansinizi kagitta goreceksiniz.ha ben o basaran yuzdelik dilimin icine girecegim,buna gucum var diyorsaniz ona kimsenin itirazi olamaz.ne kadar okuyup is sahibi olsak da maalesef toplumumuzun, kadinin bilincaltini kirleten dusuncelerine maruz kaliyoruz.evlenip bosandin daha iyisini bulamazsin,yasin geciyor dogurman lazim baskisi sizi farkinda olmadan etkiliyor.bunlari hic dert etmeyin.yoksa boyle ipsiz sapsizlari daha cok kendinize cekersiniz.
bu adamin sorunu sorumsuzlugu,tembelligi.borclari bu huylarinin sonucu.
Yorumunuza cok katiliyorum, ben her ne kadar etkilenmem toplum baskisindan diyorsakta, ETKILENIYORUZ!
mahalle baskisina gerek bile yok inanin, basta kendi ailen, yani ablam, e daha iyisini mi bulacaksin, eskisi kadar genc degilsin, eskisi kadar güzel degilsin, dedi, diye bildi, düsünebiliyormusunuz? Kaldi ki ben, güzelligimin zirvesinde oldugumu düsünüyorum, 20 lerin baslarinda, disarda simdi ki kadar ilgi görmüyordum Örnek olarak.

Bu piskolojik baskidir. Kararimda tereddüt etmemin baslica sebebi bu saydigim seyler aslinda. Yoksa konuyu actim acali görüyorum ki, aklin yolu bir.

Bu yaslaniyorsun, evlenmis bosanmissin laflarini biraz göz ardi ettiysem, oda tecrübe ettim ki evlenince bir mucize gerceklesmiyor, bunun bilincinde olmam. Ama gel gelelim ki etkileniyor insan, hangi ülkede yasarsak yasayalim, bu zihniyetimizden kurtulamayacagiz hic bir zaman. Dul bir kadinsin sonucta.. He dulum, varmi ötesi? Elalemin tembelini rahat ettirecegime kendimi rahat ettiririm! Dert babasimiyim arkadas?
Cok rahatladim dünden beri arkadaslar, Allah hepinizden razi olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu okurken sakın evlenme diyecektim ki ayrılmışsın zaten. Çokta iyi yapmışsın.
Bulmuş senin gibi birini evlenir tabi nasılsa düğünü yaparsın borçları ödersin. Oda evde oturur.
Sakın barışma bence.
İşi olsa bile 80 bin lira borcu sana kalacak.
Valla artık evlenirken kızlar borçsuz olup olmadığını araştıracak duruma geldi.
Millet hep borç gırtlakta geziyor

ama doğru olanı söylüyorum. lütfen biraz mantıklı düşünün
Dogru olani söylemek zorunda degilsin, ama haddini bilmek zorundasin.
sana kibarca ayibini göstermeye calistim, ama anlamiyorsun?
Düsünceni aktarmak istiyorsan, uygun bir dille yap, yada hic yapma. Konusma biciminden belli oluyor ki, benim senin mantigina ihtiyacim yok..

Bütün konuyu okumadım bile.Çünkü fikrim çok net. Birincisi çalışmayan erkekten hiçççç birrrrr şeyyy OOOLLLMAZZZ. İkincisi çalışmayıp yayılan erkekte adam değildir.Yani siz önemli olan adamlığı karakteri huyu suyu filan demişsinizde, bence o bahsettiğiniz şahısta bunların hiç biri yok. Yani kabul etmenize sebep olduğunu söylediğiniz sebepler aslında adamın kendisinde varolan şeyler değil. Kafanızda kurmuşsunuz resmen.Ay adam dedim pardon...................

Tesekkür ederim :KK200: annem bu kizin kaderi ne kötüymüs deyip duruyor :KK45: Allahtan hayirlisi ya..

Neden kötü olsun yaa sağlıklısınız çalışıyorsunuz aileniz yanınızda şükür,aç değil açıkta değilsiniz,daha hayatın baharındasınız ne güzel günler göreceksiniz inşallah...Dua edin hep hayırlısı olsun hakkınızda,bu verdiğiniz karar gibi.

Bütün konuyu okumadım bile.Çünkü fikrim çok net. Birincisi çalışmayan erkekten hiçççç birrrrr şeyyy OOOLLLMAZZZ. İkincisi çalışmayıp yayılan erkekte adam değildir.Yani siz önemli olan adamlığı karakteri huyu suyu filan demişsinizde, bence o bahsettiğiniz şahısta bunların hiç biri yok. Yani kabul etmenize sebep olduğunu söylediğiniz sebepler aslında adamın kendisinde varolan şeyler değil. Kafanızda kurmuşsunuz resmen.Ay adam dedim pardon...................
Taniyanlar öyle anlatti onu ama, vallahi ben bilseydim sözlenmezdim bile. Tavsiye üzerine de dikkatli olun kizlar, bakin hepsi haksiz cikti.. Adam dediginiz gibi adam filan degilmis bacim, ucuz atlattim..

Dogru olani söylemek zorunda degilsin, ama haddini bilmek zorundasin.
sana kibarca ayibini göstermeye calistim, ama anlamiyorsun?
Düsünceni aktarmak istiyorsan, uygun bir dille yap, yada hic yapma. Konusma biciminden belli oluyor ki, benim senin mantigina ihtiyacim yok..
kocalarına ya da sevgililerine bişey diyemeyip kedi gibi davranan bayanlar burada aslan kesiliyor.

Çalışmayıp ve de çalışmayı sevmeyen borctan korkmayan erkek tipleri kibarlikta Master yapıyor genelde
Kız tavlama taktikleri Vs iyi çalışıyorlar bu konuya En iyisini yapmissiniz

Benim aklıma ilk gelen illegal işlerle uğraştığı oldu ,aşkı sevgiyi geç boşver de

İşi olmayan bir adama o kadar harcayacak kadar para nereden geliyor?

Bence iyi yapmışsın

Kizlar hepinize merhabalar

Ikinci bir üyelik aldim, desifre edilmekten korkuyorum. Konuya hemen gireyim.

Ben bosanmis, güzel bir meslegi olan, hayatini garantiye almis 29 yasinda bir kadinim.
3 ay önce biriyle tanistim, nasil oldu anlamadan istemeye geldiler ailemden, bende kabul ettim. Cok cabuk oldu hersey farkindayim, ama ona cok isinmistim. Beraber gülebilmemiz, eglenceli bir insan olusu beni cok etkiledi.
Gel gelelim ki, sözlendikten sonra bir akrabanin araciligi ile, onun borclarindan haberdar oldum.
Kendisinin 80 bin lira borcu var, bu paralari neye harcadigini sordugumda ise, merak etme tamamen keyfi harcamalar diyebilecek kadar da piskin, düsünebiliyormusunuz?
Bende bu sebebten dolayi hemen kestirip atmak olmaz dedim, ve bir sans verdim, bir geriye cekilip izleyim hele dedim.
Meslegi yok, bunu kabul ettim, önemli olan insanlik, adamliktir dedim.

Ama kendisi onu tanidim taniyali calismiyor.

Bunca borcuna ragmen, hunharca para harciyor, kendine yeni kiyafetler, ailesine hediyeler filan.

Sürekli dügünü nasil yapacagiz, evi nasil dayayip döseyecegiz, borcmu alsam, diye sizlaniyor. Calisip kazanalabilecek bir para bu dügün masraflari kizlar. Ama bey efendi hala borcuna borc katma pesinde. Hayir konusu acilinca, eve dügüne yardimci olurum, bu kadar endiselenme de diyorum. Ama yok konu yine dönüyor dolasiyor, "e yapmasak mi dügün, nikah olsa sadece" ye geliyor. Ben dügün istemedim aslinda ondan, kendisinin fikriydi, sonra vazgecti, aileme söyledim, vazgecemeyiz ki dedim.

Kizlar bende cok gerildim bu 3 ay icinde, borclarinada, dügünúnede, evinede Yeter artik dedim. Kendisi beni evlenmeye Ikna etti, e simdi bu ne?

Ya borc Almak yerine calis? Ama is begenmiyor bey efendi, orasi uzak, burasi zor maasi Az vs.
Bende borclarindan kurtulana kadar evlenmek istemiyorum seninle dedim. Onun üstüne bir sirkelendi sanki, ama ben hala cok endiseleniyorum.

Gecen hafta agzini aradim, benim harcamalarim cok yüksek aldigim maastan iki kurus arta kalmiyor dedim, cok büyüttü bunu. Bir kadin nasil bukadar harcarmis? E ozaman Evlenince bütün yük bunun omuzlarinda mi olacakmis? Kiz kardesi duysa nekadar sasirirmis falan filan. Bu konusmadan sonra, 2 gün ne aradi ne yazdi.

Halbuki sözlendigimizde, senin maasina hic el sürmeyecegim, evin giderlerini ben üstlenirim demisti. Beni yanlis anlamayin, ben tabikide destek olurum, sadece nabiz yoklamak istedim.

En basinda uyardim, tembel evde oturan bir erkege tahammül edemem diye. Ama o hala kös kös evde inanin, bunca borca ragmen.

Bende dün aksam bütün bunlari göz önüne alarak nisani attim kizlar.
Cok kötüyüm aslinda, sesi cok kötü geliyordu. Cok dramatik konustu, Bunlar disinda hic bir problemimiz olmadi, tanidigim en sefkatli en kibar erkek o. Bu yüzden baglandim aslinda, ama bukadar sorumsuz oldugunu bilmiyordum. Cok üzgünüm, dünden beri agliyorum, onu cok özleyecegim...

Dogru olanimi yaptim?
Tabikide doğru olanı yapmışsın yorumların tamamını okumadım ama çalışmayan adam çok zor bi kere o kadar borcu varken vicdanen nasıl rahat uyuyabiliyor.. Çalışmayan erkek mi olur ya kesinliklehayatını yakma.. Salla saçını gez.. Çocuk olduğunda ne olacak hayır sorumsuz adam çok zor.. İnan hayatın zehir olur..

Back
X