Okul bittikten sonra evlilik için 3 yıl beklemek ?

Ne kadar güzel şeyler söylüyorsunuz birliikte olduğunuz erkeği çok sevdiğiniz belli :KK68:İnşallah planlarınız istediğiniz gibi giderde 2015 gelinlerinden olursunuz. Sizin adınıza çok sevindim, mutluluğunuz daim olsun :KK15:
İnşallah benim sizin ve herkesin hayatı istediği gibi olur sorunsuz, huzurlu ve en önemlisi sağlıklı :KK68:

öncelikle yaşlarınız genç belli ki, evlenmek için çok ta aceleye gerek yok. askerliğini yapması inanın çok çok önemli bir avantaj sizin için. ayrıca her şey planladığımız gibi olamayabilir. her 4 yıllık üni mezunu kısa dönem yapmıyor ki, çoğunluk öyle ama yine de belli olmaz bu işler.
3 yıl inanın çok uzun bir süre değil, ki anneniz sevgilinize hiç te karşı değil. aynı evde yaşamanız için kadın tüm imkanlarını seferber etmiş ya hu daha ne yapsın.
inanın çok haklı anneniz bu süre konusunda. zaten "evlenelim" deyip işe girişseniz 1 yıl geçer, e askerliğini de yapsın, siz de güzelce işinizi oturtun öyle evlenin. ne aceleniz var ki? hani gizli saklı buluşsanız, aileniz laf olur diye sıkıştırsa tamam ama inanın durum hiç te kötü değil ve 3 yıl geçeeer gider, askerliğini yapsın gelsin. girişin işlere kanun değil ya 3 değil 2.5 yıl olur :)
Haklısınız teşekkür ederim yorumunuz için :)

Estağfurullah ne bölmesi ben sizle yorumlaşmayı çok sevdim :KK15: Erkek arkadaşımın ailesinin durumu pek iyi değil annesi babası ayrı ikiside ayrı ayrı ev geçirdiği için çk yardımcı olamıyor. Annemde erkek arkadaşımı evleneyim istememesine rağmen çok sever. :) Dersleri de çok başarılıdır nazar değmesin. O yüzden erkek arkadaşımın evinin kirasını annem karşılıyordu bir yandan da benim yurdumun. Ama ben yurtta pek kalmadım tahmin edersiniz :) Bunu da gizli şekilde yapmadım ne zaman erkek arkadaşımdaysam anneme haber verdim. Asla gizli iş yapmayacağımı bilir bana çok güvenirler. Sonra anneme dedim maddi olarak bu kadar zorlanacağınıza biz aynı eve çıksak ya dedim. 2 rekatta namaz kıldım öncesinde kafamda tabak çanak kırmasınlar diye :KK45: Annemde babamda zaten yurtta kaldığın mı var iyi bakalım bakın ev dediler. Geldiler beraber ev tuttuk eşyalarını aldılar. Zaten erkek arkadaşımın annesi en başından beri aynı eve çıkın böyle çok masraf oluyor diyordu. Şimdi evimizin kirasını ve faturaları annem gönderiyor diğer ihtiyaçlarıda erkek arkadaşımın ailesi karşılıyor. Gelip kalıyorlarda sık sık. Bu birbirimizi tanımamız için mükemmel bir fırsat oldu. Her konuda kızsamda bu konuda sonsuza kadar minnettar kalacağım aileme :)

Ay maşallah ne kadar güzel gelişmiş her şey :) O kadar ütopik geliyor ki bu anlattıkların :)) Ben cidden çok mutlu oluyorum böyle güzel şeyler okuyunca nazar değmesin size :KK15: Olsun zaten aileyle arasında çatışmalar olmaması anormal olurdu, her şey de iyi gitmez ki. Bunu da aşarsınız zamanla, muhtemelen ilk etapta aynı ev istiyoruz deseydiniz de bu tarz bir tepki görürdünüz zaten. Bir de şu var mesela sende de aynı huy varmış, her şeyi aileme anlatırım ben de. Bir şeyleri gizlemek hoşuma gitmiyor. Tabi ben babama anlatamıyorum annem çok ters tepkiler alacağımı söylediği için ama o ayrı bir mesele. Böyle her şeyi anlattıkça bir yerden sonra baktım ki bütün kararlarıma karıştırtıyorum aslında. Tamam onlar annem babam ama ben de üniversite son sınıftan beri kendi ayakları üzerinde duran bir bireyim. O yüzden diyaloglarımız biraz değişti, danışır gibi de olsa kendi fikrime doğru çekiyorum onları da. Onlar da bunun farkında ama en azından tatlılıkla halloluyor her şey. Biraz da resti çekeceğimi biliyorlar tabi onun da etkisi var, fazla inatçıyımdır :D Umarım bu yaşadığınız sorunlar daha büyümez, bizimki çirkin boyutlara varmıştı, ister istemez içinde bir şeyler kalıyor insanın. Şimdi hevesliler sağolsunlar her şeyi planlıyorlar nişan ve düğünle ilgili ama baştaki anlaşmazlık keşke olmasaydı diyorum.(Bir de şu var gerçi, annem bu planları yaparak beni yakında tutuyor ama hala düğünü nasıl ertelesem diye düşünmüyor değil :)) ben görmezlikten geliyorum )

Ay maşallah ne kadar güzel gelişmiş her şey :) O kadar ütopik geliyor ki bu anlattıkların :)) Ben cidden çok mutlu oluyorum böyle güzel şeyler okuyunca nazar değmesin size :KK15: Olsun zaten aileyle arasında çatışmalar olmaması anormal olurdu, her şey de iyi gitmez ki. Bunu da aşarsınız zamanla, muhtemelen ilk etapta aynı ev istiyoruz deseydiniz de bu tarz bir tepki görürdünüz zaten. Bir de şu var mesela sende de aynı huy varmış, her şeyi aileme anlatırım ben de. Bir şeyleri gizlemek hoşuma gitmiyor. Tabi ben babama anlatamıyorum annem çok ters tepkiler alacağımı söylediği için ama o ayrı bir mesele. Böyle her şeyi anlattıkça bir yerden sonra baktım ki bütün kararlarıma karıştırtıyorum aslında. Tamam onlar annem babam ama ben de üniversite son sınıftan beri kendi ayakları üzerinde duran bir bireyim. O yüzden diyaloglarımız biraz değişti, danışır gibi de olsa kendi fikrime doğru çekiyorum onları da. Onlar da bunun farkında ama en azından tatlılıkla halloluyor her şey. Biraz da resti çekeceğimi biliyorlar tabi onun da etkisi var, fazla inatçıyımdır :D Umarım bu yaşadığınız sorunlar daha büyümez, bizimki çirkin boyutlara varmıştı, ister istemez içinde bir şeyler kalıyor insanın. Şimdi hevesliler sağolsunlar her şeyi planlıyorlar nişan ve düğünle ilgili ama baştaki anlaşmazlık keşke olmasaydı diyorum.(Bir de şu var gerçi, annem bu planları yaparak beni yakında tutuyor ama hala düğünü nasıl ertelesem diye düşünmüyor değil :)) ben görmezlikten geliyorum )
Amin size da nazar değmesin inşallah :) Ailem çok tutucu insanlar değildir ama bu bana da biraz süpriz oldu ama çok şükür :) Şimdi evimizde kedilerimizle mutlu mesut yaşıyoruz. :) Haklısın sonuçta bizde bir bireyiz anne baba elbet söz sahibi ama bu derece karışmamaları gerekiyor. Bu arada annemle konuştum demin. Ablama anlatmış evlenmek istiyor diye. Ablamda okul bittikten sonra işe girip evlensinler kaçırmasın o çocuğu çok iyi bir çocuk demiş. Annemde yumuşamış baya okuldan sonra iş bulun birikim yapın öyle evlenin dedi :) Tabi bu fikri 50 kere değişecek ama olsun yumuşamasına sevindim :) Senin annen gibi düğün zamanı bile nasıl ertelerim diye düşünecek ben biliyorum. Senin annenle benim annem el ele verse dünyanın hakimi olurlar valla anladığım kadarıyla :KK45: Tüm güzel dileklerin için teşekkür ederim. İnşallah çok sıkıntıya girmeden evlenirsin bir an önce de güzel haberlerini alırım burdan :KK68:

Amin size da nazar değmesin inşallah :) Ailem çok tutucu insanlar değildir ama bu bana da biraz süpriz oldu ama çok şükür :) Şimdi evimizde kedilerimizle mutlu mesut yaşıyoruz. :) Haklısın sonuçta bizde bir bireyiz anne baba elbet söz sahibi ama bu derece karışmamaları gerekiyor. Bu arada annemle konuştum demin. Ablama anlatmış evlenmek istiyor diye. Ablamda okul bittikten sonra işe girip evlensinler kaçırmasın o çocuğu çok iyi bir çocuk demiş. Annemde yumuşamış baya okuldan sonra iş bulun birikim yapın öyle evlenin dedi :) Tabi bu fikri 50 kere değişecek ama olsun yumuşamasına sevindim :) Senin annen gibi düğün zamanı bile nasıl ertelerim diye düşünecek ben biliyorum. Senin annenle benim annem el ele verse dünyanın hakimi olurlar valla anladığım kadarıyla :KK45: Tüm güzel dileklerin için teşekkür ederim. İnşallah çok sıkıntıya girmeden evlenirsin bir an önce de güzel haberlerini alırım burdan :KK68:

Annen yalnız kalmaktan korkuyor olabilir mi? Ablan evlenmiş, babanla zaten kötü bir evliliği olmuş. Açık açık diyemiyorsa, işin içine maddi durumları katıyor olabilir.

Bence şimdi git yanına, sarıl boynuna. Sen benim canımsın, bir tanemsin, evlensem de farketmez, gene gelir dizinin dibine otururum. Maddi manevi en büyük destekçin benim. Hiçbir zaman aksini düşünme. Emeklerinin karşılığını ödenmez annem de. Bence sevgiye ihtiyacı var.

Annen yalnız kalmaktan korkuyor olabilir mi? Ablan evlenmiş, babanla zaten kötü bir evliliği olmuş. Açık açık diyemiyorsa, işin içine maddi durumları katıyor olabilir.

Bence şimdi git yanına, sarıl boynuna. Sen benim canımsın, bir tanemsin, evlensem de farketmez, gene gelir dizinin dibine otururum. Maddi manevi en büyük destekçin benim. Hiçbir zaman aksini düşünme. Emeklerinin karşılığını ödenmez annem de. Bence sevgiye ihtiyacı var.
Çanakkale'de okuyorum annem Bursa'da ah gidebilsem keşke :) Maddi olarak beklenti içinde ben çok haksız olarakda görmüyorum aslında çünkü babamla arası iyi olmadığı için geleceğinden şüphe ediyor. Bugün ablamla konuşmuşlar benim evlilik mevzumu ablam benim düşündüğüm gibi konuşmuş anneme aradı beni yumuşamış baya okul bitsin işe girin birikim yapın evlenin dedi. Biliyorum 50 kere değişecek fikri ama yumuşamasına bile çok sevindim dün ateş püskürüyordu bana. Gece üzüntüden uyuyamadım. Ne olursa olsun her zaman maddi manevi yanında olacağım zaten onun, söylüyorumda bunu kendisine ama gözüyle görmeden inanmayacak. Moralim düzeldi vallahi güzel ses tonunu duyunca :)

Çanakkale'de okuyorum annem Bursa'da ah gidebilsem keşke :) Maddi olarak beklenti içinde ben çok haksız olarakda görmüyorum aslında çünkü babamla arası iyi olmadığı için geleceğinden şüphe ediyor. Bugün ablamla konuşmuşlar benim evlilik mevzumu ablam benim düşündüğüm gibi konuşmuş anneme aradı beni yumuşamış baya okul bitsin işe girin birikim yapın evlenin dedi. Biliyorum 50 kere değişecek fikri ama yumuşamasına bile çok sevindim dün ateş püskürüyordu bana. Gece üzüntüden uyuyamadım. Ne olursa olsun her zaman maddi manevi yanında olacağım zaten onun, söylüyorumda bunu kendisine ama gözüyle görmeden inanmayacak. Moralim düzeldi vallahi güzel ses tonunu duyunca :)

Kıyamam. Annene hak veriyorum, bizimkiler boşanma sürecinde, babam o kadar canını yaktı ki, ben olmasam girdiği depresyondan çıkamazdı. Sen hayatına karışmasına izin verme ama sürekli yanındayım de. Bak evinizin kirasını ailen ödüyormuş, bunu da söyle. Siz bana çok emek verdiniz, hakkını ödeyemem anne ama her zaman yanındayım asla korkma de.

Bu arada benim annemde aynı evde kalma konusunda katı değildir ama babamla evli olsalardı ben ona söyleyemezdim. En küçük hatam da annemin kafasına kakardı. Yani aslında şanslısın, bu şansı değerlendir :)

İnsanın kız kardeşi olması böyle bir şeymiş demek ki :) Ay ne güzel kızlar dayanışması :KK68: Ne güzel kedileri seviyormuş sevgilin de. Ay ben de çok seviyorum ama sevgilim hem pek sevmez hem alerjisi var, o yüzden yavruşum annemle :(
Bu arada şimdi gördüm sen de Bursa'lısın kan çekmiş demek ki :))

Kıyamam. Annene hak veriyorum, bizimkiler boşanma sürecinde, babam o kadar canını yaktı ki, ben olmasam girdiği depresyondan çıkamazdı. Sen hayatına karışmasına izin verme ama sürekli yanındayım de. Bak evinizin kirasını ailen ödüyormuş, bunu da söyle. Siz bana çok emek verdiniz, hakkını ödeyemem anne ama her zaman yanındayım asla korkma de.

Bu arada benim annemde aynı evde kalma konusunda katı değildir ama babamla evli olsalardı ben ona söyleyemezdim. En küçük hatam da annemin kafasına kakardı. Yani aslında şanslısın, bu şansı değerlendir :)
Ne kadar kızsamda anne işte sevgisi hiçbirşeye benzemiyor kızgın konuşmadı ya dünyalar benim oldu :) Bende ilk an sinir ile parladım ama bende hak veriyorum anneme. Okul bittikten sonra onların iyiliği için herşeyi de yapacağım. Şimdi yanındayım desemde inanmıyor gözüyle gördüğünde inanacak ancak :) Bizim evde annemin sözü geçtiği için babam hep anneme uyar. O yüzden annem eve onay verince, babamda otomatikman verdi. Şans konusunda haklısın bu mevzuda bende çok şanslı hissediyorum kendimi :)

İnsanın kız kardeşi olması böyle bir şeymiş demek ki :) Ay ne güzel kızlar dayanışması :KK68: Ne güzel kedileri seviyormuş sevgilin de. Ay ben de çok seviyorum ama sevgilim hem pek sevmez hem alerjisi var, o yüzden yavruşum annemle :KK43:
Bu arada şimdi gördüm sen de Bursa'lısın kan çekmiş demek ki :))
Evet ablam oldum olası beni evlendirip teyze olma stratejisi güdüyor. O yüzden evlenmem için herşeyi yapar ama kolay kolay teyze olamayacak garibim haberi yok:KK48: Ben kedi hastaym erkek arkadaşım benden de çok hastası. İki gün önce patisi kırık kedi görmüş kıyamamış getirmiş onun tedavisini yapıyoruz evin kedi nüfusu 3 oldu, çok seviyorum bu karakterini onun :) Ama senin erkek arkadaşının alerjisi varmış yazık oda napsın. Sizde kapı önünde bakarsınız hep kedişlere :) Demek sende Bursalısın ? Süper bu, haklısın ondan çekmiş olabilir kan :) Neresindensin ?

Çok teşekkür ederim çok güzel dersler çıkardım yorumunuzdan :) Çok vadireler atlatmışsınız üzüldüm. Benimde annemin evlendirmeme istediğinin altında biraz duygusallık yatıyor. Ki maddi durumuda kötü değil. Ben sana bekarken ne kadar yardımcı olursam evlenirsemde olurum diyorum o zaman olmazsın diyor. Okuttuklarına bir karşılık bekliyor. Ben maddi olarak yardımcı olurum zaten o istemese de olmak isterdim ama bu şekilde yüzüme vurması üzücü ve yaralayıcı oluyor. Hala babanne olsa silip atanır siz iyi kide atmışsınız. Ama anne olunca yürek elvermiyor. İşin içinden çıkılmayacak bir hal alıyor. Ama siz sonunda mutlu olmuşsunuz Allah bağışlasın uzun ömürler versin bebişiniz bile olmuş :) Mutluluğunuz sonsuza kadar daim olsun inşallah darısı başıma. Özellikle koca merakı değil hayat kurma çabası cümlenizi çok doğru buluyorum. Tekrar teşekkür ederim size :)

Amin çok teşekkür ederim güzel dualarına =) inşallah sen de bir ömür mutlu olur sağlıklı hayırlı evlatlarınla mutluluğuna mutluluk katarsın =)

Evet ablam oldum olası beni evlendirip teyze olma stratejisi güdüyor. O yüzden evlenmem için herşeyi yapar ama kolay kolay teyze olamayacak garibim haberi yok:KK48: Ben kedi hastaym erkek arkadaşım benden de çok hastası. İki gün önce patisi kırık kedi görmüş kıyamamış getirmiş onun tedavisini yapıyoruz evin kedi nüfusu 3 oldu, çok seviyorum bu karakterini onun :) Ama senin erkek arkadaşının alerjisi varmış yazık oda napsın. Sizde kapı önünde bakarsınız hep kedişlere :) Demek sende Bursalısın ? Süper bu, haklısın ondan çekmiş olabilir kan :) Neresindensin ?

Ya öyle yaralı canlıları görünce ben de hiç dayanamıyorum nasıl üzülüyorum anlatamam :( duyarlı olması çok güzel bir şey, zaten hayvanlara önem veren insanların daha iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Deşifre edeceğiz kendimizi iyice :)) çekiniyorum biri görür diye kusura bakma ondan yazamıyorum buraya neresinden olduğumu :))

Evliliği sorun yada pişmanlık olarak mı görüyorsunuz ?
Yoo ama ben de benzer düşünceleri yaşamış ve etrafı önemsemeyip evlenmiş biri olarak konuşuyorum.
Benim de eşim askere gitmedi ama misal henüz evlenmemişken "hallederiz" dediğim şeyler psikolojik olarak çöküntü oluşturdu.

Hayır ama çok mutsuz evlilikleri. Babam çok anacıdır. Anneme çok çektirdi zamanında annemde her evliliği kendisininki gibi olacak zannediyor. Bu yüzden çok karşı çıkıyor benim halimi görüpte hala nasıl evlilik istersiniz diye. Ona göre evlenince mutlu olmak imkansız birşey. Ablam mutluyum ben evliliğimden diyor ablama hayır dayak yiyorsun ben biliyorum saklıyorsun diyor. Sürekli kafasında kuruyor mutsuz olduğuna inanmak için. Birazda okul bittikten sonra maddi olarak eve faydalı olmamaı istediği için karşı. Ama maddi durumu kötü değil, bir karşlık olarak bekliyor bunu. Tüm bu sebeplerden dolayı evlilik hele ki çocuğa şiddetle karşı çıkıyor.
Annenin evliliginde yasadigi sorunlardan piskolojisi bozulmus hemen anladim ama evlilige karsi olmasinin baska bi aciklamasi olamaz ki. Piskologa gorunmesi tedavi olmasi lazim burda sizede buyuk bir pay dusuyor Allah yardimciniz olsun.

Ya öyle yaralı canlıları görünce ben de hiç dayanamıyorum nasıl üzülüyorum anlatamam :KK43: duyarlı olması çok güzel bir şey, zaten hayvanlara önem veren insanların daha iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Deşifre edeceğiz kendimizi iyice :)) çekiniyorum biri görür diye kusura bakma ondan yazamıyorum buraya neresinden olduğumu :))
Ne kusuru haklısınız :) Evet hayvan seven insan iyi kalpli ve merhametli insanlar oluyor. Hayatta zarar gelmeyecek insanlar oluyor. Sizinde hayvan sevmeniz çok ama çok güzel :)

Annenin evliliginde yasadigi sorunlardan piskolojisi bozulmus hemen anladim ama evlilige karsi olmasinin baska bi aciklamasi olamaz ki. Piskologa gorunmesi tedavi olmasi lazim burda sizede buyuk bir pay dusuyor Allah yardimciniz olsun.
Psikoloğa çok defa gitti ama hiç bir değişim olmadı :( Çok teşekkür ederim amin :)

Psikoloğa çok defa gitti ama hiç bir değişim olmadı :KK43: Çok teşekkür ederim amin :)
Ozaman tek care bikmadan usanmadan herseyi guzellikle anlatarak belki biseyi bin defa tekrarliycaksiniz ikna edebilmek icin ama hem sevdiğiniz insan icin hemde anneniz icin deger bence tekrar Rabbim yardimciniz olsun insallah sonunuz guzel olsun :)

Ozaman tek care bikmadan usanmadan herseyi guzellikle anlatarak belki biseyi bin defa tekrarliycaksiniz ikna edebilmek icin ama hem sevdiğiniz insan icin hemde anneniz icin deger bence tekrar Rabbim yardimciniz olsun insallah sonunuz guzel olsun :)
Evet haklısınız, çok teşekkür ederim güzel dualarınız için sağolun :KK15:

Back
X