Okul çağı çocuğu olanlar yardım!!

Ödül den kastım ödevine bir yıldız atması sadece. Bu bizim için kucuk onlar için çok büyük bişey. Odasını kendisi toplamalı ve çantasını kendisi hazirlamalı. Bunlar angarya işler değil sorumluluk aşılayan işler. Ben ortalıkta oyuncak görünce 3 kere söylüyorum. Çünkü oynamıyor etrafa saçıp bırakıyor. Bende 10 dk var oyuncak sepetinde gormedigim her oyuncağın çöpe gidecek diyorum. Ve toplayıp hemen beni çağırıyor. Daha önce 1 oyuncağını atmışlığım var. Ama tabi saklayıp bir süre sonra geri verdim yenisini buldum ama toplu tutmazsan atarım diyerek. Annem bana çok kızar 4 yaşında daha çok üstüne gidiyor sun der. Ama 1 buçuk yıl kaldı ilk okula başlayacak zaten artık çocukların işi çok zor. Sorumluluk kısmını bari halletmiş olalım.
bende o yaşlarda aynı şekilde davrandım ama nedense bu sene hepsi çöp oldu gibi hissediyorum :( aynı şeyi şimdi söyleyince bende senin eşyalarını çöpe atarım gibi bir tepkiyle karşılaşıyorum bilmiyorum bir yerde yanlış yapıyorum ama nerde öğretmen baktığı ödeve çizik atıyor sadece oda pek umru değil sanırım umarım aynı sorunları siz yaşamazsınız teşekkürler

Haklısınız, 1-2 gün hiç konusunu açtırmadı anlattıktan sonra ço derece korkmuş. Daha sonra anneciğim bazı şeyler sadece çizgi filmlerde olur gerçek hayatta olmaz. Çizgi filmlerde olmasının sebebi de çocukları korkutmak değil güldürmek için olur dedim. Evet ama korkunç şeyler varmış anne arkadaşım söyledi Dabbe diye bir film varmış büyükler için o da çok korkunçmuş büyükler bile korkuyormuş dedi. Eşime o uyuduktan sonra dabbe diye bir film mi var dedim. Bilmem bakalım niye sordun dedi oğlumuz bahsetti dedim baktım gerçekten var ve tanıtımdaki resim bile ürkmek için yeterli. Benim bilmediğm filmi 6,5 yaşındaki çocuk biliyor ve arkadaşlarına anlatıyor. Ve biz ebeveynler hangi birinin açıklamasını yapacağız bilemiyorum bazen.

çok haklısınız
o çocuklar o dabbe'leri, farklı filmleri, değişik hikayeleri nasıl öğreniyorlar anlamak mümkün değil
evde daha büyük abi-ablalara sahip çocuklar daha çabuk öğreniyorlar bunları
maalesef teker teker açıklayacağız işte
şu anda bakıyorum, kızım yaşındaki (10 yaş) birçok arkadaşının facebook hesabı var
bana göre çok yanlış
o kadar kirli bir yer ki facebook, neler neler var
hepsini seyrediyor, öğreniyor çocuklar
criminal case oynuyorlar mesela, cinayet davaları!
bence velilerde çok hata var...

Kızım bu sene birinci sınıfa başladı zaten fazla inatçı ve dediğim dedik olan bir çocuk (kova burcu :KK45:)
iyice zıvanadan çıktı diyebilirim. Etrafımdaki bu sene okula başlayan çocukların genellikle anneyi bırakmama
yada ağlama porblemleri var ama bizimkisi daha değişik gereksiz çoğu şeyden porblem çıkıyor ve ağlama krizleri başlıyor evde herşey porblem haline dönüşüyor çorap giymek dahil benim giydirmemi istiyor yapmıyorum kızıyor ağlıyor porblem çıkmasın diyorum giydiriyorum bu sefer benim yaptığımı beğenmiyor bu herşeyde aynı benimle sürekli savaş halinde ödev konusu ayrı bir dert masaya oturuyoruz ben söyüyorum o yazıyor yanlış yazdın diyorum hayır doğru diyor silgimi neden buraya koydun çantamı neden elledin kalemimi sen neden açtın açmasam neden açmadın :rolleyes:2 yaş sendromu geri geldi sanki küçük bebek gibi istediği
olmayınca kendini yerlere atıp ağlıyor her istediğini yapan anne babada olmadık hiç tek çocuk önceleri okul stresi dedim geçer dedim her geçen gün porblemler artıyor babaya karşı aynı değil benle sorunu eşim sürekli evde değil işi gereği şehir dışında sürekli ve yanlızız çoğu zaman nasıl davranmam gerektiğini şaşırmış durumdayım bu arada tahammülüm bitince bağırıyorum yalan söyleyemem bazen gerçekten çok zorlanıyorum
Bizde oğlumla bu tarz sorunlar yaşamıştık.Ara ara hala yaşıyoruz.Şuan 3.sınıfta.Ben okulumuzun rehber öğretmenine danışıyorum bu gibi durumlarda çok yardımcılar sağolsunlar.Sizde bir görüşün beraber bir çıkar yol bulursunuz belki.Onları aşan bir durum varsa zaten bir uzmana yönlendiriyorlar.

bende o yaşlarda aynı şekilde davrandım ama nedense bu sene hepsi çöp oldu gibi hissediyorum :KK43: aynı şeyi şimdi söyleyince bende senin eşyalarını çöpe atarım gibi bir tepkiyle karşılaşıyorum bilmiyorum bir yerde yanlış yapıyorum ama nerde öğretmen baktığı ödeve çizik atıyor sadece oda pek umru değil sanırım umarım aynı sorunları siz yaşamazsınız teşekkürler
OyyOyy deme. Ben temel atıyorum derken bunu hesaba katmamışım. Bak sen Afacan ın cevabina çok güldüm ama :))) Neyse demekki göreceğim çok şey var daha. Umarım kolaylık la atlatırım o dönemie . Sizede allah yardımcı olsun. Umarım tez zamanda bir yol bulursunuz.

Problem yazmanız yeterliydi.
konuyla ilgili bilgim yok ama bir şekilde sokarım burnumu derdindesiniz sanırım porblem kelimesine takılıcağınıza
çocuğa neden bağırıyorsun deseydiniz hem daha çok prim yapardınız bende en azından haklı derdim

OyyOyy deme. Ben temel atıyorum derken bunu hesaba katmamışım. Bak sen Afacan ın cevabina çok güldüm ama :))) Neyse demekki göreceğim çok şey var daha. Umarım kolaylık la atlatırım o dönemie . Sizede allah yardımcı olsun. Umarım tez zamanda bir yol bulursunuz.
inşallah aminn büyüdükçe işler zorlaşıyor derlerdide inanmazdım

konuyla ilgili bilgim yok ama bir şekilde sokarım burnumu derdindesiniz sanırım porblem kelimesine takılıcağınıza
çocuğa neden bağırıyorsun deseydiniz hem daha çok prim yapardınız bende en azından haklı derdim
siz haklı diyin diye yazmadığım için sanırım böyle davranıyorsunuz. Evet, "yanlış" yazılmış bir kelime bir kere olsa haklısınız ama sürekli olduğu için dikkatimi veremedim. Düzeltmenizi tercih ederdim, yanlışınızı savunmanızı değil. Okuyabilseydim eğer konuya yorum yapabilirdim, gerçekten okuyamadım, rahatsız oldum.

Oğlum 1. Sınıfta, aynı şeyleri yaşıyoruz. Ödeve başlayınca ya acıkır, ya lavaboya gitmesi gerekir. Benim eşim de 10 dan erken gelmez, o yüzden hep benimle çocuk. Sıkılıyor ve etkinliğimi azaltıyor ama tatlı sert bir üslup tutturmaya çalışıyorum ben de. Bu sene zor çocuklar için. Oyun çocuğu gerçek ders ve sorumluluklarla tanışıyor ilk defa.

Benim oğlumun öğretmeni de yıldız filan vermiyor. Ben bunu doğru buluyorum. Yıldız verse, çocuk bunu almak için uğraşacak, iş kolaylaşacak ama bu bir rekabet psikolojisine sokuyor çocukları. Ve daha ilkokulda bununla tanışmalarına gerek yok. Hatta okuma setlerinde alıştırmaları var ödevler haricinde yapmaları gereken, onları kontrol de etmiyordu öğretmen başta, evde bitirsinler diyordu ama kontrol etmeyince yaptırımı da olmadı. Artık okula hafta başında getirip kontrol ettiriyor.

Ödevimi yapmazsam öğretmen bana kızar de mi anne diyor, kızıp kızması önemli değil oğlum, bu senin gelişmen için gerekli diyorum. Eğer şimdi derslerini öğrenmezsen, düşündüğün icatları yapamazsın ileride diyorum.

Ödevini yapmazsan şu ödül var, ya da şu oyun yok filan demiyorum. Sorumluluklarını karşılık alarak alışmasın diye. Yalnızca şimdi ödev zamanı ve şunu yapmadan kalmamazsın diyorum. İhtiyacı neyse yapıp tekrar döndürüyorum ödev başına. Bazen de oyun gibi yapıyoruz filan ama 1. Sınıf zor iş,bu sene anladım ben de.

Bu arada ödül versek bile, bu çikolata, yemek, tatlı filan gibi şeyler olmasın diye son bir not düşeyim. Aferin, bir baş okşama, tebrik etme psikolojik olarak daha doyurucu. Büyüyünce çocuklar bir konuda eksik kaldıklarında, kompleks yaşadıklarında abur cubur, ya da yemekle onu kapatmaya çalışıyorlar sonra.

Annemin biz küçükken en çok yaptığı şeydi. Güzel bir şey yaptıysa, ya da aldıysa karşılığında bir şey yaptırmadan asla vermezdi. Şimdi canımın sıkkın olduğu zamanlarda hep yemeğe veririm kendimi, frenlemeye çalışırım ya da yememek için.

Merhaba oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. Benzer şeyleri bu sene bizde yaşamaya başladık bir de çok fazla hareketlendi öyle ki dur durak bilmiyor. Ama konu ödev yapmaya gelince bin dereden su getiriyor yapmamak için. Önceden lavaboya tek başına gidebilen çocuk şimdilerde korkuyorum sende gel diyor sen artık büyüdün tek başına gidebiliyorsun dediğimde de ağlamaya başlıyor. Hatta dün akşam anne biliyor musun bizim sınıftaki xx'i yemek saatinde annesi alıyor her gün eve götürüyor yemek yedirip tekrar yemek saati bitince okula getiriyor dedi. Siz de ablanla okulda yiyorsunuz yemeğinizi ben çalıştığım için oğlum dedim. Sen bizi hiç almıyorsun yemek saatinde dedi, çünkü çalışıyorum oğlum çalışmasaydım alırdım dedim ve oğlumdan şok cevap almazdın anne çalışmasaydın da bizi yemek saatinde almazdın ben biliyorum sen bizi sevmiyorsun o yüzden işe gidiyorsun. İşe gittiğim için suçlamaya başladı daha küçük olduğu dönemlerde bile böyle bir şey olmamıştı bu sene o da başladı. Gelde kahrolma.

Ay kıyamam diğer çocuğun annesiyle gitmesini kıskanmış yapacak bişey yok hepimizin benzer sorunları var. Aklınızda olsun bir daha böyle bir şey söylerse direk çalıştığınıza bağlamayın. Mesela annecim o arkadaşına bazı yemekler dokunuyormuş sanırım alerjik bir rahatsızlığı var o nedenle okulda sizlerle yiyemiyor her gün eve gitmek zorunda kalıyor gibi bir şey uydurmayı deneyin. Benimde kızım anne xx arkadaşımı annesi alıyor neden sen beni almıyorsun diye tutturuyor. Geçen seneki okulu işime yakındı bazen gidip alıp geliyordum bu sene çok ters bir mesafede. Bende annecim bizim tek arabamız var ve babanın işi çok daha uzak olduğu için arabamız babanda sizin okul çıkış saatinizde taksi bulmak imkansız oluyor o nedenle ben seni bu sene alamam ama arada bir sürpriz yapabilirim diye cevap verdim. Şimdi sürpriz gününü bekliyor

bende o yaşlarda aynı şekilde davrandım ama nedense bu sene hepsi çöp oldu gibi hissediyorum :KK43: aynı şeyi şimdi söyleyince bende senin eşyalarını çöpe atarım gibi bir tepkiyle karşılaşıyorum bilmiyorum bir yerde yanlış yapıyorum ama nerde öğretmen baktığı ödeve çizik atıyor sadece oda pek umru değil sanırım umarım aynı sorunları siz yaşamazsınız teşekkürler

eger bende senin esyalarini atarim diyorsa ortada bi statu problemi var,resmen sizinle asik atiyor kiziniz :KK51:
bidefa siz annesiniz,7 yasindaki kiziniz karsisinda hala dokunulmazliginiz mevcut ta ki ergenlige kadar :KK48:

sizin onun yapacagi birseye muhtac olmadiginizi ama onun size odevinde yemeginde kisacasi bi cok ihtiyacini karsilamada hala bi nevi muhtac oldugunu hissettirmeniz lazim ki bu da konusarak ya da bagirarak olmaz..
bunun disinda tutarli olmaniz gerek,corabini kendin giy ben giydirmiyorum dediginiz zaman catlasa da patlasa da o corabi giydirmeyin,yoksa her alanda sinirlari surekli dener.
odevini yapmiyorsa muzurtilki`nin dedigi gibi sakince alin defterini kalemini elinden ve bunun sonuclarina katlanmayi ogrensin.
kolay gelsin

Evet sevgili konu sahibi sizin ilişkiniz de bir otorite problemi var. Belli ki babasını otorite olarak görmüş ama sizin anne-çocuk ilişkiniz biraz zedelenmiş. İsterseniz okulun rehber öğretmeninden birde ekstra bağımsız bir profesyonelden (özel bir pedegog da olabilir ilçe rehberlik birimi de olabilir) yardım almalısınız. Sadece okulla ilgili bir sıkıntı yok belli ki arkadaş anne olma kısmında arkadaş sınırlarını biraz aşmışsınız. Bir kuralınız varsa (giyinmesine yardım etmemek gibi) hiçbir şekilde bu kuralı esnemesine izin vermemelisiniz. Bazen çok ufak kurallarda bile yaptığınız esneklikler ileride size daha büyük bir fatura ödetebiliyor ne yazık ki. Bir uzman yardımı bu aşamada destek olabilir. Benim iki kızım var henüz ilk okul birinci sınıf aşamasına gelmedik. Büyük kızım 5,5 yaşında anasınıfına gidiyor bu sene. O nedenle bazı sorunlar için çok ahkam kesemem henüz yaşamadık çünkü. Ama kural esnetmeme konusu en çok dikkat etmeye çalıştığım konu.

Bizim okulumuzda ödev yok. İlk okul boyuncada olmayacak. Sadece cuma akşamları maksimum 4 sayfalık bir ödev geliyor. Oda bu sene genelde çizime dayalı şeyler. Seneye ne olur bilmiyorum. Ama bu sene okulda gözlemlediğim noktalar var. Öğretmenleri ders arasında tuvalete gitmeleri konusunda eskisi kadar esnek değiller. Yaramaz kelimesinin kullanılması okulda da evde de yasak. Yemekhanede geçirdikleri süre biraz daha sınırlı. Çünkü seneye birinci sınıf olacaklar şimdiden alışmaları gerekli olduğunu söyledi rehber öğretmenimiz. Öğretmenle tehdit etme konusunda okul bizi uyardı. Sakın çocuğunuza .... yapmazsan seni öğretmenine söylerim (atıyorum yemek yemezsen erken yatmazsan ödevini yapmazsan) demeyin bizim ilişkimizi sarsıyorsunuz sonra dediler. Bu nedenle asla öğretmeniyle tehdit etmiyoruz. Bizdeki uygulamalar böyle ve daha ana sınıfı olmasına rağmen benim minnak kuzum bu sene zormuş diye söyleniyor arada.

teşekkürler arkadaşlar değerli fikirleriniz için evet otorite porblemimiz var maalesef
bugün okuldan geldikten sonra odasını toplamasına yardım etmemi istedi ben kabul etmedim bir saat ağladı
sonra pes edip kendi topladı ama sonra yattı uyudu ödevlerde kaldı kaçta uyanıcak uyanırsa nolucak hiçbir fikrim yok
bundan sonra taviz yok kararlıyım beni resmen kullanıyor sakin sabırlı ve kararlı olucağım

Back
X