okul fobisi yardım...

akxixnay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
21
0
86
44
Kocaeli
selam
oğlum bu sene anaokuluna başladı ve başladı başlayalı her günümüz stres. ilk zamanlar boynuma sarılıp ayrılmak istemiyordu zorla bırakıyordum. her türlü yöntemi denedim. tam gündü yarım güne cevirdik hep bir sorun var aklında öğretmeninden ayrılmıyor. o kadar çok bahanesi var ki sonu yok yani. bu gün yine ağladı eve gitmek istiyorum diye. ve ben onu bıraktıktan sonra normale dönüyormuş. ne var çözemedimki ne yapabilirim daha bilmiyorum. pedagog yardımcı olabir mi acaba benim gibi olan anneler tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen..

benimki de hemen hemen böyle...anaokuluna gidiyor 4,5 yaşında. bir ay kadar geç başladı okula.çok ağlamıyor bana yapışmıyor ama; korkuyorum,senin için endişeleniyorum falan diyo..normalde uyuması lazım okulda ama uyumuyor erken alıyorum okuldan 8 den 2 ye kadar gidiyor.bugün bi nebze iyiydi.itiraz etmeden girdi okuldan içeri.arkadaşlarıyla falan uyumu nasılmış,benimki öğretmenin dediğine göre uyumlu, sınıfta sorun çıkarmayan bi çocuk. sanırım yavaş yavaş alışacak .ortama alıştıkça korkularının da geçeceğini düşünüyorum.
öğretmenler bu konuda yol gösterici olabilir pedagog gerekli veya değil diye.onlar bu gibi durumlarla her sene karşılaşıyorlar malum

Anasınıfı öğretmeniyim, böyle; özellikle anneden ayrılmayan çocuklar annelerine çok bağlı oluyor. İlk önerim çocuğu okula sizden başkası getirsin götürsün siz uzak olmaya çalışın.. İkincisi aşama aşama ayrılın ben çocuklarıma burası küçük çocukların okulu annelerin girmesi yasak diyorum,annen seni sınıfın kapısının önünde bekleyebilir isediğin an birlikte annenin yanına gidebiliriz diyorum yavaş yavaş anneyi okulun bahçesine alıyoruz,camdan bakabiliyor çocuk derken sınıf ortamına arkadaşlarına alışıyor. Öğretmeniyle görüşürp sınıfa en çok sevdiği bir oyuncağını getirebilirsiniz yada atıyorum bir su kaplumbağası alıp sınıfta arkadaşlarına gösterebilir.. Tabi bunlar okulda durmak koşulu ile olacak. Hala sizi zorluyorsa sürekli çok üzüldüğünüzü ifade edin gerekirse evdeki bazı şeylere kısıtlama getirin, ama kararlı olmanız çok önemli. Madem ki okula gitmiyorsun gitmek istemiyorsun sen yeterince büyümemişsin artık bilgisayarda oyun oynamana izin vermiyorum şeklinde ufak yaptırımlar olabilir... Bu tip sorunlarla çok karşılaştım çok şükür ki hepsinde başarı ile çocuğu okula alıştırdık..Ama siz gidince çocuk okulda duruyorsa kesin alışır üzülmeyin..

öncelikle teşekkürler. aslında oğlum alışmaya başlamıştı 3 gün hastalıktan dolayı gidemedi ve yine ağlamaya başladı. bu gün yine çok ağladı sarılıyor bana bu gün öğretmeni oğlumun aslında okul fobisi değil de kaygıları bağımlılığı olduğunu söyledi bu konuda yardım alsam iyi olurmuş kendimde sürekli konuşuyorum bazen çok stresli oluyor hemen sevdiği bişeyi yapıp kafasını dağıtıyorum ama yok aynı aynı..
bu arada sınıfında iyi faliyetlere katılan bir çocuk. arkadaşlarıyla bazen iyi bazen uzak kalıyormuş. ama öğretmenine çok bağlı kadın wc ye bile gidemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…