Anasınıfı öğretmeniyim, böyle; özellikle anneden ayrılmayan çocuklar annelerine çok bağlı oluyor. İlk önerim çocuğu okula sizden başkası getirsin götürsün siz uzak olmaya çalışın.. İkincisi aşama aşama ayrılın ben çocuklarıma burası küçük çocukların okulu annelerin girmesi yasak diyorum,annen seni sınıfın kapısının önünde bekleyebilir isediğin an birlikte annenin yanına gidebiliriz diyorum yavaş yavaş anneyi okulun bahçesine alıyoruz,camdan bakabiliyor çocuk derken sınıf ortamına arkadaşlarına alışıyor. Öğretmeniyle görüşürp sınıfa en çok sevdiği bir oyuncağını getirebilirsiniz yada atıyorum bir su kaplumbağası alıp sınıfta arkadaşlarına gösterebilir.. Tabi bunlar okulda durmak koşulu ile olacak. Hala sizi zorluyorsa sürekli çok üzüldüğünüzü ifade edin gerekirse evdeki bazı şeylere kısıtlama getirin, ama kararlı olmanız çok önemli. Madem ki okula gitmiyorsun gitmek istemiyorsun sen yeterince büyümemişsin artık bilgisayarda oyun oynamana izin vermiyorum şeklinde ufak yaptırımlar olabilir... Bu tip sorunlarla çok karşılaştım çok şükür ki hepsinde başarı ile çocuğu okula alıştırdık..Ama siz gidince çocuk okulda duruyorsa kesin alışır üzülmeyin..