Okul kantinlerine ev yapımı ürün satmak..

Şansınızı deneyin ama bu iş ihalesiz şirketleşmeden olmaz belki kantın işletmesi ile anlaşabilirsiniz oda maliyeti arttırır ve size çok kar bırakmaz
Sonucta işletme ihaleyle aldı ve karını düşürmek istemez.

bence müdür kabul etmez etmemelide üzgünüm siz temız tıtız bır ınsan olabılrıısnız ama kullandığınız bir ürün bir çocuğu hasta etse dırek mudur sorumlu olur...

Fikriniz guzel ve bakinca mantikli ancak bu tarz acik gida satisi yasak okullarda , mudurun kabul edecini sanmiyorum , mudur kabul etse bile velilerden biri sikayet etse dertsiz basiniza dert acarsiniz
Bende bir anne olarak bu sekilde yemesine izin vermezdim , sahsiniza soylemiyorum ama yapan kisinin mutfagi temiz midir , ne malzeme kullandi vs vs bilmedigim seyi yediremem cocuga

Ambalajsız gıda olduğu için zannetmiyorum.
En fazla öğretmenlere yemek yapabilirsiniz öğle arası.

Kantinci kabul etmez diye tahmin ediyorum. Ancak müdür ile görüşmekte tabiki fayda var. İnşallah olur.

Eğer kaçak yapmayacaksanız gıda üretim koşullarına uyup üretim yapacağınız yerde hijyenik bir ortam oluşturmanız gerekir. En az kullandığınız malzemeler kadar paketleme lojistik ve üretimden tüketime kadar geçen sürede yiyeceklerin bozulmaması için gereken ortamı sağlayabiliyor olmanız da lazım. Bir de eğer çocuklardan biri gıda zehirlenmesi geçirirse dava ile uğraşırsınız ve gerekli izinleriniz yoksa başınızı çok ağrıtabilir. Gıda üretimi yapan küçük şirketlerin orda burda dayıları oluyor genelde ona güvenerek üretime başlıyorlar. İyice araştırın daha sonra müdürle ve kantinin işletmecisiyle konuşun. Bir de özellikle Türkiye'de benzer bir uygulama yapılmış mu onu da araştırın. Tehlikelerini gözardı etmeyin diye biraz karamsar yazdım kusura bakmayın. Yapmaya karar verirseniz başarılar dilerim. Girişimci kadınlar için platformlar da var. Büyük bir şehirdeyseniz oralarla iletişime geçin veya internet üzerinden de ulaşmayı deneyebilirsiniz.

Eğer düşünürseniz kendinize küçük bir kafe/ restoran açıp orası için gerekli izinleri aldıktan sonra kantinlere toplu satış yapmanız en rahat seçenek olacaktır diye düşünüyorum

Ev yapımı iyi hoş da içinde ne olduğunu bilmediğim, kimin yaptığını ve hijyen şartlarını bilmediğim bir şeyi yemesinden hoşlanmam ben...
Paketli gıda pek bilmez sürpriz yumurta ve bir iki çikolata, zaten yaşı da küçük.
Kendim hazırlamayı yada kuru meyve/yemiş yedirmeyi tercih ederim.

kantinlerde sertifikasiz yani resmi olmayan gida satmak yasaktir. hicbir okul izin vermez.

Oluyor bu dediginiz.Cogu liselerde pilav,tas kebabi,corba satiliyor kantinlerde ama iste kantinin insiyatifinde.

Yukarida bir.arkadas demis okul ogretmenlerine yapmayi teklif edebilirsiniz.Ogretmenler cogu zaman ogle yemegi bulamamaktan sikayetci.Esimin okulunda devamli arabayla biryerlere gidiyorlar ywmek yemege mesela.Olsa yerdik diyor.Bu sansinizi bir deneseniz ama onda da sureklilik olur mu bilemedim.

Aslında güzel fikir ama kantinler Okulların neredeyse tek gelir kaynağı.Kantini işletenler de ihaleyle alıyorlar kantin işletme hakkını.Bu yüzden sizin öneriniz karşısında ne derler bilemedim.Ama gidin,konuşun.Belli bir kar payı karşılığında izin veririler

Bu arada yetişkin olarak düşünüyoruz ama çocuklar sağlıklı besinlere ne kadar öenm verir bilemiyorum.Abur cuburlar karşısında yenik düşebilirsiniz

fikir süper kesinlikle elinizden de geliyorsa neden olmasın bir de çok fahiş fiyatlı olmazsa kapış kapış gider. gidip bir müdürle görüşün işin yasal prosedürünü öğrenin. gıda konusu biraz riskli iş her gün yaptıklarınızdan örnek saklamanız vs gerekecektir herhangi bir sağlık sorunu olursa zehirlenme vb incelenmesi için. bunun gibi başka şeyler de vardır elbet.

Ben çocuğun olsa kimin ne şartlarda yaptığını bilmediğim şeyler yerine paketli yiyecekleri tuketmesini tercih ederdim. Mesela kurabiye yaparken tereyağı yerine margarin kullanmayacak mısınız yani? O zaman ne anlamı kaldı ki paketli gıda yememesinin

Harcadığınız parauı kazanamazsınız ki siZden 5e alıp 5 e satamaz ee siz de 5 e mal ettiğinizi 4 e satamazsınıZ

Benim bir tanıdığım öğle arasında öğretmenlere yemek yapıp götürüyor evden 3 4 çeşit. 500 600 tl kaldığını söylemişti bir ara. Çocuklarla olan işler biraz daha riskli birine yemekten bir sey olsa direk siz suçlu olursunuz. Onun yerine ogretmenlere yapmayi deneyin bence

Kantin için ihale verilir ve ihaleyi kazanan işletme hakkına sahip olur. Cok sıkı denetimden geçerler. Hem okulda idareciler hem de gıda denetçilerince. Sizin oraya vereceğiniz şeyler kaynağı belli olmayan olur kantinci o riski göze alamaz. Herhangi bir zehirlenme vs durumunda çok problem olur. Ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi okuldaki öğretmenlere yemek yapanlar var. Genelde sarma sulu yemek tarzı şeyler getiriyordu kadın. Bi çok öğretmen alıyordu. Ordan bi gelir belki olabilir. Ama öğretmenler eğer çevrede yakın oturan kişilerse pek olmayabilir talep. Büyük bir şehirdeyseniz uzaktan gelen öğretmenler uygun fiyat olursa tercih eder. Bir de önce güven kazanmanız bi aracı olması iyi olur.

Kantinciler odasının sayfasından ilgili Yen'i mevzuatı bulup satılması yasaklı,yasaklı olmayan ürün gruplarını inceleyebilirsiniz.Gıda kodeksi ,diğer alınan kararlar vs detaylı bir şekilde paylaşılıyor.Duruma göre kantin varsa kantin işletmecisine konsinye bırakıp deneyebilirsiniz .kantin İşletmecileride pek çok firmadan başlarda bu şekilde alıp çalışıyorlar Sonra bir bakmışsınız başka kantinler ,farklı fikirler kimbilir imalathane bile açabilirsiniz .Daha önce okul kantini işlettiğim için az çok bildiklerimi paylaşmak istedim .Şuan kafanızdakilerden daha farklı şeylerde gelebilir aklınıza içine girince .Lütfen adım atın kulaklarınızı tıkayın ,Bir işe başlarken herkes negatif birşeyler söyleyip o güzelim hevesinizi heyecanınızı tüketiyor Ne yazıkki .Herkes bakar ama herkes aynı şeyi göremez :)Siz kapıyı çalın gerisi nasip

Güzel bir fikir ancak çocukların alerjisinin olabileceği riskli gıdalara dikkat etmeniz gerekir. Ben kimin yaptığını bilmediğim birşeyi çocuğuma yedirmem. Not: lise ye giderken bile evde annem hazırlar asla hazır gıda yedirmezdi. Bu yüzden ben takıntılı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…