Okul kantinlerine ev yapımı ürün satmak..

Kantincinin hiç işine gelmez bu durum. Herkesi ikna etmek zorundasınız kaldı ki sonrasında da sanmayın ki çocuklar paketli ürün yerine poğaça kek alacaklar. Onlara kantinde satılanlar daha cazip gelecektir. Ancak seçenek olmadığında o tür ürünler almaya yönelirler. Yerinizde olsam çevrede okul olur iş yeri olur bir yerlere öğle yemeği yapmakla bu işe başlardım.

kantinci kendi yapar satar disardan olmaz, veya anlastigi bir yemek sirketinden getiriyordur resmidir yani.
ama ogretmenlere yapmak mantikli biz yemek icin bir velimizi ayarladik fiyat falan konustuk. sonra kantinci mudurle birlikte devreye girdi kantnci yapiyor yemekleri. o kadar ogretmeni kaybetmek isine gelmedi.

Siz ögle arasi ögretmenlere yemek yapsaniz yada gözleme börek vs cok iyi olur.Bizim okulda hizmetli bayan yapiyordu.Kapis kspis gidiyor ögretmenler odasinda.Deneyebilirsiniz

Konunun okul müdürü ile bir ilgisi yok kantinciyle konusun ama sanmıyorum isteyeceğini fırından ucuza gelmez çünkü sizin yaptığınız

Kek pogca bayilirim cokta yaparim evimde:) haftada 1 kez yesinler nolcak.. ki urunler organik diyosun. Istesekte istemesekte cocukkar yiyolar heleki harclik alacak yasa geldilerse

Açılın ben kantinciyim :)

Birincisi artık kantinlerde kola, cips gibi gıdalar asla satılmıyor. Kalori hesabı var bütün ürünlerde. Satarsanız denetlemeye takılır sağlam bir ceza yersiniz. %100 meyve suyu olmayan meyve suları dahi yasak.

İkincisi sizin evinizi gelip denetleyemeyecekleri için büyük sıkıntı. Herhangi bir zehirlenme durumunda kantin zan altında kalır ve bunu göze alamazlar.

Şimdi hemen hemen bütün kantinler sigortalı çalıştırdıkları yardımcılarına zaten yaptırıyor bu tarz ürünler, dışarıdan birini tercih edeceklerini sanmam. Zaten size ödeyecekleri pay vs derken maliyet çok yüksek olur zarar ederler.

Artık kantinler kuruyemiş, taze meyve, taze yapılmış soğuk sandviç falan da sattıkları için aileler daha çok güveniyor. Eskisi gibi sağlıksız kızartmalar kalmadı.

Yani uzun lafın kısası hemen hemen bütün kantinler sizin düşüncenizi kendileri yapıyor. Belki sadece erkeklerin işlettiği bir kantinse şansınızı deneyin ama dediğim gibi denetleme problem olur.

Sizin için söylemiyorum tabi ama biz kantinde bonesiz eldivensiz ürün hazırlamazken evde nasıl yapıldığı belli olmayan şeyleri okul yönetimi de sattırmayabilir. Lütfen üzerinize alınmayın genel olarak konuştum

Çocuklar için tam buğday unlu ürünler olması gerektiğini söylemiştim. Ancak ekmek, hamurişi vs yapmadan önce içerdikleri fitik (phytic) asit sebebiyle özellikle tam tahılların 6-8 saat suda bekletildikten sonra fermantasyon yöntemiyle pişirilmesi gerekiyormuş. Yoksa bu fitik asitin birçok zararı olabiliyormuş. Minerallerin emilimini azaltmak vs gibi. Tam buğday ununu tavsiye ettiğim için eklemek istedim.

guzel ama rısklı bır ıs resmı belgelı bır durumunuz olsa tamam ama okul mudurunun kabul edecegını sanmıyorum
bu arada cıkolata cıps yemesını ıstemedıgım cocugum kek puaca da yesın ıstemem
bu ıste en ıyısı kuruyemıs kuru kayısı hurma meyve cevız fındık badem falan
paketleyıp kucuk seffaf paketlerde karısık
onlardan satabılırsınız belkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…