- 22 Şubat 2016
- 2.224
- 2.148
- 133
- Konu Sahibi iremerve1990
-
kantinci kendi yapar satar disardan olmaz, veya anlastigi bir yemek sirketinden getiriyordur resmidir yani.Oluyor bu dediginiz.Cogu liselerde pilav,tas kebabi,corba satiliyor kantinlerde ama iste kantinin insiyatifinde.
Yukarida bir.arkadas demis okul ogretmenlerine yapmayi teklif edebilirsiniz.Ogretmenler cogu zaman ogle yemegi bulamamaktan sikayetci.Esimin okulunda devamli arabayla biryerlere gidiyorlar ywmek yemege mesela.Olsa yerdik diyor.Bu sansinizi bir deneseniz ama onda da sureklilik olur mu bilemedim.
Konunun okul müdürü ile bir ilgisi yok kantinciyle konusun ama sanmıyorum isteyeceğini fırından ucuza gelmez çünkü sizin yaptığınızHerkese merhaba.Hemen konuya gireyim kızlar.Evimin arkasında bir ortaokul var.yaşadığım yerde çocuklar öğlen yemeğine eve gidiyorlar yani okul tam gün.malum okulda çocuklar sağlıksız cips, kola, bisküvi gibi şeyler tüketiyorlar.benimde aklıma böyle birşey geldi.kendim ev hanımıyım.okuyup atanamayanlardadım.ama evde boşta durmak istemiyorum.okul müdürüyle görüşsem evde çocukların yiyebileceği kek,poğaça,simit,kurabiye,börek tarzı şeyler yapıp okul kantinine satsam nasıl olur acaba.ürünleri yaparken elimden geldiği kadar organik ürünler kullanmaha çalışırım.çünki süt yumurta yoğurt peynir tereyağ vb şeyler kendi çiftliğimizden geliyor.içinizde birçok Veli ve öğretmen var.lütfen fikir verin sizce yapmalı mıyım?çevrenizde hiç böyle birşey yapan var mı?
Ben çocuğumun cips, kola, bisküvi yemesini istemediğim gibi kek, poğaça, simit, kurabiye, börek tarzı şeyler de yemesini istemezdim.
İlla yenecekse tam buğday unlu, şeker eklenmemiş, taze/kuru meyvelerle veya pekmezle tatlandırılmış organik yiyecekler yemesini isterdim. Tam buğday unlu peynirli, domatesli, salatalıklı (veya mücverli vs) sandviç de iyi olur.
Çevrenizde bu tarz düşünen veliler varsa ürünlerinizi çok farklılaştırmış ve değer katmış olursunuz. Çocuklar da daha sağlıklı beslenmiş olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?