Yalan yalanı doğurur. Cesaretinizi toplayıp anlatın.Günaydın kk
Benim 3 senedir içimde olan bi sıkıntı var ve artık sona yaklaşıyorum.
Bu sene 4. Sınıfta olmam gerekirken bir sene geriden geliyorum çünkü 1. sınıfta ev arkadaşlarımın da katkısıyla(!) rahatlığa çok alıştım ve devamsızlıktan dolayı birçok dersten kaldım. Bir senelik kaybım var en kötüsü de ailem bu sene mezun olacağımı düşünüyor
Bunu aileme hiç açıklayamadığımdan hiç yaz okulu da yapmadım söylemekten korkuyordum. Şimdi zaman daralıyor artık bir yerden çıtlatmam gerek.
Özel bi üniversiteye gittiğim için çekincemin sebebi aileme bi sene daha masraf yaptırmak ve bu seneden sonra bursum düşüyor. Sınava tekrar girip kendi okulumu yazıp tekrar burs kazanma fikrindeyim şuanlık. Onun dışında bi planım yok
Bu durumu aileme nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum, stresten hiç bir işe konsantre olamıyorum
zaten bursun yanmadı mı bir yıl uzattığında
bu 4 yılı da ücretli okuyor isen şimdiden söyle ki seneye para planlaması yapılsın
ayrıca süreç zaten zorlu, pandemi vs hiçbir şey eskisi gibi değil, bence uzattım şeklindeki açıklamanız çok sıkıntılı karşılanmaz
aslinda ben de tam tersini soyleyecektim ya bu pandemi surecinde halledebilirdi okulun izni dahilinde. turkiyede ne kadar arkadasim varsa butun alttan derslerini nasilsa online diye aldilar cunku cakisma durumu yok, sinavlar da gorece kolay oluyor hepsini verip gectiler.
iyi de ozel universiteye gonderen aile bunun planlamasini yapip, islerin ters gidebilme ihtimalini hesaplayip gonderir. yani bence aileniz size daha cok sakladiginiz icin kizar. ama soylemekten baska care yok ortada uc yillik emeginiz var bir yillik ucret yuzunden cop olmasin.
Okulu uzatmama hiç ihtimal vermediler zamanında bitiririm diye düşündüler hep. Onlara göre bi sınavın hiç kötü geçme ihtimali bile olamaz bu konuda biraz mükemmelliyetcilerAilene daha fazla uzatmadan söyle. Mahcup olduğunu ama elinden geldiğince çabaladığını anlat. Ailen neticede ne yapacaklar, en fazla kızarlar, biraz sitem ederler ama bir şekilde affederler.
Bursum daha düşmedi çünkü şuan 4. Yılımın içindeyim.zaten bursun yanmadı mı bir yıl uzattığında
bu 4 yılı da ücretli okuyor isen şimdiden söyle ki seneye para planlaması yapılsın
ayrıca süreç zaten zorlu, pandemi vs hiçbir şey eskisi gibi değil, bence uzattım şeklindeki açıklamanız çok sıkıntılı karşılanmaz
Şimdi kafamı duvarlara vuruyorum işte. Korkumdan bunca sene söyleyemedim, bu sebepten yaz okulu da yapmadım.İki senedir alttan ders alıp toparlayabilirdiniz aslında yada yaz okuluyla
Ben de 3 yıldır sakladığımı söylememek için büyük ihtimal 1. sınıfta değil de bu sene derslerden kaldım diye açıklayacağım.Muhtemelen aileniz bu durumu gizlediğinize durumun kendisinden daha çok kızar. Böyle durumlarda aileler destek oluyor benim gördüğüm kadarıyla, daha fazla bekletmeden söyleyin derim ki bütçe planlaması yapsınlar bir sonraki sene için.
Üniversitede bir arkadaşım vardı 2 sene uzatmıştı ailesinin haberi vardı ama o iki senede de bitiremedi tekrar uzattı.Ailesi mezuniyet töreni diye geldi evi toplamayı anca o zaman haberleri olmuştuOkulu uzatmama hiç ihtimal vermediler zamanında bitiririm diye düşündüler hep. Onlara göre bi sınavın hiç kötü geçme ihtimali bile olamaz bu konuda biraz mükemmelliyetciler
Bursum daha düşmedi çünkü şuan 4. Yılımın içindeyim.
5. yıla girdiğimde silinecek
Şimdi kafamı duvarlara vuruyorum işte. Korkumdan bunca sene söyleyemedim, bu sebepten yaz okulu da yapmadım.
Şimdi sıkıntısını çekiyorum böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?