Okul uzattığımı aileme söyleyemiyorum

manikkk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.175
2.306
333
Günaydın kk
Benim 3 senedir içimde olan bi sıkıntı var ve artık sona yaklaşıyorum.
Bu sene 4. Sınıfta olmam gerekirken bir sene geriden geliyorum çünkü 1. sınıfta ev arkadaşlarımın da katkısıyla(!) rahatlığa çok alıştım ve devamsızlıktan dolayı birçok dersten kaldım. Bir senelik kaybım var en kötüsü de ailem bu sene mezun olacağımı düşünüyor
Bunu aileme hiç açıklayamadığımdan hiç yaz okulu da yapmadım söylemekten korkuyordum. Şimdi zaman daralıyor artık bir yerden çıtlatmam gerek.
Özel bi üniversiteye gittiğim için çekincemin sebebi aileme bi sene daha masraf yaptırmak ve bu seneden sonra bursum düşüyor. Sınava tekrar girip kendi okulumu yazıp tekrar burs kazanma fikrindeyim şuanlık. Onun dışında bi planım yok
Bu durumu aileme nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum, stresten hiç bir işe konsantre olamıyorum

Yalan yalanı doğurur. Cesaretinizi toplayıp anlatın.

İçinizdeki o huzursuzluğu tahmin edebiliyorum böyle nereye kadar devam edebilirsiniz ki geç olmadan söyleyin. Başta kızsalar da sonra konusu bile geçmez aranızda. Part time çalışırsınız ailenizin üzerindeki maddi yükü az da olsa azaltmış olursunuz kendi harçlığınızı çıkarırsınız

iyi de ozel universiteye gonderen aile bunun planlamasini yapip, islerin ters gidebilme ihtimalini hesaplayip gonderir. yani bence aileniz size daha cok sakladiginiz icin kizar. ama soylemekten baska care yok ortada uc yillik emeginiz var bir yillik ucret yuzunden cop olmasin.

zaten bursun yanmadı mı bir yıl uzattığında

bu 4 yılı da ücretli okuyor isen şimdiden söyle ki seneye para planlaması yapılsın

ayrıca süreç zaten zorlu, pandemi vs hiçbir şey eskisi gibi değil, bence uzattım şeklindeki açıklamanız çok sıkıntılı karşılanmaz

aslinda ben de tam tersini soyleyecektim ya bu pandemi surecinde halledebilirdi okulun izni dahilinde. turkiyede ne kadar arkadasim varsa butun alttan derslerini nasilsa online diye aldilar cunku cakisma durumu yok, sinavlar da gorece kolay oluyor hepsini verip gectiler.

Sınava tekrar girip kazanmaya çalışırsanız ki diyelim kazandınız. Her sene değişen bir müfredat var,dersler var. Onları da almak zorunda kalırsınız daha beter olur. Ailenize söyleyin ders başına ücret vereceksiniz zaten

tabii bu da olabilirdi

ama hani uzattım deyince ıncık cıncık 1. sınıftaki uzatmaya dönmez aile diye düşündüm

ama o dediğin sonuna kadar haklı tabii okul kredi kısıtlaması içermiyorsa

yani en fazla 40 kredi alabilirsin diyorsa haftada zaten 35 kredilik dersin varsa yine bitmez ki

Ailene daha fazla uzatmadan söyle. Mahcup olduğunu ama elinden geldiğince çabaladığını anlat. Ailen neticede ne yapacaklar, en fazla kızarlar, biraz sitem ederler ama bir şekilde affederler.
Okulu uzatmama hiç ihtimal vermediler zamanında bitiririm diye düşündüler hep. Onlara göre bi sınavın hiç kötü geçme ihtimali bile olamaz bu konuda biraz mükemmelliyetciler

Bursum daha düşmedi çünkü şuan 4. Yılımın içindeyim.
5. yıla girdiğimde silinecek
İki senedir alttan ders alıp toparlayabilirdiniz aslında yada yaz okuluyla
Şimdi kafamı duvarlara vuruyorum işte. Korkumdan bunca sene söyleyemedim, bu sebepten yaz okulu da yapmadım.
Şimdi sıkıntısını çekiyorum böyle

Muhtemelen aileniz bu durumu gizlediğinize durumun kendisinden daha çok kızar. Böyle durumlarda aileler destek oluyor benim gördüğüm kadarıyla, daha fazla bekletmeden söyleyin derim ki bütçe planlaması yapsınlar bir sonraki sene için.

Ben de 3 yıldır sakladığımı söylememek için büyük ihtimal 1. sınıfta değil de bu sene derslerden kaldım diye açıklayacağım.

Üniversitede bir arkadaşım vardı 2 sene uzatmıştı ailesinin haberi vardı ama o iki senede de bitiremedi tekrar uzattı.Ailesi mezuniyet töreni diye geldi evi toplamayı anca o zaman haberleri olmuştu çok üzülmüşlerdi belki ailenizin başka planları vardır ve sizi okulu bitireceğinizi hesaba katarak yapıyorlardır bu planları bir an önce söyleyin

Çok basit bir ders yüzünden ( kredim yetmediği için alamadım ) okulu yarim dönem uzattım. Uzattığımı en başından beri biliyordum ama aileme diyemedim. Utandım. Mezuniyetim geçsin gururlansınlar öyle diyeyim dedim. Çok duygusalım. En son ağlayarak itiraf ettim. Ağlayınca daha kötü bir durum var zannettiler ve endişelendiler okul uzattım deyince ya buna mı canın sıkıldı boşver dediler.
Hangi bölüm okuyorsun kaç dersin var bilmiyorum ama yerinde olsam özel öğrenci kontenjanı ile yüksek lisansa başlardım. Sanırım 3 ders alabiliyorsun. Daha sonra mezun olduktan sonra o veya derslerinin denkliğini alabileceğin bi üniversiteye başvuru yaptığında almış olduğun dersler sayılıyor. Bi araştırın derim.
Canınız sağolsun. Bitirene de iş dolu değil ki. Bence uzayan seneyi en verimli şekilde geçirmenin yollarını arayın. Dil öğrenin, mesleki bir kursa gidin. Kendinizi mezun olanlardan bi adım öteye taşıyacak bir şeyler yapın. Okulda iyi anlaştığınız bir hoca ile bir konuda çalışma yapın. Ama hiç canınızı sıkmayın. Aileniz de anlayışla karşılayacaktır. Şimdiki aklım olsa 1 değil 3 5 ders bırakırdım yata yata okurdum :)

Ben de 5 yılda bitirdim okul dert değil. Herkesin başına gelebilir.

Daha fazla uzatmadan söyleyin gerçeği. Giderek daha da batıyorsunuz.

Canindan kiymetli degil. Bir an önce söyle, bir anne baba icin evladi saglikli olsun da gerisi halledilir. Biraz kizarlar en fazla alttan al, sonra gecer gider.

Online derslerden verim alamadiginizi ve bir sürü dersten kaldığınızı söyleyin. Mis gibi bahane işte 2020.
Siz mi cikarttiniz virüsü :) online dersten anlamayıp kalmak Cook doğal.
Ki zaten bu sene okunan okulların neredeyse tamamı boş yani. Verimsiz, sırf laf olsun diye okunmuş okullar... Aileniz anlayışla karsilayacaktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…