- 16 Haziran 2018
- 1.159
- 4.515
- 83
Ağlayarak bunu söylesem bile babam yine çok sert bi tepki verecek eminim. Zaten dil bölümündeyim. Sürekli okuduğum üniversitede akademisyen olarak kalmamı, bunun için hocalarla görüşmemi söylüyorlar. Okuduğum şehirde hayatıma devam etmemi istiyorlar ama ben daha okulumu zamanında bitiremiyorumÇok basit bir ders yüzünden ( kredim yetmediği için alamadım ) okulu yarim dönem uzattım. Uzattığımı en başından beri biliyordum ama aileme diyemedim. Utandım. Mezuniyetim geçsin gururlansınlar öyle diyeyim dedim. Çok duygusalım. En son ağlayarak itiraf ettim. Ağlayınca daha kötü bir durum var zannettiler ve endişelendiler okul uzattım deyince ya buna mı canın sıkıldı boşver dediler.
Hangi bölüm okuyorsun kaç dersin var bilmiyorum ama yerinde olsam özel öğrenci kontenjanı ile yüksek lisansa başlardım. Sanırım 3 ders alabiliyorsun. Daha sonra mezun olduktan sonra o veya derslerinin denkliğini alabileceğin bi üniversiteye başvuru yaptığında almış olduğun dersler sayılıyor. Bi araştırın derim.
Canınız sağolsun. Bitirene de iş dolu değil ki. Bence uzayan seneyi en verimli şekilde geçirmenin yollarını arayın. Dil öğrenin, mesleki bir kursa gidin. Kendinizi mezun olanlardan bi adım öteye taşıyacak bir şeyler yapın. Okulda iyi anlaştığınız bir hoca ile bir konuda çalışma yapın. Ama hiç canınızı sıkmayın. Aileniz de anlayışla karşılayacaktır. Şimdiki aklım olsa 1 değil 3 5 ders bırakırdım yata yata okurdum :)
E tamam özel öğrenci olarak başvuru yapın okulunuza veya sehrinizdeki bir okula. Yüksek lisans yapacağım deyin. Bu sırada da hem yüksek lisans dersi almış olursunuz hem de dönem derslerinizi verirsiniz. Çok mu kaldı dersinizAğlayarak bunu söylesem bile babam yine çok sert bi tepki verecek eminim. Zaten dil bölümündeyim. Sürekli okuduğum üniversitede akademisyen olarak kalmamı, bunun için hocalarla görüşmemi söylüyorlar. Okuduğum şehirde hayatıma devam etmemi istiyorlar ama ben daha okulumu zamanında bitiremiyorum
bütün 1. Sınıfı baştan aldım 2 olmam gereken seneE tamam özel öğrenci olarak başvuru yapın okulunuza veya sehrinizdeki bir okula. Yüksek lisans yapacağım deyin. Bu sırada da hem yüksek lisans dersi almış olursunuz hem de dönem derslerinizi verirsiniz. Çok mu kaldı dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?