• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul

Kalben_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2016
82
19
88
29
Son senem ve sadece 1 tane alttan dersim var.4 yıldır veremedim dersi çalışıyorum ama olmuyo yapamıyorum.Anlamiyorum o kadar zor olan bolüm derslerimi gectim 1 tane dersi gecemiyorum.Stres yüzünden geceleri uyuyamıyorum.hoca değişti nasıl sınav yapıyo nasıl soru soruyor bilmiyorum.15 saat Memleketim okuluma uzarsa gelip gitmek zorunda kalırım.Uyku uyumaya Hasretim.Bu eğitim sistemi mahvetti ne yapacağım bilmiyorum.Cok çalıştım sınavım güzeldiderken kötü sonuç aldım.Suan güzel sınavdan düşük aldım bir daha yüksek nasıl alırım diye düşünüp duruyorum.pes edemem biliyorum.cabalayıp da kötü sonuç aldığınız durumlar olduğunda nasıl bir yol izlediniz.kendime güvenim kalmadı bu ders yüzünden yardım edin ne yapmalıyım.Özel ders aldım hergün düzenli olarak çalıştım soru çözdüm devamli ama sınavda yapamamısım

Vallaha ben ne zaman "süper gecti" diye düsündüysem hep düsük puanlar almisimdir. Sebebini bende bilmiyorum. Elimden geldigi kadar calisirdim ve dua eder sinavlara giderdim. Ucunda ölüm yok ya. Siz kendinizi böyle baski ve stres altina alsaniz beyin bloke eder ve verimli calisamazsiniz. Önce sakinlesmeniz lazim.

Vallaha ben ne zaman "süper gecti" diye düsündüysem hep düsük puanlar almisimdir. Sebebini bende bilmiyorum. Elimden geldigi kadar calisirdim ve dua eder sinavlara giderdim. Ucunda ölüm yok ya. Siz kendinizi böyle baski ve stres altina alsaniz beyin bloke eder ve verimli calisamazsiniz. Önce sakinlesmeniz lazim.

Tabiki sonunda ölüm yok.Ama kaybolan zaman hayaller geç kalmalar aileye yük olmak var.

Ne ile alakalı bir ders zor mu yoksa stresten mi olmuyor

Dersin hocasıyla görüşün.. Yapamadığınızı ama ugraştıgınızı anlatın gerekirse ödev yapabileceğinizi söyleyin.. Sınavda ise soru ile azıcık alakalı dogru olan tüm bilgi lerinizi kağıda dökün.. Son birkaç dersine girin.. O sınıftakilere sorun.. Yan çabaladıgınızı gösterin ve elinizden gel eni yapın :) :) başarılar

Tek derse bırakın en son çare. Tek derste hiç bi hoca bırakmaz kolay kolay.. vicdan yapar.

Çoktan özür dileyerek söylemek isterim kş arada şeref yoksunu hocalar çıkabiliyor. Benim okuduğum zaman bir hoca vardı böyle tek derste ikinci dönem dersinden bırakıp okulu kafadan 1 yıl uzatan. Kağıda ne Notlar yazmadım ki kendimi yakarım bile dedim ona rağmen bırakmıştı adi herif.

Çoktan özür dileyerek söylemek isterim kş arada şeref yoksunu hocalar çıkabiliyor. Benim okuduğum zaman bir hoca vardı böyle tek derste ikinci dönem dersinden bırakıp okulu kafadan 1 yıl uzatan. Kağıda ne Notlar yazmadım ki kendimi yakarım bile dedim ona rağmen bırakmıştı adi herif.

O kagida yalvar yakar yazdigin icin birakmistir. O kagitlari sakliyorlar :)))

Yuz yüze hoca ile konuş. Tek ders kalirsa sorun olmaz diye dusunuyorum.

O kagida yalvar yakar yazdigin icin birakmistir. O kagitlari sakliyorlar :)))

Yuz yüze hoca ile konuş. Tek ders kalirsa sorun olmaz diye dusunuyorum.
Okul bitti seneler oldu ama mahvetmişti sınıfça biZi

Güzel geçen sınavın sonucu nasıl kötü olur
Görmek istiyorum kağıdı deseydiniz ya
Bizim fakülte de vardı öyle bir hoca bazı cevapları hiç görmezdi mesela ne biçim okuyorsa

Ben olsam hocaya transkriptimle giderdim
Durumu anlatır ek ödevler falan isterdim
Not ortalaman da iyiyse d ile falan şartlı geçecek kadar bişey yapar bence

O baya şerefsiz bi adammış. Ben tek dersten kalan birini görmedim. Size baya haksizlik edilmiş.
Bir de hele ki bölüm dersi değil ise bırakmak aşırı saçma geliyor bana.

Ben üni de 6 dönem aynı dersi aldım (fizik) hatta sevgilim fizik öğrencisiydi beni çalıştırmaktan tükendi ama ben 6.dönem dersi DC anca verdim :D:D olur böyle şeyler takma kafana :)

ah ahh kötü anılarım canlandı:110: 1. sınıfın dersini 4.sınıfın yaz tatilinde zar zor dc ile vermiştim, Allah yardımcın olsun:KK16:

Aylarca geceleri bağırarak uyandığımi bilirim bu stresten. Zor bir durum Allah kolaylık versin.
Dersten kalmadan önce hocayla konuş ben çok çalışıyorum de aldığın tuttuğun notları göster çözdüğün soruları göster evinin uzakligindan bahset ve telafi edebilecek bir ödev iste. İsrarci ol. Böyle şeyler yaparsan önceden iletişim kurarsan adamla, sınavdan kalırsan ek puan istemeye yüzün olur.

ben de bir derse takılmıştım aynen,
insan çok stres yapıyor, kafayı da taktıkça takıyor.

ama en iyisi sistemli çalışmak, konu konu ilerleyin.
hatta çekinmeyin hocanızla da konuşun, hocam elimden geleni yapıyorum ancak başaramıyorum, siz de nasıl çalışmam gerektiği yönünde yönlendirebilir misiniz diyebilirsin. Arkadaşlarından da yardım istemekten çekinme.
Başarılar :)

Back
X