okul

Yok be anacim hikaye o.. her donem alman gereken zorunlu dersler var. Son sinifin son donemi o zorunlu ders atiyorum 1 oluyor. Anca sole yapabilirsin secmeli derslerini ustten üstten alirsin bilca ilk iki sene sıkıştırirsin kendini son donemlere secmeli kalmaz dahavrahat edersin. Misal ben son sene ilk donem bir ikinci donem bir dersim vardi:-D

ustten ders kısaltmıyor, aksine daha yogun bir programın oldugu icin hepten sıkışıyorsun...

fakat buna ek olarak yaz okulunda da ders alırsan bir donem kısaltma ihtimalin var.

hem guz ve bahar donemlerinde yogun olacaksın hem de dinlenmeksizin yazın da ders alacaksın.
1donem kısaltmak icin bu zorluga katlanmaya deger mi bir dusun...

Okulu kısaltmak değil uzatmak laızm bence. Gördüğüm kadarıyla o uzatılan bir sene bile insana akademik anlamda çok şey katıyor. Ama 3.5 yılda bitirmenin çok büyük bir kazancı olmuyor. He sen 3.5 yılda bitirecek gibi uğraşıp son doneminde mezun olmayıp sadece bitirme teziyle uğraşmak yanında birkaç faydalı olabilecek ders almak daha iyi diye düşünüyorum. Ya da son dönem ortalamayı yükseltmeye odaklanmak.

yani 6 ay erken mezun olmak için 3.5 yıl boyunca resmen eziyet çekiyorsun. Değmiyor sanki.

Ben itüden mezunum. itü 3 yılda bitmiyordu önşart dersler yüzünden. Ama 3.5 yılda bitiren arkadaşlarım var. Hepsi pişman..

ben bir donem erken bitirdim. ama okuldan okula degisiyor sartlar. Bir sene erken bitirtmediler, hatta 4. yilin ilk donemine sadece 1 dersim kalacakti, hocaya yalvardim izin vermedi. Sadece 1 donem erken bitirebildim.

Ben cok memnunum erken bitirdigime. Arkadaslarim mezun oldugunda ben coktan isimi bulmustum. Herkesle beraber mezun olmadigin icin piyasaya kisin cikiyorsun, rekabet daha az oluyor.

Ben tavsiye ederim.

Pardon anlamadım erken bitirince ne oluyor ? Is hayatına daha erken atılma yada ıs hayatı ıcın referansmı oluyor erken bitirme anlamadım gercekten. Ben 5yıllık okulumu 1yıl uzatarak 6yılda bıtırdım tezımı son sınıfta verdim uzatmalı yılda ıkı dersım kalmıştı sadece. Sınavlara gıdip geldim ve ayrıca Is hayatına hemen atıldım. Bence erken bitirmek yerıne yerinde zamanında bitirmek daha ıyı. Bir kere o yaşlarda olacaksınız ve bir kere üniversitede olacaksınız hayatıın tadını o anların tadıını çıkarmaya bakın Is hayatına atılınca evlenınce çoluk cocuk derken geriye baktığınızda ben yaşadım iyili yasamısım dersiniz.ama uuzulecek seyler yapmadan geçirin sonra kafayı yeme derecesinde pişman olursunuz lanet olsun demeyin.

Hayatin en guzel zamanlarindan biri.okul bitsin 10 sene sonra ah keske 4 yil daha olsaymis dersin.fazla ders alip neden kendini sikiyorsun ki artan zamanlarda yapacak o kadar cok sey varken..

ben bir donem erken bitirdim. ama okuldan okula degisiyor sartlar. Bir sene erken bitirtmediler, hatta 4. yilin ilk donemine sadece 1 dersim kalacakti, hocaya yalvardim izin vermedi. Sadece 1 donem erken bitirebildim.

Ben cok memnunum erken bitirdigime. Arkadaslarim mezun oldugunda ben coktan isimi bulmustum. Herkesle beraber mezun olmadigin icin piyasaya kisin cikiyorsun, rekabet daha az oluyor.

Ben tavsiye ederim.

Rekabet her zaman vardir.zaten kisin piyasalar durulur.kaldi ki siz yeni mezUnlari kendinizce saf disi biraktiniz da kumulatifte olan issiz ordusu ne oldu?ha bir de siz bitirme.odevi yaparken mesleki kurslarA gidip donanim yapan rakipler???kisin piyasaya erken girmek onde olmak degildir.hic bir yeni mezun torpilsiz illk sezon is bulamaz

Rekabet her zaman vardir.zaten kisin piyasalar durulur.kaldi ki siz yeni mezUnlari kendinizce saf disi biraktiniz da kumulatifte olan issiz ordusu ne oldu?ha bir de siz bitirme.odevi yaparken mesleki kurslarA gidip donanim yapan rakipler???kisin piyasaya erken girmek onde olmak degildir.hic bir yeni mezun torpilsiz illk sezon is bulamaz

Kisin piyasaya erken girmek tabi ki senden bir donem sonra mezun olacaklarin onunde gecmektir. O meslek kurslarina gidenler ya da onceki yillardan kalan issizler ordusu, sen erken mezun olsan da ordalar olmasan da ordalar.

Bu arada: torpilsiz is bulma konusunda da: Ben buldum. Arkadaslarim da hep torpilsiz (benim bildigim kadariyla tabi ki) is buldular

Back
X