Okula gidemiyorum kaydım silinir mi?

Excuseme

uhuuu beybi
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
434
7
46
Bursa
İyi günler okulumun bitmesine 1 yıl kalmışken, annem okul harcımı yatırmadı.
Öğrenci işlerinden kimi silinir, kimi silinmez dedi kime inanıcağımı şaşırdım.
Otomasyonda öğrenci numaramı yazdıktan sonra harc borcu sorgulamasında bilgilerim çıkıyor, ama kayıdım silinicek korkusundan günlerdir ağlıyorum, bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilir mi?

Benim bildigim iki dönem üst üste yatirmazsan siliniyor ama üniversiteden üniversiteye degisir mi bilmiyorum. Bir de HARCLAR kaldirildi diye biliyorum ben...

Ya da o yariyil sonuna kadar faizi ile ödeme sansi da varmis.

Neden ögrenci islerine gidip sormuyorsun?

Sordum ama kimi silinir, kimi silinmez dedi.Ben ikinci öğretimim bize kaldırılmadı mesela ben iş bulup çalışsam, ay sonu aldığım maaşla dilekçe yazıp başlayamaz mıyım?
Belki burada benim durumumu yaşayan vardır diye bilgi almak istedim.

canım eğer normal sürende isen zaten harçlar kalktı direk kayıt yaptırabilirsin. uzatma döneminde isende kaydın silinmez atılma falan kalktı çünkü üniversitelerde merak etme. süresi dolmus olsa bile dilekçe ile harc yatırıp kaıyt yaptırabilirsin merak etme. bi arkadasım ders kaydından 3 hafta sonra harc yatırmıstı bi sorunda olmadı merak etme sen okuluna git bence

Himm...

Sunu buldum :

Ben bu yıl bi ünide okuyordum ilk yarı yıl bitmişti 2. yarı yıla para bulamadım ve ders kaydı yaptırmadım harç parası yatırmadım..

Şimdi ben seneye tekrar harç parasını yatırıp ders kaydını yapıp devam edebilir miyim?

Baştan mı başlamam lazım devam edersem ? yani 1. sınıftan ?

Yoksa hiç şansım yok öss ye girmek zorunlumuydum ? öss kaydı yaptırmadım..

-----------------------------
Normal şartlarda atılman lazım okuldan çünkü ben harç parasını yatırmayı unutmuştum :) Okuldan aradılar. Kayıt zamanı geçti filan dediler çok korkmuştum hatta. Sonra mazeret dilekçesi vermelisin dediler. Gittim verdim kayıt oldum :)

Bence sende bi mazeret dilekçesi ver seni okula tekrar alırlar sanırım... Ama bunu telefonla Rektörlük örenci işleri daire başkanlına sormalısın...

Okula şu an devam edemezsin sınavlara giremezsin. Ortalaman kaç?

Sınıfta kalmamışsan 1. dönem seneye 2. sınıftan devam edebilirsin... Ama 2. sınıf 2. dönemde 1. sınıfın 2. dönemini alırsın yaz okuluna gidip telafi edebilirsin bu dönemi.

Tahribat.Com | Üniversite Hakkında Bir Soru ?- Sayfa : 2

Yardim etcek biri cikmazsa internetten arastir bence, forumlarda soruluyordur böyle sorular...

Bu arada gecmis olsun demeyi unuttum, insallah cözersin problemini...

Pin-up-girl konuyu okuyorsun, mesaj kutun dolmus sil ki sana cevap yazayim :D

Sildim canım kusura bakma yeni farkettim

Excuseme ben geçen yıl ara dönemde harcımı yatırıp kayıt yenileme yaptırmayı unuttum. Otomasyonda statüm kayıt yenilemedi olarak geçiyordu ama harç borcum yok gibi gözüküyordu. Bu yıl da kalktı zaten harçlar borç filan ödemedim. Danışmana yeni ders kaydımı yaptırınca statüm devamlı öğrenciye çevrildi yine. Sana da bir dönemde birşey olacağını zannetmiyorum.

canım eğer normal sürende isen zaten harçlar kalktı direk kayıt yaptırabilirsin. uzatma döneminde isende kaydın silinmez atılma falan kalktı çünkü üniversitelerde merak etme. süresi dolmus olsa bile dilekçe ile harc yatırıp kaıyt yaptırabilirsin merak etme. bi arkadasım ders kaydından 3 hafta sonra harc yatırmıstı bi sorunda olmadı merak etme sen okuluna git bence

Yüreğime su serptiniz çok teşekkür ederim.

merak etme silinmez bence sen biran evvel parayı bulup yatırmaya calıs canım cokta geciktirme borc alabilecegin kimse yok mu ne kadar harcın?

bende y.lisans öğrencisiyim uzattım normalde bugün jürim olacaktı ama aksilik cıktı ertelendi kayıt yapmamıstım bundan dolayı ertelenince yapmam grekti kayıt süremde dolmustu gecen hafta ama gittim konustum harcı yatırdım (uzattıgım icin alıyorlar normalde harc yok) kayıt yaptım simdi bi sıkıntı olmaz. hangi üniversite?

kaydın silinmez.ikinci dönem ya da seneye ya da ondan sonraki seneye(tabi harcın yatırmadıkça borcun katlanıyor) harcını yatırarak kaldığın yerden devam edebilirsin

bu dönemde devam edebilirsin tatlım büyük ihtimalle cunku bu haftalar zaten ders ekle-cıkar haftası bir sıkıntı olmaz bence.

kaydın silinmez.ikinci dönem ya da seneye ya da ondan sonraki seneye(tabi harcın yatırmadıkça borcun katlanıyor) harcını yatırarak kaldığın yerden devam edebilirsin

Bu dönem geç olsada yatırıp başlama gibi bir durumum olamaz mı yani? Ben hayatımı ertelemek istemiyorum.:43:

bende y.lisans öğrencisiyim uzattım normalde bugün jürim olacaktı ama aksilik cıktı ertelendi kayıt yapmamıstım bundan dolayı ertelenince yapmam grekti kayıt süremde dolmustu gecen hafta ama gittim konustum harcı yatırdım (uzattıgım icin alıyorlar normalde harc yok) kayıt yaptım simdi bi sıkıntı olmaz. hangi üniversite?

Ben de ders seçimimi yapamadığım için bundan korkuyorum, dersler bu hafta başladı çünkü.Uludağ üniversitesinde okuyorum.

merak etme silinmez bence sen biran evvel parayı bulup yatırmaya calıs canım cokta geciktirme borc alabilecegin kimse yok mu ne kadar harcın?

Durumumuz var Allaha şükür ama para varken annemin yatırmadığı parayı başkalarından almak istemem 385 lira.İş bulup ay sonu aldığım parayla dilekçe verip umarım başlayabilirim bu dönem.

Himm...

Sunu buldum :

Ben bu yıl bi ünide okuyordum ilk yarı yıl bitmişti 2. yarı yıla para bulamadım ve ders kaydı yaptırmadım harç parası yatırmadım..

Şimdi ben seneye tekrar harç parasını yatırıp ders kaydını yapıp devam edebilir miyim?

Baştan mı başlamam lazım devam edersem ? yani 1. sınıftan ?

Yoksa hiç şansım yok öss ye girmek zorunlumuydum ? öss kaydı yaptırmadım..

-----------------------------
Normal şartlarda atılman lazım okuldan çünkü ben harç parasını yatırmayı unutmuştum :) Okuldan aradılar. Kayıt zamanı geçti filan dediler çok korkmuştum hatta. Sonra mazeret dilekçesi vermelisin dediler. Gittim verdim kayıt oldum :)

Bence sende bi mazeret dilekçesi ver seni okula tekrar alırlar sanırım... Ama bunu telefonla Rektörlük örenci işleri daire başkanlına sormalısın...

Okula şu an devam edemezsin sınavlara giremezsin. Ortalaman kaç?

Sınıfta kalmamışsan 1. dönem seneye 2. sınıftan devam edebilirsin... Ama 2. sınıf 2. dönemde 1. sınıfın 2. dönemini alırsın yaz okuluna gidip telafi edebilirsin bu dönemi.

Tahribat.Com | Üniversite Hakkında Bir Soru ?- Sayfa : 2

Yardim etcek biri cikmazsa internetten arastir bence, forumlarda soruluyordur böyle sorular...

Bu arada gecmis olsun demeyi unuttum, insallah cözersin problemini...

İnternetten de araştırdım ama baktığım konular eski olduğu için tam emin olamadım.Çok teşekkür ederim, inşallah Allah yardım eder de çözerim, bana dua edin lütfen.

Kaydını dondur diyeceğim ama harç yatırmadan kayıt da dondurulmuyor sanırım...
Annen neden böyle birşey yaptı ki?

durumunuz varsa borç al canım birinden ay başında ödersin neden erteleyeceksin ki bu önemli bir konu. Benim kardesim de yatırmamıştı bir dönem kaydı silindi ve o erkekti askerlik yoklaması gelmişti hemen o yüzden kimseye güven olmaz birde son senenmiş hiç düşünme anneninde evladının okulundan önemli ne işi olabilirse artık o da çok ayıp etmiş

Back
X