• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okula gitmek istemiyorr

smiter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
515
24
118
Bursa
5 yaşındaki oğlum 4 aydır gittiği anaokuluna gitmek istemiyor...1 gün kadar hasta olmuştu göndermedim ama 1 haftadır uğraşıyorum beraber bile gittik ama yokk...hani göndermeyeyim diyeyim 1.sınıfta nasıl olcak diyorum..oğlum çok çekingen ve anlıngan bir çocuk...öğretmene kibarca bile uyarsa alınıyor..yarın için bile gitmeyeceğim diyor ne yapayım arkadaşlarr...

5 yaşındaki oğlum 4 aydır gittiği anaokuluna gitmek istemiyor...1 gün kadar hasta olmuştu göndermedim ama 1 haftadır uğraşıyorum beraber bile gittik ama yokk...hani göndermeyeyim diyeyim 1.sınıfta nasıl olcak diyorum..oğlum çok çekingen ve anlıngan bir çocuk...öğretmene kibarca bile uyarsa alınıyor..yarın için bile gitmeyeceğim diyor ne yapayım arkadaşlarr...

Dönem dönem çocuklar bu şekilde davranabiliyorlar.
Hatta daha sonraları hasta numarası bile yapabiliyorlar.
Tutarlı davranıp göndereceksiniz.
Başka yolu yok...

bence de gönderin. okulda biraz ağlar, susar.
ama okulda bi sorun olmuş da olabilir. çocuğunuzla bu konuyu konuşun, neden gitmek istemediğini sorun. okulda onu rahatsız eden bi arkadaşı olabilir. öğretmeninden kaynaklanan bi sorun olabilir.

ben de anasınıfı öğretmeniyim. ilk 1 ay durmadan ağlayan çocuklarla uğraştım. şimdi koşa koşa geliyolar okula. nazar değmesin :) ağlayan çocuğu görmezlikten gelmek çok zor oluyor :)

bence de gönderin. okulda biraz ağlar, susar.
ama okulda bi sorun olmuş da olabilir. çocuğunuzla bu konuyu konuşun, neden gitmek istemediğini sorun. okulda onu rahatsız eden bi arkadaşı olabilir. öğretmeninden kaynaklanan bi sorun olabilir.

ben de anasınıfı öğretmeniyim. ilk 1 ay durmadan ağlayan çocuklarla uğraştım. şimdi koşa koşa geliyolar okula. nazar değmesin :) ağlayan çocuğu görmezlikten gelmek çok zor oluyor :)

teşekkür ederim..mesela çok sevdiği arkadaşı var onunla başkası oynuyormuş ben yalnız kalıyorum diyor...öğretmenini seviyor zaten 10 gündür hep dönüşümlü sorular soruyorum ama nafile...zorlayarak göndermekte oğlum etkilenecek diye de korkuyorum...

teşekkür ederim..mesela çok sevdiği arkadaşı var onunla başkası oynuyormuş ben yalnız kalıyorum diyor...öğretmenini seviyor zaten 10 gündür hep dönüşümlü sorular soruyorum ama nafile...zorlayarak göndermekte oğlum etkilenecek diye de korkuyorum...

öğretmeninden rica edin, sevdiği arkadaşıyla beraber otursun. ben sessiz çocuklarda öyle yapıyorum. ya da yalnız dolaşan çocuk gördüğümde arkadaş olabileceği, kendi karakterine uygun çocuklarla bi şekilde bir araya getiriyorum. sınıfımda öyle çekingen çocuk kalmadı. başta veliler çocuğum çekingen filan diyolardı, şimdi alıştılar ortama.

bunu ciddiye alın derim ben.böyle sorunlar zaman geçtikce daha çok gelişmeye başlıyor sanki.
benim annem de ilkokul öğretmeni.sınıfta 1 kız çocuğu var.şuan 4.sınıf.ama kız sürekli ağlıyor.susmak nedir bilmiyor.hiç birşey konuşmuyor sadece evini istiyor annesini istiyor.onun ağlaması doğal olarak derside bozuyor.çocuklar derse odaklanmak yerine o kıza odaklanıyorlar.mutlaka bir doktora veya bir psikologa götürün.daha da büyümesin içindeki bu korku veya utangaçlık

Back
X