• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okula Gitmiyorum :(

Şımarıklıkla ya da tembellikle ilgisi yok, yaftalamaya ne meraklı millet. Konu sahibesi anlıyorum seni, bana da oluyordu dönem dönem. Hala da oluyor, kendimi zorluyorum. Eğer sizi mutlu eden arkadaşlıklar kurmadıysanız ayaklar geri geri gider bana oluyor bu. Ya arkadaş yapacaksınız ya birinden hoşlanacaksınız ya da kendinizi zorlayacaksınız. Psikolojiden anlamadan şımarık diye yapıştırmak kolay tabii.

sorumsuzsunuz. bu kadar basit. ne sebeple olursa olsun insan kendini zorlar evden çıkar işine okuluna gider. ne demek yat dıyorum kendime, yok bılgısayar daha keyıflı gelıyor.?
bazı insanlar okumayı, meslek sahıbı olmayı haketmezler. siz de etmıyorsunuz.
annenıze babanıza yazık bı de onların parasını yıyorsunuz. onlardan bunu saklamaya hakkınız yok. asalak gıbı yaşamayı bırakın. ya okuyun ya da bırakın okulu ailenıze anlatın.
ben şımarıklık ve fazla rahatlık problemınızın oldugunu düşünüyorum.
allah başka dert vermesin(!)
her şey keyiften isteyerek yapılmaz. mecburıyetler vardır. belli değerler sorumluluklar vardır.
nereye kadar böyle davranmayı düşünüyorsunuz. emınım temızlık düzen vs. konusunda da böyle üşengeç ve keyfine düşkün bir tutum içindesiniz.

Onunde iki secenek var:

1.Okulu birakmak

2. Okuluna devam etmek

Git bir cafeye otur , bir kahveni al. Yanina bir kagit kalem al hatta. Telefonunu kapat . Artilarini eksilerini iyice dusun.

Kimin icin okuyorsun onemli degil.

Sen bu okulu, bu bolumu gercekten okumak istiyor musun. Bitince ne yapacaksin. Ayrilirsan ne yapacaksin vb...

Neye karar verirsen ver , kararinin arkasinda dur ve gerektirdiklerini yap. Bir daha arkana bakma .

Son düzenleme:
Çok pişman olacaksın çok hemde kendini tut dişini sık ve mutlaka okula devam et... Arkadaşların yokmu hiç seni kaldıracak zorla okula götürecek

İnsanin oyle donemleri oluyor malesef,universiteye yeni basladigimda degilde ikinci siniftayken okula hic ama hic gidesim gelmiyordu surekli kendime evde vakit gecircek bahaneler buluyordum ama sonra geri dondugunde bir cok seyi kacirmis oluyorsun,final zamaninda insanlara beni calistirir misin diye yalvarirken buluyorsun kendini. Ben hic o topa girme derim kendini zorla kalk hazirlan kendini iyi hissetmen icin iki makyaj yap cik bu sekilde huzursuz olmaktansa icin rahat etsin daha iyi

Bu konuda bazı yorumları okuyup okuyup "yav he he" dedim. Hiç de sevmem o lafı ama hakediyorlar yani.

Kimse de dememiş ki ya belki kansızlık, vitamin eksikliği vardır. O yüzden yorgun olup üşeniyorsundur. Hemen tembel. Şımarık. Haketmiyorsun sen orayı. Bıdı bıdı.

Bende sabahın köründe uykumdan mahrum olup gitmek istemiyorum ama benimki lise,mecbur gidiyorum.sende gitme,üniversite okulların en guzeliymis,Lise daha pis :(

9 da ki derse uyanmak cok zor olmasa gerek.Gec yatip uykunuzu alamiyor olabilir misiniz?
Bende öğrenciyim.Ustelik anneyim ve ikinci bebegime hamileyim.Ayni sorun bende de basladi ama devamsizligim yok.Sabahlari cok zor kalkiyorum,bulantilarim var.Hatta derse giderken poset aliyorum yanima cikarirsam diye..
Notlarimda dustu bu sene:( ben hamilelige bagliyorum kendiminkini, ama asmak icin epey ugrasiyorum.En guzel zamanlariniz siz oralara kadar gelmis kazanmissiniz, bunuda asarsiniz

Hemen bırak falan denmiş gene , bir soluklarının yahu .
Devamsizlik varsa kendini zorlayıp gitmelisin sen de . Cevre edinince zamanla alışırsın. Bilgisayarı da fazla kullanma bağımlılık olmuş belli ki .
Ben okuyup arastirmayi cok seven bir insanim surekli kafamda bir seyler doner internetten arastiririm bu yuzden kalkamiyorum bilgisayarin basindan. Okuldayken bile aklim hep merak ettigim konuda oluyor biraz da bu etkiliyor sanirim. Bahanelere siginmak istemiyorum galiba okuldan korkuyor ve cekiniyorum ben. o_O

Hiç iyimser bakamayacağım, o kadar bu imkana sahip olamayan gencimiz var ki.

Gitmek istememek ayrı, gitmemek ayrı.

Yaşadığım bir olayı aktarayim konu sahibine de ders olur.. Ben makina mühendisiyim ve sonradan hukuk Fakültesine girdim. Ben de izmir de yaşıyorum. Hukuk fakültesinde bir bayanla tanıştım 45 yaşlarında çok zarif biri. Kendinden bahsetti uzun uzun. O okulu bırakmış sonra aftan girmiş. İlk kazandığım da aileme karşı okula gidiyorum gibi yapmıştım dedi.. Sabahları uyuyordum bazen de sabah çıkıp sokaklarda okul çevresinde oturup akşam ders bitmiş gibi eve geliyordum dedi. Annem sorduğunda çok yoruldum falan deyip kitapları ortaya koyup herkesi çalıştığıma inandiriyordum dedi.. Birinci sınıf devamsızlıktan kaldım sonra yine sonra yine dedi ve atıldı m dedi. Oysa diploma bekleyen bir ailem vardı dedi. Ailesi en sonunda suphelenip okula gitmişler ve cok önce kızlarının atıldığını ogrenmisler. Bunu evlerine çağrinca uzun süre yüzüne bakan olmamış. Resmen sığınti olmuş. Yıllar böyle geçmiş tabi hukuk Fakültesine girmiş öyle sıradan işler ona hafif gelmiş, iyi işler için de o seçilmemis... çoğu kişi onu avukat bilmiş bi çoğu da atıldı diye bilmiş. Ve babası vefat edince ayrı pişman olmuş. Sonra okulunu bitirdi ama yıllar öyle geçmiş gitmiş.
Tatlım hiç birimiz okula aşkla gitmedik ama bunu yapma. Kendine Ailene yazık etme. Yazdıklarımı oku ve kendine gel. Umarım bunu yaparsın umarım. ..
Cok tesekkur ederim usenmeyip anlattiginiz yasam hikayesi icin. Biliyorum bir gun ben de pisman olacagim ama o gun bugun degil galiba.. Secim dolayisiyla evime gittim bir kac gece kaldim donunce yine basa sardim iste 9'da dersim var su an 08.10 hazirlandim bile. İstesem kalkip giderim biliyorum ama hic bir guc beni yerimden kaldiramiyor. Okulu ve ortami sevmiyorum galiba ben.. :110:

Back
X