- 24 Mayıs 2010
- 7.753
- 9.874
- 448
- Konu Sahibi Tonari to Totoro
-
Gittiği Suriyelilere özel bir okul mu yoksa herhangi bir okul mu?
Gerçi bu neyi değiştirir? Genelde farklı olan dışlanır, herhangi bir engeli olan, okuma-yazmayı geç öğrenen hatta annesi babası ayrı çocuklara dahi farklı davranılıyor. Burada sorunu çözecek olan öğretmen, idare ve rehberlik servisidir.
bu suriyeli çocukların sonu ne olacak ben bilmiyorum ne kadar zor hayat onlar için ne kadar acımasız..
kesinlikle rapor alın. hiç olmazsa bir çocuga nasıl davranılmaması gerektıgını öğrenirler. kötü falan da davranamazlar.
Bir öğretmen nasıl "hak ediyor" der yahu.. şu sitede her gün hayret edecek bir şey daha buluyorum..
konu sahibi darp raporu alın, şikayet edin sorumlular hakkında işlem yapılsın..
Devlet okuluna gitmesi de onun için sorun aslında. Bizde de yabancı çocuklar var daha Türkçe bilmeden ders işlemeleri pek mümkün olmuyor. İster istemez kendilerini soyutlanmış hissediyor ve arkadaşları da onları soyutluyor.
Darp raporu alınsa ne olur ki? Onu döven de bir öğrencidir sonuçta...
Suriyeli çocuklar resmen nasıl kayıt oldular?
öncelikle duyarlılığınız için sizi tebrik ederim.
öğretmenlik görevi ne hale geldi. tabi her öğretmeni aynı kefeye koymamak lazım. ama bunu bir öğretmenin demesi acınası durum. bence de elinizden geleni yapın. olmadı başka okula gider çocuk.
herşey ailelerden kaynaklanıyor, kimbilir döven çocukların evlerinde, nasıl öcü gibi anlatılıyor yabancılar... ırkçılık çocuklara bile işlemiş..
Ayrımcılık resmen. Gidip şikayet edin atmazlar bence, şikayet edildikten sonra atamazlar dikkat çekmemek için. Ama kesinlikle tepkisiz kalmayın, yazık çocuklara ya
Hiçbir çocuk şiddeti hak etmez. Nasıl bir zihniyetle göz yumuyorlarsa artık... Müdürle konuşmayı deneyin.
bende türk olarak zamaninda okulda tek basimaydim. o zamanlarda fazla türk yoktu.
cok mücadele ettim, cok calistim, avusturyalilar bile hayrandi almancama.
yeri geldi hor görüldüm ama asla siddet uygulamadi bana kimse. eger böyle birsey yapilsaydi annem ve babam dünyayi o cocuklarin ailelerine dar ederdi.
bana göre ailelerin egitimi cok önemli bu konuda. cocuklarin günahi yok tabiki. onlar belkide evde siddetle büyüyorlar.
bi cocugu asil egiten anne ve babadir sonrada ögretmenler.
Öğretmen nasıl "haketti" desin ya? O zaman öğretmen mi azmettirmiş dövün diye. Şikayet etsenize, ne demek çok konuşuyor. Zaten çocuk okula gitmek istemez ki. Bende tam tersi çevremde o Suriye'li çocuklara insanların daha yakın olduğunu görüyorum. Çok şaşırdım ve üzüldüm şu anda.
Böyle insanlar öğretmenlik yapmasın ya.
Lafa bak ''haketmiştir''.
Ben sizin yerinizde olsam şikayet ederdim.
Bırakmayın bu işin peşini.
il milli eğitime şikayette bulunun. hiç bir b.k yapamazlar. sahipsiz bulmuşlar ya. garipler, ne acılar çekiyorlar küçücük halleri ile. iyi ki siz ve arkadaşınız var. Allah bin kere razı olsun sizden. diğeri de çocuksa çocuk, şikayet edin. anası babası hayvan mı yetiştiriyor, çocuk mu? az insaf ya. Allah ım sen koru çocuklarımızı
Çok sinirim bozuldu, hangi okul bilsem gider öğretmene iki çift laf ederim.. Yazık zaten ülkelerinden uzakta hiç dillerini bilmedikleri bir yere geldiler.Küçücük yaşta çektiklerine bak çocukların.
İlçe milli eğitim müdürlüğüne başvurunArkadaşlar merhaba;
Bu bölüm popüler olduğu için buraya yazıyorum. Gerçi buda bir derttir, orası ayrı.
Çalıştığım firma bir mahalle içinde. Geçen yıldan beri Suriye´li çocuklar su içmek için firmaya gelirler.
Zamanla bu çocuklar ile bir bağ oluştu iş arkadaşlarımdan biri ile.
Bu çocuk yaşını tam bilmiyorum, okula gitmek istediğini söyledi arkadaşıma.
Türkçesi çok iyi olmadığı için kendisinin onunla okula gitmesini istedi.
Arkadaşımda kabul edip hem çocuğu, hem kız kardeşini okula götürdü ve yazdırdı.
Çocuk ilk başlarda çok hevesliydi, 2 hafta içinde çocuğun okula olan isteği azaldı.
Duyduk ki çocuğu okulda diğer çocuklar dövüyormuş.
Arkadaşım konuştu öğretmeni ile sonucu nedir bilmiyorum.
Bugün yine duyduk ki çocuğu yine dövmüşler.
Yüzünü kızartmışlar.
Arkadaşım yine okula gitti görüşmeye, sonuç yok.
Öğretmeni sürekli bahane sunmuş. Yok kaşınıyor, yok konuşuyor, yok hak ediyor vs.
Yanında giden diğer arkadaşım sinirlenip orayı terk etmiş.
Şuan bende çok sinirliyim.
Sırf çocuk Suriye´li diye çocuklar dövüyor ve öğretmen buna izin veriyor.
Darp raporu alalım dedim arkadaşlara , biri o kadar abartılacak bir şey yok diyor, diğeride rapor alıp okulu şikayet ederseniz çocuğu okuldan atarlar, daha kötü davranırlar diyor..
Çok sinirlendim. Kendi çocukları olsa bir saniye durmazlar...
Şimdi biz ne yapalım?
Yarın bir gün bu çocuğa daha fenasını yapmayacakları ne malum?
Diğer konuda arkadaşlarım içeri çok rahat girdiklerini, kimsenin onlara niçin okula girdiklerini sormamış..
Bu nasıl güvenlik anlayamıyorum..
Resmi kayıtları yoksa idare resmi olmayan yollara daha kolay yönelebilir o açıdan sordum.Resmi kayıt olmadılar sanırım, misafir öğrenciler.
Okul kabul etti bir şekilde, ne önemi var ki resmi kaydın?
..
ay yazık ama ya ne isterler ki onlardanArkadaşlar merhaba;
Bu bölüm popüler olduğu için buraya yazıyorum. Gerçi buda bir derttir, orası ayrı.
Çalıştığım firma bir mahalle içinde. Geçen yıldan beri Suriye´li çocuklar su içmek için firmaya gelirler.
Zamanla bu çocuklar ile bir bağ oluştu iş arkadaşlarımdan biri ile.
Bu çocuk yaşını tam bilmiyorum, okula gitmek istediğini söyledi arkadaşıma.
Türkçesi çok iyi olmadığı için kendisinin onunla okula gitmesini istedi.
Arkadaşımda kabul edip hem çocuğu, hem kız kardeşini okula götürdü ve yazdırdı.
Çocuk ilk başlarda çok hevesliydi, 2 hafta içinde çocuğun okula olan isteği azaldı.
Duyduk ki çocuğu okulda diğer çocuklar dövüyormuş.
Arkadaşım konuştu öğretmeni ile sonucu nedir bilmiyorum.
Bugün yine duyduk ki çocuğu yine dövmüşler.
Yüzünü kızartmışlar.
Arkadaşım yine okula gitti görüşmeye, sonuç yok.
Öğretmeni sürekli bahane sunmuş. Yok kaşınıyor, yok konuşuyor, yok hak ediyor vs.
Yanında giden diğer arkadaşım sinirlenip orayı terk etmiş.
Şuan bende çok sinirliyim.
Sırf çocuk Suriye´li diye çocuklar dövüyor ve öğretmen buna izin veriyor.
Darp raporu alalım dedim arkadaşlara , biri o kadar abartılacak bir şey yok diyor, diğeride rapor alıp okulu şikayet ederseniz çocuğu okuldan atarlar, daha kötü davranırlar diyor..
Çok sinirlendim. Kendi çocukları olsa bir saniye durmazlar...
Şimdi biz ne yapalım?
Yarın bir gün bu çocuğa daha fenasını yapmayacakları ne malum?
Diğer konuda arkadaşlarım içeri çok rahat girdiklerini, kimsenin onlara niçin okula girdiklerini sormamış..
Bu nasıl güvenlik anlayamıyorum..
Kimi deşifre edecekler ki öğretmenler değil darp eden çocuklar...Bence gizlice takip edin yada çocuğun çantasına veya montuna önlüğüne bir yere gizli kamera takın görüntüleride ana haber bültenlerine verin bu insani ayıpla deşifre olsunlar..milli eğitimde soruşturma açar hem elinizde delilde olursa...
Buna göz yuman öğretmenleri ve okulu..hiç kimse ikinci sınıf insan muamelesini hakketmiyor...hele ki bu bir çocuk..Kimi deşifre edecekler ki öğretmenler değil darp eden çocuklar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?