- 24 Eylül 2013
- 10.128
- 33.332
- 798
Yanlışlıkla olan olay için veliye ne dediniz? Veli çocuğuna daha dikkatli ol dedi diyelim, siz de çocuğunuzu uyardınız mı dikkatli olması için.Yanlışlıkla olmuş. Veli'nin haberi yoktu ben aradığımda
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yanlışlıkla olan olay için veliye ne dediniz? Veli çocuğuna daha dikkatli ol dedi diyelim, siz de çocuğunuzu uyardınız mı dikkatli olması için.Yanlışlıkla olmuş. Veli'nin haberi yoktu ben aradığımda
Diğer sınıfta daha beterini yaşamayacağının garantisi??? Sürekli sınıf mı gezsin?Psikolog degilim bilemedim, belki buradaki arkadaşlar işin o boyutunda yardımcı olabilir, ama görüşmeye gitmekten zarar gelmez, güzel bir üslup ile anlatın zaten bu konuda tedavi gördüğünü ve bu konunun sizin için hassas olduğunu belirtin. Sanırım benim içim yine de rahat hissetmezse ve öğretmenin tavırı ve üslubu laçka gelirse değiştirirdim. Çünkü anne olduğumdan beri anne hissiyatına inanıyorum, muhakkak bir şey çıkıyor maalesef
Lütfen kötü hissetmeyin. Siz yanlışlıkla da olsa belli ki biraz hırçın davranan çocuğu velisi aracılığıyla uyarmışsınız. Tabi küçük istenmeyen yanlışlıklar ama bu sağlık meselesi ve bence böyle durumlarda çocuklara da biraz daha hassasiyet öğütlenebilir öğretmen ve veliler tarafından. Çok velinin de çocuğu saldım çayıra mantığı malum çünkü. Benim kızımın da yeni aldığım kabanının iç kısmını sınıftaki bir çocuk bilinçli bir şekilde yırtmıştı. Ben fevriyimdir biraz bu konularda. Hemen fotoğraf attım öğretmene, yarın okulda veliyle konuşmak istiyorum dedim. Çocukla öğretmenle konuştum. Ertesi gün okulda annesiyle görüştüm. Tekrarı olması halinde şikayetçi olacağımı söyledim. Sizin durumunuzda göz sağlığı söz konusu. Öğretmene de bu konuda ekstra uyarı ve ikazda bulunun bence. Bunda ne var ki tavrı hiç hoş değil. Uzun oldu biraz, konuyu düşünmeyin , büyütmeyin ancak ailesiyle görüştüğünüz için kötü hissetmeyin. Allah korusun hepimizin yavrularınıÇocuğumun bugün okulda gözlüğü kırılmış. Gözündeyken arkadaşının bir hareketiyle darbe alıyor istemeden kırılıyor. Şimdi bu durumu öğretmen çok sıradan birşeymiş gibi gülerek yapıştırırsınız geeçe diyerek anlatıyor. Sonrasında diğer Veli'nin numarasını istiyorum neden sebebi ben velilerin birbiriyle iletişim kurmasını istemiyorum diyor. Sonra ben kendim gruptan numarasını bulup gayet güzel bir dille konuşuyorum Allah korusun gözündeyken darbe almış cam kırılıp gözüne de gelebilirdi ki görme kaybı riski var tedavi görüyor ve diğer velinin haberi bile yok. Sonra öğretmen beni arıyor ben onu edip geçip nasıl veliyi ararmışım beni görülmeye çağırıyor. Size mesuliyet olmasın diye ben buldum numarayı aradım dedim kastım numarayı sizden alırsam sorun yaşarsınız belki ben kendim buldum aradım sizden bağımsız veliye söyledim bunu bu cümleyi yanlış anladı sanırım onu hiçe sayıp iş yaptığımı düşündü gerildik ben de sinirlğyim şu an yorum bekliyorum haksız mıyım yanlış mı yaptım
Annesi evdeyken nasıl öğretmenden önce öğrenmiş de veliye ulaşmış olabilir? Açıklamanız vasat, eğitimciliğinizse düşündürücüEğitimciyim. Çocukların kendi aralarındaki anlaşmazlıkları veya birbirlerine verdikleri zararda velilerin birbirini arayıp hesap sormalarını biz eğitimciler uygun görmeyiz. Çünkü orada genelde çözüm odaklı bir süreç işlemez. Aksine sorun büyür, öğrencilere yansır ve toparlaması yine öğretmene ve rehber öğretmene düşer. Sorunun çözümü daha kısa olacakken velilerin çocukları etkilemeleri yüzünden günler alır.
Öğretmeniniz velilerin iletişim kurmasını istemediğini size iletmiş. Sizde onu ezip aramışsınız.
Tek haklı olduğunuz konu diğer velinin bu konulardan hiç haberi olmuş olmaması diyeceğim ama burada öğretmenden önce davranarak veliye de ulaşmış olabilirsiniz.
Anlıyorum ki anlama ve muhakeme etme becerinizin geliştirilmeye ihtiyacı var. Daha çok kitap okumalısınızAnnesi evdeyken nasıl öğretmenden önce öğrenmiş de veliye ulaşmış olabilir? Açıklamanız vasat, eğitimciliğinizse düşündürücü![]()
Üst perdeden baktığınız bir insana neden çocuğunuzu emanet ediyorsunuz?Öğretmenin politikası cocugumdan önemli değil.
Kimle iletişim kuracağımada o karışamaz benim sahibim değil.
Bence resti cekin konu sahibi.
En kıymetlilerimizi emanet ediyoruz sisteme
Yavsak yavsak gülmek nedir birde üstüne
Kavga etmemişler ki, çarpışmışlar büyük ihtimalleAyrıca buraya da ne var bunda yanlışlıkla olmuş, altı üstü çocuk kavgası diyenler gibi insanların çocukları yüzünden çıkıyor tüm huzursuzluklar. Çocuğun değeri saygısı yok ki başka çocuklara nasıl davranacağını bilsin..
Öneriniz için teşekkür ederim. Ben sizin için aynı şeyi önermiyorum zira yeterli olmaz. Çoğunuz okula gidip insta reels kaydırıyorsunuz okulda bulunduğunuz 3-5 saatte. Dolayısıyla kaza mı oldu, bilinçli mi oldu o bile şüpheli. Benim önerim size değil, MEB e olabilir. Siz ‘sözüm ona’ eğitimcileri sıkı bir denetime tabi tutmalı.Anlıyorum ki anlama ve muhakeme etme becerinizin geliştirilmeye ihtiyacı var. Daha çok kitap okumalısınız![]()
Öğretmenin kayıtsızlığı ve okullardaki kendi gözlemlerim, kaza olmayabileceği ihtimalini de düşündürdü bana. Kaldı ki kaza bile olsa ne var ki tutumu hoş değil. Biraz daha dikkatli olalım denebilir. Çünkü ben de gözlük kullanan biriyim. Yere düşünce veya ufak darbelerle kırılmıyor. Belli ki Allah korusun ters bir denk gelmeyle zarar verici olabilecek boyutta sert darbe almış.Kavga etmemişler ki, çarpışmışlar büyük ihtimalle
El mahkum. Devlet atamış bir kere sizleri. Onca hakkıyla mesleğine aşık, meslek ahlakına sahip öğretmen varken, sizin gibilerin kalabalık yapması üzücü. Oysa evlerinizden de gayet tabi reels kaydırabilirsiniz. Söyler misiniz lütfen 55 puanla mı atandınız yoksa 60 puanla mı? Peki dairenin çapı kaçtır? Yoksa sizce de 365 derece mi? Bu komiklikleri buradaki sizin lacivertiniz olan öğretmenlerden öğrendik. Son derece qualified son derece high level öğretmenlerimiz..Üst perdeden baktığınız bir insana neden çocuğunuzu emanet ediyorsunuz?
Öneriniz için teşekkür ederim. Ben sizin için aynı şeyi önermiyorum zira yeterli olmaz. Çoğunuz okula gidip insta reels kaydırıyorsunuz okulda bulunduğunuz 3-5 saatte. Dolayısıyla kaza mı oldu, bilinçli mi oldu o bile şüpheli. Benim önerim size değil, MEB e olabilir. Siz ‘sözüm ona’ eğitimcileri sıkı bir denetime tabi tutmalı.
Ne olmak istediniz de ne olamadınız acaba hayatta? Öğretmen mi?El mahkum. Devlet atamış bir kere sizleri. Onca hakkıyla mesleğine aşık, meslek ahlakına sahip öğretmen varken, sizin gibilerin kalabalık yapması üzücü. Oysa evlerinizden de gayet tabi reels kaydırabilirsiniz. Söyler misiniz lütfen 55 puanla mı atandınız yoksa 60 puanla mı? Peki dairenin çapı kaçtır? Yoksa sizce de 365 derece mi? Bu komiklikleri buradaki sizin lacivertiniz olan öğretmenlerden öğrendik. Son derece qualified son derece high level öğretmenlerimiz..
Hayır, ben öğretmenlikle yakından, uzaktan ilgisi bulunmayan bir meslekte görevimi icra ediyorum. Savunma şekliniz, olan durumu şahsileştirmeniz mesleki kalitenizi ortaya koyuyor. Devletim ve vatandaşım adına aydınlık bir gelecek diliyorum. Sizler için bizim bir yaptırımımız bulunmuyor ne yazık ki.Ne olmak istediniz de ne olamadınız acaba hayatta? Öğretmen mi?
Kontrolsüzce nefret kustuğunuza göre…
Konu ile ilgili yazdıklarımda savunma veya şahsileştirme yoktu aslında. Hep durum analizi vardı. Ben size boşuna kitap okuyun demedim :)Hayır, ben öğretmenlikle yakından, uzaktan ilgisi bulunmayan bir meslekte görevimi icra ediyorum. Savunma şekliniz, olan durumu şahsileştirmeniz mesleki kalitenizi ortaya koyuyor. Devletim ve vatandaşım adına aydınlık bir gelecek diliyorum. Sizler için bizim bir yaptırımımız bulunmuyor ne yazık ki.
Sayın bilirkişi çocugumu okula göndermeyip sisteme dahil etmeme hakkım var mı? Aa sanırım var kolluk kuvvetlerine ifade verip belli bir tazminat ödeyince oluyordu değil mi?Üst perdeden baktığınız bir insana neden çocuğunuzu emanet ediyorsunuz?