• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda yaşanan durum öğretmenin tepkisi

Evet aileler yuz göz olmamalı. Öğretmen halledecekti. Mala zarar cana zarar. Olsun çocuk onlar diye üstü kapatılmaz olan zarar gören çocuğa olur... Bilerek yapan zorba bı cocuksa devam edecektir. Bugün ona yarın başkasına. Rahat rahat takılır evet ailesinin bilmesi gerekirdi. Çünkü her zaman ağız ağıza durmuyor çocuklarla öğretmenler.. çocuk nasılsa beni savunan yok kendimi savunayim diyebilir?? Ya da içine çekilebilir!??? Öğretmenden bı halt olmaz. Aklı sıra olay büyümesin demiş. Valla eşimin gozlugunun üstüne oturdum kırılmadi . Oğlan mutfaktan balkona fırlattı sadece köşesi buzlandi nasi bı şaka imiş bu çocuğun gozundeyken kırılıyor??

Sayın bilirkişi çocugumu okula göndermeyip sisteme dahil etmeme hakkım var mı? Aa sanırım var kolluk kuvvetlerine ifade verip belli bir tazminat ödeyince oluyordu değil mi?
Bu konuda haklısınız. Çocuğunuzu okula göndermek durumundasınız. Ama tek bir şey dikkatimi çekti. Üst perdeden baktığınıza dair ifademe tepki vermemişsiniz. Demek ki o kısmı doğru yakalamışım.

Bu konuda haklısınız. Çocuğunuzu okula göndermek durumundasınız. Ama tek bir şey dikkatimi çekti. Üst perdeden baktığınıza dair ifademe tepki vermemişsiniz. Demek ki o kısmı doğru yakalamışım.
👏👏👏Nasılda yakalandım.
Skandal
Öğretmenin tavrı sizce alt perde mi?
Velilerin iletişim kurmasını istememek kişi haklarına aykırı bir defa?
Öğretmen hakimiyeti sınıfta kurabilir veli üzerinde değil
Ama siz eğitimci olduğunuz için beni kitap okumamakla yaftalama hakkına sahipsiniz zerre tanımadan

👏👏👏Nasılda yakalandım.
Skandal
Öğretmenin tavrı sizce alt perde mi?
Velilerin iletişim kurmasını istememek kişi haklarına aykırı bir defa?
Öğretmen hakimiyeti sınıfta kurabilir veli üzerinde değil
Ama siz eğitimci olduğunuz için beni kitap okumamakla yaftalama hakkına sahipsiniz zerre tanımadan
Hakimiyet kurmak değil mesele, süreci doğru yönetmek için veliden talepte bulunmak. Velilerin arka planda kurdukları iletişimin (kavga, tartışma, üste çıkma çabasının) süreci nasıl olumsuz etkilediğini tekrar tekrar yazacak değilim. Yine de siz bilirsiniz. Buyurun siz istediğinizle bol bol iletişime geçin.
Ben size kitap okumuyorsunuz demedim ki! Niye üzerinize alındınız.

Konu ile ilgili yazdıklarımda savunma veya şahsileştirme yoktu aslında. Hep durum analizi vardı. Ben size boşuna kitap okuyun demedim :)
Kalitesizliği ile yüzleşmek zorunda bırakılmış ancak ego dürtüsü kabule müsaade etmeyen, mahalle jargonlu kişi savunması ve emoji kullanımı. Gerçekler acıtır. Disliked 👎🏻

Kalitesizliği ile yüzleşmek zorunda bırakılmış ancak ego dürtüsü kabule müsaade etmeyen, mahalle jargonlu kişi savunması ve emoji kullanımı. Gerçekler acıtır. Disliked 👎🏻
“Kendi kalitesizliğinle yüzleşmek zorunda kalmışsın ama egon bunu kabul etmeye izin vermemiş; bu nedenle mahalle ağzıyla savunma yapıp emojilere sarılıyorsun. Gerçekler acıtır.”

Demek istediniz sanırım. Israr ediyorum lütfen kitap okuyun 😃

El mahkum. Devlet atamış bir kere sizleri. Onca hakkıyla mesleğine aşık, meslek ahlakına sahip öğretmen varken, sizin gibilerin kalabalık yapması üzücü. Oysa evlerinizden de gayet tabi reels kaydırabilirsiniz. Söyler misiniz lütfen 55 puanla mı atandınız yoksa 60 puanla mı? Peki dairenin çapı kaçtır? Yoksa sizce de 365 derece mi? Bu komiklikleri buradaki sizin lacivertiniz olan öğretmenlerden öğrendik. Son derece qualified son derece high level öğretmenlerimiz..
Ben herkez yazan Türkçe öğretmeni biliyorum ya 😂😀 neyse o konulara girmeyelim

Ben herkez yazan Türkçe öğretmeni biliyorum ya 😂😀 neyse o konulara girmeyelim
Ah arkadaşım sorma.. Kafa içi boş, icraat yok, dil pabuç. Bu eforu eğitim almaya, eğitim vermeye harcasalar. Okumuş, eğitimli halleri bu. Çok üzücü..

Buyurun siz istediğinizle bol bol iletişime geçin.
Aman Allahım izin verdiğiniz için tesekkür ederim.
Üst perde üst perde diyorsunuz ya sizinki nasıl bir perde?
Kaldı ki sizden izin alan yok ve ben sizin veliniz bile değilim.
İşte sizin gibilerdeki ego bu sekilde işliyor. Ben öğretmenim eğitimciyim ben bilirim.
Kusura bakmayında söz konusu sizin cocugunuz değilse bir b.k bildiğiniz falan yok

Haksızsınız. Diğer veliye bilgiyi ögretmen verir verilecekse. Kazayla olmuş işte. Kim ne yapsın?
Ay yok artık.
Okullar öğrenci yoğunluğu sebebiyle malesef kazaya mahal verebilecek mekanlar. Teneffüste o koridorlar nasıl kalabalık oluyor bir bilseniz. İlkokul çocuklarına ne kadar dur yapma etme desenizde çok kontrolsüz hareket ediyorlar. Böyle olunca kazalar malesef bazen kaçınılmaz oluyor. Takdir edersiniz ki öğretmenlerde Süpermen değil. Kazaların olmasına engel olamayabiliyorlar. Akacak kan damarda durmuyor. Öte yandan olan bir olaydan sonra süreçle ilgili bir plan işliyor. Bu plan bir velinin yönlendirmesi veya talebi üzerine olmaz arkadaşlar. Öğretmen çözüm odaklı hareket eder, velilerin gönlünü hoş etmek için aksiyon almaz.
Buradaki konu özelinde bahsi geçen öğretmeni korumak amaçlı değil yazdıklarım. Üslup ve aldığı önlemlerde eksiklikleri veya hataları olmuş olabilir veya veli böyle algılamış olabilir, bilemem. Ama yorumları okuduğum kadarıyla öğretmenlik mesleğine dair algıda bir sorun olduğunu gördüğüm için yazdım bunları. Unutmayalım öğretmenler sizlerin iş vereniniz değil veya çocuklarınızın bakıcısı da değil.
öğretmen kriz yönetimine dair hiçbir şey yapmamış ama. Karşı tarafın velisinin numarasını vermek istemeyebilir hakkı. Ama diğer veliyi de durumla ilgili bilgilendirip iki tarafında çocuklarını uyarmasını istemeliydi.

Ben kaçırmış olabilirim, karşı tarafın velisi zararınızı karşılayalım dedi mi öğrenince? Öğretmene de bu işin sadece kaza yönü yok, insanlar davranışlarının bir bedeli olduğunu bilmeli büyük küçük deyin. Hala neden beni aşıp veliyi aradınız derse gözlüğün parasını siz verin o zaman deyin.

Ben açıkçası okullarda sessiz ve anlayışlı taraf olmanın ezilen taraf olmak anlamına geldiğini düşünüyorum. Ayrıca çocuk da anlatmayı bırakıyor kendisine yapılanlar karşılıksız kalınca.

Oğlum ilkokuldayken arkadaşının gözlüğünü kırmış çocuk gözlüğünü sıraya koymuş orada oğlum bilinçli kırmış da. Eğer çocuğun gözünde kırılsaydı kahrolurdum. Öğretmenimizin yaşı çok büyük ve oldukça tecrübeli ve idealist biridir. Önce diğer çocuğun annesini çağırmış onla konuşup sonra beni çağırdı. Diğer veliyi arayıp gözlüğü nasıl yaptırmam gerektiğini sormamı istedi.
Çocukla da birlikte gidip yeni gözlük alındı.
Ben burada karşı tarafın durumunda olduğum halde. Öğretmeninizi fazla egolu buldum

Ben kaçırmış olabilirim, karşı tarafın velisi zararınızı karşılayalım dedi mi öğrenince? Öğretmene de bu işin sadece kaza yönü yok, insanlar davranışlarının bir bedeli olduğunu bilmeli büyük küçük deyin. Hala neden beni aşıp veliyi aradınız derse gözlüğün parasını siz verin o zaman deyin.

Ben açıkçası okullarda sessiz ve anlayışlı taraf olmanın ezilen taraf olmak anlamına geldiğini düşünüyorum. Ayrıca çocuk da anlatmayı bırakıyor kendisine yapılanlar karşılıksız kalınca.
Hayır demedi. Anlaşıyorlar aslında bilerek yapmamıştır dedi. Bilerek olmamıştır ama allah korusun siz uyarın daha büyük birşey olmasın benim çocuğum da yapabilirdi ama konuşun en azından daha dikkatli olsun dedim

Oğlum ilkokuldayken arkadaşının gözlüğünü kırmış çocuk gözlüğünü sıraya koymuş orada oğlum bilinçli kırmış da. Eğer çocuğun gözünde kırılsaydı kahrolurdum. Öğretmenimizin yaşı çok büyük ve oldukça tecrübeli ve idealist biridir. Önce diğer çocuğun annesini çağırmış onla konuşup sonra beni çağırdı. Diğer veliyi arayıp gözlüğü nasıl yaptırmam gerektiğini sormamı istedi.
Çocukla da birlikte gidip yeni gözlük alındı.
Ben burada karşı tarafın durumunda olduğum halde. Öğretmeninizi fazla egolu buldum
Hayır bir de sanki çocuğun kalemi kırılmış gibi davranıyor. Alalede birşey der gibi gözlük kırılmış yapıştırırsınız artık diyor. Diğer veli çocuğunu almaya geliyor durumunu sormuş babası iyi iyi diyip göndermiş ben gittim 2500 TL fiyat çıkardılar aynı çerçeve için. Sorunu ben kendi kendime çözüyorum diğer veli rahat rahat herşey güllük gülistanlık hayatına devam ediyor.

Hayır bir de sanki çocuğun kalemi kırılmış gibi davranıyor. Alalede birşey der gibi gözlük kırılmış yapıştırırsınız artık diyor. Diğer veli çocuğunu almaya geliyor durumunu sormuş babası iyi iyi diyip göndermiş ben gittim 2500 TL fiyat çıkardılar aynı çerçeve için. Sorunu ben kendi kendime çözüyorum diğer veli rahat rahat herşey güllük gülistanlık hayatına devam ediyor.
Belirttiğim gibi ben öğretmeni hatalı buldum. Sanki veli kayırıyor gibi. Çocuğun annesi teklif etmedi mi size gözlüğü yaptırmayı?

Belirttiğim gibi ben öğretmeni hatalı buldum. Sanki veli kayırıyor gibi. Çocuğun annesi teklif etmedi mi size gözlüğü yaptırmayı?
Etmedi. Birşey demek de ayıp geldi bana. Maddi durumunu bilmiyorum 4 çocuklu peş peşe doğum yapmış bir veli çok yüksek kazancı yoktur diye düşünüyorum. Muhtemelen öğretmen maddiyattan dolayı da hiç orayı olaya sokmadı. Ama maddi bir karşılık vermese bile en azından arayıp özür dilemesi gerekirdi. Sınıfa da dikkat edin çocukları bakın böyle sonuçlar olabilirçyor diye konulmalıydı.

Etmedi. Birşey demek de ayıp geldi bana. Maddi durumunu bilmiyorum 4 çocuklu peş peşe doğum yapmış bir veli çok yüksek kazancı yoktur diye düşünüyorum. Muhtemelen öğretmen maddiyattan dolayı da hiç orayı olaya sokmadı. Ama maddi bir karşılık vermese bile en azından arayıp özür dilemesi gerekirdi. Sınıfa da dikkat edin çocukları bakın böyle sonuçlar olabilirçyor diye konulmalıydı.
Evet durumu yoksa belki ödeyin diyememiştir yazacaktım da kadının olaydan haberi bile yokmuş!!!

Back
X