Okuldaki yemek problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben çocuğuma yemeği şöyle yaparım, böyle becerikliyim pişirir buzluğa atarım, ben öğlen yemek yediriyorum beceriksiz Veli demek ki yedirmiyor, elalem yemekleri pis yapar ben temiz yaparım... yazdıklarınızdan anladıklarım bunlar. Biraz tevazudan zarar gelmez. Böyle durumlarda zaten çoğunluğun dediği olur, buraya sormanıza gerek var mıydı bilemiyorum
Ben cocuguma soyle yemek pisiririm boyle becerikliyim .. o veli beceriksiz onlar pis yapiyor ben temiz yapıyorum demedim ki hanfendi yazdiklarimdan anladiginiz gercekten bu kadar mi. Buraya sorma kararini kendim verebilecek yastayim..

Ben sadece pogaca yapmanin bu kadar zor olmadığını yazdim 2 tepsi yapip buzluga attim 2 haftadir rahat ediyorum isin kolayi var demek istedim. Ugrassam da sizin gibi yanlis anlayamazdim bravoo :)

Anlamaniz icin yaziyorum yani isin kolayi varken 1 sene boyunca tanimadigim mutfagini bilmedigim insanlarin elinden yemek yemesi icime sinmez. Ayrica kendi cocuguna bile kantinden hazir alip amaaaan ne ugrascam diyen bir kadindan 30 kisilik sinifa misss gibi yemek yapması beklenmez dimi ama

Son düzenleme:
Cocugu menudekileri yese seve seve gotururum. Ama yemiyormus saat 11 de uyanip 12 ye dogru kahvalti yapio 1 de okula geliyor cocuk o nedenle annesi oglen yemegi yensin olulda ara ogun olmasin diyor. Ama cocuklar geneli erken uyanio kahvalti yapiyor benimkile de dahil. Ee okula gitmeden oglen yemeklerini yemis oluyorlar

Menudekilerde öğlen yemeği sayılır, kahvaltısını yapıyor , akşam da evde yiyecek. Çok büyütüyor anneler bu beslenme işini.

Krep tost olunca öğle yemeği olmuyor mu ? Ara öğün bildiğim sadece meyve yoğurt v.b gidalardir.

Menudekilerde öğlen yemeği sayılır, kahvaltısını yapıyor , akşam da evde yiyecek. Çok büyütüyor anneler bu beslenme işini.

Krep tost olunca öğle yemeği olmuyor mu ? Ara öğün bildiğim sadece meyve yoğurt v.b gidalardir.
Katiliyorum. Ama 5 saat okulda duran bir cocuk yogurt yerse doymaz. Bir krep bir sut oldu bitti.

Konuda hiç cevabım yok ama fikir yürüttüğüm zaman mantıklı cevap bulabiliyorum.
Konunun sadece eli temizdir pistir olduğunu düşünmüyorum.
Kızımla kıyaslıyorum, seneye kreşe gidecek. Örneğin ben evde kızartma hariç ayçiçek yağı kullanmıyorum. Kızartma da nadir yapılıyor zaten evde her zaman bulunmaz bile. Ayçiçek yağı ile zeytinyağını kıyaslayacak halimiz yok.
Örneğin ben çocuğuma marketlerde satılan tost peyniri denen şeyi hiç yedirmedim. Kaşar kullanıyorum.
Gibi gibi...
Konu sadece pis temiz meselesi değil bence. Herkesin anlayışı farklı, yeri geliyor dışarıdan da yiyor çocuğum. İyi besleniyor ama full organik full sağlıklı beslenme değil. Ama elimizden geldiğince iyisini yapıyoruz.
Ama beslenmesini bir ayın 29 günü başka annenin insafına bırakmak mantıklı değil.
Evet onun yerine her gün poğaça,açma,meyve suyu içirmek daha mantıklı :KK70:sonra neden obezite artıyor poğaça tarzı iğrenç hamur ürünleri yemesindense ayçiçek yağını direkt içmek bile daha sağlıklıdır :KK70: ya da bütün tost peynirini yemek...yani her türlü ev yemeği daha iyi bana böyle bir liste gelse çocuğumu o anaokulundan alırım çocuğu resmen hamur işine alıştırıyor.
Ama bana da deseler ayda bir yemek yapacaksın yapmam 30 çocuğa nasıl yemek yapayım en iyisi isteyen ev yemeği yollasın isteyen meyve hamur işi ne ama cidden gereksiz bir şey

Son düzenleme:
Evet onun yerine her gün poğaça,açma,meyve suyu içirmek daha mantıklı :KK70:sonra neden obezite artıyor poğaça tarzı iğrenç hamur ürünleri yemesindense ayçiçek yağını direkt içmek bile daha sağlıklıdır :D ya da bütün tost peynirini yemek...yani her türlü ev yemeği daha iyi bana böyle bir liste gelse çocuğumu o anaokulundan alırım çocuğu resmen hamur işine alıştırıyor.
Tamamen haksizsiniz. Hamur isi olsun talilar olsun azi karar cogu zarar. Abartmadan kararinda yenilirse kilo yapmaz ve zaten gelisme cagindaki bir cocugun gunde yedigi 1 krepten obezite olmasi mumkun degil. Zaten bu saydiklarimiz evde yapilan hamur isleri

Hiç öyle düşünmüyorum. Çok becerikli, çeşit çeşit yemekler yapan, yaptığı da çok lezzetli olan bir yakınımın tuvaletten çıkınca elini yıkamadığını gördüm, herkesten her şeyi bekliyorum o yüzden.
Bende herkesin elinden yemem çocuğuma yedirmem diyen birinin baya baya pasaklı olduğunu gördüm o yüzden diyene de güvenmem yani.

Tamamen haksizsiniz. Hamur isi olsun talilar olsun azi karar cogu zarar. Abartmadan kararinda yenilirse kilo yapmaz ve zaten gelisme cagindaki bir cocugun gunde yedigi 1 krepten obezite olmasi mumkun degil. Zaten bu saydiklarimiz evde yapilan hamur isleri
Evde ve dışarda yapılması çok fark etmiyor bir çocuğa düzenli olarak her gün hamur işi verilmemeli zehir resmen. Onun yerine tam tahıllı ekmek arasına peynir domates koy ver.açma poağa yapmanın mantığını asla anlamayacağım tadı bile berbat :D

buraya yazıp oneriye açık bır durum deıl bence kadın soylemiş çoğunlukla hareket edılır ...

Evet onun yerine her gün poğaça,açma,meyve suyu içirmek daha mantıklı :KK70:sonra neden obezite artıyor poğaça tarzı iğrenç hamur ürünleri yemesindense ayçiçek yağını direkt içmek bile daha sağlıklıdır :KK70: ya da bütün tost peynirini yemek...yani her türlü ev yemeği daha iyi bana böyle bir liste gelse çocuğumu o anaokulundan alırım çocuğu resmen hamur işine alıştırıyor.
Ama bana da deseler ayda bir yemek yapacaksın yapmam 30 çocuğa nasıl yemek yapayım en iyisi isteyen ev yemeği yollasın isteyen meyve hamur işi ne ama cidden gereksiz bir şey

O postun neresinde meyve suyu övmüşüm? Zaten kullanmıyoruz evimizde de, hatta meyve de sıkmayı meyvenin kendisini yeriz. Ama ileride okulda içecek benim çocuğum da, hayat yani.
Ama 1de okulda olan çocuk öğlen yemeğini erken yer, 12 diyorum. 5te okuldan çıkan minimum 6da yemek desen 6 saat o saat grubu için ayranla, kuru meyveye vs geçiştirilemez.
Tam buğday ekmeğe tost olur, pancake olur, krep olur gerekir. Çocukların karbonhidrat ihtiyacı bizimkilerden yüksek. Her öğünde %50 sebze, %25 protein, %25 karbonhidrat olmalı. Örneğin akşam etli sebze yemeği yer, makarna pilavı ekmeği az tüketir dengeler kendini.
Okula sulu yemek getirirler o 4 saat okulun 2 saati beslenme olur. Ne gerek var?
Bu arada kimse diğer çocuğun 11de kalkmasına laf etmemiş. Diğer kadın düzen bozacağına çocuğuna adam gibi uyku düzeni oluştursun 11de kalkan çocuk belli ki gece yarısına kadar oturuyor.

Ondan demedim. Yasamadiginiz bir durum hakkında öyle yüksekten atmak sacma değil mi diye merak ettim.
Benim çocuğumun da beslenme saati var ve küçük bir çocuğum da var, üstüne çalışıyorum da.
Hamur işi günü haftada 1-2 defa oluyor. Aynı arkadaşın yaptığı gibi bir tepsiyi buzluğa koyunca nerdeyse bir ay yetiyor.
Sersenişi gayet haklı buldum ben yüksekten atma gibi bir şey yok bence

valla biz beslenme çantamızda ne varsa onu yerdik ya da öğretmen liste verirdi annem koyardı okulda sulu yemek yediğimi hiç hatırlamıyorum ki onu kim servis edecek çocuklara inanılmaz saçma bence.

Benim çocuğumun da beslenme saati var ve küçük bir çocuğum da var, üstüne çalışıyorum da.
Hamur işi günü haftada 1-2 defa oluyor. Aynı arkadaşın yaptığı gibi bir tepsiyi buzluğa koyunca nerdeyse bir ay yetiyor.
Sersenişi gayet haklı buldum ben yüksekten atma gibi bir şey yok bence
Ben de söyleyen kadını haksız buldum orasinda değilim. Kadını bu kadar kınamaya gerek yok dedim bilip bilmeden. Mesela ben asla dolaba poğaça türü şeyler koymak. Ya da pişirip bakliyat atmam. Ya da köfte vs. Tadı bana aynı gelmiyor. Belki o d öyle. Benim demek istediğim burda annelik yaristirmaya gerek yok. Durumlar aynı olmadıkca hiç yok.

Ben çocuğuma yemeği şöyle yaparım, böyle becerikliyim pişirir buzluğa atarım, ben öğlen yemek yediriyorum beceriksiz Veli demek ki yedirmiyor, elalem yemekleri pis yapar ben temiz yaparım... yazdıklarınızdan anladıklarım bunlar. Biraz tevazudan zarar gelmez. Böyle durumlarda zaten çoğunluğun dediği olur, buraya sormanıza gerek var mıydı bilemiyorum
Aynı mesajları okumadık mı nedir,ben hiçte böyle anlamadımo_O

Bu bana da saçma geliyor tamam küçükler canları çekmesin aynı şeyi yesinler diyoruz ama belki benim çocuğum açma yeniyor arkadaş. Anaokullarındaki bu sistemi anlamadım. Hem zaten 1 veya 2 yıl sonra 1. sınıf oluyorlar yine hepsi farklı beslenme getirecek yani. Nereye kadar aynı olabilir ki.

Cevap veren arkadaslara tesekkur ederim öğretmen liste verdi. Listede sulu yemek tarzi yok şükür. Ayrica sagliksiz diyen arkadaslara listeye bakmalarini oneririm. Listede sagliksiz hic bisey yok tam istedigim gbi oldu tesekkurler . Mune Mune konumu yoruma kapatabilirsiniz

Eklentiler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X