Okuldaki yemek problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
annenin istegi bana cok garip geldi,
anca benim cocugum bunlarla doymuyor/yemiyor arkadaslar ben ayrica beslenme de koyacagim cantasina dese hakli bulurdum.
ama tum sistemi degistirmek tek bir cocuk icin sacma,
ayrica alerji vs gibi cok yaygin problemler nedeniyle de olacak is degil.

oglum krese giderken ozellikle paketsiz gida kabul etmezdi kresi, hani dogumgunu vs durumlarinda cocuklara hediye dagitiliyor ya, illa uzerinde icerigi yazacak sekilde olmaliydi, cunku alerji bilgisine bakiyorlar, bunu her veli bilemez ki.
su anki okulunda da herkes kendi beslenmesini yaninda goturuyor, kim neyi uygun gorurse o yani.

Ben kendim de bilmediğim yerlerde yemiyorum açıkçası

Salata hele adam gibi yıkanmıyor toz toprak her şey kalıyor şöyle bir suyun altına tutuyorlar o kadar

Mutfak hijyeni de kötü olabiliyor...Dışarda balık yemeyi severim, artık sadece 1.sınıf restoran sertifikalı ya da mutfağı görünen yerlere gidiyorum. Öğrenciyken Sakaryada midyenin balığın köftenin dibine vurdum onu telafi edyrm:deli:
Ankara sakarya mi yoksaa

Ay sinir oldum o WhatsAppdan yazan veliye. Kendi keyfine uymadığı icin 30 kişiyi ilgilendiren sistemi degistirmeye çalışıyor. Kaldı ki teklifi de hem mantıklı değil hem uygulanabilir değil.

Sonuçta okul tam gün değilmiş. Çocuklar öğle ve aksam yemegini evde yiyebilirler. Kadın çocuğunun öğle yemeğini hazirlamiyor okulda herkes bir gün hazırlasn diyerek aradaň çıkarmaya çalışıyor.

Benim kedim var mesela

O çok titiz dışarıdaki yemeği beğenmeyen hijyenik değil diye otelde kalmayan komşularım pişirdiğini yediler çocuklarına da yedirdiler

Ben yemezler sanmıştım zira eskiden kedi yoktu yiyorlardı ama şimdi kedi var tüyü var vs vs

Yani esasen olay bildik kişi bilmedik kişide düğümleniyor pislik temizlikten öte

Çocugu doymayan veli menüye ekleme yapabilir.
Çalışan annenin çocuguda olsa mutlaka bakan birey vardır evde.
Sorumluluk onda olmalı .
Bir kase çorba yemek bile çocuk için öglen açlıgını bastırır
Her velinin maddiyatı var mı yapmaya

Herkes kendi çocuğunu kendi doyursun, ancak bu ara öğün MissCherryBlossom MissCherryBlossom 'un dediği gibi aşırı sağlıksız. Her gün hamur , full karbonhidrat ve şekere buluyorsunuz çocukları ve ara öğün mantığında olsa da her gün depoluyor çocuk o zararlı şeyleri. Meyve suları özellikle kutulu olanlar zaten rezalet sadece şeker ve katkı maddesi. Keza hamurişi de öyle bana sağlıksız geldi. Annem küçükken anaokulunda öyle hamur falan yedirmezdi, termosa çorbamı koyardı mutlaka yanına da protein içerikli sandviç yemesi pratik olurdu.

Bir de anlamadığım şey, herkes listeyi evinde mi hazırlıyor? E belki Ayşe Hanım'ın durumu kötü o çocuğuna sade poğaça yapacak; Fatma Hanım'ın durumu iyiyse o da kıymalı sucuklu falan yapcak bu da ayrım olmaz mı standart menü içerisinde ? (Hani uygulama ayrımcılık , can çekmesi vs olmasın denildiği için soruyorum)
Bizim anaokulumuz da devlet okuluydu.
Fakat şanslıymışım demekki,çocuklarım okulda güzel ev yemekleri yediler.Yardımcı olarak seçilen ablaya okula verilen parayla alınan malzemeler veriliyordu.
Yemekhane tarzı bir mutfak vardı.
Küçük masa ve sandalyeli,7 cücelerin evi gibiydi:))
Mercimek çorbasından patlıcan musakkaya kadar herşey pişiyordu.
Kızım evde yemediği yemekleri yemeyi öğrenmişti yaşıtları arasında.
Düşündüm de gerçekten şanslıymışım,keşke her okulda böyle olsa...

Herkese iyi aksamlar arkadaslar. Ufaktan ufaktan sinirimi bozan su durumu bide size sormak istedim. Soyle ki kizim anasinifina gidiyor. Sinifimiz 30 kisilik. Ogretmenimiz 2 haftalik liste verdi mesela listede pogaca ayran elma / yada / krep sut muz / yada / tost ayran vb.seyler var. Öğrenciler saat 1 de sinifa giriyor 5bucukta cikiyor.. sinifimizin vatsap grubundan bir veli"" listeyi begenmedigini kizinin bunlarla doymadigini yemedigini kendisininde calisan bir anne oldugunu fazla ilgilenemedigini yazmis. Herkes bir gun yemek yapsa ogrencilere 30 kisilik ayda 1 kere sıra gelir. Boyle yaosak olur mu "" diye yazmis. Benim bu hosuma gitmedi . Kizim.saat 9bda uyanip kahvalti yapıyor. 12 de corba yemek vs.ogle yemegi yiyor. Okuldaki ikindi atistirmasi olup aksam gelince de aksam yemegini yiyor. Sanirim bu yazan arkadas cocuguna oglen yemegi yedirmiyor okulda yediklerini oglen yemegine saydigi icin ve cocugu da yemedigi icin sikinti yasiyor..Vatsap grubunda her kafadan farkli ses cikiyor. Tecrubeli anneler sizce hangisi kolay oluyor. Sizce hangisi daha iyu olur..
Dipnot : Tabiki cogunluk ne derse uyacagim..
öğretmeniniz zaten en iyisini düşünür siz rahat olun.

Yani. Bide ogrwtmen cocuklara egitim mi versin tenceredeki yemekleri cocuklara servis mi etsin :) zaten ogretmen yarin 2 haftalik listeyi verecegim diye mesaj atmis kofte patates eklemis. Benim hosuma gidiyor. Zaten oglen yemegi yiyp okula gdiyor bide okulda pulav vs yerse aksam yemek yemezki. Zaten vatsaptan yazan velinin cocugu 11 de uyaniyormus oglen yemek yemeden okula gidiyormus. O nedenle bu kiste ona yetmiyormus. Cocuklarin geneli sabah erken uyaniyor zaten. Oglende yedirip yollasinlar bi zahmet dimi

el kadar cocuga iki öğün mu veriyolar:oha:

hem 11 de kalkiyosa kahvalti yaptirsinlar ya

vallahi uzuldum cocuga:olamaz:

1-5 arası ise yemek yiyip okula gelebilir diğer çocuklar ama annenin çalışma şartları nasıl bilmiyorum belki bakan kişiye de söz geçirememiş olabilir
Başkası kötü malzeme kullanarak yemek yapsa çocuk da kusma ishal olsa o da dert oyüzden bazı okullar onu da kabul etmiyor
Ama poğaça kek kurabiye tarzı şeyler sıkıntı olmaz sanırım
Gerçi kadın anasınıfında çözüm bulsa ilkokulda ne yapacak

Vay arkadaş alt tarafı bir öğün hatta öğün bile değil ne çok abartmışsınız. Bana her şekil uyardı sanırım. Hatta kızımın kreşte ikinci yılı. Bu yıl yarım gün gidiyor kahvaltı menüsü (sizinki gibi öğretmen veriyor listeyi haberimiz olsun diye ama listedekileri okul tedarik ediyor) benim hoşuma gitmedi evde yediriyorum genelde her sabah. Geçen sene tam gündü öğlen sulu yemek vardı. Yok öğretmen hangi birine bakacakmış da YÖK pratik değilmiş de :)) hepsine uyum sağlanıyor yani ki ben çalıştığım halde... millette ego tavan deyip de aynısını biz yapmayalım. Biraz empati...
Aslinda abarttigim bisey yok. Ben dusuncemi yazdim bu yemek duzeni benim cocuguma uygundur ama cogunluk ne derse uyarim yazdim. Burda ego yapmadım ki. O calisan velinin dedigi sadece bana degil kimseye uymuyor ojun gbi isteyen cok az. Onun cocugu 11 de uyaniyor diye biz ona uymak zorunda degiliz acikcasi o cogunluga uymak zorunda.

Ara öğün için gayet uygun bir menü. Zaten eve gelince yiyorlar. Ben olsam katilmazdim.

Dese ki yetistiremiyorum dönüşümlü yapalım bir nevi de yemek işine girmesi enteresan.

Yetistiremeyen anneler için ekstra menudekini götürürdüm ben.
Cocugu menudekileri yese seve seve gotururum. Ama yemiyormus saat 11 de uyanip 12 ye dogru kahvalti yapio 1 de okula geliyor cocuk o nedenle annesi oglen yemegi yensin olulda ara ogun olmasin diyor. Ama cocuklar geneli erken uyanio kahvalti yapiyor benimkile de dahil. Ee okula gitmeden oglen yemeklerini yemis oluyorlar

Ya çok merak ediyorum. Öğle yemeğini yemiş bir çocuğa okula gitmediği günlerde tost poğaça yediriyor musunuz? Beslenme niye var ki? Meyve süt ayran olsa yetmiyor mu?
Okulda 5 saat duruyorlar oglen yedigi corbayla 5 saat hareket halinde duramazlarki yavrucaklar. Tabiki atistirmalik kek kuruyemis pogaca.vs konuluyor. Aksam 6 da eve gelince de aksam yemegini yiyor.

Siz çalışmıyorsunuz sanırım konu sahibi?
Evet calismiyorum. 2 yasinda bi oglum daha var. Ben calismadigim halde 2 tepsi pogaca kek sigara biregi vs.yapip difrize kiydum ki rahatlik olsun hemde ev yapimi olsun diye. Ben calisan biri olsam da aynisini uygulardim gayet rahat oluyor yanina da sut koyuyorum 1 de ekma.

Şöyle olur okul yönetimiyle konusulur ,bu liste yetersiz güclendirilsin denir kabul görüp görmeyecegi belirsiz ama hergün bir velinin 30 kisilik sınıfa yemek yapması sacma
Bende ayda 1 defa bile olsa 30 kisilik bir sinifa yemek yapamam. Ki zaten baska bir cocugum var oldukca hareketli ve burada kimsem yok ben bugun yagmur çamur dahi olsa bebegimi de yanimda goturmek zorundayim kizimi anaokuluna goturuken. Bebek arabasiyla cocuklarimla bide tencere tepsi yemek tasiyamam

Bu durum o velinin şahsi sorunu.
Herkesi kendi çocuğunun durumuna uydurmaya çalışan böyle velilerden çok rahatsız oluyorum.
Bunca yıldır özel anaokullarında çalışan öğretmen ve idareciyim böylesine saçma bir teklif duymadım.Okulda böyle bir yemek düzeni olamaz. Neden derseniz?
Yemekte kullanılan malzeme,hijyen,saklama ve servis konusunda ortak hareket etmeniz o kadar zor ki.
Bir kere tüm anneler aynı bilinçte mi?
Kimine etli yemek gelecek kimine sebze, masraf farklı olacak, insanlar buna itiraz edecek.
Kimi günü gelmeden bir gün önce mazeret bildirip yarın yemeği getiremeyeceğini söyleyecek.
Annelerden yemek saatine dahil olup servis yapmak ve 'elinize sağlık' övgüsü almak isteyenler çıkacak, sınıf düzenine rahmet olsun.
Tembel anneler çıkacak yemeği iki gün önceden yapıp buzdolabına koyacak.
Evinde kalabalık misafir ağırlamış biri o kalan yemeğe takviye yapıp çocuklara getirecek.
Daha bunun gibi onlarca muhtemel olumsuzluk sıralayabilirim.
Abartmıyor musun Hocam bu kadar olur mu? Diyenlere cevabım: Bu gözler neler gördü?
Kesinlikle katiliyorum.

Menüye şok oldum yahu o nasıl okul? Bizim okulda evde pişmeyen yemekler çıkıyor hem organik hem orada pişiyor hem de çok titizler. Sınıfın 30 kişilik olması ayrı bir şok. Yerinizde olsam menü konusunda madem siz memnunsunuz, katılmayacağımı ve benim için sorun olmadığını yazardım. Daha neler artık..

Başkasının yaptığını yedirmem ben hep organik besliyorum diyenler çocuklarına poğaça yediriyor şaka gibi ne kadar itici insanlarsınız o insanlarda anne niye pis yemek yapsın kendi çocuğu da yiyecek ayy resmen tiksindim düşünce yapınızdan.
Organik besliyorum diye bi sey yazdigimi da nerden ciarttiniz. Siz yedirebilirsiniz saygi duyarim ama ben istemem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X