Okuldan gelen defteri, kitabı nasıl dezenfekte edeceğiz?

Bende oğlumu gönderdim okula göndermeyecektim ama artik çocuğu tutamadim. Neden sen diğer anneler gibi değilsin demeye başladı. 1. Sınıf psikologu gitmeli dedi. Gelince duş aldirdim. Çantasını balkona koyuyorum. Icinden alirken dışını kolanyayla siliyorum ama gereksiz . Okul çantasında maske, islak mendil, kolonya ,sivi sabun koydum. Ama kolonyayi bi kere kullanıyor, maskeyi değiştiriyor. Insallah bisey olmadan bitiririz.
Ben de sizin yaptığınız gibi yapacağım, aynen ben de gereksiz olduğunu düşünsem de içim rahat etmeyecek biliyorum. Silmeyi bırakırsam da zamanla alıştıkca bırakacağım inşallah. Allah korusun, esirgesin inşallah evlatlarımızı, eski yaşantımıza bir an önce dönelim inşallah.

Merhaba hanımlar,
Malum pandemi nedeniyle tam 1 senedir tamamen kopuk bir hayat yaşadık. Ailemizle dahi görüşmüyoruz, 1 senedir ilk kez dün 2 ders oğlumu okula götürdüm, yavaş yavaş hayata katılmanın derdindeyim ama neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum.
Çocuk okuldan geldikten sonra üzerindekileri yıkayıp, oğlumu duşa soktum, bu şekilde yapmayı planlıyorum inşallah. Peki okuldan gelen defteri, kitabı ne yapacağız, sizler ne yapıyorsunuz, nasıl dezenfekte edeceğiz?
Balkonda havalanacak.

Böyle şeyler duyduğumda çok üzülüyorum, ne hale geldik, hepimiz delirmiş gibi her yerde virüs var diye düşüyoruz. Rahat yaşam hayal oldu sanki.

Defter kitaptan birşey bulaşmayacaktır. Arkadaşların dediği gibi bir iki saat havalandırsanız yeterli.

Böyle şeyler duyduğumda çok üzülüyorum, ne hale geldik, hepimiz delirmiş gibi her yerde virüs var diye düşüyoruz. Rahat yaşam hayal oldu sanki.

Defter kitaptan birşey bulaşmayacaktır. Arkadaşların dediği gibi bir iki saat havalandırsanız yeterli.
Sağ olun, bu boyutta şeyler düşüneceğim aklıma gelmezdi benim de hiç, bu virüsün ilk çıktığı zamanlar ohooo Çin'den buraya ne virüsü gelecekmiş diyordum, şimdiyse bunları düşünüyorum işte. Umarım en kısa zamanda hepimiz aşılanırız, kurtuluruz inşallah bu illetten.

Etmeyeceğiz. Misal bu düzen devam ederse ben kaldırım taşlarını yalayacak kıvama geldim. O yüzden hiçbir şeyi dezenfekte etmiyorum, etmeyeceğim. Eyyy korona sen mi büyüksün ben mi, hadi bakalım.

Ben de sizin yaptığınız gibi yapacağım, aynen ben de gereksiz olduğunu düşünsem de içim rahat etmeyecek biliyorum. Silmeyi bırakırsam da zamanla alıştıkca bırakacağım inşallah. Allah korusun, esirgesin inşallah evlatlarımızı, eski yaşantımıza bir an önce dönelim inşallah.
Birakamazsiniz ben hala aldığımız eşyaların dışı yıkanmaya uygunsa yıkıyorum, diğerlerinin yani sebze vs poşetlerini değiştiriyorum. Alıştıkça normal gelmeye başladı:)

Covide nedeniyle kullandigimiz kimyasallar taktigimiz maskeler kim bilir nasil bir etki birakacak cocuklarimizin uzerinde. Ben cocuklarimda ve hatta kendimde dezenfekte olayini buyuk olcude biraktim artik. Sise su tasiyorum yanimda parkta oynadiktan sona bebekler icin onaylanmis islak mendille ellerini silip yanimda tasidigim suyla ellerini yikiyorum. Oglum 3.5 yasinda disari ciktigimizda ve hatta markete gittigimizde sosyal mesafeye dikkat edip maske takmiyorum artik cunku cocugun herseyden once oksijene ihtiyaci var. Sentetik icerikli ve iddialara gore formaldehit iceren bu maskeleri kucucuk cocuklarin agzina burnuna yapistirip solumalarina goz yummak bana artik vicdan azabi oluyor. Agir kimyasal iceren dezenfektanlari cocuklarin derisine ve surekli temas ettikleri esyalarina kullanarak onlara iyilikmi yapiyoruz kotuluk mu tartisilir. Bence arkadaslarin dedigi gibi en iyisi balkonda havalandirmak. Icimiz disimiz kimyasal oldu artik 😔

Son düzenleme:
Back
X