Okuldan gelen defteri, kitabı nasıl dezenfekte edeceğiz?

Şubattan beri okula gidiyor(anaokulu), her gün duş aldırmıyorum, okuldan gelen hiçbir şeyi dezenfekte etmiyorum.
Söylediğiniz şey sürdürülebilir değil, ayrıca yüzeyden bulaşma diye bir şey de yok sanırım.
Bilemiyorum ki, herkes farklı bir şey diyor. Allah'a emanet artık.

Bu kadar takmayin demek isterim
Mesela ben koronadan önce nasilsam öyle yaşıyorum ama ben kronik rahatsızlığım sebebiyle de isten eve gelince üstümü degistirir, elimi yüzümü yikardim ilk. Evde is kıyafetiyle durmazdim. Yani olabildigince sürdürülebilir aliskanliklar edinmeye calisin eger tamamen normalleşince de devam edemeyecekseniz takinti haline getirmeyin. Yuzeylerden pek bulasmaz isterseniz lysol gibi spreylerden kullanabilirsiniz, cif/domestos gibi markalarin da var spreyleri.
Insanlar artik koronadan degil obsesyondan gidecek yakinda :KK43:
Hiçbir zaman çok rahat bir insan olamadım zaten, sanırım bu nedenle bu süreci zor geçiriyorum. Her zaman el yıkama konusunda çok hassas oldum, dışarıdan geldikten sonra üst baş hep değiştirirdim, pandemi öncesinde de dışarıda bir şey yiyeceksem ve el yıkama imkanı yoksa kolonyayla bir güzel temizledim vs. vs. bunlar zaten olması gerekenler diye bakıyorum. Ama hiçbir zaman kitap dezenfekte etmedim mesela, eski halime dönmeye uğraşıyorum. İnşallah başarırım, yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Hiçbir zaman çok rahat bir insan olamadım zaten, sanırım bu nedenle bu süreci zor geçiriyorum. Her zaman el yıkama konusunda çok hassas oldum, dışarıdan geldikten sonra üst baş hep değiştirirdim, pandemi öncesinde de dışarıda bir şey yiyeceksem ve el yıkama imkanı yoksa kolonyayla bir güzel ellerimi temizlerdim vs. vs. bunlar zaten olması gerekenler diye bakıyorum. Ama hiçbir zaman kitap dezenfekte etmedim mesela, eski halime dönmeye uğraşıyorum. İnşallah başarırım, yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Nekadar abartmissiniz ya defteri kitabi dert ediyosunuz kapacaginiz varsada kaparsiniz herkes yasiyor bunu sizin gibi asiri abartanlar daha cok sorun yasiyor nedense. Gunumuzun gercegi bu virus alisin bence artik

Nisan ayında corona geçiren 8 yaşındaki Toprak geçenlerde mis-c denilen coronanin tetiklediği organ yetmezliğinden öldü.Lutfen coronanin başlarında çocuklara bulaşmıyor bulaştırmiyor söylemi artık geçerli değil.Ögretmenim ve 8 ler neredeyse tüm yıl acıktı ve haftanın neredeyse 3 günü temasli ve pcr pozitif öğrenci gönderdik okuldan.Neden çünkü aile corona olduğu halde gonderdi okula çocuğunu.
Konu sahibi jir karar vermişsin gönderiyorsun kitap ve defter kapaklarını biraz kolonyalayip güneşte yarım saat bekleyebilirsin.

Nekadar abartmissiniz ya defteri kitabi dert ediyosunuz kapacaginiz varsada kaparsiniz herkes yasiyor bunu sizin gibi asiri abartanlar daha cok sorun yasiyor nedense. Gunumuzun gercegi bu virus alisin bence artik
Öyle demeyin, kendim için dert etmiyorum ki. Biri 8, diğeri 4 yaşında iki çocuğum var ve dün okuduysanız haberlerde doktor anne ve babanın 8 yaşındaki oğlu Corona sonrası gelişen bir hastalıktan vefat etti. Evet ben abartıyorum, abarttığımın da farkında olduğum için mantıklı bir şekilde yol yordam anlatan olur diye yazdım zaten buraya. Aman boşver günümüzün gerçeği diyecek kadar rahat olmayacağım dikkat edeceğim hep ama ben de normal sınırlarda dikkatin yolunu arıyorum sadece

Öyle demeyin, kendim için dert etmiyorum ki. Biri 8, diğeri 4 yaşında iki çocuğum var ve dün okuduysanız haberlerde doktor anne ve babanın 8 yaşındaki oğlu Corona sonrası gelişen bir hastalıktan vefat etti. Evet ben abartıyorum, abarttığımın da farkında olduğum için mantıklı bir şekilde yol yordam anlatan olur diye yazdım zaten buraya. Aman boşver günümüzün gerçeği diyecek kadar rahat olmayacağım dikkat edeceğim hep ama ben de normal sınırlarda dikkatin yolunu arıyorum sadece
Benimde cocugum var ve hamileyim bir suru insanin colugu cocugu yaslisi var hayatina normal devam ediyor ediyoruz siz gidip en uc ornekleri bulup benimde basima gelir diye yasarsaniz bu durumdan cikamazsinizki.

Nisan ayında corona geçiren 8 yaşındaki Toprak geçenlerde mis-c denilen coronanin tetiklediği organ yetmezliğinden öldü.Lutfen coronanin başlarında çocuklara bulaşmıyor bulaştırmiyor söylemi artık geçerli değil.Ögretmenim ve 8 ler neredeyse tüm yıl acıktı ve haftanın neredeyse 3 günü temasli ve pcr pozitif öğrenci gönderdik okuldan.Neden çünkü aile corona olduğu halde gonderdi okula çocuğunu.
Konu sahibi jir karar vermişsin gönderiyorsun kitap ve defter kapaklarını biraz kolonyalayip güneşte yarım saat bekleyebilirsin.
Çok sağ olun, öyle yapacağım. Biraz havalandırıp, kolonyayla silip kullanacağım inşallah. Ben de okudum o haberi ve öyle üzüldüm ki, keşke hiç yaşanmasaydı bu süreç, salgın. Takdiri ilahi elbet ama işte...

Pandemi başından beri bir kesim hayattan tamamen kopuk yaşarken bir kesim ki bu kesime ben ve eşimde dahiliz hergun ise gidip geldik. Tercihimiz degildi ama bizim canımız patlican mıydı çocuklar kresin acik oldugu her an kreste olmak zorundalardi anne baba çalıştığı icin. Bu konuları görünce gerçekten garipsiyorum. Sizin sahsiniza özel bir yorum değildi bu sadece dile getirmek istedim.

Hiçbir zaman çok rahat bir insan olamadım zaten, sanırım bu nedenle bu süreci zor geçiriyorum. Her zaman el yıkama konusunda çok hassas oldum, dışarıdan geldikten sonra üst baş hep değiştirirdim, pandemi öncesinde de dışarıda bir şey yiyeceksem ve el yıkama imkanı yoksa kolonyayla bir güzel temizledim vs. vs. bunlar zaten olması gerekenler diye bakıyorum. Ama hiçbir zaman kitap dezenfekte etmedim mesela, eski halime dönmeye uğraşıyorum. İnşallah başarırım, yorumunuz için çok teşekkür ederim.
O zaman sizin durumunuz biraz daha farkli
Genel olarak kaygili bir yapıya sahipsiniz
Elbette hassasiyet göstermek önemli ama bu sizin hayatinizin akışını olumsuz etkiliyorsa tıbbi destek almak sart diye düşünüyorum isterseniz bir psikologla da görüşmeye çalışın

Pandemi başından beri bir kesim hayattan tamamen kopuk yaşarken bir kesim ki bu kesime ben ve eşimde dahiliz hergun ise gidip geldik. Tercihimiz degildi ama bizim canımız patlican mıydı çocuklar kresin acik oldugu her an kreste olmak zorundalardi anne baba çalıştığı icin. Bu konuları görünce gerçekten garipsiyorum. Sizin sahsiniza özel bir yorum değildi bu sadece dile getirmek istedim.
Öyle tabi ki, Allah yardımcınız olsun. Benim eşim öğretmen, okullar açıldıkca gitti çalıştı, kapattıkları zaman online dersini anlattı. Şu anda da çalışıyor. Elbette gel işinin başına çalışacaksın deselerdi, açık olsaydı hep okullar eşim de gidip çalışacaktı. Elimizde olan bir durum değildi ki. Keşke sizin gibi çalışan anne babalar için alternatif yollar bulunabilseydi, Allah kolaylık versin, sağlıkla atlatın inşallah bu günleri.

Ben hayattan kopanlardanim maalesef
Kronik hasta oldugum icin idari izne bir çıktım hala evdeyim ve artik bunaldim evde de, sosyallesmek istiyorum, ailemi de özledim izin de kullanamıyorum

En baştan yüzeylerden bulaşmadığını ben burada defalarca yazmıştım; o 4 5 saat kalıyor denen şeylerin hastanenin steril koşullarına göre değerlendirildiğini, günlük hayat bazlı olmadığını falan.

Eşim de ben de sağlık çalışanıyız ve baya da temaslı olduğumuz bir işimiz var. Pandemi başladığından beri eve aldığımız hiçbir ürüne özel bir dezenfekte işlemi uygulamadım. Ellerimi de sadece yıkadım, su bulamadığım yerlerde dezenfektan sıktım. Bu kadar takıntı haline getirdiyseniz ve günlük hayattaki işlevselliğiniz bozulduysa psikolojik destek almanızı tavsiye ediyorum.

Kendimi çok daha kötü hissediyorum vallahi, yorumunuz iyi oldu ☺️
Valla ben eskiden beridir yanimda hep kolonya ve pecete tasırım otobusten iner elimi kolonyalatim kafeye oturur masayı silerim dısardan gelince herseyi kolonyayla silerim telefon kartlar canta :KK53: coronayla alakası yok ama eskiden de boyleydim mikroptan hasta olmaktan da korkmam sadece pis birsey sürunmüstür elime bulasir ordan ağzima falan igrendigimden 🤣 coronadan sonra hayatımda birsey degismedi maskelendim extra 😁

O zaman sizin durumunuz biraz daha farkli
Genel olarak kaygili bir yapıya sahipsiniz
Elbette hassasiyet göstermek önemli ama bu sizin hayatinizin akışını olumsuz etkiliyorsa tıbbi destek almak sart diye düşünüyorum isterseniz bir psikologla da görüşmeye çalışın
Çok sağ olun, inşallah yakın zamanda niyetim bu, psikolojik destek almanın yardımı olacaktır.

Valla ben eskiden deeidir yanimda hep iolonya ve pecete tasırım otobusten iner elimi kolonyalatim kafeye oturur masayı silerim dısardan gelince herseyi kolonyayla silerim telefon kartlar canta :27: coronayla alakası yok ama eskiden de boyleydim mikroptan hasta olmaktan da korkmam sadece pis birsey sürunmüstür elime bulasir ordan ağzima falan igrendigimden 🤣 coronadan sonra hayatımda birsey degismedi maskelendim extra 😁
Bende de durum aynen böyle, önceden de otobüste tutamaçlari tutarsam mesela bir sürü insanın eli değdi diye igrenir bu yüzden iner inmez yıkama imkanı varsa yıkar yoksa kolonyalardım. Ama mikrop virüs diye değil igrendiğim için. Titiz bir insan olmadım hiçbir zaman ama hep el hijyenine üst düzey önem verdim, şimdi bir de bu işler çıktı. Bitse de kurtulsak.

Bende oğlumu gönderdim okula göndermeyecektim ama artik çocuğu tutamadim. Neden sen diğer anneler gibi değilsin demeye başladı. 1. Sınıf psikologu gitmeli dedi. Gelince duş aldirdim. Çantasını balkona koyuyorum. Icinden alirken dışını kolanyayla siliyorum ama gereksiz . Okul çantasında maske, islak mendil, kolonya ,sivi sabun koydum. Ama kolonyayi bi kere kullanıyor, maskeyi değiştiriyor. Insallah bisey olmadan bitiririz.

Back
X