Okuldan gelen defteri, kitabı nasıl dezenfekte edeceğiz?

Ayol 2 senedir tek derdim düzenli okula gitsinler anami bellediler .yuzeylerde yasamiyor Virus

Yüzeylerden bulaşmadığı söyleniyor. Uzun süre evde kalınca ve bir anda dışarı çıkınca ne yapacağınızı bilememişsiniz sanırım. Bu kadar takıntı haline getirmeyin. Maskeye, mesafeye dikkat etmek gerekli tabi ama bundan sonrası için çok da yapacak birşey yok.

Oğlum okul öncesi öğrencisi, sınıfında yakalanan arkadaşları oldu. Ama çok şükür bulaşmadı hiç sınıf içinde
Aynen öyle, şaşkın ördek gibiyim. Ne yapacağım hep endişe halindeyim. Ne güzel inşallah hiç olmayın, sağlıkla bitirelim süreci umarım.

Size daha basit bir öneri sunsam?
Kitapları naylonla kaplayın, sonra üstlerini az kolonya ile silersiniz.

Çocuğu hergün duşa sokmayın, nereye kadar? Kıyafetler yıkanabilir tabi, ayakkabılar da evin dışında durur.

benim bildiğim kadarıyla covid-19 cansız yüzeylerde 24 saate kadar bulaşıcılığını koruyor. buna da fomit yoluyla bulaşma deniyor,yani cansız yüzeyler aracılığıyla canlıya bulaşın olmasını ifade ediyor.

tabi virüs genomunu değiştirmeye devam ediyor,şu an bilgi güncellemesi olduysa bilemiyorum,maalesef her aşamayı takip edemiyorum...

ancak yine de sprey dezenfektanları defter-kitaba püskürtüp tek kullanımlık peçetelerle silerek temizleyebilirsiniz.

güneş altında 24 saat bekletebilirsiniz. ultraviyole virüsü inaktive edebiliyor.

benim tavsiyem,domestos, lysol gibi sprey dezenfektanları kullanmanız; veya kolonyayla bile güzelce silebilirsiniz.

******UpToDate

buradan faydalanabilirsiniz.

asıl bulaş yolu elbette fomit değil ama yine de bir miktar bulaşın kaynağı bu olabiliyor :)

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,
Malum pandemi nedeniyle tam 1 senedir tamamen kopuk bir hayat yaşadık. Ailemizle dahi görüşmüyoruz, 1 senedir ilk kez dün 2 ders oğlumu okula götürdüm, yavaş yavaş hayata katılmanın derdindeyim ama neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum.
Çocuk okuldan geldikten sonra üzerindekileri yıkayıp, oğlumu duşa soktum, bu şekilde yapmayı planlıyorum inşallah. Peki okuldan gelen defteri, kitabı ne yapacağız, sizler ne yapıyorsunuz, nasıl dezenfekte edeceğiz?
Ben maddelere hiç birşey yapmıyorum

Virüsün yüzeylerde uzun süre yaşamadığı söylense de en riskli yüzey kağıt diye biliyorum.
Bu nedenle defter-kitabı naylon kaplıkla kaplama önerisi veren arkadaşın tavsiyesi yerinde.
Dezenfektan veya kolonya ile dış yüzeyini silersiniz.
Çocuğunuz ödevini yaptıktan sonra ellerini iyice sabunlar.
Çok tedirgin olmayın sakınan göze çöp batıyor gerçekten.

Hiç aklıma gelmedi benim🙈 çantasına fıs fıs dezenfektan koyun. Oturduğu zaman masasına sıksın. Etrafa değerse ellerine sıksın yeterli bence.

Güneş gören bir pencere önünde 15-20 dk bekletebilirsin.
Pencere açık olsun.

Hiç dezenfekte etmedim ne yalan soylim. Zaten gelir gelmez açmıyor defter kitap, ödev saati gelene kadar ölüyordur heralde virüs yani öyle ümit ediyorum :) kıyafeti de yikamiyorum asıyorum, ertesi gün giyiyor tekrar zaten iki gün okul. Çok şükür hiç Corona olmadık şimdiye dek insallahta olmayız. Ama ellerini sık sık yıkar hep ogutlerim. El temizliği önemli.

Ben de okuldan getirdigi beslenme kabini yikarken mutfak süngerini kullanma konusunda inanilmaz takıntılı hale gelmistim, sonra astım. Okula mart ayina kadar gondermedim, martta basladik simdi devam ediyoruz 1. Sinif benimki. Okuldan gelince dus aldirip ertesi gün yedek formasini giydiriyorum hepsi bu.

Bu kadar takmayin demek isterim
Mesela ben koronadan önce nasilsam öyle yaşıyorum ama ben kronik rahatsızlığım sebebiyle de isten eve gelince üstümü degistirir, elimi yüzümü yikardim ilk. Evde is kıyafetiyle durmazdim. Yani olabildigince sürdürülebilir aliskanliklar edinmeye calisin eger tamamen normalleşince de devam edemeyecekseniz takinti haline getirmeyin. Yuzeylerden pek bulasmaz isterseniz lysol gibi spreylerden kullanabilirsiniz, cif/domestos gibi markalarin da var spreyleri.
Insanlar artik koronadan degil obsesyondan gidecek yakinda :KK43:

Kesinlikle doğru,bizim işyerinde takıntılı şekilde dikkat eden iki kişi vardı ilk onlar oldu. Benim eşim ve en yakın arkadaşım hiç dikkat etmez hala onlara bulaşmadi.

Aynen oyle. Ben de cok sahit oldum.

Ben de maskemi takar, mesafemi korur, eve gelince uzerimi cikarir ve ellerimi bir guzel yikarim. Bu kadar iste.

Bu kulaklar marketten aldigi makarna paketlerini evde deterjanla yikayan insanlari duydu. 😶

Şubattan beri okula gidiyor(anaokulu), her gün duş aldırmıyorum, okuldan gelen hiçbir şeyi dezenfekte etmiyorum.
Söylediğiniz şey sürdürülebilir değil, ayrıca yüzeyden bulaşma diye bir şey de yok sanırım.

Back
X