okuldan ilgili bana yardim edermisiniz?

ellan17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
177
3
38
İsveç
Ben lise 2 ye giden bir ögrenciyim avrupada oldugum icin sadece lise 3 e kadar var sinif ama ben istedigim bölume girmedim kisacasi ben muzik okumak istiyordum bir akrabam dedi ki muzik okuyarak bisi yapaman ekonomi oku dedi bende dusundum tasindim kabul ettim bugun universite okullarina gittik 2 tane universite begendim teknoloji okumak icin.. teknolojiyle ugrasmayi seviyorum ya makina yada bigisayar muhendisligi okumak istiyorum ama bu akrabam da tutturdu onu olup hic bisi olamazsin diye bilgisayar muhendisi oldun ne isi yapacaksin diyor dusundum bir cevap bulamadim biglisayar , makina muhendisi ne kadar alir aylik maas ? kolay is bulabilir miyim ? ne isi yapabilirm ?

Ben lise 2 ye giden bir ögrenciyim avrupada oldugum icin sadece lise 3 e kadar var sinif ama ben istedigim bölume girmedim kisacasi ben muzik okumak istiyordum bir akrabam dedi ki muzik okuyarak bisi yapaman ekonomi oku dedi bende dusundum tasindim kabul ettim bugun universite okullarina gittik 2 tane universite begendim teknoloji okumak icin.. teknolojiyle ugrasmayi seviyorum ya makina yada bigisayar muhendisligi okumak istiyorum ama bu akrabam da tutturdu onu olup hic bisi olamazsin diye bilgisayar muhendisi oldun ne isi yapacaksin diyor dusundum bir cevap bulamadim biglisayar , makina muhendisi ne kadar alir aylik maas ? kolay is bulabilir miyim ? ne isi yapabilirm ?

O akraban ne iş yapıyor?
Mühendisler iyi paralar kazanıyor. Yeni mezun bilgisayar mühendisi eğer okulda aktif projeler yaptıysa yada staj yaptıysa, işe başladığında en düşük 1750-2000 arası alır. Makina mühendisleri de aynı şekilde. Daha ne kazanmanı bekliyor akraban bilmiyorum. Eğer üniversitede boş boş oturmayıp proje üretir,adam gibi kod yazarsan bilgisayar mühendisliğinde kolay iş bulursun. Web yazılımına yönelmeni tavsiye ederim.

O akraban ne iş yapıyor?
Mühendisler iyi paralar kazanıyor. Yeni mezun bilgisayar mühendisi eğer okulda aktif projeler yaptıysa yada staj yaptıysa, işe başladığında en düşük 1750-2000 arası alır. Makina mühendisleri de aynı şekilde. Daha ne kazanmanı bekliyor akraban bilmiyorum. Eğer üniversitede boş boş oturmayıp proje üretir,adam gibi kod yazarsan bilgisayar mühendisliğinde kolay iş bulursun. Web yazılımına yönelmeni tavsiye ederim.
web yazilim nasil bisi oluyor ?
akrabam da su isi yapiyor bir baska ulkeden aliyor baska ulkeye satiyor

Son düzenleme:
bilgisayar veya makina mühendisliğini nerede okuyacaksın?

yurtdışında mı?

Türkiye'de mi çalışmayı düşünüyorsun?

mezun olduğun okula yabancı diline bilgisayar bilgine ve özellikle tanıdığın olup olmadığına göre iş bulma süreci değişir.

özellikle makinanın alanı çok geniş otomotivden, beyaz eşyaya, havacılığa her türlü kimyasal fabrikalarda, gıda fabrikalarında bile çalışabilirsin.

her yerin makina mühendisine ihtiyacı vardır.

1500 tl yle de başlayabilirsin 3000 tl ile de başlayabilirsin çalışmaya değişir.

yükseldikçe genelde en fazla 9000-10000 e çıkar. ama değişir firmadan firmaya pozisyona göre.

ekonomi bölümünün Türkiye'de bir değeri yok söyliyim.

bilgisayar veya makina mühendisliğini nerede okuyacaksın?

yurtdışında mı?

Türkiye'de mi çalışmayı düşünüyorsun?

mezun olduğun okula yabancı diline bilgisayar bilgine ve özellikle tanıdığın olup olmadığına göre iş bulma süreci değişir.

özellikle makinanın alanı çok geniş otomotivden, beyaz eşyaya, havacılığa her türlü kimyasal fabrikalarda, gıda fabrikalarında bile çalışabilirsin.

her yerin makina mühendisine ihtiyacı vardır.

1500 tl yle de başlayabilirsin 3000 tl ile de başlayabilirsin çalışmaya değişir.

yükseldikçe genelde en fazla 9000-10000 e çıkar. ama değişir firmadan firmaya pozisyona göre.

ekonomi bölümünün Türkiye'de bir değeri yok söyliyim.

Kendi ulkemde ama baska sehirde okumayi dusunuyorum turkiye de okusam simdi ingilizce derslere alisik degilim baska dil e alisik oldugum icin zorlanirim en iyisi burda bitirmek

web yazilim nasil bisi oluyor ?
akrabam da su isi yapiyor bir baska ulkeden aliyor baska ulkeye satiyor

En basiti site yapabiliyorsun. Web tabalı otomasyon da yazabilirsin.
Nihayetinde sen karar vereceksin. Sen ne istediğini biliyorsan, neyi yapmaktan keyif alacaksan ona yönel.

ablam iktisat mezunu, maliyede yüksek lisans yapıyor ve işsiz.
sana ekonomi okumanı söyleyen akrabana sen de bu örneği verir misin lütfen?
iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları da maalesef kolay iş bulamıyorlar.
sevgilim de anadolu teknik lisesi mezunu olduğundan girebildiği tek bölüm olan bilgisayar ve bilgi teknolojileri öğretmenliği okudu ama 4 yıl boyunca hem okudu hem çalıştı. programlama öğrenip kendini o alanda geliştirirsen ve okurken hep staj vs yaparsan gerçekten o işte bayağı bir para olduğunu söyleyebilirim. (kıdemli yazılım geliştiricileri 3000 lira üstü alıyorlar)
bir de bilgisayar mühendisliğindense yazılım mühendisliği yazmanı tavsiye ederim.
ayrıca okuyacağın bölümü belirlerken üniversitelerin ders programlarına da dikkat etmeni tavsiye ederim.
bazı üniversiteler bilgisayar mühendisliği bölümüne yüzeysel bir java dili gösterip geçiyor, diğer dersler de sadece donanımdan ibaret kalıyor. yani üniversite sana istediğin anlamda bir şey katmamış olacaksa okumanın bi anlamı da kalmıyor, o yüzden dediğim gibi dikkat et.
eğer gerçekten bu mesleği istiyorsan kitapları da var okuyup evde kendini de geliştirebilirsin bir şekilde. bir çok insan böyle yapıyor.

yani mühendislik güzel bir şey. ama analitik düşünme becerisi gerektiriyor.
bir de küçüklüğünden beri mekaniğe ilgin varsa makine mühendisliğini seçmeni tavsiye ederim. zira mühendislikler içinde bence en zoru makine. özel bir ilgi gerektiriyor, o ilgi yoksa çok zor.

Son düzenleme:
Cidden o akraban ne iş yapıyor merak ettim ?
Elektrik mühendisi bir babanın kızıyım .
Aldığı maaş Allaha şükür bize yetiyor da artıyor .
Başkasının ne dediğini çok fazla umursama .
Ne istiyorsan onu yap bir abla tavsiyesi .
İlerdi çok pişman olursun .
Benim gibi .

kendini geliştirir iyi bi okuldan mezun olursan aylık 5 bin lira maaş bile alabilirsin.
eşimin arkadaşı hacettepe bilgisayar müh. mezunu mezun olmadan iş buldu bazı aylar aldığı projelerle aklına hayaline gelmiycek oaralar kazandığını biliyorum.

bilgisayar mühendisliği zamanın en genel geçer mesleğidir. mezun olduğunda en basit firmada bile 2000 lira ile işe başlarsın.
kamu kurumunda düz bilgisayar müh. 3000 alırken bilgi işlem uzmanı olarak girersen 5000 den 15000 ne kadar yolu var. ki bunlar kamu kuruluşları yani düşün.....
kendini geliştirirsen ücretin ucu açıktır. bankada kriptoloji uzmanı olarak çalışırsan 50.000+ dır.
ayrıca bilgisayar müh. amerikada yılın mesleği seçildi.
ekonomistler ne iş yapar bilmiyorum bile :27: teyzen necidir? ne kadar anlıyor piyasadan?

Canım Avrupa da ama nerdesin önce onu belirt bende sana yardımcı olim. Ben mimarım abimde makina mühendisi. Abi'm Türkiye de çok fazla bi para kazanamadı. Ama onun şansı yaver gitti yükseklisans için Amerika'ya gitti şimdi orada bi şirkette çalışıyo ve aldığı para çok çok iyi. Il alanları her zaman ülkeye ve şehide göre değişir. Arz ve talep meselesidir bu

Back
X