Okuldan küfür öğrenmek

Dikkat etmeniz gereken bir diger nokta da oglunuz arkd soyledigini yapmis. Yani yonlendirilmeye musait bir karekteri olabilir oncelikle bunun da uzerinde durmaniz gerekir.
Aynen bunu da konuştum ama o çocuk sınıfta herkese bunu yapıyor kabadayı gibi

Hangimiz küfür duymadan büyüdük ki? Okulu geçtim, yolda yürürken bile önünüzde yürüyenler küfürlü konuşabiliyor. İlla ki duyacak, illa ki öğrenecek.

Önemli olan etmemesini öğrenmesi.

Küfrü bugün öğrenmese yarın öğrenecek, bunu engellemeniz mümkün değil. Zaten yetişkinler arasında oldukça yaygın olan küfrü "Benim çocuğum niçin kullanıyor?" demek abes malesef. Burada engellemeniz gereken şey çocuğunuzun "kızlara küfür edildiğini" görmüş olması. Öncelikle bu küfürlerin anlamını ona açıklayın. Çünkü anlamını bilmesi gerekir ki kötü bir şey olduğunu, kızları haksız yere aşağılayan bir şey olduğunu anlasın. Kızgın olduğunda yerine söyleyebileceği başka kelimeler söyleyin, daha uygun kabul edilebilir kelimeler. Ve tabi ki siz de örnek olmalısınız, çocuklarımızın eğitimi ilk ailede başlıyor.

Kahpe bizanstan kahpe kelimesini ogrenmistim. :D Ayse kahpe fatma kahpe diyip dururdum. Sonra annemden paparayi yedim:KK53:
Illa ki ogrenecektir hele ki bu devirde. Ama onemli olan onu kullanmamasi.:KK25:

Öğrenmesi problem değil. . Eninde sonunda öğrenecek. . Önemli olan bildiği halde kullanmamasını sağlamak.. küfür etmenin kötü bir şey olduğunu öğretin. Benim oğlumda biliyor. Sorsam söylüyor biliyorum diye ama kullanmıyor.

9-10 yas erkek cocuk icin kufure merak yasiymis ve bu cok normalmis.okulun rehberligi bize soylemisti.kizlarda o yaslarda grup olusturma ve dedikodu yapmaya meyledermis.ortaokul 2-3 gibi meraklari normallesirmis.benim buyuk oglan okulda bir kufur ogrendiginde madalya almis gibi seviniyordu.gelip bana anlatiyordu.anlami ne diyordu:KK53:
ben artik hic tepki vermiyorum.ogreniyorlar iste. ama kardesi kucuk.abi bana soylerken duysa bile papagan gibi tekrarliyor

Küfür okulda duymasa başka bir yerden de duyabilir.bunu söylememesi gerektiğini öğrenmeli sadece.siz sakin olmazsanız olmaz ama .panik yapmayın sadece sakince yanlış olduğunu söyleyin.siz abartirsaniz o da bu konuya takılı kalir

küfür hayatın her alanında her yerde, en yüksek makamlardan en alt çalışanlara kadar, hayatın gerçeği, merak etmeyin küfürbaz olmaz dogru yönlendirin söylediklerinin ayıp oldugunu söylenmemesi gereken şeyler oldugunu söyleyin.

Back
X