• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuldan sonra ilk iş gününüz

nurnurzinha

OL IZ VEL OL IZ VEL
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
556
16
68
Bursa
Üniversite bitti. Yarin buyuk bir sirketin muhasebe kisminin bi bolumunde ise basliyorum.Deneyimsiz oldugum icin finans degil muhasebe kismina verdiler.Beni neler bekliyor bilemiyorum.Hicbir fikrim, deneyimim yok.Acaba bana is ogretecekler mi? Acaba cabuk kavrayip basarili olacak miyim? Ogreteceklerini soylediler ama...

Son düzenleme:
Üniversite bitti. Yarin buyuk bir sirketin muhasebe kisminin bi bolumunde ise basliyorum.Deneyimsiz oldugum icin finans degil muhasebe kismina verdiler.Beni neler bekliyor bilemiyorum.Hicbir fikrim, deneyimim yok.Acaba bana is ogretecekler mi? Acaba cabuk kavrayip basarili olacak miyim? Ogreteceklerini soylediler ama...

İşin olmayan muhabbetlere katılma, kendinle- özel hayatınla ilgili açık verme. Her şeyi birilerinin öğretmesini bekleme. Karıştır, araştır. Atak ol, kimsenin seni ezmesine izin verme. İlk izlenim önemlidir. Şık ama sade bir kıyafetle git.

İşin olmayan muhabbetlere katılma, kendinle- özel hayatınla ilgili açık verme. Her şeyi birilerinin öğretmesini bekleme. Karıştır, araştır. Atak ol, kimsenin seni ezmesine izin verme. İlk izlenim önemlidir. Şık ama sade bir kıyafetle git.
ilk günden kızın gözünü korkutucaz ama :)

benimde eylülde 2. yılım doluyo ve sana diyebileceklerim arkadaşların yazdıklarının aynısı.özellikle kimseye güvenmemen konusundA çok haklı.
geçen yıl yağptığım çoğu şeyi bu yıl yapmazdım.
kimse hiçbişeyi unutmuyo ilk günden yaptığın bişey bir yıl sonra karşına çıkabilir.
Birşeyi bilmediğini sakın belli etme zamanla öğrenmeye çalış ama hep biliyorum havalarında ol. emin ol kimse herşeyi tam bilmiyo ama başkalarına üstünlük taslamak için açığını bulduğu anda bırakmıyo.

Çok mu karamsar oldu ne :9::9:

hayırlı olsun :16:

Çok tesekkur ederim bunlari uygulayacagim ama yeni mezun oldugumu biliyorlar.Sirketin programini bilmiyorum once onu ogreticekler bakalim ya

Gözün açık olsun, etrafında olup bitene dikkat et.
Güler yüzlü ol, ama çok fazla muhabbete girme ilk günden.
Kimseye güvenme.
Anlamadığın yerleri sor tekrar tekrar sor, çekinme.
Sen diye konuşanlara üstüne basa basa siz diye hitap et.
Çok takıp takıştırma, şık ama sade ol.
Başarılar, hayırlı olsun :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ilk önce kapalı kutu ol. Insanların hareketlerini izle sana zarf atacaklardir. Sakın karışma bu konuda bir fikrim yok diye söyle. Çünkü ilk iş gunu kıskanıp patrona yeni kız aslında böyle birisiymis diyebilirler. Bende bir şirketin muhasebe sorumlusuyum canım. Ilk gun yapacağın iş dosyaları tanımak ve kullanılan program hakkında bilgi edinmek olacak. Yada basit excel dosyalarında çalışırsın.

İlk iş günümde bol bol etrafı incelemiştim. Benimle beraber yeni başlayan diğer 2 arkadaşla akşama kadar muhabbet etmiştik kantinde. (hala en yakın arkadaşlarımdandır onlar). Sonra ilk hafta içinde beni ezmesine kesinlikle hakkı olmayan benimle eş düzeyde birisinin beni ezmeye kalktığı fark edip kendisine bağırmıştım.

Sonra sağolsun herkes, en sevilenlerden olmuştum bana da böyle hissettirmişlerdi.

Sonra tayinim çıktı başka bir yere.

Cevaplar için teşekkürler.Umarim cabuk ogrenirim.Kendim de arastiracagim, mesafeli olacagim, insanlari izleyecegim, bakalim beni neler bekliyor.

Ay benimde yarın ilk iş günüm :) benim ilk işim değil ama ilk kez bu sektörde olacam başka insanlar başka bi kurum yeni tecrübeler vs vs. Cok heycanlıyım bende

Son düzenleme:
öncelikle beni yıllar yıllar öncesine götürdün 12.08.2010 yılına zaman en çabuk geçmiş 4 sene olmuş iş hayatına atılalı....

ilk iş yeri insanın ilk göz ağrısıdır yıllar geçsede unutmazsın demişlerdi evet unutulmuyor oradaki arkadaşlıklar insanlıklar hep aklının bir köşesinde kalıyor...tam 3 yıl çalıştım ilk iş yerimde girerken de dedim ki burada en az 2 yıl çalışacam...öylede oldu.... şimdide 8 aydır başka bir yer çalışıyorum..

öğretirler yardım ederler....yolun bahtın açık olsun başarılar

Çok tesekkurler.Bugun basliyordum ama bir de baktim ki nufus kagidim cantamda degil dusurmusum.Belgelerimin arasinda kimlik fotokopisi de gerekliydi.Butun her seyimi tamamladim yarin basliyorum.Tamamladiginda gel demislerdi bana iyi ki

Son düzenleme:
Back
X