Okullarda resmi bayram kutlamaları..

dtnescafe

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
972
767
648
Arkadaşlar ikinci sınıfa giden kızım var ve iki senedir 23 nisan haftasonuna geldiği için kutlamaları hafta içi yapıyorlar..bunun sebebini bilen var mı?.. çok merak ediyorum milli eğitimin bir dayatması mı yoksa yoksa pazar günü okulda kutlamalarla uğraşmak istemeyen okul idaresinin kararı mı?..çalışan bir insanım ve izin alamıyorum kolay kolay..bugün 23 nisan kutladılar ama yanında olamadık kızımın..haklı olarak içerliyor çocuk siz neden gelmediniz diye..halbuki pazar günü kutlansa rahatça gidebilecektik.. çok rahatsız oldum bu durumdan çocuğu olan arkadaşlar sizin okullarınız nasıl yapıyor kutlamaları?..

Çocuğum yok, şuan bilmiyorum ama biz öğrenciyken de haftasonuna denk geldiğinde hafta içine alıyorlardı diye hatırlıyorum.

Arkadaşlar ikinci sınıfa giden kızım var ve iki senedir 23 nisan haftasonuna geldiği için kutlamaları hafta içi yapıyorlar..bunun sebebini bilen var mı?.. çok merak ediyorum milli eğitimin bir dayatması mı yoksa yoksa pazar günü okulda kutlamalarla uğraşmak istemeyen okul idaresinin kararı mı?..çalışan bir insanım ve izin alamıyorum kolay kolay..bugün 23 nisan kutladılar ama yanında olamadık kızımın..haklı olarak içerliyor çocuk siz neden gelmediniz diye..halbuki pazar günü kutlansa rahatça gidebilecektik.. çok rahatsız oldum bu durumdan çocuğu olan arkadaşlar sizin okullarınız nasıl yapıyor kutlamaları?..
Bu kararı İlçe milli eğitim verir, okullara yazı gönderir. 6 yıllık öğretmenim, bizim keyfimiz için kutlamaların haftasonu yapılması gerek gibi bir yazı hiç gelmedi. Esas amaç tüm öğremcileri okulda toplayabilmektir. Bu yüzden haftaiçi yapılır.

İlçe milli eğitim kendi bünyesinde karar verir buna. Aynı şehrin birçok ilçesinde farklı günlerde kutlanabilir. Bugün de kutlayan okullar olacak mesela. Stad kutlamaları pazar günü olur ama okullarda değişebilir durum.

Az önce msj geldi hava koşulları nedeniyle kutlamalar pazartesi gününe ertelenmiştir diye sanırım hava durumu baz alınarak erteleme yapılıyor daha rahat oyunlar oynansn diye

Okulun tercihi. Biz pazar günü okulda ogrencilerimizle yapacagiz kutlamayi.

Okulun tercihi. Pazar olursa öğrencilerden çok öğretmenler gelmek istemiyor özellikle yaptırım uygulanmayan ucretli öğretmenler eksik oluyor. Ama keşke hersey gününde kutlansa tabi.

bizim ilkokula giderken bazen hafta içi bazen hafta sonu yapılırdı. sanırım milli eğitimden gelen karara göre hareket ediliyor.
hafta sonu olan kutlamalarda az öğrenci olduğu için hafta içi hazırlanan programlar tekrar temsil edilirdi.
hafta sonları öğrenciler, veliler şehir dışında olabiliyorlar o açıdan hafta içi olması daha makul... hemde stadyumlarda il genelinde program yapılıyordu çakışma sebebiyle de okuldaki programlar hafta içine alınıyordu.

biz dün kutladık. haftaiçi olacağını daha önce bildiğim için hasta hasta işe gittim izin sıkıntısı olmasın rahatça izin alabileyim die.

iyiki pazar olmadı bence.pazar bize kaldı.

okul idaresine sorsanız gerekli açıklamayı yaparlar . Seneye 23 nisan pazartesi gününe denk geliyor o zaman ne yapmayı planlıyorsunuz?

Back
X