Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı üyeler Milli Eğitim Bakanı kendilerini arayıp özel bilgi vermiş gibi kesin konuşuyor, ne hoş.
Öğretmenler de dahil olmak üzere herkes gelişmeleri televizyondan takip ediyor.
Bakanın söylediği iki senaryo var; birincisi okulların 1 haziranda açılma ihtimali, diğeri ise bu dönemin tamamen kapatılıp eylülde açılma ihtimali.
1 haziranda açılma ihtimaline karşılık olarak İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı gönderildi. Yanılmıyorsam zümre başkanlarından 1 aylık telafi eğitim söz konusu olursa nasıl bir planlama yapılır denilerek bir taslak çıkarmaları istendi. Onun dışında İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Ama bu çalışmalar bakanın ‘ her senaryoya hazırız ‘ lafının karşılığı. İhtimaller doğrultusunda planlamalar yapılıyor. Hiçbir şeyin kesinliği yok.

İnanın benımde canım hiç tartışmak istemıyor en uygun emojı oydu :stop::stop::stop:. Okul öncesi öğretmenlerinin bakıcı olarak görülmesi canımı sıkıyor. Bu algı degısmelı ve meslegımıze olan bu bakıs acısını doğru bulmuyorum. Diğer öğretmenler gbi eğitim fakultesınde okuyup plan program müfredata uyarak eğitim öğretim yapıyoruz. Anlamıyorum yaş grubu küçüldükçe öğretmenliğin saygınlığı mı azalıyor
Hanimefendicigim,ben annesi babasi ogretmen olan 36 yasinda bir insanim. Annem de babam da bu istemsiz bakiciliktan nasiplerini almislar toplamda 55 sene. Mesleginize su platformda en cok saygi duyanlardan birisi benimdir o yuzden kavga istiyorsaniz yanlis kisiye geldiniz. Evet tekrar soyleyeyim,ogretmen benim (kendimi veli olarak goruyorum musadenizle) olmadigim yerdeki ebeveyndir,annedir,babadir yani. Benden daha cok sozu gecen tek kisidir,bakicidir,egiticidir,ailedir. Mufredat vs benim umrumda degil,benim yapamadiklarimi yapan kisidir ogretmen.birbirimizi tamamlariz. Anlatabilmisimdir umarim. Sayginliginiz azalmiyor,bakicilik yapmak zorunda birakiliyorsunuz,kusura bakmayin 4 yasindaki cocugu evden gitsin diye gondermiyorum okula,guzel bir temel icin gonderiyorum,ben calisiyorum evde yalniz kalamayacagi icin gonderiyorum,ogretmeninden iyi ve durust insan olmayi ogrensin diye gonderiyorum. Saglam bir toplum temeli icin gonderiyorum.

Bugun 1 Mayıs, ve burda bile emekçi kadınlara empatinin sifir olduğunu görmek çok acı...
Ben de okullar açılsa da gondermem diyenlerdenim cunku çalışma koşulları anlaminda tuzu kuru olanlardanim (eşim normalde de home office calisiyordu, ben de bu surecte home office çalışan şanslı kesimdenim) peki ya öyle olmasaydi?
Cocuguma bakabilecek bir aile büyüğümüz yok, ayni anda hem koleje hem bakiciya verecek param da yok, olsaydi da vaktini okulda gecirmesini, tum gun ne derece sağlıklı olduğunu bilmediğim bir yabanciyla evde gecirmesine tercih eder mıydım bilmiyorum...
Elbette ogretmenler bakici degil, ancak tam gun okullar, ders sonu etkinlikler, kreşler, yaz okullari neden var? Calisan ebeveynler için degil mi? İnsanlar kendilerini buna gore planliyorken her sey bir anda yok olunca caresiz kalmalari normal degil mi? Buna biraz empatiyle yaklasmak cok da zor olmamalı.

Çalışan anneleri düşünen yok. Göndermeyen göndermesin de biz de keyfimize göndermeyeceğiz. Anne baba gelemiyor, 5 yaşında çocuğu tanımadığı biriyle bütün gün eve nasıl kapatabilirim? Açılırsa gönderirim. Millet daha şimdiden dipdibe her gün, tek okul mu riskli?
Mantığınızı anlayamadım en azından bi kişiyle temas halinde okula giderse onlarca kişiyle olacak çocuğunuz bu riske girmeye degermi sizce
Konu sahibine gelince zaten sanmıyorum açılacağını durumun gidişatına bağlı olacak

Bu sene okulLarın açılması pek mümkün görünmüyor gidişata göre açıklama yapıyorlar.Öğretmenimiz birinci dönem notlarına göre karnelerin verileceğini söyledi bize.Haziranda kademe kademe normalleşme olacak okullar zor.

Bakan elimizde iki senaryomuz var , eğer salgın biter bilim kurulu da açılsın derse 1 Haziranda da açabiliriz , açmayın derse Eylülde de açabiliriz,biz her şeye hazırlıklıyız dedi. Uzaktan eğitim ve canlı derslerle öğrencilerin eğitimden tamamen kopmaması amaçlanıyor ( faydası tartışılır. ) Bu nedenle de bu sene komple kapattık yerine adım adım erteleniyor, açıklanıyor. Yani merak etmeyin salgın bitmeden ya da kontrol altına alınmadan kimse okulu açıyoruz demez , keşke bakanı tam dinleyip de dertlenseydiniz . Ilaç vs. bulunmazsa eylülden sonraya bile kalabilir. Kesin olmayan bir şeyi kesinmiş gibi yazıp başkalarını da korkutmayın
Canım bakanlık Haziran ayı için telafi eğitimi önerileri istedi okullardan..ama ben de açılacağını dusunmuyorum

Açılacağını zannetmiyorum. Açılırsa ben de göndermeyi düşünmüyorum.
Kendim de öğretmenim, 1300 öğrencimiz var okulda , tam gün eğitim. O ortamı hayal edemiyorum çok korkutucu.
Okulda kendimi olağanüstü korusam bile çocuklarımı babannelerine getir götür yapmam gerekecek, zorunlu olarak sosyalleşeceğiz bu durumda. Beni çok tedirgin ediyor bu düşünceler.
Bir uye de 1800 demiş saka gibi gercekten.bir okul nasil o kadar kalabalık olabiliyor aklım almıyor. Benim kızımın sınıf 30 kişi bu bile kalabalık çünkü öğretmen sınıfa egemen olamaz gibi geliyor. Oğlumun 20 kişi.lisede mi ogretmensiniz ilkokulda mı?

Haberler de MEB'de kalan olmayacak diye haber görmüştüm ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Benim de kardeşim var 6. sınıf. Bir kolaylık elbette sağlanacaktır diye düşünüyorum. Eğer haziranda açılmazsa eylül de bu yarım dönemle beraber götürürler elbet.

Ben en çok kendim için endişe ediyorum çünkü ben üniversite okuyorum. Vize sınavlarımız okulda olmadığı için kaldırdılar ve ödev verdiler. Ödev %20 etki ediyor. Final %80 ve haziranda sınavımız var. Okulda yapacaklarını söylüyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz? Hepimizin kalması. Çünkü online eğitim olsa bile hepimiz çok etkilendik. Online eğitim dediysekte 5 saatlik dersi 1 saat almak. Ölecek miyiz ölmeyecek miyiz bilmiyoruz. Çalışamıyoruz. Hele sayısal derslere. Ben anadilim de bile ders görmüyorum. Hepsi İngilizce ve benden okula gelip, yani 4 vesait yapmamı sınava girmemi bekliyorlar. Eğer finali geçemezsem ki çok yüksek bir oran ne yazık ki, burslarımız kesilicek ve bir üst sınıfa geçemeyeceğiz.
MEB her türlü size kolaylık saylayacaklardır YÖK öyle değil ama. Tek ümidim okulların açılmaması ve final yerine ödev verilmesi.

1 haziranda okulların açılacak olması bana hiç mantıklı gelmiyor.19 gün için çocukları rikse atmaya hic gerek yok diye düşünüyorum.Yani sizce yalnışmı düşünuyorum.işin garibi Okulların açılmasını isteyen veliler bile var.Çoluk çocuk evdeyken işleri bitmiyormuş.sürekli birseyler istiyorlarmıs .Diye yakınıyorlar...
Allah akıl fikir versin öyle düşünen velilere.tövbe yarabbim

Salgınla ilgili risk ortadan kalkmadan açılmaz. bakan ihtimali söyledi sadece.

Eğer ki normalleşme! olursa bilim kurulu kararıyla açılacak yani kesin değil.Normalleşme olduğunda çocuğumu parka dışarıya gezmeye götüreceğime göre okula da gönderirim.
Arkadaşlar gerçekten konu o kadar uzamış ve gereksiz yerlere çekilmiş ki sanki Haziran da okullar açılıyor herkes okula gidecekmiş gibi.
Yukarıda ki ilk yorumumu açmak isterim Haziran ayı bir varsayım daha 1 ay var ne olacağını kimse kestiremiyor zaten.Ki haziran da açılsa bile tüm iller ve tüm okullar şeklinde olmayacağını bilim kurulu üyeleri açıkladı zaten.Yani kısmı ve tedbirli bir şekilde açılacak açılırsa.Bakanın açıklaması da ztaen Eylül Ekim gibi de açabiliriz şeklinde.Diğer taraftan aşı bulunmazsa 18 24 ay sürecek salgın belki Ekim de bile açılmayacak.
Şuan ücretsiz izinde biri olarak çalışan anneleri anlıyorum ve biraz da onlar açısından bakalım gerçekten çok mağdur insanlar var.Cok oncesinde izne ayrılmasaydım ne yillik izne ne ücretsiz izne ayrılabilecektim keza eşimin kurumunda da izinler iptal.Anneanne babaanne bakamayacak durum da peki bizim cocuklarimiz ne olacaktı?Kımse cocugunun hasta olmasini istemez ama kucuk bir çocuğunda mağdur olmasını istemez.Bir anne bir anneye nasıl beddua eder onu da anlamadım.

Arkadaşlar gerçekten konu o kadar uzamış ve gereksiz yerlere çekilmiş ki sanki Haziran da okullar açılıyor herkes okula gidecekmiş gibi.
Yukarıda ki ilk yorumumu açmak isterim Haziran ayı bir varsayım daha 1 ay var ne olacağını kimse kestiremiyor zaten.Ki haziran da açılsa bile tüm iller ve tüm okullar şeklinde olmayacağını bilim kurulu üyeleri açıkladı zaten.Yani kısmı ve tedbirli bir şekilde açılacak açılırsa.Bakanın açıklaması da ztaen Eylül Ekim gibi de açabiliriz şeklinde.Diğer taraftan aşı bulunmazsa 18 24 ay sürecek salgın belki Ekim de bile açılmayacak.
Şuan ücretsiz izinde biri olarak çalışan anneleri anlıyorum ve biraz da onlar açısından bakalım gerçekten çok mağdur insanlar var.Cok oncesinde izne ayrılmasaydım ne yillik izne ne ücretsiz izne ayrılabilecektim keza eşimin kurumunda da izinler iptal.Anneanne babaanne bakamayacak durum da peki bizim cocuklarimiz ne olacaktı?Kımse cocugunun hasta olmasini istemez ama kucuk bir çocuğunda mağdur olmasını istemez.Bir anne bir anneye nasıl beddua eder onu da anlamadım.
Kim kime beddua etmiş.Konu sahibi olarak ne ben nede başka bir üye burda beddua etmedi.Baştan sona kadar tekrar yazılanları okudum.Hıç öyle birseye rastlamadım.siz nerden çıkardiniz bunu?

Kim kime beddua etmiş.Konu sahibi olarak ne ben nede başka bir üye burda beddua etmedi.Baştan sona kadar tekrar yazılanları okudum.Hıç öyle birseye rastlamadım.siz nerden çıkardiniz bunu?
Siz yazmamissiniz, ancak beddua gayet de var,yazilmis. Annelikler sorgulanmis,ailelerin cehaletinden bahsedilmis. Yanlis soylemler. Kimse kimseyi bu sekilde kabalasarak elestiremez. İnsan gibi yazmak cok zor degil.

Çalışanlar her gün işe gidip geliyor o tıkış tıkış otobüslerle. Sonra da eve gelip çocuğuyla vakit geçiriyor... Zaten ortaokul lise döneminde sıkıntı yok. Sorun anne baba çalışanlar ve küçük çocuğu olanlarda.
Canım boşuna anlatma anlatamazsın .
Benim de küçük çocuğum var kreşe gidiyordu ve ben de çalışıyorum .artık eşimin de benim de işyerim dönüşümlü çalışmayı önümüzdeki hafta kaldırmayı planlıyor .biz de oturdum kara kara ne yapacağımızı düşünüyoruz .
Ayrıca öğretmenleri bakıcı olarak görmüyoruz ve kimseden hayrına bakmasını da istemiyoruz ;bu algı nasıl oluşuyor anlamıyorum .
1 haziranda bence kreşlere izin verirler ve geri kalanları açmazlar .Kreşlerin genelde mevcutları daha az oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X