Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Henüz kesin birşey yok ki hemen neden panik yaptınız herşey normal giderse vakalar oldukça azalırsa açılacak ama sanmıyorum zaten açılabileceğini. Hiçbir anne babada tabi.ki risk varsa yollamak istemez ama onlara da hak verin sokağa çıkma yasağı var çocuklara evde sıkıldılar kaldı ki işe gitmek zorunda olan bırakacak kimsesi olmayanlar var ben oğlımu kreşe yollayacaktım bakıcım ayrılmıştı o ara annem geldi virüs patladı kaldı kreşlerde kapandı neyse ki haftada bir gidiyorum işe ama annem olmasaydı ve tüm hafta işe gitseydim çok zor durumda kalacaktım

Eğer ki normalleşme! olursa bilim kurulu kararıyla açılacak yani kesin değil.Normalleşme olduğunda çocuğumu parka dışarıya gezmeye götüreceğime göre okula da gönderirim.
Bende normallesirse direk okula getirecegim cocugumu ..zaten parkla arasida yok.......sağliktan sonra eğitim geldigi icin.ilk yapacagim oooooo

Henüz kesin birşey yok ki hemen neden panik yaptınız herşey normal giderse vakalar oldukça azalırsa açılacak ama sanmıyorum zaten açılabileceğini. Hiçbir anne babada tabi.ki risk varsa yollamak istemez ama onlara da hak verin sokağa çıkma yasağı var çocuklara evde sıkıldılar kaldı ki işe gitmek zorunda olan bırakacak kimsesi olmayanlar var ben oğlımu kreşe yollayacaktım bakıcım ayrılmıştı o ara annem geldi virüs patladı kaldı kreşlerde kapandı neyse ki haftada bir gidiyorum işe ama annem olmasaydı ve tüm hafta işe gitseydim çok zor durumda kalacaktım
yaaaaa gercekten şu kresleri açsinlar.çalisan anneler rahat etsinler.sadece kreşleri acsinlar.Ama ilkokullari ve orta okullari acmasinlar.cok kalabalik siniflar.koruyamiyorlar kendilerini.bizde kalabalik dolmuslara binmeyelim

Hanımefendi ‘ okulların tatil olması kararını öğretmenler vermez!’bu konuda anlaşalım sizinle.Öğretmen arkadaşlarınızın gezip tozmasını bu kadar dert etmeyin kendinize yazık o güzel kafanıza.Siz istiyorsunuz diye okullar açılmaz.Bu konuda uzmanların görüşleri /öngörüleri önemli.
İnşallah türkçe öğretmeni değilsinizdir. Okuduğunuzu anlayamıyorsunuz. Öğretmenler gezsin tozsun isterim aksine, sınıf öğretmenimiz parise gitmiş şubat tatilinde kızım o günden beri paris araştırıyor. yepyeni şeyler öğrendi sırf bu sebeple. Ancak öğretmen arkadaşlar okullar açılmasın çocuklar pis derken gün yapmaları ironik oluyor. Starbucksta yüzlerce insanla içiçe olmaları mantıksız oluyor. Okulların tatil olup olmamasına elbette öğretmenler karar vermeyecek neyse ki vermiyor diyelim ya da ;)

Bende normallesirse direk okula getirecegim cocugumu ..zaten parkla arasida yok.......sağliktan sonra eğitim geldigi icin.ilk yapacagim oooooo
O sizin fikriniz saygı duyarım, ben normalleşme olursa ilk parka götüreceğim çünkü sağlık sadece hasta olmaması değil fiziksel ve psikolojik açıdan iyilik halidir.

Hem bir anne hem bir ogretmen (bakici mi demeliydim? ) olarak eylule kadar acilmamasini diliyorum.
Ben okula gidecegim bir suru cocuk.. ustelik asla temizlik aliskanliklari yok. Tuvaletin deligini bile sene basinda ben gosterip ogrettim. El yikama falan hak getire.
Cocuklar kucuk. Sarilmak istiyorlar. Kucagina kosan cocugu itemezsin. Kirli oldugunu bile bile bagrina basarsin. Surekli sariliyoruz biz cocuklarimla. Ya ben bu virusu kaparsam okulda? Evdeki 1.5 yasinda cocuguma getirirsem?
Ya da bakicimizin anasinifina giden cocugu var. Ya ondan gecerse benim cocuguma?
Okula gitmiyoruz diye aldigimiz maas da pek dillere dolandi. Ona da ayri sinir oluyorum artik.
Kolay gelmedik bugunlere. Tatil de maas almaya bu kadar takik olan becerebiliyorsa ogretmen olsaydi. Hayret birseysiniz.

Sizler okulda 40 tane öğrenciye ders anlatıp eğitim vermeye çalısıyorsunuz.Ama evde cocuklarina bile tahammulu edemeyip ayyy okula gitsin kafam rahat etsin diyen annelerde var.cocugu okula bırakip gün gün gezemiyorlar yazık..çalısan annelere diyecek birseyim yok haklilar. Ama Ücretsiz izine ayrilabilirler.cok mecbursada calismaya.. öğretmeni bakıcı olarak görecegine ailesinden birine birakip calisabilir
empatisizliğin anlayışsızlığın resmini yap abidin desem bu yorumu yapardı herhalde. kaç tane kadın çocuğunu okula yollayıp Fink Fink gezme derdinde olabilir ya. bi de çalışan anneler ücretsiz izine ayrılabilirmiş, bak bak bak. sağlık çalışanlarına ücretli ücretsiz izin yasak zaten. bi ay çalışmasa sonraki ay taş yiyecek insanlar nasıl ücretsiz izin alsın. hayret ya. çok mecbursa aileden biri baksın, oldu, risk grubu anne babalarına taşıyıcı çocukları emanet etsinler di mi. hatta ailesi başka şehirde olan anneler şehirlerarası seyahat yapsın. çok şahane çözümler üretmişsiniz gerçekten

Hem bir anne hem bir ogretmen (bakici mi demeliydim? ) olarak eylule kadar acilmamasini diliyorum.
Ben okula gidecegim bir suru cocuk.. ustelik asla temizlik aliskanliklari yok. Tuvaletin deligini bile sene basinda ben gosterip ogrettim. El yikama falan hak getire.
Cocuklar kucuk. Sarilmak istiyorlar. Kucagina kosan cocugu itemezsin. Kirli oldugunu bile bile bagrina basarsin. Surekli sariliyoruz biz cocuklarimla. Ya ben bu virusu kaparsam okulda? Evdeki 1.5 yasinda cocuguma getirirsem?
Ya da bakicimizin anasinifina giden cocugu var. Ya ondan gecerse benim cocuguma?
Okula gitmiyoruz diye aldigimiz maas da pek dillere dolandi. Ona da ayri sinir oluyorum artik.
Kolay gelmedik bugunlere. Tatil de maas almaya bu kadar takik olan becerebiliyorsa ogretmen olsaydi. Hayret birseysiniz.
Hayır bir de okullar açılsa çocuklar virüs kapsa yine suçlayacakları ilk kişi öğretmenler olacak vay nasıl sahip çıkmadın çocuğuma dye.
Geçen yine bir öğretmen konusunda biri yazdı istesem öğretmen olurdum atla deve değil diye 🤭 bu tarz yorum yapanlara öğretmenin maaşına takanlara göre öğretmen olmak çok basit o yüzden dilllerinden düşürmüyorlar maaşımızı tatilimizi 😁😁

Bu arada velilerim arayip hocam sen ne mubarek insanmissin. Ben birine katlanamiyorum senin ellerini opmek lazim falan diyorlar 😂
Ogretmenlik zor. Ogretmen dusmanlarina laf anlatmak daha zor.
Ziya ögretmenime de arada laf atilmis. Kendisi babamin universiteden hocasidir ve babam onu her firsatta over. Ne kadar mutevazi, basarili,bilgili oldugunu bakan bey Talim Terbiye Kurulu baskaniyken babam bize surekli anlatirdi. Keske bakan olsa derdi her anlatisinda. Milli egitimin basina gelmis en iyi Bakanlardandir kendisi. Nabi avci, ismet yilmaz v.s den sonra bu ulkeye ilac gibi geldi zira.
Zil yapmismis da bilmem neymis. 🤦‍♀️
Adam ogrencilerle ic ice gorevini icra ediyor. Bu surecte sacma sapan alt yapiya ragmen kisa surede uzaktan egitim hazirladi. Instagramdan canli yayinlar yaparak hem velileri hem ogrencileri surec hakkinda aydinlatti. Velilere ozel videolar hazirladi.
Su adam hakkinda da ileri geri konusuyorsaniz siz hicbirseyi haketmiyorsunuzdur.
Keske siz daha iyi seyler başarsaniz insanlara camur atmadan once.

Hiç zannetmiyorum açılacağını
Yine uzatırlar
Kimsenin hayatından daha önemli değil
Bu kadar kısa sürede açılabilmesi için artık yeni vakaların olmaması gerekiyor
hazirana ne kaldı

Aklima is yerinden birinin esi geldi
Cocugunu anaokuluna vermis. Okul bu kdr ucretli evde bu kdrlik yiyor birde tv izliyordu elektrik faturasi oduyorduk okul daha iyi demisti.
Birde gunlere goturemeyince onada kimse cocuk getirmiyormus masraf azaliyormus
Su anda sanirim kafayi yemek uzeredir.

Hayır bir de okullar açılsa çocuklar virüs kapsa yine suçlayacakları ilk kişi öğretmenler olacak vay nasıl sahip çıkmadın çocuğuma dye.
Geçen yine bir öğretmen konusunda biri yazdı istesem öğretmen olurdum atla deve değil diye 🤭 bu tarz yorum yapanlara öğretmenin maaşına takanlara göre öğretmen olmak çok basit o yüzden dilllerinden düşürmüyorlar maaşımızı tatilimizi 😁😁
Atla deve degil tabii 😂
Gecelerce uykusuz kaldim ben. Kpss ,mulakat, yazilii sinav derken ben uni. Hayatimi yasayamadim. Ki bunlara senelerce katlanan arkadaslarim var. Aylarca hazirlanan dosyalar, evraklar cabasi.
Kendilerinin evde avutamadigi cocuga eglendirirken ogretiyoruz biz. 10 ay yipraniyoruz. 2 ay tatil de biraksinlar hakkimiz olsun.
Zaten tatilde bile araniyoruz 😂
Hocaaaaam aysesu hirkasini giymiyor lutfen soyler misiniz giysin. Hocaaamm alican uyumuyor soyler misiniz uyusun lutfen 😂 Hocam lutfen ahmetcana soyler misiniz parklari kapatmislar. Bana inanmaz size inanir 😂
Bir de aksamin bi vakti araniriz.
Hocaaaam benim cocugumun bugun bas parmaginin kosesi cizilmis, siz nerdeydiniz. Hocaaam alican ekmeginin yarisini yemedigini soyluyor, zeytinin de sadece 3unu yemis ama beslenme kabi bos. Benim cocugumun yemegini kim yedi? 😂
Daha uzar da iste yazmayacagim. 🤭
Bu ulkede zaten herkes istese ogretmen oluyor. Ama lafta :KK70:

Bence yine ertelenir okulların açılması. Açılmasada dert değil, önce çocuklarımızın sağlığı önemli. Benim kızım anaokuluna gidiyordu, açılsada ilk etapta göndermem, bakarım ne oluyor ne bitiyor, küçük çocuklar daha çok çabuk kapıyor hastalığı birbirinden. Gerekirse işten ayrılırım tehlike geçene kadar. Herkes aynı olanaklara sahip değil, çocuğunu göndermek zorunda olanları da anlarım tabi.

1 haziranda okulların açılacak olması bana hiç mantıklı gelmiyor.19 gün için çocukları rikse atmaya hic gerek yok diye düşünüyorum.Yani sizce yanlışmı düşünuyorum.işin garibi Okulların açılmasını isteyen veliler bile var.Çoluk çocuk evdeyken işleri bitmiyormuş.sürekli birseyler istiyorlarmıs .Diye yakınıyorlar...
kesinlkle dogru bulmuyorum

Asla bulmuyorum. Zaten haziran'da tatil olan bir şeyi 2 hafta için açmak kadar saçma bir şey olamaz. Bir de milli eğitim bakanı bir yayında şu an simülasyonunu yapıyoruz, sosyal mesafeye göre ayarlanmış sınıflar, oturma düzeni, derste öğretmenin mesafesi gibi bir şeyler söyledi. Anne değilim ancak bir evladım olsa onu asla böyle şartlarda strese gireceği bir ortama sokmazdim. Çocuklar tam gelişme çağında paranoya olacaklar, psikolojileri etkilenecek ki bir sürü çocuk panik atak hastası gibi olmuş duyuyorum sağdan soldan. Hastalığın çocuklara bulaşma ve onlardan yayılma ihtimaline değinmedim bile farkındaysaniz..

Bazı yorumlar gerçekten çok şaşırtıcı.. Sanki çocuklarından bıkmışlar !

Küçük bir çocuğun bağışıklığının o virüs karşısında ne hale geleceğini düşünemeyenler biraz araştırsa iyi olur.

Çocuğum var, okul açılsa göndermem. Bu kadar evde kaldı dikkat ettik. 19 gün için yollamam. Kimseye de tavsiye etmem.

Okulların virüs bulaşmasın diye kapandığı ilk hafta öğretmen arkadaşım starbucksdan story attı. Diğer öğretmen arkadaşlar o haftaa gün yaptı. Beni de çağırdılar gitmedim. Hepsi izoleydi maşallah. Virüs bizim çocuklarda var bi tek gezmeye gelince virüs falan yok.

İnşallah türkçe öğretmeni değilsinizdir. Okuduğunuzu anlayamıyorsunuz. Öğretmenler gezsin tozsun isterim aksine, sınıf öğretmenimiz parise gitmiş şubat tatilinde kızım o günden beri paris araştırıyor. yepyeni şeyler öğrendi sırf bu sebeple. Ancak öğretmen arkadaşlar okullar açılmasın çocuklar pis derken gün yapmaları ironik oluyor. Starbucksta yüzlerce insanla içiçe olmaları mantıksız oluyor. Okulların tatil olup olmamasına elbette öğretmenler karar vermeyecek neyse ki vermiyor diyelim ya da :KK66:

Okuduğumu anlamam için Türkçe Öğretmeni olmama gerek yok.Siz de yazdığınız mesajı bir daha okuyun diye buraya iliştirdim.Yazdıklarınızdan nasıl bir anlam çıkarmalıyım acaba?
Okulların açılmasını talep etmek bu salgında akıl işi değil! İnsanlar ölüyor farkında mısınız?En azından virüsü etkisiz kılacak ilaç bulunana kadar açılmasın zaten.Okula gelecek olan çocuklardan birinde virüs olması durumunda diğer çocuklara geçecek ve bu çocuklar bu virüsü evlerine taşıyacaklar.Peki bu çocuklar veya anne babaları bu virüsü kaptıklarında hayatta kalma şansları olcak mı, bunu düşünebiliyor musunuz?Hastaneler dolup taşacak bu da ayrı bir sorun teşkil eder.Geçen bir öğrencim 14 gün boyunca hastanede yattı bu sebepten.Bulunduğum yerde iki yetişkin covidden vefat etti.Benim anlayamadığım nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz ?Biz mi abartıyoruz yoksa siz mi hafife alıyorsunuz.
Ayrıca öğretmen arkadaşlarınızın rahat davranmalarından bahsetmişsiniz ama siz de çocuğunuzu okula göndermeyi düşündüğünüze göre en az onlar kadar rahatsınız.

Bence de okullar açılmamalı. Bunun yanında daha fazla tedbirler alınmalı ve çalışan anne babalara kolaylıklar sağlanmalı. Evde çocuğu olup da işe gitmek zorunda kalanların sitemlerine tabii ki hak vermek lazım fakat bazı arkadaşlarımız, öğretmen arkadaşlarımızın neden tepkili olduklarına anlam verememişler. Biraz bu konuyu açıklamak isterim.

Ben de Türkçe öğretmeniyim ve aldığım eğitim, harcadığım zaman -dile getirmek istemesem de aldığım maaş-Türkçe eğitimi üzerinedir. Türkçe eğitimini verirken eğitimin ve öğretimin daha başarılı olması açısından çocuklarımızın başka yönleriyle de ilgileniyoruz. Buradaki anlaşılması gereken nokta şudur: Öğretmenlerin asıl görevi, belli saat aralığında çocukların başında durup onlara göz kulak olmak değildir. Kendi açımdan söylüyorum devletin bana yüklediği görev ve verdiği maaş Türkçe eğitiminin karşılığıdır. Tabii ki biz görevlerimizin dışına çıkıp "fedakarlıklar" yapıyoruz. Sizler kendinizce öğretmenlere saygı duyuyorum diyerek " Evet, onlar annedir,babadır, bakıcıdır." derseniz keyfinizce bize sorumluluklar yükleyip öğretmenleri buna zorunlu tutar hale geliyorsunuz. Neden mi karşı çıkıyoruz? Çünkü yeri geliyor haddi olmayan şeyler için veliler bize hesap soruyor. Şu an öğretmenlerimizin tepkili olma sebepleri velilerin bu anlayışla yaklaşıp öğretmenlere öğretmencilik oynayıp görevi olmayan şeyleri dikte etmeye çalışmalarıdır.
Sitem etmekte elbette haklısınız,zor durumdasınız. Bunu anlar ve hak veririm.Sadece karşı çıktığımız nokta okulların açılmasını isterken eğitim olmalı anlayışıyla değil de çocuğumu bırakabileceğim bir yer olmalı şeklinde düşünerek hareket etmeniz ve savunduğunuz şeyin riski arttıracağı gerçeğini göz ardı etmeniz. Bu şekilde düşünürken de öğretmenleri "bakıcı" olarak görüp aldığı maaşı okulda geçirdiği vakte bağlamanız.
Okullar açılmalı demek yerine (tehlikeyi daha çok artırıyor çünkü) sizlere yardımcı olacak bir şeylerin yapılması lazım.
Bakin ne guzel soylemissiniz siz brans ogretmenisiniz, benim cocugum henuz kucuk ve onu okula gonderme sebeplerimden birisi ona bakilmasi. Bunun icin para oduyorum okuluna. Sizin anlattiginiz sey ile benimkisi cok farkli. Alaniniz benim cocugumun 2-3 kati yaslardaki cocuklar. Ayni sey degil dolayisiyla. Bizim minik bir okulumuz var,oradaki herkes patron da dahil bakicilik yapiyor,egitim de veriyor. İslerinin bir parcasi ve bunda alinacak bir sey yok,sizin dusundugunuz gibi hakaret amaci icermiyor o yuzden soylediklerim. Okul dedigim yerin tabelasinda “bakimevi” yaziyor. Belki siz hayatinizda kucuk yas grubu ile nasil calisilir gormemis olabilirsiniz mesleki olarak.

Savundugum sey riski arttirmiyor,ben yeni okullar acilsin,siniflardaki ogrenci sayisi azaltilsin,gerekiyorsa her gun okul olmasin,mesela haftada 2 gun olsun diyorum, az sayida cocuk ile devam edilsin diyorum. Atama bekleyen binlerce ogretmen var,hani 1970lerdeki gibi okuma yazma bilen gelsin ogretmen olsun demiyorum. Devlet olarak eldeki bu imkan degerlendirilmeli, okul ve ogretmen ihtiyaci var,her gun pek cok ev insa ediliyor,okul neden yapilamasin? Virus riskini arttiran tedbirler degil bunlar,normallesmeye baslayabilmek icin yapilmasi gerekenler. 2-3 yil kimse evde oturamaz,bir yerden baslamak gerekecek.

İlave olarak,konunun ortaligi kiskirtma amaciyla acildigini dusunuyorum, bir uye etrafta “vay cocuklarimizla ilgilenemiyoz okulda olsalardi da basimizdan gitselerdi” diye dusunen insanlar Oldugunu dusunerek konuyu aciyor,calismak zorunda olan bir anne gelip hakli olarak “hani bizi dusunen? Kime birakayim cocugu o zamancare bulsunlar” dedigi icin bir baska uye “senin okuldakiler bakici mi” diye serzeniste bulunuyor. Bunun konusma sekli bu olmamaliydi sevgili arkadasim. Boyle soyleyene “he bizim okul bakimevi,ogretmenimiz de bakici” denir. Cunku cocugu kucuk olanlarin sorunlarindan bahsedilecek yani belli. 17 yasinda oglum olsa evde yalniz birakir giderim isime. Konunun farkli yerlere kayacagi belli,
Simdi okudum yine gelmis konu ogretmenin tatiline ve maasina dayanmis :KK66: saka gibi. Ne alakasi var ki, ogretmenin tatilinden maasindan rahatsiz olan kendisi gitsin okusun ogretmen olsun adam olsun o da yararlansin nedir yani madem o kadar kolay?

Sonra biz ogretmen dusmani ilan ediliyoruz ki hic hic alakasi yok, ben dunyada ogretmen dusmani olabilecek son kisi bile degilimdir,kendi ailem ogretmen cunku,sorunlarini bizzat yasamisim,bu neyin duyari anlayamiyorum. Yazdiklarimi baska yerlere ceken arkadaslar var o yuzden tartismak istemiyorum kendileriyle, on senedir burdayim cunku yeterince laf anlatmisimdir. Anlamayan anlamiyor ama sizi ve anlayanlari tenzih ederim.

Evet okullarin acilmasini istiyorum ama tedbirlerle ve belirli kosullarda istiyorum. Bunu istemek suc ise gelip tutuklasinlar madem ne diyeyim :KK66: 2-3 yil virus bitene kadar kapali kalmalari imkansiz zaten. Siyasete girmeyeyim ama boyle yapilacak olursa satarlar ozellesir zaten egitim sektoru,al ben yapamiyorum sen yap derler. O kadar zaman hic bir ogretmene maas veremez,emeklisine veremez bu devlet,zannediliyor ki devlet kadrosu garanti maas,hayir yok oyle bir durum, kasa bos cunku. Ustu kapali izah etmeye calistim zaten eski mesajlarimda. Cok uzattim ,anlattiklarimi cogu uye anlayamiyor zira. Neyse sizin anlamis oldugunuzu dusunuyorum,gorusmek uzere sevgiler efendim :)

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X