Bence de okullar açılmamalı. Bunun yanında daha fazla tedbirler alınmalı ve çalışan anne babalara kolaylıklar sağlanmalı. Evde çocuğu olup da işe gitmek zorunda kalanların sitemlerine tabii ki hak vermek lazım fakat bazı arkadaşlarımız, öğretmen arkadaşlarımızın neden tepkili olduklarına anlam verememişler. Biraz bu konuyu açıklamak isterim.
Ben de Türkçe öğretmeniyim ve aldığım eğitim, harcadığım zaman -dile getirmek istemesem de aldığım maaş-Türkçe eğitimi üzerinedir. Türkçe eğitimini verirken eğitimin ve öğretimin daha başarılı olması açısından çocuklarımızın başka yönleriyle de ilgileniyoruz. Buradaki anlaşılması gereken nokta şudur: Öğretmenlerin asıl görevi, belli saat aralığında çocukların başında durup onlara göz kulak olmak değildir. Kendi açımdan söylüyorum devletin bana yüklediği görev ve verdiği maaş Türkçe eğitiminin karşılığıdır. Tabii ki biz görevlerimizin dışına çıkıp "fedakarlıklar" yapıyoruz. Sizler kendinizce öğretmenlere saygı duyuyorum diyerek " Evet, onlar annedir,babadır, bakıcıdır." derseniz keyfinizce bize sorumluluklar yükleyip öğretmenleri buna zorunlu tutar hale geliyorsunuz. Neden mi karşı çıkıyoruz? Çünkü yeri geliyor haddi olmayan şeyler için veliler bize hesap soruyor. Şu an öğretmenlerimizin tepkili olma sebepleri velilerin bu anlayışla yaklaşıp öğretmenlere öğretmencilik oynayıp görevi olmayan şeyleri dikte etmeye çalışmalarıdır.
Sitem etmekte elbette haklısınız,zor durumdasınız. Bunu anlar ve hak veririm.Sadece karşı çıktığımız nokta okulların açılmasını isterken eğitim olmalı anlayışıyla değil de çocuğumu bırakabileceğim bir yer olmalı şeklinde düşünerek hareket etmeniz ve savunduğunuz şeyin riski arttıracağı gerçeğini göz ardı etmeniz. Bu şekilde düşünürken de öğretmenleri "bakıcı" olarak görüp aldığı maaşı okulda geçirdiği vakte bağlamanız.
Okullar açılmalı demek yerine (tehlikeyi daha çok artırıyor çünkü) sizlere yardımcı olacak bir şeylerin yapılması lazım.
Bakin ne guzel soylemissiniz siz brans ogretmenisiniz, benim cocugum henuz kucuk ve onu okula gonderme sebeplerimden birisi ona bakilmasi. Bunun icin para oduyorum okuluna. Sizin anlattiginiz sey ile benimkisi cok farkli. Alaniniz benim cocugumun 2-3 kati yaslardaki cocuklar. Ayni sey degil dolayisiyla. Bizim minik bir okulumuz var,oradaki herkes patron da dahil bakicilik yapiyor,egitim de veriyor. İslerinin bir parcasi ve bunda alinacak bir sey yok,sizin dusundugunuz gibi hakaret amaci icermiyor o yuzden soylediklerim. Okul dedigim yerin tabelasinda “bakimevi” yaziyor. Belki siz hayatinizda kucuk yas grubu ile nasil calisilir gormemis olabilirsiniz mesleki olarak.
Savundugum sey riski arttirmiyor,ben yeni okullar acilsin,siniflardaki ogrenci sayisi azaltilsin,gerekiyorsa her gun okul olmasin,mesela haftada 2 gun olsun diyorum, az sayida cocuk ile devam edilsin diyorum. Atama bekleyen binlerce ogretmen var,hani 1970lerdeki gibi okuma yazma bilen gelsin ogretmen olsun demiyorum. Devlet olarak eldeki bu imkan degerlendirilmeli, okul ve ogretmen ihtiyaci var,her gun pek cok ev insa ediliyor,okul neden yapilamasin? Virus riskini arttiran tedbirler degil bunlar,normallesmeye baslayabilmek icin yapilmasi gerekenler. 2-3 yil kimse evde oturamaz,bir yerden baslamak gerekecek.
İlave olarak,konunun ortaligi kiskirtma amaciyla acildigini dusunuyorum, bir uye etrafta “vay cocuklarimizla ilgilenemiyoz okulda olsalardi da basimizdan gitselerdi” diye dusunen insanlar Oldugunu dusunerek konuyu aciyor,calismak zorunda olan bir anne gelip hakli olarak “hani bizi dusunen? Kime birakayim cocugu o zamancare bulsunlar” dedigi icin bir baska uye “senin okuldakiler bakici mi” diye serzeniste bulunuyor. Bunun konusma sekli bu olmamaliydi sevgili arkadasim. Boyle soyleyene “he bizim okul bakimevi,ogretmenimiz de bakici” denir. Cunku cocugu kucuk olanlarin sorunlarindan bahsedilecek yani belli. 17 yasinda oglum olsa evde yalniz birakir giderim isime. Konunun farkli yerlere kayacagi belli,
Simdi okudum yine gelmis konu ogretmenin tatiline ve maasina dayanmis

saka gibi. Ne alakasi var ki, ogretmenin tatilinden maasindan rahatsiz olan kendisi gitsin okusun ogretmen olsun adam olsun o da yararlansin nedir yani madem o kadar kolay?
Sonra biz ogretmen dusmani ilan ediliyoruz ki hic hic alakasi yok, ben dunyada ogretmen dusmani olabilecek son kisi bile degilimdir,kendi ailem ogretmen cunku,sorunlarini bizzat yasamisim,bu neyin duyari anlayamiyorum. Yazdiklarimi baska yerlere ceken arkadaslar var o yuzden tartismak istemiyorum kendileriyle, on senedir burdayim cunku yeterince laf anlatmisimdir. Anlamayan anlamiyor ama sizi ve anlayanlari tenzih ederim.
Evet okullarin acilmasini istiyorum ama tedbirlerle ve belirli kosullarda istiyorum. Bunu istemek suc ise gelip tutuklasinlar madem ne diyeyim

2-3 yil virus bitene kadar kapali kalmalari imkansiz zaten. Siyasete girmeyeyim ama boyle yapilacak olursa satarlar ozellesir zaten egitim sektoru,al ben yapamiyorum sen yap derler. O kadar zaman hic bir ogretmene maas veremez,emeklisine veremez bu devlet,zannediliyor ki devlet kadrosu garanti maas,hayir yok oyle bir durum, kasa bos cunku. Ustu kapali izah etmeye calistim zaten eski mesajlarimda. Cok uzattim ,anlattiklarimi cogu uye anlayamiyor zira. Neyse sizin anlamis oldugunuzu dusunuyorum,gorusmek uzere sevgiler efendim :)