• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulların kapalı olması

Sakın tek kalmasın sakın. Olmazzz olmazzzz. Küçük daha . Allah korusun. Sakın.

Ben de bırakmıştım da bi kaç gün o yüzden sordum. Nasıl anladınız
Başka bir nedenden dolayı pedagoga gitmeye başlamıştı o zaman anladım tabii her çocukta olacak diye birşey yok benim çocuğum yatkınlığı vardı oldu malesef ama ben hala çok vicdan azabı çekiyorum.

Komşulardan ihtiyacı olan güvenilir birisi yok mu acaba? Aynı binada. Ya da yakın çevrede referans verebilecek üniv öğrencisi abla da olur. Online ödevlerine yardım eder. Çocuk özlüyordur sizi kesin.

Ya siz izin alacaksınız yada evde güvenilir bir ablayla kalacak tek kalması zaten seçenek bile olmamalı annanede şehir dışındaysa ne zamana kadar kalacak ki onlarda oda olmaz

Olmaz, 8 yaş evde tek başına kalabilmesi için çok küçük bir yaş. Balkon kapısını kilitleyip Whatsapp'tan aramakla iş bitmez, çocuk bu. Her şeyi yapabilir. Sırf ağlıyor diye evde bir başına bırakma düşüncesi hiç iyi bir fikir değil. Ağlasın daha iyi, bugün ağlar yarın alışır. Yani bakacak kimse yoksa yapacak bir şey yok. Annenizde oyalanacağı şeyler gönderin, kitapları, oyuncakları, internet var mı bilmiyorum internet varsa zaten oyalanabileceği pek çok aktivite bulabilir.

1-2 hafta kalsın anneannesindene olacak canım sonra aile bağımlısi nsanlar oluyor bu çocuklar. Normalde 2 3 derim ama bu durumu bilip 1 2 hafta kalabilir. 8 yaşında cocuk bunu anlar evde yalniz sıkıntı çıkar bence

Niye eksiliyorsunuz konu sahibini ne var yani çocuk ağlıyor diyor napsın istemedigi yerde mi bıraksın anneden ayrı ? Keyfinden mi bırakıyor ?
Bence bulursunuz da şu dönemde biraz sıkıntı sağlık açısından.Yoksa isten cıkarılan kişi cok eminim bakıcı da bulunur. Armut.com dan falan bakın.
Bence 8 yaş evde tek kalmak icin cok erken değil ama daha önceden hic uzun saatler tek kalmadıysa sorun yaşanabilir. Bir de ikinizinde gece evde olmadığı günler varsa bırakmayın tek. Benim de evde gündüzleri tek kaldigim cok oldu hic tehlikeli islerle uğraşmadım halbuki erisebileceğim yerdeydiler. Yaptığım en büyük zarar evi dağıtmakmıştır.

Ya siz izin alacaksınız yada evde güvenilir bir ablayla kalacak tek kalması zaten seçenek bile olmamalı annanede şehir dışındaysa ne zamana kadar kalacak ki onlarda oda olmaz
işte bende ne zamana kadar annemde kalıcak diye düşünüyorum.okullar 31 mayısa kadar uzatıldı.daha bunun yaz tatili var.
eylül ayına uzar.ben o zamana kadar nasıl izin alayım.hayatta idare etmezler.
kimi bulucam bilmiyorum.çocuk dışarı çıkamıyor yasak,evime gelmesi için bir kişiyi bulmak dahada zor.
Hadi çocuklara sokağa çıkma yasağı olmasa kızımı götürürüm işten çıkınca alırım ama şu durumda çok zor
anlamıyorum ben hiç bir çözüm bulunmadı.çocuğa okul yok,sokağa çıkmak yasak ama çalışan anneye babaya izin yok birşey yok.bir insan bu kadar çaresiz bırakılır.

8 yaş evde kalmak için çok erken. Kardeşim o yaştayken kendi gölgesinden bile korkuyordu. Birde çocuklar biraz saf oluyorlar, mesela kapıyı "kiiiğğm ooğğ?" diye sorup cevap beklemeden şak diye açıyordu kardeşim. Ben güvenemezdim şahsen. Evde tek başına kalma yaşı en az 12 13. 8 yaşındaki çocuğun kalabileceği sanmıyorum.

zaten burdaki yorumlardan sonra vazgeçtim tek bırakmaktan.cesaret edemem ancak nasıl bir çözüm bulucaz bilmiyorum.birini bulsam üniversite öğrencisi,birde ona ücret verme durumu olucak.şu an hem özel okula ücret ödüyoruz hem birini bulunca ona vericez.

Cocuk zamanla alisirdi. Ama anane galiba ugrasmak istemedi. 8 yas anane de cok da aglanacak bir yas degil ama, evde tek basina suan duracak bir yas da olmayabilir.

Aslinda bu tamamen cocuga bagli. Cunku bilincli bir yaşta. Ben kucukken dururdum. Ama kizimi birakamam mesela.

başında bir büyük olabilecekken neden yalnız kalsın evde. allah korusun bir anda yangın vs çıksa, düşse bir yerini kırsa ?

8 yaşındaki küçüçük çocuğu evde yalnız bırakmayın.Anneniniz size gelse sadece çocukla ilgilense okadar yorulmaz gibime geliyor..Evin işini yemeğini siz yaparsınız eve geldigiginizde.

Çocuktan çocuğa değişen bir şey tatlım büyük ablamın 2 çocuğu var kızı 6 yaşındayken kalkar evde toz bile alırdı ama oğlan aksi bir o kadar yaramaz. Ama tedbirli olarak en iyisini yapmışsın.

Back
X