Okulu birakmayi düsünüyorum

Keleback_

Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2018
34
13
8
31
bir aydir yeni okula basladim , bir sürü ders sinav su bu derken bütün motivasyonum yerle bi malesef.elime kalem alasim bile yok her sabah kusasim var sacma sacma korkuyorum hic alisamicam gibiyim okuldan aglayip kacmak istiyorum kendimi cok salak caresiz hissediyorum ders calismak istemiyorum ama ileride altin bilezigim kolumda olsun istiyorum ama cook zor geliyor hersey :((

Yaş 24se ayrı 18se ayrı cevap vereceğim ona göre. Bir de daha 1.sinifsaniz yks sınavının yorgunluğunu stresini atmamış olabilirsiniz bu çok normal. Ben de öyleyim şu an çünkü

Yeni bir ortama uyum sağlamak her zaman zordur,alışmak için kendine zaman tanı.iç sesini hiç dinleme,yıllar sonra iyi ki düşündüğümü yapmadım diyeceksin.
Okuduğuna odaklanamıyorsun da not al,bol bol yaz.o şekilde aklında kalır ders.zamanla okulunu da benimseyip kendi çalışma alışkanlığına dönersin ama sakın vazgeçme

Yeni bir ortama uyum sağlamak her zaman zordur,alışmak için kendine zaman tanı.iç sesini hiç dinleme,yıllar sonra iyi ki düşündüğümü yapmadım diyeceksin.
Okuduğuna odaklanamıyorsun da not al,bol bol yaz.o şekilde aklında kalır ders.zamanla okulunu da benimseyip kendi çalışma alışkanlığına dönersin ama sakın vazgeçme
Hergün okuldan artik okula birdaha gelmicem diye cikiyorum ama cok pisman olurum ilerde onuda biliyorum inanin bana o kadar zorluk cekiyorum ki tekrsr o moda girmek wskiden nasil yapmisim sasiriyorum :(

Okulda arkadaşınız var mı?
Ders saatinden önce gidip kütüphanede vakit geçirebilirsiniz. Hem ders çalışma alışkanlığı kazanırsınız hemde okul ortamına daha rahat adapte olabilirsiniz.

Hiç öyle düşünmeyin bence, üniversiteye başladığımda ben de öyle düşünüyordum işte motivasyonum yoktu TCye gitmeyi dört gözle bekliyordum. Şimdi burada bir sürü arkadaşım var buranın yerlileri olan, hiç dönmek istemiyorum hatta belki tatilde bile dönmeyeceğim.
Sizin de okuldan arkadaşınız olursa belki motive olursunuz ;) farklı bir şehirde mi okuyorsunuz ?

Hergün okuldan artik okula birdaha gelmicem diye cikiyorum ama cok pisman olurum ilerde onuda biliyorum inanin bana o kadar zorluk cekiyorum ki tekrsr o moda girmek wskiden nasil yapmisim sasiriyorum :KK43:
Yaşınız da çok küçük değil bu arada, bunu bırakmayın,ileride isteseniz de okumak için elverişli koşullar olmayabilir ve belli bir yaştan sonra daha zor uyum sağlanıyor,en basitiyle yaşıma uygun kimse yok diyeceksiniz okulda.bunu bir vazife gibi görün,çoğu insan sabah istekli istekli işe kalkıp gitmiyor ama ailesi ve çocukları için mecburen yola koyuluyor.siz de bunu zorunlu eğitim gibi görün.sadece ilkokul,ortaokul,lise değil üniversite de zorunlu diye düşünün

Hem yarım kalan işler mutluluğunuza engel olur,üniversitenin gayet önemli olduğunun farkındasınız.bu farkındalıkla teptiğiniz bu önemli fırsatı düşünüp mutlu olma ihtimaliniz var mı gelecekte?

Daha bir ay olmuş çok normal. Inanın kimse koşa koşa gitmiyor okula kendinize zaman tanıyın. Yaşadıklarınız normal.

Bırakmayın sakın ben de çok geç bitirdim okulu okulu bitirdiğimde neredeyse nesil farkı vardi:) 1. Sınıflarla aramda. Çok sikildigim bunaldigim zamanlar oldu ama bırakmadım. Üniversite diplomasi olmadan çalışma hayatına başladığınızı düşünün. Diploma ile bile zor, aksini düşünemiyorum bile.

Direkt bırakmayın diyemem. Okuduğunuz bölümün size uygun olmadığını düşünüyorsanız, tekrar çalışıp uygun bölüme girebilirsiniz. Yaşınız da büyükmüş, en doğru kararı kendiniz verirsiniz.

Okulda arkadaşınız var mı?
Ders saatinden önce gidip kütüphanede vakit geçirebilirsiniz. Hem ders çalışma alışkanlığı kazanırsınız hemde okul ortamına daha rahat adapte olabilirsiniz.

Yok dogru düzgün arkadasim sinifimdakilerin hepsi alman yani iyiler ama öyle bir ortak sohbetimiz yok malesef , yanliz takiliyorum tabi baska siniflarda var bi kac türk arkadas ama onlarla sürekli görüsemiyoruz o yüzdende nefret ediyorum bu durumdan
Kendimi cok yanliz hissediyorum

Bırakmayın sakın ben de çok geç bitirdim okulu okulu bitirdiğimde neredeyse nesil farkı vardi:) 1. Sınıflarla aramda. Çok sikildigim bunaldigim zamanlar oldu ama bırakmadım. Üniversite diplomasi olmadan çalışma hayatına başladığınızı düşünün. Diploma ile bile zor, aksini düşünemiyorum bile.
Haklisin ama inanin mesela bi kac haftaya sinavlarim baslicak acip bsieyleri okumak dahi gelmiyor icimden bu duyguda bana huzur vermiyor , tembellik gibi bisey hemde baska dilde herseyi ögrenmek

Yok dogru düzgün arkadasim sinifimdakilerin hepsi alman yani iyiler ama öyle bir ortak sohbetimiz yok malesef , yanliz takiliyorum tabi baska siniflarda var bi kac türk arkadas ama onlarla sürekli görüsemiyoruz o yüzdende nefret ediyorum bu durumdan
Kendimi cok yanliz hissediyorum
Ben 40 yaşındayım, almanyadayim 2 ay önce işten ayrıldım başka bir şehre taşındım ve 1ci ayda umschulung yani yeniden meslek yapmaya başlıyorum... okuyacağım bölüm de hiç kolay degil, Fachinformatik Systemintegration, tam türkçesi ne bilmiyorum ama sanırım bilgisayar administratörlüğü gibi birşey... sabahtan akşama okulda olacam iki de çocuk var... bölümümde bırak benim yaşımı hiç bir yaşta türk yok... bunların hiçbirini dert etmiyorum.... teknikerim mesleğim de var ama yine de bu okulu okuyacağım... çünkü kendim için birşeyler yapmak istiyorum... ben bu yaşta bunu yapabilirsem sen de yaparsın kuzum... sakin bırakmayı düşünme.. sen hangi bölüm okuyorsun

Evlendim , arada bir baska yerde calistim sonradan karar verdim rahat bir isim olsun meslegim olsun diye
Bak ne güzel bir motivasyon kaynağın var;mesleğin olsun,rahat bir işin olsun diye bile yaşadığın sıkıntılara katlanmaya değer.Su an çocuğun var mı bilmiyorum..ama birkac sene sonra cocugun olsa ve okul yasina gelince çocuğun okula gitmek istemediğini,orayı sevmediğini,arkadaşı olmadığını ve evde seninle kalmak istediğini söylese ona ne gibi tavsiyeler verirsin?

Ben 40 yaşındayım, almanyadayim 2 ay önce işten ayrıldım başka bir şehre taşındım ve 1ci ayda umschulung yani yeniden meslek yapmaya başlıyorum... okuyacağım bölüm de hiç kolay degil, Fachinformatik Systemintegration, tam türkçesi ne bilmiyorum ama sanırım bilgisayar administratörlüğü gibi birşey... sabahtan akşama okulda olacam iki de çocuk var... bölümümde bırak benim yaşımı hiç bir yaşta türk yok... bunların hiçbirini dert etmiyorum.... teknikerim mesleğim de var ama yine de bu okulu okuyacağım... çünkü kendim için birşeyler yapmak istiyorum... ben bu yaşta bunu yapabilirsem sen de yaparsın kuzum... sakin bırakmayı düşünme.. sen hangi bölüm okuyorsun
Sagol ablaacim Allah yardimcin olsun , ana okulu ögretmenligi okuyorum aynen bende kendim icin biseyler yapmak istiyorum basarmak istiyorum ama öyle motivasyonsuzum ki :(

Back
X