okulum uzadı babama söyleyemiyorum:(

echoo

Her şey güzel olacak elbet.
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
885
289
648
İstanbul
merhaba arkadaslar ben ist üni türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum.2008 girişliyim.öss zamanı okadar cok calısmıs o kadar co bunalmıştm ki üzeirne üniversite dersleri çok ağır gelmişti.bazı derslerimi veremeedim.ikinci yılda ortalamayı tutturamadım çarpraza düştüm.yani bi yıl gerien geldim.dönem arkadaslarım 3teyken ben 2deydim neyse.ailemde istanbulda ama ben ayrı evde kaldım 4 yıl.kendi dönemimle mezuniyet yemegine felan katıldım babam beni mezun biliyodu.yaz boyu söyleyemedim sonra 2 dersim kaldı dedim gayet normal karsıladı ama ben bu yalanla yasayamam:( yani benim haftanın 4 günü okula gitmem gerek.annem sınıf tekrarı oldugunu anladı.olabilir felan dedi ama be cok fena bi haldeyim.ama ne yapayım oldu bi kere elden ne gelir.

şimdi babam gelecek yarın.önümde iki 3 yol var :
1-haftanın iki günü kpss dershanesine 2 gün okula gidiyorum deyip her gün okula gidicem.
2-gecen sene öğretmenlik stajı formasyon dersleri felan agır geldi 6 dersim kaldı deyip her gün okula gidicem
3-önemli dersleri gecemedim ortalamam düştü so sınıfı tekrar okumam gerek dicem.

ya babamın okuyan tek cocuguyum ve bana cok güveniyor bir de yaslandıkca huyu değişti sevgili yaptın ders calısmadın der diye korkuyorum ki böyle birsey yok hiç sevgilim olmadı benim.babamın gözünde degerim düsecek gibi hissediyorum olmasın öyle birşey ne yapsam tam yaranamıyorum zaten adama.öğretmenliğimi begenmiyor:( of e yapsam ben.

iki dersim kaldı derken "olsun kızım birşey olmaz yıllardır okuyosun ee bir yerde takılabilirsin sonucta hatta sınıf tekrarı bile olabilir.ben hayattayken 1-2 uzatacaksan uzat.ne el oğlu ne de abin bu imkanı vermez sana dedi :43: tamam iyi hoş dedi de güvenemiyorum ona çünkü aksi bi isan yani birden parlayabilir hakaret dahi edebilir.ama bir yandan da düşünüyorum 1 yıl kayıp cok birşey değil ne dertler kederler var sonucta.

evden gidip gelicem okuluma zaten haftanın 4 günü cok calısıcam bu sene mezun olucam inşallah.ama babama ne desem bilmiyorum.

3 aydır sıkıntıdayım her gün ağlıyorum yüzüm sivilce döktü sıkıntıdan kilo aldım göz altlarım mosmor oldu çok dert ettim.ne olur ne diyeyim bi akıl verin bana

bukadar dert etmeyın yahu aılenız belkıde sandıgınız kadar sorun etmeyecek ayrıca bır sene once yada sonra ne farkederkı korktum soyleyemedım ama aslında boyleyken boyle ben bır sene daha okula gıdıcem deyın hee eger babanız cok ters ve anlayıssız bır adamsa ve bu soyledıklerını makul gormessede dedgınız yollardan bırıne basvurun sonucta amacınız kotu bırsey degıl okulunuzu bıtıreceksınız bu gıbı durumlarda olayın artı ve eksılerını bır yere yazıp agır basanı uygulmak ıyı bır yontem olabılır gıbı gelır bana hep

Doğruyu söyle.
baban zaten ılımlı yaklaşmış sana.
nasıl kalırsın diyip kükrememiş olabilir kızım demiş.
korkacak birşey yok.
bende yıllarca iyi notlar aldım ama üniversite de yarım dönem uzattım.
bak aklıma ne geldi.
lise 2 deyim matematiğim iyidir benim yıllardır 5 gelen ders nasıl olduysa o dönem 1 geldi.
nasıl üzüldüm ama.
babam geldi üzülme kızım bende sınıfta kalmıştım eskiden dedi.
bende biraz rahatladım.
aradan bayağı bir zaman geçti. baba dedim sen hiç sınıfta kaldın mı?
yok kızım hiç kalmadım dedi.
o sıra beni teselli etmek için pembe bir yalan söylemiş.
babalar affeder üzme kendini boş yere.
hepimiz öğrenci olduk olur böyle şeyler.
sen dersini almışsın zaten çalışacağım diyorsun.
onlarda çalışmalarını gördükçe çabaladığını görürler.

doğruyu söyle...
bide özür dile üstüne..
bi de yavru kedi gibi bak babana kıyamaz sanırım...

İyi akşamlar arkadaşım bence babanıza dogruyu söyleyin kızacaklarını sanmıyorum dünyada sınıfta kalan tek ögrenci siz degilsiniz:34:

bence de dogruyu söyle yoksa bununla yaşayamazsın,baksana kendıne edıyorsun, kendınden cıkarıyorsun,hem uzatmanın üzüntüsü hem yalan soylemenın vıcdan azabı... baba sana bir şey soyleyecegım ama kızmayacaksın söz ver dıye söze başla, bende işe yarıyor en azından:) ben de 1 yıl uzatmıştım ama alıştırmıştım zaten kalmadan önce. sorun olmadı. üstten ders alma ımkanın varsa ders de al, şu an ders sayın azsa.

doğruyu söyle...
Bide özür dile üstüne..
Bi de yavru kedi gibi bak babana kıyamaz sanırım...

kızım 9 yaşında bu suratı yapıyor ellerinin arasına alıyor yüzünü ve diyor ki ama anne baksana şu surata kıyacak mısın
ben de hep yiyorum

Ben bizim fakülteden 4. senesinde mezun olan kimseyi görmedim zaten. :9:

Dert etme kendine hiç. Babana da direk doğruyu söyle. Dersane falan katarsan sene içinde tekrar sorun yaşarsın.

Eğer doğruyu söylemeyeceksen de toplam 3 dersim var, biri pazartesi perşembe, diğerleri de salı çarşamba gibi bir yalan söyleyebilirsin, ama bence gerek yok.

aynı dert bende de var :( söyleyemedim bir türlü babama .Sadece tek dersten kalıp sınıf tekrarı yapmak berbat bir durum.En iyi fikir yavru kedi gibi sırnaşarak itiraf etmek .Yarın deneyeceğim sen de yap bence :)

İ.Ü ömür törpüsü gibi zor, zor, zor:18:

Bence uygun dille gerçeği söyle, çünkü bizim okul cidden zor. Hocalar not kırcam diye utanmasalar noktaya, virgüle bile not biçecekler:53:

Herkese tesekkür edıyorum öncelikle.ya babamın tepkilerine güvenemıyorum.
Bir de sınıf tekrarı değilde cok dersim kaldı mı desem.daha ılımlı gbi gelıyor.

Madem annen biliyor annene söyle oda babana söylesin...Sende kendini affettirisin sonra...Bütün seneyi koca bir yalanla geçirmektense doğruyu söyle...Yoksa babanın suratına her baktığında yalanların gelir aklına....Çünkü bir sürü yalan eklemek zorunda kalacaksın....

canım bu kadar korkma hem son sınıfmışsın illaki devam etmek zorunda sadece senin emeğine değil kendi emeğine de kıyamaz..Arkadaşa katılıyorum yalan üstüne yalan eklemek hiç iyi olmaz .Sen biran önce dökül :)

Kızlar dün babam geldi aksam söyledim.ama sınıf tekrarı dıyemedım tabı 2 değil 5 dersim kaldı dedım.cok bzuldu bendaha az sanıyıdum cokmus dedı.zur dıledım yapacak bırsey yi bu yıl vereceksin hepsini dedı.sanki bana tavırlı gıbı moralimde hala duzelmedi. Of Ya ben hep sorunsuz cocuktum okuyan aklı basında babamın gözünde yerım sarsıldı .ama o da bana hıc sorun. Yasama hakkı vermiyor.elin kızları neler yapıyor :(.

Hata yapmışsın canım valkla ileride yalanın ortaya çıkınca baban daha çok kızıcak....her nasılsa 1 senen var ha okumuşsun ha ders vermişsin ne farkdeer...

Ah canım ya keşke direk anlatsaydın .neyse olan olmuş artık takma sende .Bir kaç gün sonra düzelir aranız

canınıza sağlığınıza bir şey olmasın bunları takma kaafana söyle babana bir iki bağırır sonra affeder anneler ve babalar evlatrına kıyamazlar;)

arkadaslar herkese teşekkür ediyorum.sonuçta okulum 1 yıl uzadı 2-5-10 ders farketmez sonucta diye düşünüyorum.hem yala söylemişte sayılmam sanki sonucta uzadı dediğim gibi.babamın üzülmesini istemiyorum o böyle bilsin.şimdi aramız iyi maşallah yani aynı herşey şimdilik.ama bir kez daha duanın gücüne inandım.çok dua ettim hala da ediyorum.inşallah hayırlısıyla bu sene okulu bitiririm.çok çalışıyorum şimdiden.formasyonumda var bi diplomayı alayım herşey çok kolay olacak. haftada 4 gün okulum var 3 sabah saat 8bucukta baslıyor baya bi erken cıkmam gerek umarım babam sorun etmez sonuçta devamsızlık yapmamam gerek.

merhaba arkadaslar ben ist üni türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum.2008 girişliyim.öss zamanı okadar cok calısmıs o kadar co bunalmıştm ki üzeirne üniversite dersleri çok ağır gelmişti.bazı derslerimi veremeedim.ikinci yılda ortalamayı tutturamadım çarpraza düştüm.yani bi yıl gerien geldim.dönem arkadaslarım 3teyken ben 2deydim neyse.ailemde istanbulda ama ben ayrı evde kaldım 4 yıl.kendi dönemimle mezuniyet yemegine felan katıldım babam beni mezun biliyodu.yaz boyu söyleyemedim sonra 2 dersim kaldı dedim gayet normal karsıladı ama ben bu yalanla yasayamam:( yani benim haftanın 4 günü okula gitmem gerek.annem sınıf tekrarı oldugunu anladı.olabilir felan dedi ama be cok fena bi haldeyim.ama ne yapayım oldu bi kere elden ne gelir.

şimdi babam gelecek yarın.önümde iki 3 yol var :
1-haftanın iki günü kpss dershanesine 2 gün okula gidiyorum deyip her gün okula gidicem.
2-gecen sene öğretmenlik stajı formasyon dersleri felan agır geldi 6 dersim kaldı deyip her gün okula gidicem
3-önemli dersleri gecemedim ortalamam düştü so sınıfı tekrar okumam gerek dicem.

ya babamın okuyan tek cocuguyum ve bana cok güveniyor bir de yaslandıkca huyu değişti sevgili yaptın ders calısmadın der diye korkuyorum ki böyle birsey yok hiç sevgilim olmadı benim.babamın gözünde degerim düsecek gibi hissediyorum olmasın öyle birşey ne yapsam tam yaranamıyorum zaten adama.öğretmenliğimi begenmiyor:( of e yapsam ben.

iki dersim kaldı derken "olsun kızım birşey olmaz yıllardır okuyosun ee bir yerde takılabilirsin sonucta hatta sınıf tekrarı bile olabilir.ben hayattayken 1-2 uzatacaksan uzat.ne el oğlu ne de abin bu imkanı vermez sana dedi :43: tamam iyi hoş dedi de güvenemiyorum ona çünkü aksi bi isan yani birden parlayabilir hakaret dahi edebilir.ama bir yandan da düşünüyorum 1 yıl kayıp cok birşey değil ne dertler kederler var sonucta.

evden gidip gelicem okuluma zaten haftanın 4 günü cok calısıcam bu sene mezun olucam inşallah.ama babama ne desem bilmiyorum.

3 aydır sıkıntıdayım her gün ağlıyorum yüzüm sivilce döktü sıkıntıdan kilo aldım göz altlarım mosmor oldu çok dert ettim.ne olur ne diyeyim bi akıl verin bana

Bence de baban geldiğinde anlat her şeyi, ağla, sarıl babana. Bir şey demez, merak etme. Hepimiz okulumuzu uzattık, para konusu hariç ailemize de bir zararı olmadı. Hem 1 sene nedir ki, üniversiteyi hiç kazanamayanların babaları ne yapsın? Onlar bile bile bir şey diyemiyordur çocuğuna...Baban seni ne kadar seviyordur kimbilir. :)

canım bende 1 sene uzattım seni çok iyi anlayabiliyorum bizimkiler birşey demedi bekliyorlardı ama yinede insanı çok strese sokan bir durum. Ama 1 sene birşey değil çalışır geçeriz Allahın izniyle tek derdimiz bu olsun

Back
X