Okuluma devam etmeli miyim

ezgigizem_

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
398
-42
16
22
Annem kanser olduğu için üniversitenin bitmesine 3 ay kala dondurmuştum. Tabi 1 sene beklemek lazımdı yine gitmek için hayatım alt üst oldu. Şimdi okula gitme zamanım geliyor ama gittiğim okul yaşadığım yere uzak. Yakındaki üniye geçsem dönemim uzuyor yani yine 1 sene sonra bitiyor gibi olacak. Annemin pet sonuçları 2 keredir temiz çıkıyor ama uzaktaki okula gidersem tam pet çekilecek zamanlara denk gelecek yani şubatın sonuna nasıl giderim bilmiyorum. Anneme bakacak kimse yok tek ben varım şu an yardıma muhtaç değil ama akciğer kanseri ne olacağı belli değil. Anneme olmuyor yakın okul uzağa gidecem deyince bir şeyler oluyor ben anlıyorum içten içe havalara giriyor. Bu dönem gidip bitiremezsem bölümüm iptal oluyor. Ne yapmam lazım? Ne olursa olsun gidip bitirmek istiyorum kafam karışık. Bu dönem bitmezse kpss ye vs de giremicem. Annem bugün ölse sadece babam var tek çocuğum kimsem yok. Kendi hayatımı da düşünmem mi lazım yoksa ömrümü anneme mi adamam lazım? Daha yaşım 22

Yakın bir üniversiteye gitme imkanın varsa git. Sadece yarım dönemlik bir kayıp olacaksa büyük bir sorun değil bence.
Ya da okulunuzun olduğu şehire beraber gidemez misiniz? O şehirde sizi bağlayan bir durum var mı? Anneniz çalışıyor mu?
Hocalarınla durumu konuşsan sadece sınavlara gitsen olmaz mı? Sonuçta sadece yarım dönemmiş, ders sayısı da azdır.
Ne yap ne et o okulu bitir...

annenin pet çekimine vs baban eslik edebilir.
git ve okulunu bitir. zaten bjr donemcik birsey.
elinde notlar varsa şimdiden calis hatta.
en kötü annene eslik edecek biri lazimsa kardesleri, gorumceleri, komsulari, arkadaslari eslik eder tek seferlik yine su akar yolunu bulur

İmkanım var ama dönemim uzuyor yine yani aşırı uğraşmış oluyorum kendi okuluma gidersem direkt bitiyor 3 ayda. Yarım dönemlik kayıp olursa kpss ye giremiyorum zamanı geçiyor. O şehire gitsek de orada yapacak bir şey yok o kadar paramız yok kendi memleketimizde kendi evimiz. Burda zor geçiniyoruz

Hayır yok bilmiyorum nolucak gözümü karartıp gidicem yani yapacak ne var daha ? Hayat böyle anneyi beklemekle nereye kadar gidecek benimde yaşım ilerliyor

Zaten kararınızı vermissiniz, vicdan mı rahatlatmaya yazdınız buraya.
Allah annenize şifa versin sizin de durum zor ama biraz keskin geldiniz bana
O yüzden yorum yok .

O zaman mecbur gideceksin. Hocaların ile konuş, son dönemde ders sayısı azdır diye düşünüyorum. Sadece sınavlara git, ders notlarını al. Sınavdan sınava gitmiş geçmiş olursun.
Bu arada KPSS'ye seneye hemen girseniz de ilk atamada gidebilecek misiniz ki? Özel sektorde calisirsiniz bir süre. Daha yaşınız küçük. Gerekirse uzasın ne olacak.

O yüzden yorum yok .
e gitmeyip ne yapsin kiz
gitmese okul hakkini kaybedecek
buraya gelse 1 donem kaybedecek ve mezun olamadigi icin kpssi kaciracak.
tek yolu okulunu bitirmek. bir an once is bulur calisirsa annesine de yarar saglar kanser tedavjsi cok masrafli bkr surec

Eder de annem insanla 2 dk anlaşamıyor ki. Ben bile o kadar fedakarlık yapmama rağmen ağzı açılsa dünya laf diyor. Annem şimdiye kadar hiç tek kalmadı ondan dolayı ona hava cıva geliyor

Stajım var maalesef orada sürekli devam etmem lazım. Gelirsem hocalarla konuşup öyle gelebilirim. Kpss de gidip gitmemk önemli değil okul bitseydi şimdi özel hastanede çalışıyor olurdım. Zaten 1 senem gitti

Gidip gitmemesine takılmadım zaten
Iki taraf icinde zor bir durum sadece
"Hayat böyle anneyi beklemekle nereye kadar" cümlesi çok keskin geldi
Daha duygusal bakıyorum bu duruma.. "Annemi bu halde bırakıp gitmek istemezdim ama bir yerde mecburum" dese bana göre daha hoş olurdu.

Tabi aile dinamiğini bilemem..

O yüzden yorum yok .
Geçmek için deniyorum ama olmazsa ne yapıcam? Keskin diyorsunuz tamam da bu dönemde gitmezsem bölümüm iptal oluyor. Bir daha üniversite sınavına giricem. O kadar düzenli bir hayatım yok maalesef hep inişli çıkışlı

Valla zaten ben özelde de çalışıyor olsaydım ekonomik olarak aşırı rahatlardık. O kadar kötü zamanda geldi ki bu hastalık başımıza. 9 aydır tek ben annem için uğraşıyorum. Çoğu arkadaşımın kaldıramayacağı yükler.

Stajım var maalesef orada sürekli devam etmem lazım. Gelirsem hocalarla konuşup öyle gelebilirim. Kpss de gidip gitmemk önemli değil okul bitseydi şimdi özel hastanede çalışıyor olurdım. Zaten 1 senem gitti
Ee tamam işte yaşadığınız şehirde staj ayarlarsınız.. Eminim son dönemde hocalarında inisiyatif kullanır. Bitirin okulunuzu.. Hiç olmadı o şehirde kalmak durumunda kalırsanız da ayda bir hafta sonları gelirsiniz annenizin yanına o da çok yokluğunuzu hissetmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…