Okumadan geçmeyin kızlar:)

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.635
287
123
Kızlar ben ağır depresyon geçirdim iki sene önce hala tedavi görüyorum deprasyon tekrarlayn bir hastalık olduğu için de büyük ihtimal omur boyu tedavi gorucm yanı benle olacak bu hastalık.. en büyük sorunum ben bunu kabullenemiyorum hep neden oldu neden ben diye düşünüyorum ve bu hastalık bende değersizlik duygusu oluşturdu mesela bir ilişkim olmasını işitemiyorum neden karşımdaki kişiye bunu yapayım ki diyorum ne yapsın benim gibi ruh sağlığı bozuk olan bir insanı yada evlenirsek mesela neden uğraşsın ki diyorum benim hastaligimla yani belki saglikli bir dusunce degil ama bu düşüncemde doğruluk payı olduğunuda biliyorum kurtulamıyorum bu düşünceden ne tavsiye edersiniz bana bu konuda

Evleneceğiniz kişi ya da birlikte olacağınız kişi ya da etrafınızdaki insanların hepsi yüzde 100 sağlıklı mı ki? Bence doğru bir bakış açısı değil. Depresyon da ömür boyu taşınan tedavisi olmayan bir hastalık da değil ayrıca. Kendinizi buna inandırmayın. Herkes zaman zaman depresyon geçirebilir bu çok normal.

evlilik fedakarlık isteyen bişey yani o senin hastalığını çeker sen onun başka bişeyini çekersin Allah kalp mühürlüğünü vermesin geçmiş olsun

Tiroit hormonunuza baktırın. Ben de de ömür boyu bir depresyon vardı. İlaç kullandım ama antidepresan ilaçlar tam bir kısır döngü çünkü bir süre antidepresanan kullandığınızda vucüt artık serotonin üretmiyor. Yani bu ilaçlar nohut leblebi gibi alınmamalı. Sonra bir doktor Allah ondan razı olsun tiroi değerlerimi değerlendirerek bana teşhisi koydu. Kii tiroit değerlerim normal sınırlar içerisinde olmasına rağmen bazı değerlerin dengesi ve tsh'ın 2.5 üzerinde olması tiroit bezimin zorlandığna işaret ediyormuş ve bu depresif belirtileri yaparmış. Bana yazdığı ilacı kullandığımdan beri (ki arada gidip kontrollerimi yaptırıyorum bu çok önemli) ben de depresyon mepresyon kalmadı. Hep suçu kendimde arıyordum, ben deliyim, aynı sizin dediğiniz gibi, beni kim ister ki?, kimse beni sevmiyor falan negatif düşünceler bin para, o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

Düşünce ve aklında kurdukların insani ipe götürür. Biraz da kendi depresyonunu kendin yaratıyormuşsun gibime geldi. İnsan bir şeyi sürekli dillendirirse esiri olurmuş seninki de o hesap.
Şu beynini bi sal Allah aşkına. Hayat bunları düşünüp kendi harap etmek için çok kısa...

Depresyon ömür boyu mu sürüyormuş
Önce doktorunu değiştir. Sonra da olması veya olmaması muhtemel şeyleri düşünerek kendini iyice kendini depresyona sokma.

İzzet Güllü'nün makalelerini okuyun.Videolarını izleyin.Siz hasta olduğunuza ikna olmuşsunuz.Hatta ömür boyu süreceğine.Oysa sadece bu inanç bile uzun yıllar sizi depresyonda tutabilir ortada hiç bir sebep yokken...İnsanların hayat içindeki en normal dönemlerine bile hastalık etiketi koyuyorlar ve biz buna inanıyoruz.(Elbette ağır ve sürekli vakalardan söz etmiyorum)Depresyon bazen dar bir alana hapsettiğimiz nefsimiz ve ruhumuzun çığlığıdır "beni buradan çıkar ve daha geniş bir bakış açısı,hayat oluştur"diyen.Düşman değil dost olabilir.Değişimin doğum sancısı olabilir.

Ben ağır depresyon geçirdim birde depresyon geçen bir hastalık değil yani gecsede tekrarlayan bir hastalık o yüzden

Depresyon tekrarlamaz. Eğer kliniğe yatırılacak kadar ağır bir depresyon yaşayıp kronik depresyon tanısı aldıysanız bir psikiyatrist tarafından o zaman yılda bir iki tekrarlar. Ama bir kere ağır depresyon geçirmiş olmanız hayat boyunca sizle demek değil.
2007den 2010a kadar tedavi gördüm. Abim vefat etti bir anda. Tranva sonrası stres bozukluğuna bağlı ağır depresyon ve anksiyete tanısı kondu. 2 sene ilaç tedavisi ve terapi aldım. Depresyon tekrarlamadı ama anksiyete ile ara sıra uğraşıyorum.
O yüzden kendinize böyle kodlamayın. Arkadaşımın babası her sene 2 ay klinikte yatardı. 3 sene önce torun oldu, mutluluktan bir kere bile tekrarlamadı ki adam son 20 yıldır ağır depresyon hastası. Herşey kendinizi mutlu etmekte. Karalar bağlama :)

Çok sıkıntılı günlerim oldu. Psikolojik ilaçlar içtim.
Şimdi iki çocuk yetiştiriyorum. Hem de hayli donanımlı. Nasıl yaklaşmam gerektiğini bilerek,elimden geldiğince pozitif.
O ilaçları içtiğime,o kadar dibe nasıl indiğime şu an ben bile şaşırıyorum.
Ömür boyu kalıcı bir hastalık değil.Tamamen sizin elinizde. Silkelenin ve kalkın. Lütfen!Yapabilirsiniz.

Bi kere her insanın zaafları vardır,yani siz psikolojik sorunları olan biri olabilirsiniz ama karşınızdaki insan da mükemmel biri değil bunu düşünün aklınıza geldikçe kendinizi daha rahat hissedersiniz.
Ayrıca her insan evlenecek,şunu yapacak bu olacak diye birşey de yok her insan bunlara uygun olmayabilir,ya da deneyip başaramayabilir e bu durumda bu insan napsın yani bunu mu kafaya taksın,hayatta ne istediği varsa mutlu olacağı onlara yönelsin illaki birşeyler bulur kendine.

Herkes çok normal bir siz anormalsiniz sanki.
Valla ruh sağlığı normal eş isteyen ömrünün sonuna kadar bekar kalır.
Ruh sağlığım bozuk diye red ettiğiniz adamlar günün birinde ruh sağlığı bozuk başka kadınlarla evlenecekler.
Normal insan mı kaldı bu devirde.

Ben de çooook zor zamanlar yaşadım, tek başımaydım, ailem üzülmesin diye dertleşmedim. Ama bunların tek sebebi kendimi sevmeyip başkalarını mutlu etmeye çalıştığım içinmiş bunu farkettim. Artık sevdiğim beni mutlu eden şeylerle ilgileniyorum, bana değer veren insanlara değer veriyorum. Hiç ben depresyondayım, mutsuzum vs . düşünme , sıfırdan başla . Ömür boyu mutsuz olmayacaksın tabiki. Her şey senin bakış açına bağlı neredeyse. Lütfen kısa olan şu hayatta kendini sev

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…