Okumadan geçmeyin kızlar:)

Kızlar ben ağır depresyon geçirdim iki sene önce hala tedavi görüyorum deprasyon tekrarlayn bir hastalık olduğu için de büyük ihtimal omur boyu tedavi gorucm yanı benle olacak bu hastalık.. en büyük sorunum ben bunu kabullenemiyorum hep neden oldu neden ben diye düşünüyorum ve bu hastalık bende değersizlik duygusu oluşturdu mesela bir ilişkim olmasını işitemiyorum neden karşımdaki kişiye bunu yapayım ki diyorum ne yapsın benim gibi ruh sağlığı bozuk olan bir insanı yada evlenirsek mesela neden uğraşsın ki diyorum benim hastaligimla yani belki saglikli bir dusunce degil ama bu düşüncemde doğruluk payı olduğunuda biliyorum kurtulamıyorum bu düşünceden ne tavsiye edersiniz bana bu konuda
Canım çocukken bir olay yaşamış olabilirsin ya da kimseye anlatmadığın bir derdin mi var buna yoğunlaşırsan her şey çözülecek

Tiroit hormonunuza baktırın. Ben de de ömür boyu bir depresyon vardı. İlaç kullandım ama antidepresan ilaçlar tam bir kısır döngü çünkü bir süre antidepresanan kullandığınızda vucüt artık serotonin üretmiyor. Yani bu ilaçlar nohut leblebi gibi alınmamalı. Sonra bir doktor Allah ondan razı olsun tiroi değerlerimi değerlendirerek bana teşhisi koydu. Kii tiroit değerlerim normal sınırlar içerisinde olmasına rağmen bazı değerlerin dengesi ve tsh'ın 2.5 üzerinde olması tiroit bezimin zorlandığna işaret ediyormuş ve bu depresif belirtileri yaparmış. Bana yazdığı ilacı kullandığımdan beri (ki arada gidip kontrollerimi yaptırıyorum bu çok önemli) ben de depresyon mepresyon kalmadı. Hep suçu kendimde arıyordum, ben deliyim, aynı sizin dediğiniz gibi, beni kim ister ki?, kimse beni sevmiyor falan negatif düşünceler bin para, o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.
Serptonin üretmeyince ne olumsuzluklar oluyor acaba?

Evet depresyon hem kişinin kendisini hem de çevresini çok yoran bir hastalık ancak, zaten kimse kendi kendine bunalıma girmiyor. Zaten bizi hasta eden çevremizdeki toksik insanlar. Siz onlara tahammül ediyorsanız onlar da sizi çekecek.

ben lohusayken depresyon gecırmısım ve atlatmısım farkında bıle degılım ne ara gelmıs gecmıs
depresyon omur boyu suren bırsey mı kı
depresyon olduguna emın mısınız bana sankı takıntı gıbı geldı

arastırdım omur boyu surmuyormus depresyon
cok agır klınık durumda olanların 1-2 sene ılac tedavısı oluyormus sadece

Çokmu boş kaldınız.
İnanın mücadele verdiğiniz idealleriniz hayalleriniz olsa hatta çözmeye çalıştığınız dertleriniz, depresyona girmeye vaktiniz olmaz.
Zannetmeyinki herkesin hayatı pür pak

Serptonin üretmeyince ne olumsuzluklar oluyor acaba?
Doktor değilim, sadece kendi bildiklerimden aktarıyorum. Serotonin halk dilinde mutluluk hormonu diye adlandırılan şey. Yani kendini iyi hissetmeni sağlıyor,enerji veriyor vs. Seretonin beyin tarafından salgılanıyor ve üç hafta gibi bir süre sonra da seretonin geri alım reseptörleri tarafından geri alınıyor ama beyin devamlı serotonin seviyesini sabit tutmak için geri alınanların yerine devamlı seretonin salgılıyor. Antidepresanlar seretonini taklit ederek geri alım reseptörlerini tıkıyor ve beyin tarafından üretilenler de birikince kanda seretonin seviyesi yükseliyor. Bu yüzden antidepresanlar ancak en erken iki üç hafta sonra etkisini tam gösterebiliyor. Belli bir süre bu böyle devam ediyor ama beyin serotonin seviyesi yükseldiği için artık seretonin üretmiyor. E kanda da yeterince var zaten sorun yok. Ne zaman ki antidepresanı bırakıyor kişi o zaman bu geri alım reseptörleri tekrar devreye giriyor ve seretonin hızla düşüyor. kişi eski halinden beter oluyor beyin de yenilerini aynı hızda üretemiyor bir süre. Dolayısıyla bu haplar nohut leblebi değil yani. Bu nedenle de aslında depresyon ya fizyolojik faktörlere bağlı (yaşlılık olur ya da başka hastalık olur) ya da psikolojik faktörlere bağlı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Antidepresanlar da aslında sadece fizyolojik faktörlere bağlı depresyonu tedavi etmek için üretilmişler.

Yaşam tarzını ve alışkanlıklarını, beslenme düzenini değiştirerek başlayabilirsin mesela... Depresyon kalıcı değildir daha doğrusu kalıcı olmaması sizin elinizde.... Müzik bile ruh halini değiştirebilir.... Sık sık dinle.....

Doktor değilim, sadece kendi bildiklerimden aktarıyorum. Serotonin halk dilinde mutluluk hormonu diye adlandırılan şey. Yani kendini iyi hissetmeni sağlıyor,enerji veriyor vs. Seretonin beyin tarafından salgılanıyor ve üç hafta gibi bir süre sonra da seretonin geri alım reseptörleri tarafından geri alınıyor ama beyin devamlı serotonin seviyesini sabit tutmak için geri alınanların yerine devamlı seretonin salgılıyor. Antidepresanlar seretonini taklit ederek geri alım reseptörlerini tıkıyor ve beyin tarafından üretilenler de birikince kanda seretonin seviyesi yükseliyor. Bu yüzden antidepresanlar ancak en erken iki üç hafta sonra etkisini tam gösterebiliyor. Belli bir süre bu böyle devam ediyor ama beyin serotonin seviyesi yükseldiği için artık seretonin üretmiyor. E kanda da yeterince var zaten sorun yok. Ne zaman ki antidepresanı bırakıyor kişi o zaman bu geri alım reseptörleri tekrar devreye giriyor ve seretonin hızla düşüyor. kişi eski halinden beter oluyor beyin de yenilerini aynı hızda üretemiyor bir süre. Dolayısıyla bu haplar nohut leblebi değil yani. Bu nedenle de aslında depresyon ya fizyolojik faktörlere bağlı (yaşlılık olur ya da başka hastalık olur) ya da psikolojik faktörlere bağlı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Antidepresanlar da aslında sadece fizyolojik faktörlere bağlı depresyonu tedavi etmek için üretilmişler.
Teşekkür ederim
Emeğinize sağlık
Normalde ben de karşıydım aslında antidepresana, hamile olur olmaz bıraktım, zararsız deseler de güvenemedim ki benim ilacım hafifti. Kullanırken ne sersemleştirme ne de uyku-uykusuzluk yapmıyordu
Bırakınca anlatamam o kadar zor geçti ilk haftalar
Yine ara ara olumsz ruh halleri
Çok düşündüm tekrar başlasam mı diye
Stresim arttıkça bebeğimi de mutlu edemedim karnımda aylarca
Son bir-iki ay rahat etmiş olacak yavrucak
İnsan o kadar bocalıyorki, kararsız kalıyor ki. Mutluluktan havalara da uçsam, ilacı kullanmadıpım için stres ve takıntı yüklüydüm
Anca anca normalleşiyorum ve yine bile kararsızım
Böyle cebelleşmek gerçekten zor
Bebek doğumca inşallah tamamen iyileşirim

Teşekkür ederim
Emeğinize sağlık
Normalde ben de karşıydım aslında antidepresana, hamile olur olmaz bıraktım, zararsız deseler de güvenemedim ki benim ilacım hafifti. Kullanırken ne sersemleştirme ne de uyku-uykusuzluk yapmıyordu
Bırakınca anlatamam o kadar zor geçti ilk haftalar
Yine ara ara olumsz ruh halleri
Çok düşündüm tekrar başlasam mı diye
Stresim arttıkça bebeğimi de mutlu edemedim karnımda aylarca
Son bir-iki ay rahat etmiş olacak yavrucak
İnsan o kadar bocalıyorki, kararsız kalıyor ki. Mutluluktan havalara da uçsam, ilacı kullanmadıpım için stres ve takıntı yüklüydüm
Anca anca normalleşiyorum ve yine bile kararsızım
Böyle cebelleşmek gerçekten zor
Bebek doğumca inşallah tamamen iyileşirim
İnşallah, size çok geçmiş olsun, bebeğinize de sağlık ve birlikte mutlu bir ömür dilerim.
Bu arada ocaktaki yemeği de bir güzel yaktım iyi mi, utanıyorum kendimden :KK48:

İnşallah, size çok geçmiş olsun, bebeğinize de sağlık ve birlikte mutlu bir ömür dilerim.
Bu arada ocaktaki yemeği de bir güzel yaktım iyi mi, utanıyorum kendimden :KK48:
Teşekkür ederim, amin
Ay deminki mesajı yazarken mi yoksa :olamaz:
Tencerenin dibi de yandı mı:olamaz:

Sen depresyonu böyle sahiplenirsen tabi ki gitmez ve bitmez. İyileşmeye gayret ve baştan neden hastalandigini anlamaya çalış. Bende ağır bir depresyon süreci geçirdim. Tedavi gördüm. Sanırım 7 seneyi geçti. İyileştim. Evlendim ve iki evladım var. Depresyona o kadar kolay tekrar girmem, ama hayatımı ve kafa yapımı da bunun icin komple değiştirdim zamanında. Korkma: Tekrar edebilir, illaha tekrar olacak demek değildir

Teşekkür ederim, amin
Ay deminki mesajı yazarken mi yoksa :olamaz:
Tencerenin dibi de yandı mı:olamaz:
:KK48: Bu forum yüzünden diyelim. Bağımlılık gibi bir şey yaptı bu aralar bende. Ama en kısık ateşteydi nasıl oldu bilmiyorum.

:KK48: Bu forum yüzünden diyelim. Bağımlılık gibi bir şey yaptı bu aralar bende. Ama en kısık ateşteydi nasıl oldu bilmiyorum.
Aynen yaa her boşlukta giriyor insan
Benim de şöyle, hiç yanmıyo altı ama en kısıkta yarım saatte falan hemen yemek lapaya yakın oluyor ne saçma. En en kısık eminim
Neyse konuyu dağıtmayalım:KK70:

Sen depresyonu böyle sahiplenirsen tabi ki gitmez ve bitmez. İyileşmeye gayret ve baştan neden hastalandigini anlamaya çalış. Bende ağır bir depresyon süreci geçirdim. Tedavi gördüm. Sanırım 7 seneyi geçti. İyileştim. Evlendim ve iki evladım var. Depresyona o kadar kolay tekrar girmem, ama hayatımı ve kafa yapımı da bunun icin komple değiştirdim zamanında. Korkma: Tekrar edebilir, illaha tekrar olacak demek değildir
Hiç mi geri dönmedi o haller peki
Tekrarlama vb
Çoğu insanda uyanıyor

Tiroit hormonunuza baktırın. Ben de de ömür boyu bir depresyon vardı. İlaç kullandım ama antidepresan ilaçlar tam bir kısır döngü çünkü bir süre antidepresanan kullandığınızda vucüt artık serotonin üretmiyor. Yani bu ilaçlar nohut leblebi gibi alınmamalı. Sonra bir doktor Allah ondan razı olsun tiroi değerlerimi değerlendirerek bana teşhisi koydu. Kii tiroit değerlerim normal sınırlar içerisinde olmasına rağmen bazı değerlerin dengesi ve tsh'ın 2.5 üzerinde olması tiroit bezimin zorlandığna işaret ediyormuş ve bu depresif belirtileri yaparmış. Bana yazdığı ilacı kullandığımdan beri (ki arada gidip kontrollerimi yaptırıyorum bu çok önemli) ben de depresyon mepresyon kalmadı. Hep suçu kendimde arıyordum, ben deliyim, aynı sizin dediğiniz gibi, beni kim ister ki?, kimse beni sevmiyor falan negatif düşünceler bin para, o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.
Baktırdım sıkıntı çıkmadı değerlerimde zaten ağır depresyon yaşadığım için dr değerlerin düşse dahi bu kadar ağır depresyon yasamazdın dedi

Back
X