Okumadan geçmeyin kızlar:)

artik o kadar cabuk depresyon tanisi konuyorki..aynisi cocuklara az hareketli olsa hiperaktivite denmesi gibi..yani eskiden olsa icimize atar devam ederdik, simdi dusunmeye cok mu vaktimiz vardir nedir..bilmiyorum..

ama neden omur boyu sursun bi sakin ol. grip olmus gibi dusun..onuda geciriyorsun bitiyor..

Dediğim gibi arkadaşımın babası yıllarca klinikte yattı, hep kış başında kalırdı. Şirket bile kış başında ona 3-4 hafta izin verirdi, o derece. Son 3 senedir torun sevgisiyle yaşamıyor. Belki sizde ilerde hayat arkadaşınızı bulup, anne olursanız sizinde olmaz. Veya sizi gerçekten mutlu eden bir iş sahibi olursanız, kariyer tatmini yaşarsanız falan. Üzülmeyin lütfen. Çok çok zor, biliyorum ama bazı şeyler sadece zamanla geçiyor malasef.
Ins çok sağolun desteğiniz icin

artik o kadar cabuk depresyon tanisi konuyorki..aynisi cocuklara az hareketli olsa hiperaktivite denmesi gibi..yani eskiden olsa icimize atar devam ederdik, simdi dusunmeye cok mu vaktimiz vardir nedir..bilmiyorum..

ama neden omur boyu sursun bi sakin ol. grip olmus gibi dusun..onuda geciriyorsun bitiyor..
Ama tekrarlıyor hayat boyu :(

Eskiden mahalleli birbirine psikoterapi olurdu şimdi bıu gibi seylerin hepsi paralı seans.parası yoksa düzelebilecek bişeyi de daha temellendirip eziyet gibi yaşıyor bazı insanlar. Dünyada en rahatların bile psikolojisi bozuk bence odun kereste olmak duyarsız olmak da normallik mi?

Malesef bitmiyor grip gibi omur boyu tekrarliyor:(

Ama tekrarlıyor hayat boyu :KK43:

Sen şartlarsan tekrarlar
Teyzem 20 yıl depresyon tedavisi gördü eşinin vefatından sonra
Yatar bir ay boyunca başını yorganın altından çıkarmaz, sadece su içer, kapıya telefona bakmaz bir ay sonunda yataktan on kilo vermiş perişan halde çıkardı
2010 da annem vefat etti, bu teyzemi hepten yerle bir etti, cenaze sonrasına kadar dayandı ve yattı yine, bu arada depresyonu için dört tane ayrı ilaç kullanıyor. İki gün sonra beni aradı, yazlığa gelin kahvaltıya dedi, dilim tutuldu telefonda. Bir telaş gittik hepimiz toplanıp, teyze iyi misin dedim iyi olacağım bıktım yatmaktan dedi, denize girdi, yürüyüş yaptı, sonra bir köpek aldı, sürekli kendini meşgul etti. Oturduğu yerde gözleri kapandı ama inat etti başını kaldırıp bir kahve yapın derdi :)))Doktoru sadece depresyon değil bipolar tanısı da var demesine rağmen teyzem yattığı günleri annemin öldüğü hafta atlattı. Üç yıl önce anneannemde öldü eyvah dedik teyzem ne olacak, beni aradı cenazeye gelmeyeceğim dedi, yasa girmeyeceğim dedi ve onu da yatmadan atlattı. Yani arkadaşım savaşman gerekiyor, böyle hastayım hastayım dersen daha kötü olursun. Depresyon ne evliliğe ne de başka bir şeye engel değil, teyzem şu an sadece bipolar tanısı için ilaç kullanıyor, diğer depresyon ilaçlarını bıraktı. Üzüleceğini bildiği durumlardan kaçıyor, insanları idare etmiyor, birisi onu sıkıyorsa üzüyorsa iletişimini kesiyor, kendisini önemsiyor, sende öyle yap derim şu an 65 yaşında ama hala yaşamaktan vazgeçmiş değil.

Kızlar ben ağır depresyon geçirdim iki sene önce hala tedavi görüyorum deprasyon tekrarlayn bir hastalık olduğu için de büyük ihtimal omur boyu tedavi gorucm yanı benle olacak bu hastalık.. en büyük sorunum ben bunu kabullenemiyorum hep neden oldu neden ben diye düşünüyorum ve bu hastalık bende değersizlik duygusu oluşturdu mesela bir ilişkim olmasını işitemiyorum neden karşımdaki kişiye bunu yapayım ki diyorum ne yapsın benim gibi ruh sağlığı bozuk olan bir insanı yada evlenirsek mesela neden uğraşsın ki diyorum benim hastaligimla yani belki saglikli bir dusunce degil ama bu düşüncemde doğruluk payı olduğunuda biliyorum kurtulamıyorum bu düşünceden ne tavsiye edersiniz bana bu konuda

Kızlar ben ağır depresyon geçirdim iki sene önce hala tedavi görüyorum deprasyon tekrarlayn bir hastalık olduğu için de büyük ihtimal omur boyu tedavi gorucm yanı benle olacak bu hastalık.. en büyük sorunum ben bunu kabullenemiyorum hep neden oldu neden ben diye düşünüyorum ve bu hastalık bende değersizlik duygusu oluşturdu mesela bir ilişkim olmasını işitemiyorum neden karşımdaki kişiye bunu yapayım ki diyorum ne yapsın benim gibi ruh sağlığı bozuk olan bir insanı yada evlenirsek mesela neden uğraşsın ki diyorum benim hastaligimla yani belki saglikli bir dusunce degil ama bu düşüncemde doğruluk payı olduğunuda biliyorum kurtulamıyorum bu düşünceden ne tavsiye edersiniz bana bu konuda
Bu devirde depresyon en hafif ruhsal rahatsızlık olarak kalır inan bana
Kendine haksızlık ediyorsun
Ayrıca karşıdaki erkeğin yüzde yüz sağlıklı olduğu ne malum
Bence tam tersi böyle cıvıl cıvıl gezmeyi tozmayı seven bir adam bulursan sana iyi gelecektir
Tabii iş o adamı bulmakta

Sen şartlarsan tekrarlar
Teyzem 20 yıl depresyon tedavisi gördü eşinin vefatından sonra
Yatar bir ay boyunca başını yorganın altından çıkarmaz, sadece su içer, kapıya telefona bakmaz bir ay sonunda yataktan on kilo vermiş perişan halde çıkardı
2010 da annem vefat etti, bu teyzemi hepten yerle bir etti, cenaze sonrasına kadar dayandı ve yattı yine, bu arada depresyonu için dört tane ayrı ilaç kullanıyor. İki gün sonra beni aradı, yazlığa gelin kahvaltıya dedi, dilim tutuldu telefonda. Bir telaş gittik hepimiz toplanıp, teyze iyi misin dedim iyi olacağım bıktım yatmaktan dedi, denize girdi, yürüyüş yaptı, sonra bir köpek aldı, sürekli kendini meşgul etti. Oturduğu yerde gözleri kapandı ama inat etti başını kaldırıp bir kahve yapın derdi :)))Doktoru sadece depresyon değil bipolar tanısı da var demesine rağmen teyzem yattığı günleri annemin öldüğü hafta atlattı. Üç yıl önce anneannemde öldü eyvah dedik teyzem ne olacak, beni aradı cenazeye gelmeyeceğim dedi, yasa girmeyeceğim dedi ve onu da yatmadan atlattı. Yani arkadaşım savaşman gerekiyor, böyle hastayım hastayım dersen daha kötü olursun. Depresyon ne evliliğe ne de başka bir şeye engel değil, teyzem şu an sadece bipolar tanısı için ilaç kullanıyor, diğer depresyon ilaçlarını bıraktı. Üzüleceğini bildiği durumlardan kaçıyor, insanları idare etmiyor, birisi onu sıkıyorsa üzüyorsa iletişimini kesiyor, kendisini önemsiyor, sende öyle yap derim şu an 65 yaşında ama hala yaşamaktan vazgeçmiş değil.
Moral oldu yorumunuz bana çok sağolun

İzzet Güllü'nün makalelerini okuyun.Videolarını izleyin.Siz hasta olduğunuza ikna olmuşsunuz.Hatta ömür boyu süreceğine.Oysa sadece bu inanç bile uzun yıllar sizi depresyonda tutabilir ortada hiç bir sebep yokken...İnsanların hayat içindeki en normal dönemlerine bile hastalık etiketi koyuyorlar ve biz buna inanıyoruz.(Elbette ağır ve sürekli vakalardan söz etmiyorum)Depresyon bazen dar bir alana hapsettiğimiz nefsimiz ve ruhumuzun çığlığıdır "beni buradan çıkar ve daha geniş bir bakış açısı,hayat oluştur"diyen.Düşman değil dost olabilir.Değişimin doğum sancısı olabilir.
Inşallah dediginiz gibi olur sağolun

Düşünce ve aklında kurdukların insani ipe götürür. Biraz da kendi depresyonunu kendin yaratıyormuşsun gibime geldi. İnsan bir şeyi sürekli dillendirirse esiri olurmuş seninki de o hesap.
Şu beynini bi sal Allah aşkına. Hayat bunları düşünüp kendi harap etmek için çok kısa...
Işte bi başarabilsem:(

Çok sıkıntılı günlerim oldu. Psikolojik ilaçlar içtim.
Şimdi iki çocuk yetiştiriyorum. Hem de hayli donanımlı. Nasıl yaklaşmam gerektiğini bilerek,elimden geldiğince pozitif.
O ilaçları içtiğime,o kadar dibe nasıl indiğime şu an ben bile şaşırıyorum.
Ömür boyu kalıcı bir hastalık değil.Tamamen sizin elinizde. Silkelenin ve kalkın. Lütfen!Yapabilirsiniz.👍
Özel değilse depresyonmuydu sizinde yasadıgınz

Senden dünyada bir tane var ve eşi benzeri olmayan şeyler hep degerli olur yani sen çok degerlisin

Bende depresyon geçirdim yanındaki insanlar çok önemli bu süreçte herkes yorum yapar ama az kişi işin aslını bilir
Ağır depresyonmuydu sizinde beni hastaneye bile yatırmayı düşündü dr o yüzden korkuyorum bir daha yaşamaktan siz tekrar yaşadınız mi

Ağır depresyonmuydu sizinde beni hastaneye bile yatırmayı düşündü dr o yüzden korkuyorum bir daha yaşamaktan siz tekrar yaşadınız mi
Devlete gittiysen onlar diriyi öldürür bende ilk önce devlete gittim sonra özele gittim uzun bi süre hipnoz tedavisi gördüm şuan çok iyiyim tekrarlama gibi bi durumu da yok gayet mutluyum kendimi seviyorum

Devlete gittiysen onlar diriyi öldürür bende ilk önce devlete gittim sonra özele gittim uzun bi süre hipnoz tedavisi gördüm şuan çok iyiyim tekrarlama gibi bi durumu da yok gayet mutluyum kendimi seviyorum
[/Q
Ilaç kullandınız mi peki
Evet devlete gittigimde vermişlerdi ama onlar beni daha kötü yaptı çok kullanmadım zaten sonra hipnoz tedavisine başladım o süreçte de ilaç kullanmadım

Back
X