Sen şartlarsan tekrarlar
Teyzem 20 yıl depresyon tedavisi gördü eşinin vefatından sonra
Yatar bir ay boyunca başını yorganın altından çıkarmaz, sadece su içer, kapıya telefona bakmaz bir ay sonunda yataktan on kilo vermiş perişan halde çıkardı
2010 da annem vefat etti, bu teyzemi hepten yerle bir etti, cenaze sonrasına kadar dayandı ve yattı yine, bu arada depresyonu için dört tane ayrı ilaç kullanıyor. İki gün sonra beni aradı, yazlığa gelin kahvaltıya dedi, dilim tutuldu telefonda. Bir telaş gittik hepimiz toplanıp, teyze iyi misin dedim iyi olacağım bıktım yatmaktan dedi, denize girdi, yürüyüş yaptı, sonra bir köpek aldı, sürekli kendini meşgul etti. Oturduğu yerde gözleri kapandı ama inat etti başını kaldırıp bir kahve yapın derdi :)))Doktoru sadece depresyon değil bipolar tanısı da var demesine rağmen teyzem yattığı günleri annemin öldüğü hafta atlattı. Üç yıl önce anneannemde öldü eyvah dedik teyzem ne olacak, beni aradı cenazeye gelmeyeceğim dedi, yasa girmeyeceğim dedi ve onu da yatmadan atlattı. Yani arkadaşım savaşman gerekiyor, böyle hastayım hastayım dersen daha kötü olursun. Depresyon ne evliliğe ne de başka bir şeye engel değil, teyzem şu an sadece bipolar tanısı için ilaç kullanıyor, diğer depresyon ilaçlarını bıraktı. Üzüleceğini bildiği durumlardan kaçıyor, insanları idare etmiyor, birisi onu sıkıyorsa üzüyorsa iletişimini kesiyor, kendisini önemsiyor, sende öyle yap derim şu an 65 yaşında ama hala yaşamaktan vazgeçmiş değil.