Okumak istemiyorum ya, istemiyorum! :(

Kendime uygun bir meslek buldum gibi :) tibbi sekreterlik tam bana gore!! İs imkanlari su an nasil bilmiyorum gerci ama :)

Okumak istemeyebilirsin. 4 yıllık üniversite kazandım diyorsun. Kafa var ki kazanmışsın. Bu insanlar neden bu kadar katı anlamıyorum yani..! Senin yapman gereken, ne yapman gerektiğine karar vermek.. Okumak neden istemiyorsun ? Çalışmak istiyor musun? Yük üstlenmeye hazır mısın? Bilemedim ya kafam karıştı

okuma canım benim okuma ama lütfen buna sınava girip kazanmadan karar ver ki başkalarının hayallerine engel olma, haklarını gasp etme. kontenjanları boşu boşuna doldurma lütfen. insanlar aylarca çalışıp emek veriyor o sınavlara.

valla eskiden belki "okumasan da kendini geliştirebilirsin, bilmem ne sertifikası" filan diye tırıvırılar ile size yol gösterilebilirdi ama gün geçtikçe bu işler çok daha zorlaşıyor. bu gerçek, çok acı bir gerçek ve şimdi bana kızacaklar ama 4 yıllık bir üniversite bile yetmiyor.

eğer kariyer istiyorsanız 4 yıllık "iyi" bir üniversite, "iyi" derecede ingilizce ve bilgisayar bilgisi şarttan da öte sanki bir kural. bunlar yoksa öyle iyi şartlarda yaşamak için kendinizi biraz zorlamanız gerekiyor.

ben üniversite son sınıfta iken bir ortamda bir kızla tanışmıştım benim kadardı. "okuyor musun?" diyenlere "ev kadını olacağım ben, çalışmak istemiyorum" demişti, şaşırdım, çok şaşırdım. bir insan kendine yetmeyi neden istemez, iyi günde, kötü günde cebinde az-çok parası olsun, bir sosyal ortamı olsun neden istemez? ve bence okumak iyi bir işten çok çok daha ötesi kendini geliştirmektir, bir insanın gelişime kapalı olması bana çok acı geliyor.

lise diploması ile hiç ama hiç ama hiç bir halt olmaz. ne yazık ki...

Başkasının hakkını yemişsin söylemleri çok saçma. Ülkede o kadar çok üniversite var ki, herhangi bir bölüme ne olursa olsun ben bu bölümü okuyacağım idealistliğinde yaklaşan bir insan o bölümü ülkenin bir yerinde okur. Ülkenin herhangi bir köşesinde okumayı göze alacak kadar çok isteyip yine de kazanamadıysa zaten o bölümü okuyacak akademik yeterliliği yoktur.

canım bence senin sorunun okulda karşılaştığın olumsuzlukların seni yıldırması. ayrıca kendine bunu zorunluluk gibi gösterip dayatman. üni bencede okumalısın fakat bunu mecbur olduğun için değil istediğin için yapmalısın. evlenip ev hanımı olmak istiyorsan eğer lise mezunu biriyle mi evlenmeyi düşünüyorsun çoğu üni mezunu erkek zaten evleneceği kızın kendisini geliştirmiş biri olmasını bekliyor. üni okumadan da elbet kendini geliştirebilir insan ama sonuçta belirli imkanları elde etmek belli bir konfora ulaşmak istiyorsan senden diplma bekliyorlar. eğerki lise mezunu olup en fazla 2000 tl civarı bana yeter diyorsan neden olmasın. bence sen özel üni yi burslu kazanmaya çalış. orada bu kadar zorlanmazsın. %50 yapabilirsen %75 burs alabilirsen yaz aylarında da çalışıp kalan parayı toparlarsın. bu da seni fazla zorlamaz bence .

Evlen, kocaya gidince şimdi beğenmediğin dersler,meslekler gözünde tüter..Keşke diye kafanı oraya buraya vurursun..O kadar ev işinin arasında bidaha sınava girip, okula koşturursun eşin homurdanır,bide okul çıkarttın diye yada işe girersin eziklerler lise mezunu diye sen çırpınırda çırpınırsın hayatına da renk gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…