Okumak ya da okumamak? (:

Evet kayıt işlemim tamam.
Çocuk gelişime yapacaktım olmadı sanırım sınavın zaman aralığı geçti.
Atatürk üniversitesinde devam ediyor sanırım. Ben 2.uni kapsamında yazdım

Gıda teknikerliği önlisans olan, lisans ise felsefe bölümü.

Önlisansı keyifle okumuştum :)
Lisans olan ise zaman geçtikçe ilgi alanım oldu.
Hacettepe felsefe miydi ?

Yanlış anlamayın ama ikisi de iş imkanı çok yoğun olan bölümler değil

Okumak size illa ki kültür katar , hayata bakış açınız değişir.

Okumak istiyorsanız okuyun.

Teşekkür ederim tüm yorum yapan, fikir veren arkadaşlara :)
Gıda üzerinden devam etmeye karar verdim dgs ve kpss hazırlanacağım bu süreçte üniversiteye giriş imkanından yararlanıp kütüphanesinde ders çalışacağım :)
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hayat yolunda 😍

Okuduğunuz bölüme bağlı… iş imkanı varsa okumanın yaşı yoktur 25 daha çok genç bir yaş. Ancak imkanları çok yoksa bence vakit kaybetmeyin
Türkiyede 23 yas üstü okumaya baslayinca ayyy okuyup napican gec kalmissin diyorlar. Harika bir yorum yapmissiniz bu kafa yapisindan dolayi sizi tebrik ediyorum. ben yurtdisinda yasiyorum 36 yasinda is imkanlari cok iyi diye yazilim muhendisligi okumaya baslayan insanlar taniyorum. Sevgiler

DGS hazırlanın bir seneye yakın zamanınız olacak. Örgün okurken açıktan felsefe okumaya devam edersiniz. Gıda mühendisliği, beslenme ve diyetetik bölümlerine ve birkaç tane daha bölüme geçiş hakkınız var.
DGS diğer sınavlara kıyasla soru yapısı olarak kolay, zaman açısından zordur. Bu sene kontenjanları azalttilar baya. Yabancı öğrenci kontenjanını arttırmak için ama ona takılmayın siz. Ben yerinizde olsam dershaneye bile giderdim valla. Çünkü hayatınız çok farklı bir noktaya gelebilir :)

Ben 33 yaşındayım çalışıyorum, çalışırken kazandığım paraya ihtiyacım olmasa oturup yeniden üniversite sınavına çalışıp hayalimdeki bölümü okurdum. 40 yaşında mezun olsam ortalama 65e kadar çalışsam (ne kadar yaşayacağımızı bilemeyiz yarınımızın garantisi yok tabi ama varsayımlar üzerinden gidiyorum) bence 40tan 65e kadar 25 sene sevdiğin bir işi yapmak için çok güzel bir zaman dilimi. Malesef mahalle baskısı şunu istiyor; 22de üniversite bitir hiç zaman kaybetmeden mesleğe atıl hemen evlen sonra 3 çocuk yap bitti gitti. Hayat bu şekilde çok hızlı tüketilecek bir şey değil bence. 33 yaşındayım daha yeni yeni bebek düşünüyorum ancak kendimi hazır hissedebildim. Sen kendini neye ne zaman hazır hissedersen öyle yaşamalısın. Okul için de doğru bir tercih yaptın bence. Herkese katılıyorum felsefe konusunda. Ülkemizde bazı bölümlerin kıymetinin anlaşılması için tabanının daha sağlam oluşturması gerekir örneğin sanat felsefe hatta bilim gibi. Ekonomik sıkıntılarını aşamamış toplumlar için bunlar çok uzak noktalarda kalıyor malesef. Her şey gönlünce olur dilerim 💚

Back
X