Okumaya niyeti olmayan çocukların okulda diğer öğrencilerin eğitim hakkına giriyor

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
İnanın çok bunaldım .Cuma günü son saat artık sabrım taştı. 11 zayıf ile gecirilen öğrenciler ...okula zorla gelen .... ailesinin başından attığı ....hocam zaten zorla geliyorum ailem zorla gönderiyor diyip ... eli cebinde gelen öğrenci... kalem defter yok .....diger arkadaşları ile dalaşıyor .....bağrış çağrış ....ögretmen ders anlatmaya çalışırken diger öğrenciler gürültüden anlayamıyor ....öğretmen bunalıyor ... öğrenciler şikayet ediyor dinleyemiyoruz diye ......öğrencilere diyorum aldırış etmeyin görmemezlikten gelin ... ama bunu öğrenci duyoyor alay ederek " hoca diyor beni görmemezlikten gelecekmişsiniz " ... öğretmenin sabrı taşıyor yakasından tutuğu gibi bağırmaya çalışıyor .Bu çocuğa iyi yaklaştım olmadı kazanmaya çalıştım olmadı .Anladıkları dilden bağırmaya başladım olmadı .. Her türlü olumlu ya da olumsuz yaklaştım olmadı .
Öğrenci okula gitmek istemiyor .Aile zorla başından atmak için gönderiyor . Oğretmen idare ne yaptıysa uzaklaştıramadı . ( Açık liseden devamı için )11 zayıf ile geçti . Ve diğer ögrencilerin de eğitim hakkına engel oluyor . Ders anlatmakta zorlanıyorum. Bende çok bunaldım .Daha ikinci hafta sonunda çok bunaldım.

Dersten atsaniz?
En azindan savmis olursunuz.
Kimse kusura bakmasin da herkesi topluma kazandiracak degilsiniz.
Ne hali varsa gorsun?

Dersten atsaniz?
Ne hali varsa gorsun?
Atmak yasak öğrenciyi dışarıya ....:KK66: o kadar düşünüyorum ki dersimi engellememesi için ne yapmayalım diye

ailesiyle konuştunuzmu
Ailesi ile konuştum .Kabullenmiyor .
Baba sanayi de çalıştırmış .
Okula gelmeyek istemeyen çocuk aile zoru ile geliyor .
Sınav kağıtları boş ...10 -20 anca alıyor .
Baba hoca hanım sen bir şeyler yaparsın diyor . Gecirin bu çocuğu deniliyor .
Bu zamanda eğitim sisteminin 11 zayıf ile geçirdiği öğrenci varsa gerisini düşünün .Öğrenci çok yüzsüz ..Veli çok yüzsüz

11 zayıfla sınıf geçirilmesi zaten baştan yanlış

Evet eğer okula gitmek istemiyorsa zorlamanin alemi yok

Bu zamanda eğitim sisteminin 11 zayıf ile geçirdiği öğrenci varsa gerisini düşünün .Öğrenci çok yüzsüz ..Veli çok yüzsüz

Allah yardımcınız olsun...:KK43:
Benim eski çalıştığım okulda bu ve bunun gibi öğrenciler çoktu.
Müdür yardımcısı disipln cezaları veriyordu önce, sonra da aileyi çağırıp okuldan atılacağını, sınıfta kalacağını vs. atılırsa bir daha hiçbir yerde okuyamayacağını vs. söyleyip aileyi korkutuyordu. Aöl kayıtları başladığında açık lise den devam etmesinin onun için daha iyi olduğunu telkin ediyordu.Çoğu çocuğunu okuldan alıp aöl e verdi. Böyle böyle temizlenmişti biraz.
Bu durumlarda idarenin tutumu çok önemli, gerekirse okuldan atacak, devamsızlıktan ya da 2 yıl üst üste sınıfta bırakıp örgün öğrenimden uzaklaştıracaklar. Yoksa çok zor, hem öğretmen hem diğer öğrenciler için.
Lisede zorla gönderildiği için çocuğun zamanı çalınıyor, çırak olup meslek öğrenecek yaşı da geçiyor yazık...Veliye anlatamıyorsun tabii bunu, zaten onlar da sırf kurtulmak için gönderiyorlar, çocuk ne olursa olsun.

Bilmiyordum.
Valla rencide edip insan icine cikamayacak hale sok diyecegim de, manyak cikar zarar verir falan...

Onların umrunda değil.
Dövsen de sövsen de farketmez utanmıyorlar ki.
Hele de bayan hocanın dövmesi zevk verir anca onlara...
Bu sefer iyice sarıp daha kötü oluyorlar

Dersten atsaniz?
Ne hali varsa gorsun?

Sınıftan atmak yasak. Kesinlikle atmayın diyorlar.

Öğretmenin işi ne?

Biz bakıcı falanız zaten.
Böyle ailesinin terbiye edemediği çocuklara terbiye vereceğiz diye iyi çocuklar harcanıyor sınıfta.
Onlara giden zamana, emeğe, enerjiye gerçekten yazık.

Konu sahibi boşuna anlatma derdini burada.
Bu yıllardır çözüme kavuşturulamamış ciddi bir sorundur.

Yine aklı başında veli benim evladımın suçu ne? Bu sınıfta harcanıyor diye üzülür, öğretmeni destekler.

Cahil çok bilmiş veliler de öğretmenin işi ne uğraşacak tabi, ama azarlayamaz, ama benim çocuğuma asla
sesini bile yükseltemez ayy nereye şikayet etsek olurlar.

Allah yardımcımız olsun. Bazıları öğretmeni çoban, bakıcı falan sanıyor.:KK14:

10.20 alan bir öğrenci nasıl geçiyor sözlü notumu yüksek veriliyor.
Boş kagit vermek suç değil mi.

Okumanın önemi ona anlatmaya çalışsanız yani konuşarak değil de derste işleyerek..

Mesela her ders sonunda ünlü bir bilim adamının, başarılı bir siyasetçinin, bir iş adamının, bir Ceo nun, bir sanatçının hayatını, ilginç taraflarını, hikayelerini toplumda ki yerini belki servetini ve sonunda eğitimin ona kazandırdıklarını anlatsanız..

Öğrenciler için faydalı olabilir belki hırslanıp örnek aldıkları olabilir. Belki o haylaz da biraz düzelir.

Uygulanabilir bir fikir mi bilmiyorum ama bence o çocuğun okumanın önemini anlaması lazım önce..

iste türkiyenin en büyük sorunu egitim sistemi,

yanlis anlamayin ama cogu ögretmen yapmamasi gereken bir meslek le ugrasiyor , her önüne gelen puani tuttu diye ögretmen olmamali
bir ögretmen olarak bu gibi sorunlarda nasil yaklasmaniz gerektigini ögrenmedinizmi? lütfen yanlis anlamayin sadece merak ettim ,
benim icin en yüce bir meslek sonsuz saygim vardir , cocuklari gencleri hayata hazirlamada (kazandirma da ) payi olan iyi insanlar ,
cok sey varda yazacak neyse ...

İnanın çok bunaldım .Cuma günü son saat artık sabrım taştı. 11 zayıf ile gecirilen öğrenciler ...okula zorla gelen .... ailesinin başından attığı ....hocam zaten zorla geliyorum ailem zorla gönderiyor diyip ... eli cebinde gelen öğrenci... kalem defter yok .....diger arkadaşları ile dalaşıyor .....bağrış çağrış ....ögretmen ders anlatmaya çalışırken diger öğrenciler gürültüden anlayamıyor ....öğretmen bunalıyor ... öğrenciler şikayet ediyor dinleyemiyoruz diye ......öğrencilere diyorum aldırış etmeyin görmemezlikten gelin ... ama bunu öğrenci duyoyor alay ederek " hoca diyor beni görmemezlikten gelecekmişsiniz " ... öğretmenin sabrı taşıyor yakasından tutuğu gibi bağırmaya çalışıyor .Bu çocuğa iyi yaklaştım olmadı kazanmaya çalıştım olmadı .Anladıkları dilden bağırmaya başladım olmadı .. Her türlü olumlu ya da olumsuz yaklaştım olmadı .
Öğrenci okula gitmek istemiyor .Aile zorla başından atmak için gönderiyor . Oğretmen idare ne yaptıysa uzaklaştıramadı . ( Açık liseden devamı için )11 zayıf ile geçti . Ve diğer ögrencilerin de eğitim hakkına engel oluyor . Ders anlatmakta zorlanıyorum. Bende çok bunaldım .Daha ikinci hafta sonunda çok bunaldım.
Kaçıncı sınıf ?
Aslında öğrencilerde çok haksız sayılmaz.Saygısızlık yapmakta değil tabiki ama...Üçüncü dünya ülkesinde yaşıyoruz.Bunalıyorlar bir sürü ders anlamadıkça daha kötü oluyordur sevemiyorlardır.Eğitim sistemi tırt.O kadar öğrenci anlatılanı nasıl anlasın siz hepsine yetişemezsiniz ki.Lütfen öğrencilerinizin ilgisini çekmeye çalışın.

Son düzenleme:
Okumanın önemi ona anlatmaya çalışsanız yani konuşarak değil de derste işleyerek..

Mesela her ders sonunda ünlü bir bilim adamının, başarılı bir siyasetçinin, bir iş adamının, bir Ceo nun, bir sanatçının hayatını, ilginç taraflarını, hikayelerini toplumda ki yerini belki servetini ve sonunda eğitimin ona kazandırdıklarını anlatsanız..

Öğrenciler için faydalı olabilir belki hırslanıp örnek aldıkları olabilir. Belki o haylaz da biraz düzelir.

Uygulanabilir bir fikir mi bilmiyorum ama bence o çocuğun okumanın önemini anlaması lazım önce..
11 zayıfla geçen bir öğrencinin duzelecegini hiç sanmıyorum.
Benim de var çevrem de bir kaç tane örnek. Çocuklar 2 sene üst üste lise 1 de kaldı ailesi okusun diye yine açık okula yazdırdı yine aynı. okulda çok konuşuldu bu kişilerle ama fayda etmedi hiç misal birisi askerden geldi suan 21.22 arası birsey elinde ne bir mesleği var nede birsey.

Malesef ogrenciyi dersten atma hakki yok ogretmenin...

O çok bilmiş veliler abidik gubidik her meselede öğretmen şikayet etme derdine düşeceğine,
böyle konularda toplanıp şikayete gitsinler ne diyelim.

Ben o sorunlu çocukları şikayet ettiklerinde velilere diyorum ki, valla bu çocukları bu sınıfa zorla
koyup sizin çocuklarınıza yazık edenlere anlatın şikayetinizi diyorum.

Öğretmenin hiç bir yaptırımı yok.
Veliler olarak da çocuklarınıza kışş dedirtmiyorsunuz.
Ama sizin çocuğunuza zararın ucu dokununca vayy efendim hani öğretmenin yaptırımı diye ağlıyorsunuz.

Öyle bir dünya yok maalesef.
Tehdit edilen, saldırıya uğrayan öğretmen dolu, haberler bizi pek vermez.
Biz de canımızı sokakta bulmadık, bizden istenileni yaptık zamanla boşvermeyi, görmemeyi 'ellememeyi' öğrendik.

Ben bu şikayetleri dinlemek zorunda değilim diye açık açık döküyorum içimi.

Doğru haklısınıza geliyorlar sonra.

Halbuki haklı olmak isteyen kim?
Sadece huzurlu ve mutlu olmak istiyoruz..

10.20 alan bir öğrenci nasıl geçiyor sözlü notumu yüksek veriliyor.
Boş kagit vermek suç değil mi.
Ah ah neler neler oluyor, bir bilseniz. Bir meslek lisesinde matematik öğretmeniyim. 9.sınıflarımın durumu içler acısı, 2 hafta oldu okul açılalı, daha toplama çıkarma zor yapıyorlar. Kaldı ki konunuz değil. Ama asıl konuyu anlamaları için temel bilgileri anlatmam gerek. Sınav ortalamaları sınıf bazında 20 yi geçmez. Ama birkaç seçmeli dersten yüksek not alarak ortalamayla geçiyorlar. Mevzuat proje vereceksin, ödev vereceksin diyor. Ama herkes lise mezunu olsun, nitelikli olması önemli değil ama.

iste türkiyenin en büyük sorunu egitim sistemi,

yanlis anlamayin ama cogu ögretmen yapmamasi gereken bir meslek le ugrasiyor , her önüne gelen puani tuttu diye ögretmen olmamali
bir ögretmen olarak bu gibi sorunlarda nasil yaklasmaniz gerektigini ögrenmedinizmi? lütfen yanlis anlamayin sadece merak ettim ,
benim icin en yüce bir meslek sonsuz saygim vardir , cocuklari gencleri hayata hazirlamada (kazandirma da ) payi olan iyi insanlar ,
cok sey varda yazacak neyse ...

Hiç bir yaptırımınız yok deniyor hanımefendi.

Sesimizi yükseltmemiz bile vay efendim saldırıları ile karşı karşıya.

Evet nasıl yaklaşmamız gerektiğini biliyoruz.
Ceza yöntemlerinin en hafifi olan tenefüse çıkmama bile velilerimiz için şikayet sebebi.

Ama biz ne kadar bilsek de günümüz velileri bizden daha çok biliyor.
Hepsi birer pedagog ahh görmelisiniz..

Back
X