Okumaya niyeti olmayan çocukların okulda diğer öğrencilerin eğitim hakkına giriyor

Ram testine gönderilmesini isteseniz o çocuğun..Belki daha farklı bir şekilde eğitim görmesi uygundur...
Sanırım konu sahibi tek bir öğrenciden bahsetmiyor. Bazı sınıflarda ciddi bir kalabalığa sahip bu profildeki öğrenciler. (Sanırım okulun bulunduğu bölgenin sosyoekonomik durumu da bunda çok büyük etken)Izin istemeyi bilmiyorlar, genel olarak kurallardan habersizler, çevrelerindeki kişilerle yüksek sesle konuşup, argoyu küfürü normal bir konuşma olarak görüyorlar. Işin en acı tarafı ise bunun dersi bozduğunu düşünmüyorlar bile.

öğretmenim, malesef bende sizin gibi yapıyorum ama yanlış malesef. Öğretmenin görewi ders anlatmaktır. huzursuzluk çıkardığında PDR ye yönlendirin. onun ders dinlememesi sizin sorununuz değil Pdr nin sorunu

Günümüz öğretmenlerine cidden üzülüyorum. Esas sorun olan yeni nesil çocuklar değil, yeni nesil veliler. Saldım çayıra kafası. "Öğretmen değil mi, düzeltsin, başka işi ne". Eğitsen eğitilmez, ailesinden hepten yüz bulup öğretmenin başına bela olur. Bunların çocuğuna çobanlık yap dur bütün gün. Sınıfta kalmak yasak, dersten atmak yasak, kızmak yasak, ceza yasak... Öğretmenin otoritesi ayaklar altında ülkemizde. Rezalet bir eğitim sistemi.
Ben Abd'de yaşıyorum, liseye de burada gittim. En haylazlar bile öğretmen ceza verince kuzu gibi olurdu. Terbiyesizlik yapıp üste çıkan da daha ağır disiplin cezasını alır otururdu. Veliler de öyle "çocuğum da çocuğum, yok özgüvenmiş, benim çocuğum nasıl ceza alırmış" diye pişkinleşecek kadar bilinçsiz veliler değildi. Türkiye bu eğitim "sistem"iyle, otoritesizlikle geri kalmaya mahkum.
'ogretmenin otoritesi ayaklar altinda'.. aynen oyle! akillarinca, cocuklari iyi yetistirdiklerini saniyorlar, bazi bilincli(!) veliler.. hele ki ozel sektordeki belli kurumlarda.. cocuk ne yaparsa yapsin, kaydini sildirmesin diye her saygisizliginin ustunu ortme, ogretmene de saygisizliklari yutturma mantigi var.. sonuc ne? kustah, bi o kadar cahil, surekli kıçı kurtarildigi icin hatasinin dahi sorumlulugunu almayan ve kendinde her hakki goren cocuklar, yetiskinler..

Ağzına koli bandı yapıştırın. o_O
Rehberlik öğretmeni konuşmayı denesin birde. Pek işe yarayacağını sanmıyorum gerçi ama bir umut işte.
Ergenliğini uç noktalarda yaşıyor olsa gerek. :KK51:

Derste onun gözünün önünde tutanak tutun ismi yazılı öğrenci dersin işlenmesine engel olmaktadır diye. 2 öğrenciyi de şahit yazıp imza alın.Dilekçe fotokopisi alın ve idareye dilekçe verin. Somut bir adım atmak zorundalar. Çünkü derse engel olmanın cezası var. Laftan anlamayan idare ancak evraktan anlar.

Taaaa ilkokuldan itibaren en az 100 veliden 95 i benim cocugum cok hassas,ayricalikli bir cocuk diye trilyon defa ustune basa basa avaz avaz bagirisa okul,orda burda gelip cocugu da "vayy ben neymisim ya ,istedigim herseyi yaparim.Ne de olsa annem&babam arkamda,idare bile arkamda.Ogretmeni sallayan kim"oluyor ve lisede cigrindan cikiyor.Bu soruna sebep orana vurmayayim ama cogunlugu anne babaya aittir.
Pdryle de falan cozulecegini dusunmuyorum malesef.

Derste onun gözünün önünde tutanak tutun ismi yazılı öğrenci dersin işlenmesine engel olmaktadır diye. 2 öğrenciyi de şahit yazıp imza alın.Dilekçe fotokopisi alın ve idareye dilekçe verin. Somut bir adım atmak zorundalar. Çünkü derse engel olmanın cezası var. Laftan anlamayan idare ancak evraktan anlar.
Tüm yıl böyle bir grupla uğraştım(aynı sınıfta 5-6 kişi). Ayrı konuştum, özel ilgilendim, sınıf rehber öğretmeni ve diğer ders öğretmenleri ile birlikte ilgilendik, idare ile birlikte konuştuk(veli ile yüzyüze konuşamadık, tenezzül edip gelmediler), artık okulun son haftalarına doğru birçok öğrencinin şkayeti ve tüm ders öğretmenlerinin onayı ile dediğiniz dilekçeyi yazdım 4 öğrenci için. Kurul toplandı, savunmaları alındı, diğer öğrenciler de şahitlik yaptı, ceza aldılar, çözüm oldu mu? Hayır. Her konuşmamdan sonra yaptıkları gibi gelip özür dilediler, size karşı değil hocam yanlış anlamayın dediler ve hayatlarına yine bildikleri gibi devam ettiler. Çünkü ceza almak önemli bir şey değil onlar için, 9.sınıflardı; ikisi tekrar olduğu için sınıfı geçemeyip okulla ilişikleri kesildi(cezadan değil, yönetmeliğe göre 2 yıl sınıf tekrarı yapınca örgün okuma hakkın gidiyor), diğer ikisi kaldı. Biri yine girdiğim sınıfların birinde, hiç değişmemiş, bu sene de aynı devam edeceği belli.

Ben ilkokul ortaokulda kolejdeyken böyle tipler vardı, bu kadar olmasa da. Sonra yüksek puanlı bir devlet lisesi kazandım, çevremdeki insan seviyesi düzeldi valla.

Ama sbs zamanı durumun önemini anlamayıp düşük liseye gidenler, sonradan üniversite için ders çalışmak isteyenler, bu tiplerin arasında kalıyor, ders dinleyemiyor

Emin ol ayırt ediyordur, kızıyordur ama sonuç değişmiyordur.
Ne yapsın?
Ben anlıyorum evet kızıyorum da kaç kez yine de korkusuzca getirdi abisinin yazdığı ödevi.
Kızmaktan öte ne yapabilirim? Güzelce uyardım yanlış olanı anlattım kızdım olmadı ceza verdim olmadı.
Ne yapabiliriz yani?

Sınıfta bırakılamıyo mu ? 4. Sınıf öğrensinin sular seller gibi pkuması gerekir. Ama bu heceleyemiyo bile.

Harflerin çoğunu tanımıyo bilmiyo .

bende iyi bir lise de okumadım sizin anlattığınız gibi öğrenci çok fazlaydı hatta öğretmenin üstüne yürüyüp buna sessiz kalan öğretmenler.. ama birkaç öğretmenimiz vardı onların dersinde de mum gibi oluyorlardı yani aslında onları uzaklaştırmaya çalışmak diğer öğrencilerin hakkını yiyorlar demek bence yanlış yani o tür öğrencilerin ailesi hayatı problemli çocuklar psikolojik durum vs bir ton şey etkiliyor. bence onlarla daha yakından ilgilenmek sadec konuşup düzelmiyorlar demek yanlış ne insanlar topluma kazandırılıyor bence böyle :KK64::KK36:

Sınıfta bırakılamıyo mu ? 4. Sınıf öğrensinin sular seller gibi pkuması gerekir. Ama bu heceleyemiyo bile.

Harflerin çoğunu tanımıyo bilmiyo .

Sınıfta kalma yok.
Bir defaya mahsus sadece 1. sınıfta aile isteği ile sınıfta kalabilir çocuk.
Onu da isteyen bilinçli veliyi ara ki bulasın.

sevgili meslektaşım, her sayfayı okumaya vaktim yok, ama eminim sana sayfalarca 'Öğretmen değil misin ne yapacağını bilmiyor musun sınıf yönetimini bilmiyor musun herkes öğretmen olursa böyle olur işte boşa para alıyorsunuz'' vs diye birçok sataşma olmuştur
senden ricam bu tür mesajların hiçbirine canını sıkma he deyip geç
bir mesleği olmayanlar öğretmenlere sataşmayı çok sever
neyse, sana tavsiye verebilecek olsam keşke.. mesleğe ilk başladığımda çok idealisttim.. 4.yılımda idealistliğim bitti sayılır..
buna sebep her şeylerine rağmen çook sevdiğim canım öğrencilerim değil, öğretmeni değersizleştiren eğitim sistemi, öğretmen düşmanı bakanlar, bizden hem her yetkiyi alan hem de tam verim bekleyen devlet ...
meslek lisesinde mi çalışıyorsun bu arada?

Eğitimci değilim
Anne de değilim
Ama hayatını ilk okul öğretmeni sayesinde kurtarmış bir çocuğum
İstanbul'un göbeğinde çok küçük bir okulda okudum, annemle babam ayrı olduklarından ve çok sorunlu bir boşanma yaşadıklarından okul hayatım hep zor geçti. Özellikle lisede öğretmenlerime çok sorun çıkardığım zamanlar olmuştur ancak bizim zamanımızda sistem böyle değildi tabi, öğretmenin, idarenin ciddi yaptırımları vardı, ailemizden hiç bir şey görmemiş olsak da öğretmenin bir saygınlığı vardı. Lisedeki tüm taşkınlıklarımı sabırla idare eden öğretmenlerime minnet duyuyorum, liseden mezun olana kadar arkamı toplayan ilk okul öğretmenimin de ruhu şad olsun, nurlarda yatsın. Şimdiki öğretmenlerin durumu çok zor, kurallar, aileler sorun yumağı içindeler. Allah yardımcınız olsun öğretmenim, umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız. Çok üzülüyorum böyle konuları görünce =((

iste türkiyenin en büyük sorunu egitim sistemi,

yanlis anlamayin ama cogu ögretmen yapmamasi gereken bir meslek le ugrasiyor , her önüne gelen puani tuttu diye ögretmen olmamali
bir ögretmen olarak bu gibi sorunlarda nasil yaklasmaniz gerektigini ögrenmedinizmi? lütfen yanlis anlamayin sadece merak ettim ,
benim icin en yüce bir meslek sonsuz saygim vardir , cocuklari gencleri hayata hazirlamada (kazandirma da ) payi olan iyi insanlar ,
cok sey varda yazacak neyse ...
Malesef aldığım onca pedagojik egitimde bana böyle öğrencilerle nasıl basedecegim anlatılmadi.kitaplarda zaten yok sorduğum hocalarda valla zor allah yardım etsin dediler cevaben.edindiğim tecrübelere göre de istemeyen çocuk okula gonderilmemeli kendisi birşey ogrenmedigi gibi isteyen öğrencilerin de hakkına giriliyor. onaylamasamda Eli sopalı öğrenciyi konusturmayan şiddet uygulayan öğretmenler susturabiliyor malesef bu tipleri.topluma kazandırma meselesine gelince çocuk akıllıdır terbiyelidir yada iyilikten anlar hakaretten kaçınır yani anladığı bir dil vardır en azından bir nebze faydalı olunabilir. Ama o kadar kolay değil malesef suç sistemde,ogretmen de,veli de ogrenci de ya da hiçbirinde bu mevzu derin zaten herkes egitilebilse dünyada hiç suç islenmez bozgunluklar çıkmaz,bence bu mümkün değil en azından diğerlerinin gelişimine engel olmasın diyorum sadece,ahkam kesemiyorum malesef şöyle yapın böyle olsun vs.

'ogretmenin otoritesi ayaklar altinda'.. aynen oyle! akillarinca, cocuklari iyi yetistirdiklerini saniyorlar, bazi bilincli(!) veliler.. hele ki ozel sektordeki belli kurumlarda.. cocuk ne yaparsa yapsin, kaydini sildirmesin diye her saygisizliginin ustunu ortme, ogretmene de saygisizliklari yutturma mantigi var.. sonuc ne? kustah, bi o kadar cahil, surekli kıçı kurtarildigi icin hatasinin dahi sorumlulugunu almayan ve kendinde her hakki goren cocuklar, yetiskinler..
sorunun en köküne çok güzel inmişsiniz
aile aile aile
geçen o konuyu çok iyi hatırlıyorum öğretmenine dersi dinlemeyip resim yapan öğrencisini uyaran öğretmene sen resimden ne anlarsın diyen öğrenciye kızan öğretmen vardı öğrenci göklere çıkarıldı öğretmene hakaretler küfürler hava da uçuştu tüm kk da
işte veli profilimiz bu bizim
sonra bu öğrenciler niye böyle öğretmenin hiç yaptırımı yok mu?
zaten çocuğuna terbiye vermeye çalışan onu aile eğitimi veren çocuğun durumu ortada oluyor

başlık öğretmenler odası gibi olmuş.
çok da güzel konuşulmuş.
her sayfayı didik didik okudum.
çok idealist olarak başladğm mesleğimin ilk haftasında saygısızlığın aslında ne demek olduğunu, ilk ayında çocuk isteği- veli desteği- idarenin düzgün yönetimi olmadan bir şey yapamadığımı, 3. ayımda evlat yerine koyduğun öğrencilerin seni taciz edebileceğini anladım. endüstri meslek lisesinde başlamıştım,orası öğretmenliğin askerliği demişti bi hocam. çok haklıymş. o yıl zihnimdeki tüm hassas bağları koparıp beni güçlü bir kadın, korkusuz bir öğretmen yaptı.
o zamanlar ücretli çalışıyordum. şimdi özel öğrencilerim var. koşa koşa geliyorlar. zaman nasıl geçti anlamadık diyorlar. onların böyle hissetmesi bana en güzel hediye. çalştğm okuldan ayrılırken çok üzülen çocuklarım da oldu. inşallah iyi yerlere gelmişlerdir.
şubatta atama olursa muhtemelen yerleşeceğim, nasıl bir yer olur bilmiyorum ama hevesle bekliyorum.
bazısına gerçekten yata yata para kazanma teknesi bu iş: nasılsa her akşam kafede restorantta sinemada gezmede vakit bulabilir , evrak işini öğrencilere yaptırır, sınavları stajerlere okutur, toplantıya gelmez, derste mesajlaşır...diğerinin hafta sonu bile doludur,didik didik çalışır,birisine diğerinden eksik puan vermiş olmayayım diye iki kez okuduğu kağıtlardan, e okuldan, ders notu hazrlamaktan, kafasını kaşıyacak vakti kalmaz. ikisi de aynı işi yapıyor. suistimale o kadar açık bir meslekki... çünkü yaptğn işin sonucunu yıllar sonra görüyorsun. şimdiki sokakta beş para etmez adamların bir zamanların umarsız öğretmenlerinin elinden çıkmış olduğu gerçeği gibi...

İnanın çok bunaldım .Cuma günü son saat artık sabrım taştı. 11 zayıf ile gecirilen öğrenciler ...okula zorla gelen .... ailesinin başından attığı ....hocam zaten zorla geliyorum ailem zorla gönderiyor diyip ... eli cebinde gelen öğrenci... kalem defter yok .....diger arkadaşları ile dalaşıyor .....bağrış çağrış ....ögretmen ders anlatmaya çalışırken diger öğrenciler gürültüden anlayamıyor ....öğretmen bunalıyor ... öğrenciler şikayet ediyor dinleyemiyoruz diye ......öğrencilere diyorum aldırış etmeyin görmemezlikten gelin ... ama bunu öğrenci duyoyor alay ederek " hoca diyor beni görmemezlikten gelecekmişsiniz " ... öğretmenin sabrı taşıyor yakasından tutuğu gibi bağırmaya çalışıyor .Bu çocuğa iyi yaklaştım olmadı kazanmaya çalıştım olmadı .Anladıkları dilden bağırmaya başladım olmadı .. Her türlü olumlu ya da olumsuz yaklaştım olmadı .
Öğrenci okula gitmek istemiyor .Aile zorla başından atmak için gönderiyor . Oğretmen idare ne yaptıysa uzaklaştıramadı . ( Açık liseden devamı için )11 zayıf ile geçti . Ve diğer ögrencilerin de eğitim hakkına engel oluyor . Ders anlatmakta zorlanıyorum. Bende çok bunaldım .Daha ikinci hafta sonunda çok bunaldım.
Bi sorunu vardır mutlaka kimbilir nasıl bi hayatı vardır

Bi öğretmen ilkokuldaki oğlunu sınıfta bıralmış oğlunun oğretmeniymiş oğlunda olsa acımam demiş çocuk aylarca kusmuş annesine ama şimdi iyi egitimli biri olmuş böyle aile olmak lazm

Back
X