Okurken evlilik

Lyudka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
1.614
12
0
Diğer
Üniversite okurken evlenen var mı aranızda? Olumlu ya da olumsuz yönleri nelerdir ve yaşadıklarınızı paylaşabilir misiniz rica etsem hanımlar?

Bilmiyorum fakat TRT 1 de ki Avrupa Avrupa dizisinde Canla Gül üniversite okurken evlendiler. Onların aşkı çok güzel ben bile özeniyorum. Tabi böyle şeyler televizyonda olur ancak diye düşündüğümden gerçek hayatta pek olumlu bir karşılığının olacağını sanmıyorum.

Ben çok sağlıklı bulmuyorum. Okuyan bayansa ve maddi durum açısından sorun yoksa neden olmasın ama? :ssz:

Ben şu an okuyorum ama evli değilim.
Çevremde örnekleri çok vardı ama,o yüzden biraz bahsedebilirim sanırım.
Benim tanıdığım kişi bebeği olduktan sonra,henüz kızı 2 yaşındayken okumaya başladı üniversitede.
Eşi emniyet amiriydi,okula gideceği zamanlar kızını eşine bırakıyordu,tabi bebek usluydu,bıraktığın yerde uyur kalırdı falan.
Tabi ben hala çözemiyorum düşünsenize polis karakolunda bebek...
Eşin yardımı da çok önemli burada,kadın eve giderdi yemek hazırlamış eşi,evin temizliğinde yardımcı olurdu.
Ben pek sağlıklı bulmuyorum bu durumu,ne derslere kendini tam anlamıyla verebilirsin ne de ev yaşamına.
Derslerin olacak,sınavların...Bir yanda evin temizliği,çamaşır,her akşam yemek.
Bence çok zor,yapabilene "Tebrikler." diyorum,ama cidden çok zor.

Evli olan arkadasım evin sorumluluğundan şikayetcıydı, bayramlarda kayınvalide vs. gezmesi, misafirler, gelen giden oluyor, ama arkadasım derslere cok çalısıyordu, okulunu bitirip çocuk yapmadan hemen KPSSyi de kazanıp memur oldu.

Misal ben... :37:

Okul evden koşarak 5 dk olduğu için zorlanmıyorum ama eskisi gibi bir-bir buçuk saatten gidiş artı dönüş günümün 3 saati giderdi. Öyle olsa kesinlikle çok zorlanırdım ama şuan rahatım. Tabi kesinlikle çocuksuz olursa okul yürür. Çocuk eğer okurken düşünülüyosa, hemen vazgeçilmeli bence. Çok net. :) Emzirmesi, yemeği, uyutması, pışpışlaması vs. Bunlar eşin yardımıyla bile zor ki bu arada okula git, artık çalış artı yemekti temizlikti kendine zamandı çok zor. Tabi okuldan okula da değişir. Okula gitmeden sadece sınav öncesi bir iki saat birşeyler ezberleyip geçilebilir bir şeyse olay değişir. Ben sıkı örgün ve göreli olarak zor bölüm veya okullardan bahsediyorum.

bnde bu yaz evlendim ve son senemdeyim.cocuk yoksa yurur bnce.tabiki anne evi gibi rahat olmuyor cunku sorumluluk sende oluyor ama duzenli biriyseniz cokta zorlamiyor.tabi ben okula cok gitmiyorum oda var

ben evlendigimde okulumun bitmesine 6 ay kalmisti, okulumu bitirdim ardindan hemen ise de girdim disardan bakinca pek sorun yok ama aslindaaaa varrr !!!
esim benden 1-2 saat geç kalkiyordu ve ben de sabahlari onu birakip okula gidemiyordum, asiyordum da asiyordum oyle ki hocalar beni goruncee "ooo hosgeldiniz" falan :)
ev temizligi olsun yemek olsun esim benden pek bisey beklemezdi olmadi toast yeriz olmadi bulasik yarina kalir derken aramizda sorun çikmadi...
Birde sunu anlatiyim belki kararini vermende yardimci olur, 6 ay keyfime gore takildim ve sinav zamani gelince de pek çalismadim yazililar hay hay iyi kotu yaptim biseyler fakat sozlu olarak jury'ye proje sunmam lazimdi ama proje dersimi çok astigim için çok stres yaptim o yuzden çok iyi geçmedi sinavdan çikinca hungur hungur agladim ya okulum uzarsa diye...
Maddi olarak imkaniniz var ise, esin yemek falan filan seni sikmayacaksa ya da yardimci olacaksa, ben okulumu asmam ciddiyim giderim diyorsan ve okulunun bitmesine çok yoksa olabilir diyorum ben...

bir arkadaşım liseyi bitirir bitirmez hemen evlendi.
üniversite 2. sınıftayken 1. çocuğu 4. sınıftayken de 2. çocuğu yaptı.
zor oldu mu?
bence karşıdan bakınca zor olmuş gibiydi.
pompa ile sütünü çekip poşetliyordu.
yol zordu.
zaten dersler ağırdı.
yetişmek zor.
ev işi ve misafir onu çok zorlamıştı.
bir arkadaşımız vardı sürekli onunla gezen o yardım ediyordu misafir ağırlamsına, hazırlıklara falan.
bizde ödevleri onun evde yapıp onun yorulmamasını sağlıyorduk.
bu kadar şeyi anlatıyorum ama bende evliyken okuyacağım.
okula başlamak için gün sayıyorum resmen.
sanırım hamileyken de hala okuyor olucam.

ben şuan örgün öğretimde son sınıfım ve 9 aylık evliyim.
güzel gidiyor okul,zorlanmıyorum bölümüm zor olmasına rağmen.
bir de ben eşim için şehir değiştirdim ve misafr öğrenci olarak eşimin şehrindeki üniversiteye geldim son senemde.
sınıfa adapte olmak başta zordu ama imkansız olmadı.
derslerim hep pc uygulamalıydı.2.öğretimdim ben.
eşim akşamları gelirdi okula beraber derse girerdik: ))
hocalar dalga geçiyordu eşin senden daha çalışkan diye :27:
garibim tüm dönem hem iş hem okul peşimde sürüklendi: ))
sabaha kadar eşimle ders çalıştığımız çok gün oldu,
temizlik,yemek hiç sorun etmedi.çoğu kez eşim yaptı özellikle sınav dönemleri.
ve meyvesini aldık,güzel bir ortalama yapıp dereceye girdim,
herkese söylüyorum bireysel değil,eşimle benim başarım.
ona ne kadar teşekkür etsem az..
kimse kolay kolay yapmazdı bu fedakarlıkları...
mesleği benim bölümümle alakasız ama sırf benim için derslere geldi öğrendi birde anlamadığım yerleri bana çalıştırdı sürekli.
şimdi 2.dönemdeyiz artık bitiyor okul.
uygulamalar kalktığı için derslere gelmiyor artık: )
zor bişey değil evlilik ve okulu yürütmek.
daha doğrusu zorluğu,
eşinizin sabır ve fedakarlık anlayışına göre değişir.

ablamda evliyken 3 okul birden kazandi :D iki yillik okumustu hem dgs ye hem oss ye girmisti ilk yilinda cok yuksek puanlar aldi ve ikisinide kazandi sonra evine yakin olan iyi bolumu secti bi yil hazirlik okuyup ikinci yil yine dgs ye girdi ve kimya muhendisligini kazandi okudgu hazirlikta arti oldu hazirlk okumadan cok iyi bi universitede kimya muh egitimi aliyor ve esi inanilmaaz yardimci simdi 2. yili.mezuniytinde cocuk sahibi olmayi dusunyor (= bende evlendigimde alttan dersim varsi esimin basksiyla hocamla konustum zaten devam zorunlulugum yoktu vizeye giremem dedim yurtdisinda yasiyorum sinav tarihi gec aciklaniyor diye o hocamda bna vizeye geldiginde girersin ama finalde kesin burda ol dedi,simdi ikinci donem sinavima girecegim ins bundan da gecerim.esim surekli ders calis evi temizleme yemek yapma bn gelince hallederim senin ilk isin okulu bitirmk diyor (= ki ne zaman ders calissam bulasik varsa yikar temizlencek varsa temizler yemek yapar.allah razi olsun ondan (= bu kadar emeklerle yuksek puanlarla kazanilmis bir okulu birakmak aptallik der herzaman

bende okurkan evlendim 3 ay oldu evleneli üstelik birinci sınıftayım ama çok şükür herşey iyi gidiyor eşim çok yardımcı oluyor yemek temizlik ders.. bi cok konuda

E="_citygirl_, post: 32696891, member: 256510"]bende okurkan evlendim 3 ay oldu evleneli üstelik birinci sınıftayım ama çok şükür herşey iyi gidiyor eşim çok yardımcı oluyor yemek temizlik ders.. bi cok konuda[/QUOTE]
Gecen senenin konusu amaa ben sormak istiyorum ben de okurken evlenmeyi düşünüyorum. Acaba fikir verebilir misin artisi eksisi nedir

konu sahibi arkadaş evlendi mi????

bende okurkan evlendim 3 ay oldu evleneli üstelik birinci sınıftayım ama çok şükür herşey iyi gidiyor eşim çok yardımcı oluyor yemek temizlik ders.. bi cok konuda
.
Konu sahibi evlendi mi acaba bana fikir verebilecek olan var mı

Ben okurken nişanlandım son 1-2 ay kala da evlendim benim tam okul biterken olduğu için sorunlu olmadı ama yine de tavsiye etmem :D

Back
X