- 9 Mart 2011
- 12.135
- 9.949
- 448
- Konu Sahibi ofneyapicam
kızım lisede dersten kaçıyorduBöyle diyen ailelerin kızları ne hevesi varsa koca evinde yapmaya çalışıyor ve zincirleme olarak kendi yuvası huzursuz oluyor. Koca evinde gez, koca evinde giy, koca evinde al bla bla bla...
Sanki evlenince evlatlıktan çıkıyorlar. Özellikle bir kız çocuğu ne görecekse baba evinde görmeli. Benim motosiklet tutkum vardı o şekilde gezerdim tek düşündükleri can güvenliğimdi. Bir sıra saçlarımı renk renk yapmıştım ve babam Ördek gibi olmuşsun dedi güldüOkurken ne yaparsan haber ver endişe etmeyelim derlerdi. Annem, sevgilin olursa ilk bana söyle lütfen bir sorunun olursa benimle paylaş vs. Derdi.
Yani ne yaşarsam baba evinde yaşamama izin verildi. Bu da şunlara sebep oldu mesela. Gizli bir yere gitmedim başıma bir iş gelse nerde bulacaklarını biliyorlardı. Sevgilimi anlatmamı istediler gizli olsa belki yanlış bir seçim olacaktı ve müdahale edemeyeceklerdi. Hatta eşimden evvel ergenken sevgili mi desem, flört mü? Öyle bir çocuktan hoşlanmıştım görüşüyorduk. Annemle paylaşırım her şeyi bir ara "Anne benimle çok ilgili sürekli nerde olduğumu takip edip biliyor" demiştim. Annem ise tehlikeyi farkedip aslında bunun ilgi değil çok kötü bir şey olduğunu ilerde neler olacağını anlattı ve çocuktan ayrılmıştım. Benim için 16-17 yaşında mükemmel bir hayat dersi olmuştu ve o tarz insanlardan uzak durmamı sağlamıştı.
Aileler, çocuklarına sınırlı serbestlik verirse çocuklarını daha kontrol altında tutuyorlar aslında. Çocuk bir sorun olunca gelip anlatıyor. O çocuk, heveslerini kontrol altında aile evinde alıyor. Yarın evlenince b*knu çıkarmıyorlar. Erkekte "Babanın evinde bunu yapabildin mi?" Demiyor. "Bu kız ailesinin imkanları ölçüsünde bunları yaşamış, buna alışmış benim buna imkanım veya sabrım yeter mi? " diye kendini sorguluyor ve yarın eşi şunu yapalım dediğinde garipsemiyor. Bunun illa maddiyatla alakası yok örneğin evliyken, izindeyken saçımı geçici boya ile yeşil yapmıştım ama yıllar evvel eşim garipsemedi. Kendi ailesinde böyle bir şey yok ama ben ailemleyken bunu yapmıştım veya buna benzer şeyler.
Ailenize bunun gibi şeyler anlatın. Ben dışarda okuyorum hevesimi çok kırıyorsunuz hadi diyelim gizli gittim ve orda başıma bir iş geldi. Hiç mi tv izlemiyorsunuz? Genç kızlar öldürülüyor aileleri nerde ve kimde arayacaklarını bilmiyor. Ama nereye gittiğimi bilseniz kızımız en son şuradaydı dersiniz. Şu arkadaşı ile samimiydi, şu arkadaşı ile arası kötüydü, şu kişinin ona zarar vereceğini düşünüyordu vs. Dersiniz. Yani Allah korusun başıma bir iş gelse bunun faili meçhul kalma durumu bile var de vs. Belki biraz ayıkırlar.
anne dersten kaçtık şurdayız diye haber veriyordu
gittikleri de okulun karşısındaki park