Ailemin izin vermediği şeyler

Böyle diyen ailelerin kızları ne hevesi varsa koca evinde yapmaya çalışıyor ve zincirleme olarak kendi yuvası huzursuz oluyor. Koca evinde gez, koca evinde giy, koca evinde al bla bla bla...

Sanki evlenince evlatlıktan çıkıyorlar. Özellikle bir kız çocuğu ne görecekse baba evinde görmeli. Benim motosiklet tutkum vardı o şekilde gezerdim tek düşündükleri can güvenliğimdi. Bir sıra saçlarımı renk renk yapmıştım ve babam Ördek gibi olmuşsun dedi güldü 😅 Okurken ne yaparsan haber ver endişe etmeyelim derlerdi. Annem, sevgilin olursa ilk bana söyle lütfen bir sorunun olursa benimle paylaş vs. Derdi.

Yani ne yaşarsam baba evinde yaşamama izin verildi. Bu da şunlara sebep oldu mesela. Gizli bir yere gitmedim başıma bir iş gelse nerde bulacaklarını biliyorlardı. Sevgilimi anlatmamı istediler gizli olsa belki yanlış bir seçim olacaktı ve müdahale edemeyeceklerdi. Hatta eşimden evvel ergenken sevgili mi desem, flört mü? Öyle bir çocuktan hoşlanmıştım görüşüyorduk. Annemle paylaşırım her şeyi bir ara "Anne benimle çok ilgili sürekli nerde olduğumu takip edip biliyor" demiştim. Annem ise tehlikeyi farkedip aslında bunun ilgi değil çok kötü bir şey olduğunu ilerde neler olacağını anlattı ve çocuktan ayrılmıştım. Benim için 16-17 yaşında mükemmel bir hayat dersi olmuştu ve o tarz insanlardan uzak durmamı sağlamıştı.

Aileler, çocuklarına sınırlı serbestlik verirse çocuklarını daha kontrol altında tutuyorlar aslında. Çocuk bir sorun olunca gelip anlatıyor. O çocuk, heveslerini kontrol altında aile evinde alıyor. Yarın evlenince b*knu çıkarmıyorlar. Erkekte "Babanın evinde bunu yapabildin mi?" Demiyor. "Bu kız ailesinin imkanları ölçüsünde bunları yaşamış, buna alışmış benim buna imkanım veya sabrım yeter mi? " diye kendini sorguluyor ve yarın eşi şunu yapalım dediğinde garipsemiyor. Bunun illa maddiyatla alakası yok örneğin evliyken, izindeyken saçımı geçici boya ile yeşil yapmıştım ama yıllar evvel eşim garipsemedi. Kendi ailesinde böyle bir şey yok ama ben ailemleyken bunu yapmıştım veya buna benzer şeyler.

Ailenize bunun gibi şeyler anlatın. Ben dışarda okuyorum hevesimi çok kırıyorsunuz hadi diyelim gizli gittim ve orda başıma bir iş geldi. Hiç mi tv izlemiyorsunuz? Genç kızlar öldürülüyor aileleri nerde ve kimde arayacaklarını bilmiyor. Ama nereye gittiğimi bilseniz kızımız en son şuradaydı dersiniz. Şu arkadaşı ile samimiydi, şu arkadaşı ile arası kötüydü, şu kişinin ona zarar vereceğini düşünüyordu vs. Dersiniz. Yani Allah korusun başıma bir iş gelse bunun faili meçhul kalma durumu bile var de vs. Belki biraz ayıkırlar.
kızım lisede dersten kaçıyordu
anne dersten kaçtık şurdayız diye haber veriyordu
gittikleri de okulun karşısındaki park :KK53:

Böyle diyen ailelerin kızları ne hevesi varsa koca evinde yapmaya çalışıyor ve zincirleme olarak kendi yuvası huzursuz oluyor. Koca evinde gez, koca evinde giy, koca evinde al bla bla bla...

Sanki evlenince evlatlıktan çıkıyorlar. Özellikle bir kız çocuğu ne görecekse baba evinde görmeli. Benim motosiklet tutkum vardı o şekilde gezerdim tek düşündükleri can güvenliğimdi. Bir sıra saçlarımı renk renk yapmıştım ve babam Ördek gibi olmuşsun dedi güldü 😅 Okurken ne yaparsan haber ver endişe etmeyelim derlerdi. Annem, sevgilin olursa ilk bana söyle lütfen bir sorunun olursa benimle paylaş vs. Derdi.

Yani ne yaşarsam baba evinde yaşamama izin verildi. Bu da şunlara sebep oldu mesela. Gizli bir yere gitmedim başıma bir iş gelse nerde bulacaklarını biliyorlardı. Sevgilimi anlatmamı istediler gizli olsa belki yanlış bir seçim olacaktı ve müdahale edemeyeceklerdi. Hatta eşimden evvel ergenken sevgili mi desem, flört mü? Öyle bir çocuktan hoşlanmıştım görüşüyorduk. Annemle paylaşırım her şeyi bir ara "Anne benimle çok ilgili sürekli nerde olduğumu takip edip biliyor" demiştim. Annem ise tehlikeyi farkedip aslında bunun ilgi değil çok kötü bir şey olduğunu ilerde neler olacağını anlattı ve çocuktan ayrılmıştım. Benim için 16-17 yaşında mükemmel bir hayat dersi olmuştu ve o tarz insanlardan uzak durmamı sağlamıştı.

Aileler, çocuklarına sınırlı serbestlik verirse çocuklarını daha kontrol altında tutuyorlar aslında. Çocuk bir sorun olunca gelip anlatıyor. O çocuk, heveslerini kontrol altında aile evinde alıyor. Yarın evlenince b*knu çıkarmıyorlar. Erkekte "Babanın evinde bunu yapabildin mi?" Demiyor. "Bu kız ailesinin imkanları ölçüsünde bunları yaşamış, buna alışmış benim buna imkanım veya sabrım yeter mi? " diye kendini sorguluyor ve yarın eşi şunu yapalım dediğinde garipsemiyor. Bunun illa maddiyatla alakası yok örneğin evliyken, izindeyken saçımı geçici boya ile yeşil yapmıştım ama yıllar evvel eşim garipsemedi. Kendi ailesinde böyle bir şey yok ama ben ailemleyken bunu yapmıştım veya buna benzer şeyler.

Ailenize bunun gibi şeyler anlatın. Ben dışarda okuyorum hevesimi çok kırıyorsunuz hadi diyelim gizli gittim ve orda başıma bir iş geldi. Hiç mi tv izlemiyorsunuz? Genç kızlar öldürülüyor aileleri nerde ve kimde arayacaklarını bilmiyor. Ama nereye gittiğimi bilseniz kızımız en son şuradaydı dersiniz. Şu arkadaşı ile samimiydi, şu arkadaşı ile arası kötüydü, şu kişinin ona zarar vereceğini düşünüyordu vs. Dersiniz. Yani Allah korusun başıma bir iş gelse bunun faili meçhul kalma durumu bile var de vs. Belki biraz ayıkırlar.
Sorun şu, ben annemle sevgilim olduğunu falan da paylaşabiliyorum , hatta tanıştı bile. Böyle şeylere sevgilimle sürekli şehir değiştirmemize de kızmıyorlardı ünideyken , ama memlekete dönünce durul biraz artık modunda sanırım

şehrim ayrı da ben diş hekimliği okuyorum bu tatil hariç sene içinde tatilim yok. Şu an aile evindeyim zaten uzaktayken aileme söylemeden bir sürü şey yaptım 😁 ama şimdi evden kimseye söylemeden çıkamam ben yaz için demiştim 😁 dediklerinizde çok haklısınız.
aslında ailemden gizli her şeyi halledip son raddede ikna etmek seçeneği çok yüksekz öyle izin verirler. Ama şu an da vicdanım garip hissediyor. Ailemdeki kimse hayatında tatile gitmedi. Annem babasının evindeyken denize girmiştir belki en son.
ben ise onların arasında aykırı ve çok para harcayan çocuğum. Hiçbir aile üyesinin doğru dürüst deniz bile görmediği evde benim izmir’e tatile gidecek olmam beni kötü hissettiriyor. Annem sabahtan akşama kadar çalışıyor lafını da yapacak ben çalışıyorum sen tatilde harcıyorsun diye. Yan şehre gidince bile laf ediyor.
Bazen tabii ki annemden destek istiyorum maddi anlamda
ya insana bahane mi yok? misal iki dersten bütünlemeye kaldim dersin seneye, haziranin 1inde gelene kadar 15inde donersin. o arada da tatilde yanarsin diye bir havuza gittiigni falan söylemeyi unutma :)
ya da donerken okul 15 eylulde mi aciliyor? birkac gün erken gidecegini soyle bir sebeple once izmire kac oradan git.
hayatinda denize girmemis ailen ne anlayacak izmir tatilinden, insan gibi yasamanin senin de hakkin oldugundan, hayattan keyif almadan?
onlarin tek derdi kimseden laf söz getirmeden okulunu bitir, güzel bir ise gir, biraz onlara maddi yardım et. sonra da elalemin agzina laf verecek yasa girmeden ilk sevgilinle evlen, rahatlasınlar:))
benim annem eski panikatak hastasi, stresle mucadele etmekte zorlanıyor. ben her seyahate ciktigimda hele ki teksem, hele ki kamp yapacaksam, hele ki yurtdisina cikacaksam mutlaka huzursuz olur beni de huzursuz eder. eskiden hayir diye bagirir cagirirdi yine gittigimi gordukce simdi sadece "neden söylüyorsun, sanki bizi dinliyorsun..biz kimiz ki? ne halt edersen et" diyor
boyle bir ailede yasamama ragmen yilda minimum 3-5 kere tatile cikiyorum, yasima yakin ulke gordum. hayatimin da belki tek guzel anilari tatilden gelenler. hala mutlu oluyorum yillar once gittiğim yerl3r icin bile
annemin stres yonetimi olmamasi neden benim hayatimi kötü yasamama sebep olsun ki?
ailenin deniz gormemesi senin problemin mi?
onlarla, onlarin kurallariyla ve onlarin deger yargilariyla gecen sıkıcı bir cocuklugun olmus zaten. su an sen de biliyorsun ki artik onlardan bagimsizsin. bu isler icin onlardan para istemediğin sürece her seyi yapabilirsin. onların hayatini nasil yasadigi senin icin onemli olmasin. iyi bir hayat yasamak isteyen her insanin bjr yerde kök ailesinden kendini soyutlamasi lazim. bugun olmazsa evlenince ama elbet yapmasi lazim. bunu yapamayan, biryeri hep o ailede, o kurallarda olan kisi ne iyi bir es olabilir ne iyi bir hayat yasayabilir. yani elbet soyutlaman lazim kendini onlarin hayata bakisindan yasayisindan vs. ne kadar erken o kadar iy7

Merhabalar ben 4. Sınıf üniversite öğrencisiyim. Ailem orta gelirli bir aile ben de şehir dışında okuyorum doğuda bir üniversitede. Üniversitedeyken yine yakın şehirlere günübirlik veya kykda kalarak çok cüzi miktarlarda turla gidiyorduk. Hatta çok yakın olduğu için batum’a da gittik. Bunları yaparken ailemden ekstra para istemedim burslarımla falan gidiyordum zaten en fazla 1k tutuyordu yakın şehirlerdeki masraflarım. Her neyse biz hiç tatile gitmemiş bir aileyiz. Annem lisede beni şehir dışı hiçbir geziye göndermezdi. Ortanca kardeşim ise 2 gün otelde kalmalı şehir dışı gezisine gitti geçen. Arkadaşlarımın hepsi bu yaz yurt dışına çıkıyor. Ben de hayatımda ilk defa tatile gitmek istedim. Bu seyahatsever programıyla kyk’lar ücretsiz, arkadaşımla izmir’e ya da bir tatil şehrine gitmek istedik. Hem de çalışarak kendi paramı kazanıyorum. Bunu da teklif ettim. Asla gidemezsin evlenene kadar diyorlar. Böyle bir aile işte.
Arkadaşlarım eskişehire gidelim şuraya gidelim buraya gidelim diyor. Ben paramı kendim kazanmama ve zaten şehir dışında okumama rağmen aile evine gelince ev işi yapmaktan başla vir şey yapmıyorum. Bunu söyleyince de nankörlükle suçlanıyorum. Sen zaten olduğun şehre yakın her yere gittin diye.

Saçma bir konu belki ama kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım da sanki nispet yapar gibi beni çağırıyorlar sürekli. Çok kötü hissediyorum
Ayy aynı ben.sen yine iyisin ben yaşadığımız yerde kazanmistim üniversitesiyi lise gibi gittim geldim.
Ne zaman bir etkinliğe gitmek istesem peşime birini takarlardi ya abim gelirdi yada kardeşlerim.
Şükürler olsun atandım başka şehre geldim .bekar evi açtım rahatladım.
Artık gittiğim yerden haber veriyordum.ama memlekete dönünce yine her şey yasaktı.butun gün temizlik yapıp yemek yapar hizmet ederdim.arkadaslarimla gorusmemi katiyen istemezdi annem gondermezdi.
Evlendim rahata erdim vallahi şimdi ne yalan diyim. 😁😁 Allah sana da kolaylık versin .onların kafa değişmez.annem evli olmama rağmen hala karışır bana dusun

Back
X